X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistko
    powodzenia w nowym cyklu!
    ponoć przy endometriozie @ bywają bardzo bolesne ?

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje są strasznie bolesne... wzięłam już kilka przeciwbólowych i nic... :(

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    współczuję :(

ja mam kompletnie niebolesną @, odczuwam jedynie "dyskomfort" w podbrzuszu w 1 dniu i tyle.

• ;oniqa Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie powoli zbliża sie ovulka dzisiaj oddawałam krew a 15.09 ide do endkrynologa może w tym miesiacu sie uda

ibm2io4pkxnx632u.png

3jgx3e3kb044oxco.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka tule i współczuje <3 Ja miałam bolesne @ przed ciążą że zwijałam sie z bólu pierwszy dzień czasem i drugi, bez przeciwbólowych nie funkcjonowałam, a po porodzie ból minął już nawet nie pamietam jak to jest :)

oniqa u mnie też ovulka za rogiem, wczoraj test owulacyjny pokazał cień cienia wiec liczę że może jutro w końcu będzie póki co trzeba działać.

age.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze troche nas bedzie na testowanie za 2 tyg :)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hurtem razniej :) Ja niestety dopiero zaczynam cykl, ale nie czekam na testowanie z utesknieniem. Juz mi sie nie chce, powaznie.

A na bolesne malpiszony kakalko, kocyk, ksiazka i termoforek :)

Smartunia lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • ale.ale Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oniqa, to działajcie, działajcie ;)

Pianistka, współczuję bolesnych @, ja już przez ponad półtora roku zdążyłam zapomnieć o atrakcjach towarzyszących @ (u mnie zwykle migrena).

Siedzę, zajadam ciasto do herbaty i nie wiem skąd ale robi mi się ciąża urojona - bo taka śpiąca, bo jakby mdli... Taaa, muszę wyluzować, bo strach pomyśleć co będzie jak ruszą prawdziwe starania :)

Dobra, zmobilizuję się dzisiaj, mała śpi to zrobię zupę na jutro...

;oniqa lubi tę wiadomość

m3sx3e3kqurga36a.png
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83, mi sie zdarzyło mieć 40 st gorączki i wymiotować z bólu przy @ ;) wiec kakao i kocyk to moze tak trzeciego dnia... ;)

Po drugim dziecku wycisze sobie całkowicie cykle. Zero miesiączek, owulacji, menopauza

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • zakocona Autorytet

Wysłany: 6 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, mogę dołączyć :)?

Nasz Tadek ma zaraz rok, a u nas 2 cs (ale nie jakiś intensywnych) starań. Chciałabym córkę tym razem, no, ale zobaczymy ;)

Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pianistka, sympatyzuje z Toba. Tez rzygam. Bo wymiotowac to mozna tak elegancko ;) U mnie zazwyczaj kombo - okres i mega migrena. 3 dni z glowy minimum, rekord to, uwaga, 25 dni :) W najgorszym momencie wygladalam ponoc na mini wylew, zaburzenia mowy i wogle. Sama radosc.
    Tak ze przy staraniu sie, wiadomo, paracetamol + ibuprofen + ew. ketonal to nie najlepsze rozwiazanie.
    Cierpimy w bolu i z godnoscia, tylko czasem echo sie niesie nieeleganckie ;)

zakocona, witaj :) Ponoc o corke sie trzeba starac dzien czy dwa wczesniej :)

Pianistka lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Pianistka Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha, dokładnie... jak to kiedyś w filmiku na blogu pewna mama powiedziała o porodzie "wymiotowała, to może księżna Kate.... bo ja to rzygałam z bólu" :D

Tak czy inaczej nowy cykl, postaram się nie mieć żadnych krwawień w 10 dc.

Zakocona hej! witamy na pokładzie :)

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Pianistka tule i współczuje <3 Ja miałam bolesne @ przed ciążą że zwijałam sie z bólu pierwszy dzień czasem i drugi, bez przeciwbólowych nie funkcjonowałam, a po porodzie ból minął już nawet nie pamietam jak to jest :)

oniqa u mnie też ovulka za rogiem, wczoraj test owulacyjny pokazał cień cienia wiec liczę że może jutro w końcu będzie póki co trzeba działać.

Ja tak samo, po porodzie żadnego bólu przed @.

Mam wrażenie, że nie ogarniam mojego cyklu. Nie mierzyłam tempki, ale obserwowałam śluz i byl dziwny. W okolicach prawdopodobnej owulki kremowy, a czasem nawet brak, a wcześniej typowo płodny, choć metny... Seduszkowalismy regularnie co dwa dni, więc trudno byłoby przegapic owu, ale mimo to martwi mnie ten śluz...

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Malinka181216 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może trochę ciekawe. Na pierwsze 2kreski czekałam trochę ponad 3lata. Mam jakieś dziwne przeczucie że sytuacja się powtarza. Moja mała od 5 tygodni budzi się co godzinę na 15min. Pomarudzi i zasypia spowrotem. Śpi raz o 12 tak z półtora godz. Najwcześniej zasypia o 23 wstaje koło 8. Podobno tak ma genetycznie po mnie i potrwa to jakoś z pół roku. Czy to możliwe? Może lepiej zmienić lekarzy...

• She86 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Mam wrażenie, że nie ogarniam mojego cyklu. Nie mierzyłam tempki, ale obserwowałam śluz i byl dziwny. W okolicach prawdopodobnej owulki kremowy, a czasem nawet brak, a wcześniej typowo płodny, choć metny... Seduszkowalismy regularnie co dwa dni, więc trudno byłoby przegapic owu, ale mimo to martwi mnie ten śluz...

Lilirose u mnie podobnie, przed owu płodny śluz a przy owu (byłam na monitoringu) kremowy :( Jak się nie uda w tym cyklu to zaczynam brać olej z wiesiołka, ponoć pomaga na śluz super

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2016, 12:06

Natalia <3 27.03.2016
    3i49krhmwfp2unuq.png
    ckaiqqmzo2wel1fv.png

• Malinka181216 Koleżanka

Wysłany: 7 września 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed porodem pierwszego dnia okresu mdlałam często z bólu. Dostawałam zaszczyki i jakoś doło się znieść. Teraz nic kompletnie mi nie jest.

• Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

u mnie tez jakis kijowy ten cykl od 13 dc śluzu pełno aż do wczoraj, dziś 18 dc i susza, a ovulki na pewno nie było bo testy negatywne i temp. skacze raz w dół raz w góre

age.png
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie było mnie na forum. Nie nadrobie nie ma szans!

Pianistka powodzenia w nowym cyklu!

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja od wczoraj umieram... Juz druga dobę nawalają mnie jajniki, ledwo chodzę , mdlosci masakra... Tak zawsze przyzywam owulacje... Niech ona juz sie konczy...

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 7 września 2016, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! Powiedzcie mi czy mam realne szanse na 2 kreseczki przy staraniach 14 dc a owu 17-18dc? Teoria mowi ze tak ale chcialam zaytac o Wasze doswiadczenia???

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ