X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam w swoim kręgu koleżanki i kolegów, którzy już mają rodzinki 2+2 albo nawet więcej.

My narazie 5cs, po tym cyklu też nie spodziewam się niczego innego więc można powiedzieć, że to już 6cs.
    Krótko w porównaniu do niektórych z Was ale tak czy siak niesprawiedliwe, że jak człowiek tak bardzo chce to nie może 🤰

• mother84 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy wierzyć, że się doczekamy

evs6, Iza34, Kasia 1805, aLunia, PLPaulina lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • boo123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam z mężem o trójce, ale przy pierwszym nam zeszło 2 lata, teraz kolejny rok starań o następne, mam 32 lata i szczerze chyba jeżeli się uda zajść w druga ciążę to o następne nie będziemy się starać.
    Na pewno się nie będziemy już nigdy zabezpieczać, więc jak się zdarzy to będzie i trzecie, ale szczerze wątpię że bez pomocy medycznej, leków itd uda się. W ogóle to o czym ja mówię, najpierw muszę zajść w druga ciążę 🙊

bezimienna86 lubi tę wiadomość

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • bezimienna86 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :) my się nie staraliśmy, a mimo wszytko zaszłam z nadżerką i nadczynnością tarczycy . O nadżerce dowiedziałam się po fakcie :( i jeszcze nie jest obok blizny po cc :/

• bezimienna86 Nowa

Wysłany: 5 lipca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Ja też myślałam z mężem o trójce, ale przy pierwszym nam zeszło 2 lata, teraz kolejny rok starań o następne, mam 32 lata i szczerze chyba jeżeli się uda zajść w druga ciążę to o następne nie będziemy się starać.
    Na pewno się nie będziemy już nigdy zabezpieczać, więc jak się zdarzy to będzie i trzecie, ale szczerze wątpię że bez pomocy medycznej, leków itd uda się. W ogóle to o czym ja mówię, najpierw muszę zajść w druga ciążę 🙊
    tak u mnie też się szykuje sporo leków, szczególnie że mam wysoki puls ok 100

• boo123 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bezimienna też miałam nadczynność dość długo i serducho waliło jak oszalałe. Brałam metizol i propranolol i wyszłam z tego. Będzie lepiej 😀

Gosia1986 lubi tę wiadomość

2 lata starań o 👦
    08.2016 synek ♥️

Starania o rodzeństwo od 05.2018

05.2020 9tc 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    boo123 wrote:
    Bezimienna też miałam nadczynność dość długo i serducho waliło jak oszalałe. Brałam metizol i propranolol i wyszłam z tego. Będzie lepiej 😀

Tez to bralam, tarczyca sie unormowala i juz od dawna nie biore lekow.

boo123 lubi tę wiadomość

• zania1313 Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bezimienna86 wrote:
    hej :) my się nie staraliśmy, a mimo wszytko zaszłam z nadżerką i nadczynnością tarczycy . O nadżerce dowiedziałam się po fakcie :( i jeszcze nie jest obok blizny po cc :/
    A co ma do zajścia w ciążę nadzerka? Nadzerka szyjki macicy? O tym mówimy? Przecież 99% kobiet ma ektopie. I tego się nie leczy... Chyba że istnieja przesłanki do jej usunięcia. Częste plamienia, ból, krwawienie po stosunku. Ale żeby to zrobić to trzeba zrobić najpierw kolposkopie. Nadzerka szyjki nie przeszkadza w zajsciu w ciążę, najczęściej podczas porodu po prostu się usuwa sama

Urszulka89 lubi tę wiadomość

bl9chdge3a49q998.png
    thgf3e3k3bihok3y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lipca 2019, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od zawsze mam nadzerke, i faktycznie pierwszy raz słyszę że to może być problem przy zajsciu w ciążę..

Ja mam niedoczynność, IO. A problem z zajściem w pierwszą ciążę - to niewydolność fazy lutealnej..

Teraz to mój 1cs po okresie.. Zobaczymy..

• Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zania1313 wrote:
    A co ma do zajścia w ciążę nadzerka? Nadzerka szyjki macicy? O tym mówimy? Przecież 99% kobiet ma ektopie. I tego się nie leczy... Chyba że istnieja przesłanki do jej usunięcia. Częste plamienia, ból, krwawienie po stosunku. Ale żeby to zrobić to trzeba zrobić najpierw kolposkopie. Nadzerka szyjki nie przeszkadza w zajsciu w ciążę, najczęściej podczas porodu po prostu się usuwa sama

Dobrze gadasz ;) ja mam niewielką ale to ponoć po dwóch ciążach bo wcześniej nie miała. Narazie mi nie przeszkadza, nic z tym nie robimy (tzn mój gin).

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • Urszulka89 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mój mąż też chciał 3 a teraz coraz częściej mówi, że chce jeszcze pożyć :P

Mi marzy się trójka :D ale po Majce zaczęłam myśleć jak twój mąż - chcę jeszcze pożyć :D

w5wq8u69w0vnj88n.png

74dicwa1uopx5rx6.png
  • /Natalka Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2019, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ratunku! Wyjechałam na weekend i zapomniałam termometru🤦cały cykl się pójdzie je...AC? Moja pierwsza obserwacja cyklu a akurat jestem w okresie około owulacji. Chyba sama sobie odpowiedziałam🙁

hchy3e3kiyb8yirx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Bledziuch dzisiaj mi wyszedł, nie dowierzam i modlę się o to, żeby beta przyrastała ♥️♥️

Jestem ok 8-9dnipo, 5dni przed @.

PLPaulina, evs6, Kasia 1805, Urszulka89, jangwa_maua, mother84, Emrica lubią tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzerke od 17 roku życia.

Urszulka hehe no coś w tym jest. Jak tam u was? Za chwilę będziecie roczek świętować :) ale ten czas zasuwa.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /Natalka wrote:
    Ratunku! Wyjechałam na weekend i zapomniałam termometru🤦cały cykl się pójdzie je...AC? Moja pierwsza obserwacja cyklu a akurat jestem w okresie około owulacji. Chyba sama sobie odpowiedziałam🙁
    A wyjechałas sama?
    Czy to z termometrem powiększasz rodzinę?🤪🤦🏻‍♀️

Trochę luzu... Poważnie.. 😊😊 Seksik i termometr do niczego potrzebny nie jest. 😏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2019, 09:10

Emrica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe jak u mnie bedzie. Narazie corka sie cieszy, kloci sie z tatusiem o plec (jakby mialo to sens) a ja-dla mnie ten listopad to wiecznosc. Zdecydowalam sie i jade na to usg polowkowe w poniedzialek, chyba bardziej sie zdecydowalam zeby wyjsc z domu niz dla badania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mam 5-6dpo.. Brzuch zaczął wczoraj już boleć..
    Czyli czekamy na okres 😑

• evs6 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do dzieci ja kiedyś przed ciąża miałam sen, ze byłam w ciąży i okazało się ze będzie drugi syn na co powiedziałam mężowi ze trzeba będzie trzecie robić :D i sen chyba był proroczy bo wczoraj na usg widziałam pindola i raczej z tego dziewczyny nie będzie :D

Hortensja, Urszulka89, mother84, aLunia, Emrica lubią tę wiadomość

a5e703bbfa.png
  • Hortensja Przyjaciółka

Wysłany: 6 lipca 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    Co do dzieci ja kiedyś przed ciąża miałam sen, ze byłam w ciąży i okazało się ze będzie drugi syn na co powiedziałam mężowi ze trzeba będzie trzecie robić :D i sen chyba był proroczy bo wczoraj na usg widziałam pindola i raczej z tego dziewczyny nie będzie :D
    Do trzech razy sztuka :)

Eiu9p2.png
    ckzJp2.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🙂 ja tez mam nadzerke po pierwszej ciąży była „wypalana”. Ostatnio moja gin wlasnie mi przypomniała o tej nadzerce no i pytam się co z tym robimy a ona nic taki mój urok ☺️ Hah. Tak wiec tez nie uważam żeby to byl powód nie zachodzenia.
    Mówicie ze chcecie dwójkę a trojke zobaczycie a tak wlasnie może być ze totalnie będzie wyłączone myślenie i się uda nawet trzecie i będzie szok 🙂 ale najpierw życzę Wam dwojeczki🙂
    Ja wiem już dzis na pewno ze u mnie pomogło nie myślenie i skupienie się bardziej na sobie ja w głębi duszy straciłam już nadzieje a tu bach. Jestem w 14 tciazy. Czuje się w miare dobrze już nie mam aż takich mdłości. Aha no i dostaje większa zadyszkę szybciej się mecze i często bym tylko leżała 🙂 już jestem na zwolnieniu, wyszły mi jakieś bakterie w moczu i czekam na wynik posiewu. Dzidzia zaciska nogi nie chce się ujawnić 😅
    Mother przywołaj męża do porzadku ale tez bez spiny tylko bardziej na luzie 🙂 zaglądam często i tylko czekam na Wasze dobre wieści
    Buziole

aLunia lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
‹‹ 1466 1467 1468 1469 1470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ