X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej nitta pewnie bywa z tym roznie i zalezy od wielu czynnikow. My staraliśmy sie teraz 2,3dni przed owulacja i zobaczymy czy sie udalo. W 1 ciąży nawet nie wiem jaki byl dc

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Smartunia Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny....

Ech jutro zaszaleję i zrobię test...tym bardziej że w piątek na wesele, ale raczej pić nie będę w razie czego bo sama nie wiem kiedy powinnam testować...;) ale już czekam na nowy cykl z mierzeniem temp i w ogóle...wtedy pewnie będę w razie czego pytać Was o wszystko :D

201507044662.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    u mnie tez jakis kijowy ten cykl od 13 dc śluzu pełno aż do wczoraj, dziś 18 dc i susza, a ovulki na pewno nie było bo testy negatywne i temp. skacze raz w dół raz w góre

Kasiula, u mnie też dziś 18dc i niby jakieś kłucie czułam, albo sobie wmawiam... Śluz tez marniutki, dopiero jak pogmeram papierem toaletowym to cos tam widać, a chyba powinnam mieć kisiel w majtach, nie? :D eh, mam wątpliwości... Nie wiem, czy jest sens jeszcze dzisiaj serduszkować, czy liczyć na plemniki z poniedziałku? Co myślicie?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Kasiula, u mnie też dziś 18dc i niby jakieś kłucie czułam, albo sobie wmawiam... Śluz tez marniutki, dopiero jak pogmeram papierem toaletowym to cos tam widać, a chyba powinnam mieć kisiel w majtach, nie? :D eh, mam wątpliwości... Nie wiem, czy jest sens jeszcze dzisiaj serduszkować, czy liczyć na plemniki z poniedziałku? Co myślicie?

U mnie po poludniu sluz rozciagliwy i test ovu w koncu pozytywny takze trzymajcie kciuki :-)

Lilirose ja bym dzialala na pewno nie zaszkodzi

preg.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    U mnie po poludniu sluz rozciagliwy i test ovu w koncu pozytywny takze trzymajcie kciuki :-)

Lilirose ja bym dzialala na pewno nie zaszkodzi

Szczerze to tak mi się chce jak nie chcę :D starania takie męczące :D

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Kasiula09 Autorytet

Wysłany: 7 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Szczerze to tak mi się chce jak nie chcę :D starania takie męczące :D

Wiem wiem to jak sie nie chce to na sile nie ma co bo to tez wtedy zadna przyjemnosc

preg.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiula09 wrote:
    Wiem wiem to jak sie nie chce to na sile nie ma co bo to tez wtedy zadna przyjemnosc

No i dupka, oboje padliśmy przed TV ze zmęczenia. Teraz liczę, że trafilismy ze wcześniejszymi przytulankami.
    Śluz sprawdzałam przed chwilą i sucho. Myślę sobie, ze ta owulka musiała być wcześniej, wtedy kiedy było więcej śluzu... Dziwne to wszystko.

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi jak przetrwac do testowania i samo testowanie? Coraz gorzej radze sobie z tym. Od owulki juz mysle ze nic z tego. A jak dawniej łudziłam sie ze udało sie to potem bylam strasznie rozczarowana i mega smutna, zla jak zobaczylam @. Tlumacze sobie ze nie ma co sie nastawiac ale to trudne

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    No i dupka, oboje padliśmy przed TV ze zmęczenia. Teraz liczę, że trafilismy ze wcześniejszymi przytulankami.
    Śluz sprawdzałam przed chwilą i sucho. Myślę sobie, ze ta owulka musiała być wcześniej, wtedy kiedy było więcej śluzu... Dziwne to wszystko.

U mnie owu jest po szczycie sluzu 2-3 dni. Wtedy kiedy sluz wyglada na mało plodny, kiedy jest wodnisty(nie ma rozciagliwego lub jest malo rozciagliwy). Czesto w dniu owu-po niej pojawia sie kremowy. U mnie jest tak ze od 10-11dc zauwazam sluz wodnisty, okolo 14dc rozciagliwy, 15 szczyt sluzu, 17 owu, a 18 juz przewaga kremowy, gesty. Owu nie czuje raczej, kluje mnie jajnik ale kilka dni przed owu tez. Z tymi obserwacjami to wszystko na dwa razy, nie ma jasnosci. Ja napisalam jak to zwykle u mnie jest, bo chcialam pomoc, ale wcale tak jasno nie jest.

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nitta32 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:

Wiesz lilirose, ja sprawdzam sluz za pomoca 2 palcow i tylko wtedy mam pewnosc.(raz lub 2 razy dziennie). Dla mnie to najleszy sposob, jnajpewniejszy.Papierem to by mi nic nie dalo bo ciagle wydaje mi sie co innego.

lilirose moge zaytac Cie w jaki sposob sie staracie? Ile przed owu?

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta
    jeśli Twój facet nie ma problemow z jakością nasienia, to plemniki spokojnie mogą kilka dni przeżyć :)

ciąża jak ma być to będzie, niezależnie od ilości <3, czasem wystarczy jedno i jest ciąża
    a czasem codziennie <3 nic nie daje, więc tu nie ma reguły :)

co to testowania, to chyba najlepiej zająć się czymś żeby nie mysleć ciągle o ciąży :)

nitta32 lubi tę wiadomość

• nitta32 Ekspertka

Wysłany: 8 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje, tego bede sie trzymac;-)

"ciąża jak ma być to będzie"
    ma byc i mam nadzieje ze bedzie;-)

zem3x1hpkw9psn8g.png
    18cs
    r904m5w.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nitta32 wrote:
    Wiesz lilirose, ja sprawdzam sluz za pomoca 2 palcow i tylko wtedy mam pewnosc.(raz lub 2 razy dziennie). Dla mnie to najleszy sposob, jnajpewniejszy.Papierem to by mi nic nie dalo bo ciagle wydaje mi sie co innego.

lilirose moge zaytac Cie w jaki sposob sie staracie? Ile przed owu?

Nitta, u mnie to wygląda bardzo podobnie, ten śluz i kłucie. No to wychodzi, że owulka była we wtorek albo środę wczoraj.

Staralismy się bodajże od 10dc co dwa dni: 10, 12, 14, 15 i 16 dc. No musiało cos tam zostać i przeczekać na jajeczko, nie? :D chociaż wiadomo, jak mówi Luceccita, można raz a dobrze, można codziennie i nic nie wyjdzie...

Dla mnie ten czas po owu tez najtrudniejszy, stresuję się i jednocześnie boję, że przez stres nie wyjdzie... Ale z drugiej strony ike kobiet zachodzi mimo większych stresów, w pracy czy w ogóle.

Za 9 dni testuje, a Wy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 09:14

p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja testuję dopiero 17-18 września,
    bo wtedy kończę dupka i muszę zatestować :)

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie dopiero 3 dc :/
    wczoraj byliśmy z młodą u pielęgniarki, miała ważenie i mierzenie... ma całe 67 cm :D kurczak :D i waży 9 kg równiutko
    kawał baby :o

Dziś piękna pogoda u nas, młoda drzemie a ja się obijam :D

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądałam dzisiaj wykres dziewczyny, która zaszła w ciąże po 6 latach starań:

https://ovufriend.pl/wykres,6e78261e19b8872f10be294c4e07a53a.html

• Pianistka Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luccecita wrote:
    oglądałam dzisiaj wykres dziewczyny, która zaszła w ciąże po 6 latach starań:

https://ovufriend.pl/wykres,6e78261e19b8872f10be294c4e07a53a.html

poznałyśmy się na innym wątku :)
    Dziewczyna ujrzała II kreski rano w dniu, w którym miała jechać do kliniki niepłodności <3

zrz6f71x2ep3qd02.png

relgjw4z62i31eb7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cudownie <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi moje drogie, czy to jest tak, że jak się z pierwszym dzieckiem miało problem (w sensie, że nie mogłam długo zajść w ciąże), to z drugim będzie tak samo czy jeszcze nawet ciężej? Kiepsko wspominam ten okres starania się o dziecko. Szczególnie ciężkie były początki, bo błędnie myślałam, że to wszystko pójdzie jak spłatka, a łatwe to na pewno nie było. I boję się, że znowu będę musiała przeżywać te rozczarowania

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maj1a1aa
    ja mam na odwrót- pierwsze dziecko w 1 cs, a o drugie walczę już prawie rok.

‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ