Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
u nas w pierwszą ciąże zaszłam w pierwszym cyklu....w dodatku serduszkowaliśmy tylko w jakoś dzień po owulacji. nie wierzyłam że się uda a jednak....niestety ciąży nie donosiłam. Z drugą ciążą było podobnie...pierwszy cykl....robiłam testy owu kiedy wyszedł pozytywny serduszkowaliśmy raz i czekaliśmy już do @ na testowanie....nie wytrzymałam i zrobiłam test 10 dni po owulacji i wyszedł pozytywny.
Wiec modle się o to żeby i tym razem było tak szybko i że uda się za pierwszym razem i też jak to mój mąż mówił ,,od strzała''. Niestety przez te problemy z macicą nie sypiamy ze sobą bo to dla mnie straszny dyskomfort,zamierzamy znów spróbować jak test owu wyjdzie pozytywny.
Wiec teraz tylko czekam na @ która ma przyjść 18 i zaczynamy starania. -
Ja w tym miesiącu się nawet nie nastawiam. Pt,Sb,Nd były starania a owulka chyba wczoraj. Mój wykres jakiś dziwaczny. Wszystkie objawy owulacji miałam jak zawsze a temp chyba beznadziejna.
Zajmuję swoją głowę przygotowaniami do ślubu -
nick nieaktualny
-
Staralismy się bodajże od 10dc co dwa dni: 10, 12, 14, 15 i 16 dc. No musiało cos tam zostać i przeczekać na jajeczko, nie?
a owulka ktorego dc prawdopodobnie?
u mnie starania 14dc (wieczor) a owu 17-18dc. Słabo. Trzymam kcuki za Ciebie, za siebie, za wszystkie dziewczyny ktore tak bardzo pragna zobaczyc 2 kreseczki!
-
Maj1a1aa wrote:powiedzcie mi moje drogie, czy to jest tak, że jak się z pierwszym dzieckiem miało problem (w sensie, że nie mogłam długo zajść w ciąże), to z drugim będzie tak samo czy jeszcze nawet ciężej? Kiepsko wspominam ten okres starania się o dziecko. Szczególnie ciężkie były początki, bo błędnie myślałam, że to wszystko pójdzie jak spłatka, a łatwe to na pewno nie było. I boję się, że znowu będę musiała przeżywać te rozczarowania
Chyba nie ma reguły. U nas z pierwszym żadnych problemów, ciąża książkowa i z drugim tez marzę o tym, ale nie chcę się nastawiać.
Nitta, wydaje mi się, że owulka 17-18 dc, czyli wtorek środa. A dzisiaj rano niesodzianka, poszlam do toalety i po chwili pojawiło się sporo śluzu... I weź to ogarnij. Wczoraj sucho, z samego rana tez a potem wypływa śluz taki lepki, lekko białawy, metny.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
nick nieaktualny
-
Luccecita wrote:lilrose
jak śluz mętny, biały to już po owulce
Ale nakrecilam w każdym razie śluz niby lepki ale tez metny i trochę kremowy a powinno być po owulce. Dobra pozostaje czekać do 18 września.
W sobotę mamy parapetowe u koleżanki, odstresuje się. W ogóle pijęcie alkohol po owu czy nie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 12:24
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Wy tu o owulce a u mnie dopiero 5dc i czekam z utęsknieniem na koniec @. Mąż już na mnie czycha twierdzi ze ta moja @ już chyba drugi tydzień trwa bo tak dawno nie było przytulania a bidulek zapomniał że przed @ miałam jakieś podrażnienie/infekcje i trzymałam go na odległośc kija od szczotki
-
Powinno to byc tak ze po owulce juz widomo czy sie jest w ciąży ha ! A nie takie katusze przez 2 tyg.... ja teraz bede sie bujać 2 tyg z bolacymi i szczypiacymi cycami oszaleje... Oby humorów nie bylo
-
Adele27 wrote:Cześć dziewczyny zapraszam wszystkie, które maja ochotę pogawędzić na temat starań o drugie dziecko
Mój będzie teraz 7 cykl starań.. Nie jest łatwo ale kolejny miesiąc przed nami:) -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co sądzicie o moim wykresie jakiś dziwny zawsze mam niską temp , ale ovu nie wykrył mojej owulacji jeszcze wczoraj i przed wczoraj testy owulacyjne pozytywne dziś już nie wczoraj ogromny ból jajników i podbrzusza ?????