Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adelax ja brałam rennie, migdały jadłam, piłam herbatę z imbirem, ale niestety nic mi nie pomagało 😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
A ja nie mam zgagi od kilku dni ale myślę,że to przez to,że przestałam jesc jakby na noc i faktycznie nie jem czegoś co by mi podrażniło przełyk.. ale właśnie zauważyłam,że jak za późno jadłam i zaraz spać to miałam często. W 1 ciąży też brałam reni
Adelax to się lepiej ogarnij z tą wyprawka 😛
Ja chcę mieć pod koniec lutego wszystko w sumie gotowe. Syna urodziłam wcześniej więc teraz też jakoś bardziej na marzec się szykuje. A zacznę tak w grudniu powoli kompletowaćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 08:02
-
no wczoraj po kolacji to masakra... nie mogłam w ogóle usnąć. To zakupie rennie i może migdały. W pierwszej ciąży mi na początku wlasnie ktores tabletki pomagały ale potem to już nic wlasnie.
Dzis upranie ubranek to już będzie sukces ☺️
Ale macie racje biore się powoli za kupowanie 😱 -
Ja miałam tez zgage mega pod koniec. Ktoś mi mówił że jak się ma zgage to dziecko się z czupryna rodzi 🙈 u nas się akurat sprawdziło bo miał. Cały czarny lepek 😊🤗Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo mój też miał pełno czarnych włosów 🥰😛 aż położna krzyknęła jak rodziłam boze ile on ma włosów ! No i do tej pory ma piękne gęste grube włosy 😉 wszyscy zawsze są pod wrażeniem ale po mnie to ich na pewno nie ma 😛
-
Hugo87 wrote:Ja miałam tez zgage mega pod koniec. Ktoś mi mówił że jak się ma zgage to dziecko się z czupryna rodzi 🙈 u nas się akurat sprawdziło bo miał. Cały czarny lepek 😊🤗
-
Adelax ja miałam w planach w styczniu jechać do Ikea niestety muszę do Gdańska.. wiem,że sprzedaja online bo też kupuje 😁 ale to nie to samo jak tak sobie pochodzić w tych niemowlecych działach 🥰 no i koleżanka mi odradziła żeby w 7 miesiącu jechać bo może to byc żadna przyjemność... I w sumie chyba ma rację.. szczerze to mi już jest czasem ciężko jak mam dłużej chodzic.. a co to dopiero w 3 trymestrze będzie.. więc chce pojechać listopad - grudzień 🥰
-
Veritaserum - wow gratulacje
))
Jak widać karmienie piersią w niczemu nie przeszkadza, aby zajść w ciążefajnie, ze tym razem nie musiałaś tyle czekać jak na pierwsze dziecko
zdrówka dla Was!
Staraczki to teraz czekamy, aż któraś wysika dwie kreski, najlepiej wszystkie na raz bo idziecie prawie równo z cyklemwiem, ze na nic nie liczycie, ale i tak ✊✊
Co do zgagi, ja nie pomogę, bo nigdy nie miałam, w pierwszej ciąży tez nie 🤷🏼♀️
A z wyprawka ja też jeszcze nic nie zaczęłam, próbuje przetrwać jakoś ten tydzień bo mąż całe dnie w pracywychodzi o 6 wraca o 21. Wczoraj w nocy synek dostał gorączki, znowu nie wiadomo skąd i dlaczego muszę się chyba z nim wybrać na jakies badania 🤔
-
Haha coś jest z tymi włosami
u nas też gęste włosy i zgaga była 😜
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyAdele27 wrote:Adelax ja miałam w planach w styczniu jechać do Ikea niestety muszę do Gdańska.. wiem,że sprzedaja online bo też kupuje 😁 ale to nie to samo jak tak sobie pochodzić w tych niemowlecych działach 🥰 no i koleżanka mi odradziła żeby w 7 miesiącu jechać bo może to byc żadna przyjemność... I w sumie chyba ma rację.. szczerze to mi już jest czasem ciężko jak mam dłużej chodzic.. a co to dopiero w 3 trymestrze będzie.. więc chce pojechać listopad - grudzień 🥰
Adele ja dzis mam ślubowanie mojej pierwszoklasistki, a brzuch napitala, wzięłam wiecej nospy i magnezu i moze dam rade. Od 6.30 jestem na nogach i przynajmniej do 12. Masakra, ja dziś urodze po tym wszystkim. Tylko jakie buty założyć? A jak sie urzadzilam ze strojem galowym- za mały 😭. -
W pierwszej ciąży to chyba byłam wcześniej przygotowana ale teraz wszystko przez remont, szczerze myślałam ze wcześniej się skończy. A tu dopiero za pokoik się bierzemy na szczęście to tylko odświeżenie wiec myśle ze tydzień i będzie gotowy ale muszę jeszcze kupic kanapę i komodę. A ja za 3 tyg mam jechać do Ikea bo jade z siostra i ona może akurat wtedy...nie wiem czy to dobry pomysł ale na razie mam chęć gorzej z siłami.
-
Zazdroszczę Wam tych wyprawkowych przygotowań 😊😊😊 pamiętam jaką mi radość sprawiało to całe kompletowanie wszystkiego. Nawet zachwycałam się przy prasowaniu tych malutkich ubranek 😍
A Iza noooo chyba trzeba powoli licznik włączać, bo to chwila moment i będzie godzina W 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyWiecie co, stracha mam jak cholera. Zdecydowalam sie na sn i się boje. Juz za 2 tyg. to na spokojnie moze się dziac. Za 2 tyg.mam lekarza wiec zobaczmy co tam slychac i jakie rokowania. Chociaz obecnosc rozwarcia o niczym nie swiadczy.
A tymczasem ku... na wszech... balagan. Ja sama tego nie ogarniam, mąż obiecal ze pomoze, juz tydz.jak jablka oberwal a nawet talerzyka nie umyl tak mi pomaga a ta moja zmywarka to zlom. Śmieci jak nie postawie ze ktos nogą zaczepi to tez nie ma komu wynieść.
Ja juz odpoczywam po szkolnej imprezie. Spocilam się tam jak kot, i taka wyszlam ze szkoly i zanim dotarlam do domu to juz zmarzlam, najbardziej stopy i glowa. A teraz sie grzeje. Ale ślubowanie ladne, dzieci mialy ladne przedstawienie, wszystko ok. -
Ponowilam dziś znów badanie moczu.. o ile o bakteriach nie ma nic napisane nawet czy są nieliczne po prostu brak takiej rubryczki .. nie kumam to wyszla duża ilość erytrocytów świeżych ja pikole no.. o co biega ..
-
nick nieaktualny
-
Wysłałam SMS do lekarza zobaczę co mi odp.. czytałam,że może być to objaw min. kamicy nerkowej.. a ja rok temu miałam przeboje z kamieniem w nerce.. modlę się żeby to nie było to..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 15:19