X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Iza kiedy ty masz lekarza ?

Tak jak ty- w czwartek o 16 ale pewnie beda opoznienia. Z jednej strony ciesze sie ze w koncu wizyta, z drugiej strach. Sporo teraz chodze i jak cos bedzie nie tak to dostane zjebke od gina. Ale jak bedzie ok to ogranicze lezenie do minimum. Chociaz moja poduszka ma mega moc przyciągania.

Torby w 90% spakowane, lozeczko stoi, moze dzis wrzuce do pralki pokrowiec z materacyka, mąż za 2-3 dni konczy rwanie jablek to juz mu nie odpuszcze i bedzie musiał zniesc gondole i fotelik bo nie wiem w jakim stanie to do mnie wrocilo a pozyczalan. A, i materacyk do gondoli chce kupic i nie wiem jaki wymiar.

Prawde mowiac jak weszlam w 35tc to spokojniejsza jestem. Zaczne znow panikowac jak lekarz kaze lutke odstawic 😯

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2019, 14:30

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już się zdecydowałaś czy cc ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2019, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    A już się zdecydowałaś czy cc ?

Nie. Bo w tej chwili jedynym wskazaniem jest pierwsze cc. No i przemawia za cc fakt ze wyjma a ja nie bede sie martwiła ze sie zakleszczy czy przydusi. Jeszcze w czw.bedziemy rozmawiac.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Razem z mężem myślimy o kolejnym dziecku.
    Aktualnie nie mam już pracy, bo firma nie istnieje, więc i tak muszę szukać. A że wiek już niestety jest jaki jest to też nie ma co czekać.
    Jedyną realną obecnie przeszkodą jest brak posiadania instytucji "babci i dziadka".
    Czy któraś z Was też ma taki brak i ma jakiś sposób na rozwiązanie problemów chorób i wakacji gdy mama wraca idzie do pracy?

M&M
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 15 października 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martoszka! My mamy tylko moją mamę która mieszka trochę od nas i póki co radzimy sobie sami - dziecko chodzi do żłobka a jak choruje to się wymieniamy z mężem. Urlop planujemy tak żeby zahaczyc o czas zamknięcia żłobka :) póki co dajemy radę ale zapewne z 2 dzieci to już większe wyzwanie...

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Martoszka, widzę, że długo staraliście się o pierwsze dziecko, zatem życzę, aby teraz udało się szybciej. Powodzenia.
    My mamy w tym samym mieście teściową, która już nie pracuje i 20 km od nas mieszkają moi rodzice, którzy też już na emeryturze, więc jak trzeba to zawsze jest ktoś do pomocy na szczęście. Nasz synek (tfu, tfu) dużo nie chorował j nie choruje, ale dobrze mieć ten komfort, że jak coś to kogoś mam. U nas przedszkole w wakacje zamknięte tylko 2 tyg to zawsze spędzamy je razem. Ja zacznie się szkoła to już trzeba będzie jakoś inaczej to zorganizować

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja wczoraj zrobiłam jeszcze raz badanie grupy krwi bo moja mama coś mi namieszała i pyta jak ja mogę mieć ujemna skoro ona i ojciec mają dodatnia... 🤷 Więc zrobiłam i faktycznie mam dodatnia .. 🤦jeny byłam przekonana,że mam ujemna.. uf więc konfilkt wrazie co mnie nie będzie dotyczył.. 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2019, 09:26

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj bylam na badaniach, lekarz nie kazal ale juz bardzo dawno nie robilam. No i sobie kucnelam w wannie zeby pobrac mocz i chyba od tego zaczelo bolec, kazdy krok bolał. Normalnie unikam schylania i kucania. A jeszcze wczoraj bardzo dobrze się czulam ze az mislam ochote wstac z lozka i cos zrobic. Albo to tak przed wizyta boli zebym byla grzeczna.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Adele 😂

Iza jak ty już jesteś daleko. Za chwilę powitasz corcie😍

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Haha Adele 😂

Iza jak ty już jesteś daleko. Za chwilę powitasz corcie😍

Oj tak. Juz nie mozemy sie doczekać a zarazem boimy sie finiszu.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Iza zleciało raz, dwa :) jeeeny dziewczyny jutro macie wizyty. Trzymam kciuki :)

Iza34 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej,że wyniki moczu dziś też mam i wyszły mi liczne bakterie ☹️ nie wiem czy to coś groźnego...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Najgorzej,że wyniki moczu dziś też mam i wyszły mi liczne bakterie ☹️ nie wiem czy to coś groźnego...

Znajac ginekologow to powie ci ze to normalne w ciąży. No chyba ze twoj inaczej sie zapatruje. Jak powie ze to normalne to zrob dla swietego spokoju posiew. Ja mialam dość liczne bakterie i liczne nablonki plaskie, 2 gin. nic na to nie powiedzialo, zrobilam posiew i czysto. Czasami zastanawiam sie po co wogole robic ten mocz jak zawsze slysze "to normalne" a tyle sie czyta o zlym wplywie infekcji na dziecko. Tylko białka w moczu nie olali w 1 ciazy.

• Martoszka Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jedno dziecko to pikuś.
    My mieszkamy na wsi obecnie, ale jęk mi tu powiedzieli, że przedszkola w szkołach są zamknięte całe wakacje, że dzieci siedzą max. do 13:00 i mają jakiś catering tylko na obiad, a śniadania własne, to mi się słabo zrobiło i już wiem, że mała będzie do miasta chodziła.

M&M
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo na wsi maja calkowicie inne podejscie. Ja dostałam odpowiedz ze na wsi zawsze znajdzie sie ktos kto moze zająć sie dzieckiem, jakas babcia czy dziadek, a jak nie to jedno z rodzicow może nie chodzic w pole do pracy a jak w 1 przedszkolu byl dyzur w lipcu to tylko dla rodziców dzieci pracujących ale na etacie a nie w polu.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Mój gin powiedział, że bakterie w moczu są zawsze.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We wcześniejszych wynikach miałam nieliczne.. no nic zobaczę co jutro powie gin

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak to wlasnie jest z tym konfliktem? Ja tez mam ujemna grupę krwi i lekarka mnie pytała czy podajemy teraz zastrzyk Jest to zalecane ale nieobowiązkowe. Po porodzie i tak podobno dostaje. Ten zastrzyk 400 zł. Dr tłumaczyła mi ze to nie ma wpływu już na ta ciaze tylko ewentualnie ba następne. Wiecie coś na ten temat?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax hmmm z tego co ja czytałam to nie miało wpływu na 1 ciaze ale na drugą już podobno ma... Mój lekarz jak jeszcze myślałam,że mam minus to mówił o tym zastrzyku właśnie w połowie ciąży i później po porodzie. A robiłaś badanie tych przeciwciał ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin mnie mocno namawiał na tą szczepionke, mowil ze po niej i ja i dziecko bedziemy bezpieczne gdyby doszlo do wytworzenia przeciwcial. Inni mowia ze to bez sensu tak w ciemno bo przeciez niewiadomo jaka grupe krwi bedzie mialo dziecko a w razie potrzeby podadza po porodzie. Skoro istnieja przepisy ze kazda ciezarna "ma prawo" do tej szczepionki w ranach nfz to chyba cos w tym jest.

A propo szczepien. Zalecaja ciezarnym szczepic sie na krztusiec i grype i najlepiej w 2 trym. Można i w 3 trym. Zapytajcie swoich lekarzy co o tym mysla, poczytajcie w necie. Ja temat kompletnie odpuszczam, nie mam już sily za tym chodzic i uzerac się w mojej przychodni.

‹‹ 1581 1582 1583 1584 1585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ