Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
U mnie dzis 14dc czekam aż of wyznaczy mi owu bo inny program juz to zrobil i wyznaczył na 11dc! Heh jeszcze sie nie zdarzyło zeby się pomylił. W sumie 12dc juz mnie piersi pobolewaly a 13dc juz byly jak kamienie i bolaly strasznie. Wiec może faktycznie miałam wczesna owulke
A jak u Was ?
Luci
Juz po owu ? Jak wypad z koleżankami zresetowal Cie ?
-
Ja też nie potrafię przestać myśleć i liczyć A wiem,że to by bylo najlepsze. Potem tylko jestem zła i rozzalona jak mój stwierdza,że nie musi kończyć . U mnie program przestawił owu na 19 dc a więc i tak dupa,bo dzień przed przyjazdem to było . Cykl do dupy i jakiś dziwny ogólnie. Czekam na @ ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 07:51
-
nick nieaktualnyHej, ja już w pracy kawę kończę
Adele a w jakim innym programie jeszcze prowadzisz wykres? ciekawa jestem jak by mi wyznaczył
tylko USG tak naprawde daje pewność, program to tylko program
ja byłam w sobotę u gina na podglądzie, byłam tuz po owulce, powiedział, że była dzień wcześniej, czyli dokładnie tak, jak of mi wyznaczył - w 14 dc w sobotę już kazał mi brać duphaston, więc teraz czekanie na testowanie....
a w piątek jedna z koleżanek obwieściła nam radosną nowinę więc głownym tematem spotkanie była jej ciąża haha, ładny mi reset od starań
oczywiście się nie starali, było jedno 3-4 dni przed owulką
Nadia
ale historia ale to "dobrze". ponoć każda ciąża, nawet nieudana albo biochemiczna rozgrzewają organizm. jesteście coraz bliżej celu, trzymam mocno kciuki!
magdis
przed 1 ciążą pół roku się nie zabezpieczaliśmy, na luzie, bez spiny. postanowiliśmy się starać, więc zaczełam mierzyc tempkę, celować w dni, doszukiwac się objawów - i jakoś udało się w 1 cs.
magdis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWredotka
tempka na razie się ładnie trzyma , oby tak dalej :*
jangwa
program to tylko program, zresztą jajo żyje 24 h, więc zawsze jest szansa
candela
a Ty kiedy testujesz? jaki skok piekny, w 1 ciazy miałam drugi skok tempki 8 dpo
Domis
o, juz płodny śluz masz, szybko
ale się rozpisałam! -
nick nieaktualnymajamia koleżanka ma już synka z 4 dni przed owulką także chyba reguły tu nie ma.
ja mam córkę z dzień przed owulką
a mnie gin już wiele razy potwierdzał owulkę, bo chodziłam na monitoringi i dupa ale dziękuję za wiarę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 08:03
-
Luccecita
Dobrze,że się rozpisałaś bo musiałaś nadrobić weekedn a tak się zastanawiałam czy na tym spotkaniu główny temat to nie będzie ciąża ale nie chciałam Cie dobijać a męża to zmolestowałaś w ogóle?
Mierze jeszcze temp w zagranicznym programie fertility friend zawsze wyznacza mi szybciej owulke niż of ale wyznaczają identycznie w ten sam dzień widocznie of potrzebuję więcej wyższych temp niż ff -
nick nieaktualnyaha, no of czasem zmienia jeszcze ze 2 razy heh, ale u mnie na 100 % dobrze wyznaczył, bo miałam USG
męża w piątek nie zmolestowałam, bo jak wróciłam to już spał heh, ale wcześniej działaliśmy
koleżanka zaszła teraz w 2 ciaże z kilka dni przed owulką,więc co ma być to będzie już się nie przejmuję, że nie trafiliśmy idealnie w owulkę -
Ja raz może trafiłam w owulke wyznaczoną przez of. No i może teraz trafiliśmy nie wiem. Ale wiadomo, że przytulania przed owu dają tyle samo szans ojjjj to trzymam kciuki z pierwszą ciążą nawet nie wiem w jakim dniu się udało ale coś kojarzę, że nie było dużo śluzu więc albo były początki albo końcówka
-
nick nieaktualny
-
Luccecita, taka wiadomość że zaszłaś akurat wtedy jak zaczęłaś mierzyć, liczyć i wyszukiwać objawy to jak balsam na moją duszę... Czyli jednak się da myśleć i zajść dziękuję za poprawienie humoru z samego rana :*
Nadia, a lekarz wam coś mówił jaka mogła być przyczyna takiego wczesnego poronienia czy że tak po prostu się zdarza? z progesteronem masz w porządku?
-
Cześć. Nie było Mnie przez weekend ale juz jestem
Za chwile zaczynamy nowy miesiąc testowania
U mnie na 99% nic z tego bo jakoś się z mężem nie wstrzeliliśmy z
Także czekam grzecznie na @ i liczę na kolejny cykl z mierzeniem temp...
A pytanie z innej beczki... Czy wiecie co pić (herbate) na infekcję dróg moczowych?? Albo cos innego ale skutecznego?😇😁😇😇😁 -
Adele, co do cycoli to ja byłam ostatnio na usg (mam liczne drobne torbiele w obydwu piersiach i średnio co pół roku każą mi na usg chodzić) i zapytałam o ten ból piersi w 2 fazie cyklu. To ona mówi że taka gruczołowa budowa piersi właśnie sprzyja takim bólom i poleciła mi brać na to...wiesiołka. Więc od nowego cyklu zamierzam brać oeparol, raz że dobry na śluz a przy okazji może na te piersi coś pomoże. A badałaś kiedyś prolaktynę? jak jak podwyższona to lubią właśnie też piersi boleć.
-
Luci
Noo hehe ciekawa jestem czy faktycznie 11dc miałam owu. Bardziej obstawiałam wczoraj lub dziś. Jeżeli 11dc to przytulanki były w dzień owu i 2 dni przed
majamia
A może of nie wyznacza Ci owu bo nie mierzyłaś od początku cyklu temp? nie wiem... może nie ma do czego się odnieść? ja zawsze zmierzyłam podczas @ temp choć raz to później jakoś łączył te temp. Może któraś z dziewczyn wie -
zgredek,na infekcje dróg moczowych zasadniczo jak najwięcej trzeba pić,obojętnie co. Ale bardzo dobre właściwości ma herbatka z żurawiny. Mi też super pomaga rozgrzewanie brzucha termoforem, a jak domowe sposoby nie dają rady to furagin.
Zgredek 12 lubi tę wiadomość
-
magdis wrote:zgredek,na infekcje dróg moczowych zasadniczo jak najwięcej trzeba pić,obojętnie co. Ale bardzo dobre właściwości ma herbatka z żurawiny. Mi też super pomaga rozgrzewanie brzucha termoforem, a jak domowe sposoby nie dają rady to furagin.
Dziekuję za podpowiedz Herbatkże zakupie z pewnością😇😁😇😇😁 -
Wiecie - tak mnie zaskoczyl okres, ze nie zdolalam znalezc termometru hahaha jak go znalazlam, to juz po okresie bylo. Chociaz wczesniej czesto po @ badalam, bo jak wcześniej robilam, to zawsze zapalenie i globulki musialam miec... mimo, ze dziennie ten termometr myje!
Wczoraj i przedwczoraj mega mnie brzuch bolal. Moglabym powiedziec, ze juz owulka, a tu brak skoku i testy negatywne.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.