X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, to nie takie latwe. Teorie to znam, gorzej z praktyka, mam duze piersi i nawet jak chwyta ladnie to po chwili popusci. Wedzidelko miala sprawdzane w szpitalu i bylo ok tylko podobno sytuacja moze sie zmienic juz u kilkudniowego maluszka.

Dzis wazylismy malutka na wadze do ważenia owocow 😁 i wyglada na to ze przybiera. Po ilosci zurzytych pieluch sadze ze sie najada.

Evs ciezko jest z dwojka. Moja juz duza i robi wszystko zeby zwrocic na siebie uwage i ciagle chce sie bawic jak ja najchetniej bym sie polozyla. Nie chce jej od siebie odsuwac i sie staram ale wydaje mi sie ze za slabo. No i sytuacja z dzisiejszego wieczoru- tesciowa miala na rekach Ole i odganiala tą starsza zeby przypadkiem nie uderzyla, to przyszla do mnie ze skarga ze babcia ją źle traktuje przy Oli.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa właśnie tak mi położna pokazywała, bo też miałam problemy z karmieniem. Jak tam dajesz radę bez dziecka?

Iza podobno jakieś filmiki na YouTube sa, siostra mi mówiła że oglądała.
    A córkę masz już duża, spróbuj ją trochę angażować do małej i najgorsze co może być to odganianie jej, opowiadaj przy okazji jak to było jak ona była mała i że wtedy ona była najważniejsza bo była jedyna.
    Moja 4.5 letnia wtedy córka dużo rozumiała i bardzo dużo pomagała, jedynie bolało ja, że mała śpi z nami to wtedy mąż z nią chodził spać, ale szybko jej przeszło.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa, moj brał fertil Man czy jakoś tak, tez musiałam przypominać niestety ale brał 3 miesiące przed szczęśliwym cyklem, ale tak jak pisałam wcześniej różne rzeczy mogły zadziałać ... nigdy się nie dowiemy bo człowiek wtedy każdemu przekazałby złoty środek ☺️

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też chyba brał fertilman, u nas było mnóstwo zmiennych: mąż był pół roku po tej kuracji hormonalnej i bral 3 miesiace zestaw różnych suplementów (bardzo sumiennie), oboje przeszliśmy kurację na ureaplasme a ja miałam laparoskopie, byłam na antydepresantach i zmieniłam pracę więc też nie wiem co pomoglo być może to była kumulacja :)

Tęsknię za córka i mężem ale dostaje filmiki i zdjęcia i wiem ze wszystko u nich ok więc jest dobrze. Chyba dziecko znowu nam się naprawilo bo ostatnie 2 tyg były nie do wytrzymania dlatego też się tak martwilam. Czy w wieku 19 mies jest jakiś skok rozwojowy?

Iza ja pamiętam jak mi z jednym było ciężko a co dopiero z dwójką... Ale dasz radę! Kto jak nie Ty!

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem, że mam 9 DC i wczoraj ledwo skończył mi się okres, a miałam ból brzucha jak na owulację i śluz już płodny lekko. Dziś co? W WC mialam rano tak rozciągliwy śluz, normalnie na kilometr. I bądź tu człowieku mądry. Tempki nie mierzę, ale, żeby już owulacja? Dziś wieczorem zadziałamy w razie co.

Miśkowa dziś wracasz?

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother widzisz u mnie też była szybko owu i bach, a nigdy wcześniej nie miałam szybciej ewentualnie później...

Miskowa nie wiem z tym skokiem, ale moja też czasami jest nie do wytrzymania. Teraz ma taki lek separacyjny, że ja jestem tak zmęczona tym jej zachowaniem.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother to dzialajcie może akurat się uda przed tą operacją męża... To by było super! Ja bym się ucieszyła gdyby teraz była szybciej bo zapowiada się w okolicy świat. Tak dziś wracam ale dopiero po 21 więc mała będzie już spała.

On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo jeny .. nie mam czasu was czytać ost. Mąż miał wolny tydzień i ciągle coś jeździliśmy i załatwialismy. Do świąt można powiedzieć,że 2tyg a ja jakoś jestem nieogarnięta ze wszystkim.. chociaż większość prezentów mam ale musze się brać za liste zakupów - jedzeniowa ehh

mother u mnie to w ogóle były cyrki bo śluz taki ciągnący potrafiłam już mieć odrazu po @.. czyli gdzieś w 6dc i ciągnął się tak przez 10 dni.. 😕

Jeszcze mi się pralka zepsuła przed świętami!! 🤯🤯🤯 Mąż stwierdził,że nie bawi się w naprawy i kazał wybierać mi nowa.. (co też nie jest dla kobiety latwe 😁) więc mi dużo czasu na tym zeszło i ciągle jakieś problemy ze sklepem były wrrr człowiek chce wydać pieniądze a ciągle coś nie tak bylo. No ale już mam stoi od wczoraj 😁 nowiutka w sam raz jak będzie mały dzieciaczek i duuuuzo prania 😋

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 09:13

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz już nie mam takiego mocnego śluzu. No ale brzuch boli więc w razie co zadziałamy wieczorem. Chociaż ja w cuda nie wierzę. W tamtym cyklu chyba też zaraz po @ miałam taki śluz, potem przerwa i znowu w terminie owulacji był. Dziwne zawirowania
    Edit: tak sprawdziłam i mam w notatkach,że w poprzednim cyklu też miałam dokładnie 8 i 9 dnia coś takiego. Hm. No dziwna jestem i tyle 😂

Iza jak tam przeżyłaś nalot gości do teściowej? 😂Czyżby Maria? 😝 My dziś idziemy do męża babci na imieniny ✌️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 09:24

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother, to owocnych działań 😎
    Jeśli chodzi o przygotowania do świat, to ja nie mam nic 😳 w przyszłym tygodniu muszę pozamawiac prezenty i zrobić pierniczki z moim szkrabem. Zostanie mi chata do ogarnięcia i przygotowanie jakiegoś jedzenia :/
    No i postanowiłam, ze pakuje dzisiaj torbę do szpitala - najwyższy czas 🙃 chciałabym jeszcze zwiedzić porodówkę, bo wybrałam inny szpital niż poprzednio. Mam nadzieje, że ze wszystkim się ogarnę...

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny ja dzisiaj z synkiem spaliśmy do 10, czujecie!!! Oczywiscie ja się przebudzalam ale nie mogłam się podnieść, już w tym stanie nie ma takiego długiego spania ciągiem bo niewygodnie 😜

Mother działajcie !!!

Ja w tym roku srednio skupiłam się na świętach bo tak naprawdę nie wiem jak to będzie, termin przecież mam na 27.12
    Prezenty kupione to najważniejsze
    Evs najwyższa pora na pakowanie torby ☺️ Ja dzis muszę chyba przejrzeć co tam włożyłam bo nie pamietam heheh

Adele no wlasnie dawno Cię nie było ☺️ Super ze nowa pralka w sam raz na pranie ciuszków bobasa wlasnie 😉

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny wy zaraz rodzicie 😲😲

AdelaX lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax wiem, że już pewnie masz dość ale może się uda jednak w nowym roku 😉

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia no zobaczymy, z jednej strony wolałabym przed świetami żeby na swieta być w domu, a z drugiej to przecież kilka dni do nowego roku ☺️

Choć ja jestem z 26.12 i teraz np jeden rok sobie odejmuje 😃🤩

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Alunia no zobaczymy, z jednej strony wolałabym przed świetami żeby na swieta być w domu, a z drugiej to przecież kilka dni do nowego roku ☺️

Choć ja jestem z 26.12 i teraz np jeden rok sobie odejmuje 😃🤩
    A ja właśnie bardzo chcę urodzić już na nowym roku bo moje dziecko będzie miało cały rok przed sobą, a tak to pomimo tej samej cyfry co rówieśnicy to przecież byłoby w rzeczywistości o rok młodsze, oczywiście zależy z jakiego miesiąca byłyby inne dzieci 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tak patrze na Wasze suwaczki i czekam na wysyp wigilijno-noworocznych bobaskow.

A ja was troche postrasze. Patrze na swoje cialo i pytam co robia te wsztstkie Dżoany, Agnieszki i Anny ze chwile po porodzie wygladaja tak kwitnaco? U mnie obraz nedzy i rozpaczy.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia wiec super ze masz termin na styczeń ☺️

Iza nie strasz 🙉 może to chwilowe, ja jakoś teraz nie mogę na siebie patrzeć 😊🙃pozniej tez pewnie nie będzie rewelacji. Iza a jak karmienie?

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    No ja tak patrze na Wasze suwaczki i czekam na wysyp wigilijno-noworocznych bobaskow.

A ja was troche postrasze. Patrze na swoje cialo i pytam co robia te wsztstkie Dżoany, Agnieszki i Anny ze chwile po porodzie wygladaja tak kwitnaco? U mnie obraz nedzy i rozpaczy.
    To ja nie dam się przestraszyć i będę trochę snobka bo u mnie akurat brzuch znika niemalże jak u tych Dzoan i Ann 😉 Tu raczej nie mam co narzekać, tym bardziej że brzuszek nie urósł jakiś mega wielki 😉

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2019, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Kasia wiec super ze masz termin na styczeń ☺️

Iza nie strasz 🙉 może to chwilowe, ja jakoś teraz nie mogę na siebie patrzeć 😊🙃pozniej tez pewnie nie będzie rewelacji. Iza a jak karmienie?

Jak chcesz to ci moge opisać jak wygladam. A waga- kolejny koszmar. A przytylam w ciazy 13-13,5kg. Ja juz mialam mega brzuch ale i tak sie dziwię jak to dziecko tam sie zmiescilo.

Karmienie- hmmm, nadal bolesne, staram sie i nie zawsze wychodzi. Ale rano to mialam ubaw, zwykle je 20-30 min.z przerwami na odpocznek a dzis obudzila sie glodna o 6 rano, jak sie dorwala to w 10 min.sie najadla, ledwo łykac nadazala i dalej śpala. Szkoda ze ja juz nie spalam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 17:54

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27, Mother właśnie kurde ja tak mam od września że ten śluz się pojawia i ciągnie się jakoś nienaturalnie długo nawet dłużej niż 10 dni. Wyczytałam że to może być problem z prolaktyna ale kurde zbadalam i wyszła ok dlatego jestem trochę w kropce "o co kaman".

Co do świąt to ja nic nie mam, co gorsza nawet pomysłów nie ma i jakoś w tym roku w ogóle nie czuję tego klimatu.

No dziewczyny Wy niedługo jak Iza będziecie tulily swoje bobaski :) a my niedługo będziemy w ciąży i będziemy narzekaly na ciążowe dolegliwości - tego Wam i sobie życzę już dziś :)

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

‹‹ 1664 1665 1666 1667 1668 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ