Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny macie rację... czekam do poniedziałku, zrobie test i w razie co pójde na bete a popołudniu do lekarza. Może juz z wynikiem bety.
Faktem jest, że cos się dzieje. Chyba progesteron też zbadam w poniedziałek, może to da jakąś odpowiedź.😇😁😇😇😁 -
ja też znam sporo rodzin w których rodzą się np. same dziewczynki albo sami chłopcy. Nie wiem, ale wydaje mi się że właśnie albo facet ma lepsze plemniki Y lub X, albo komórka jajowa może któreś preferować. Czytałam co prawda kiedyś o badaniach w których wyszło że w bańce jajowodu po kilku godz od stosunku dominują plemniki Y, a po paru dniach plemniki X, więc pewnie ta teoria po części się sprawdza ale zdecydowanie nie u każdego.
zgredek, może rzeczywiście z progesteronem coś? jakbyś miała możliwość to może zbadaj sobie, najlepiej 7-8 dpo... Pisałaś też ostatnio że miałaś infekcje dróg moczowych. Mi się kiedyś przy okazji takiej infekcji zrobiło zapalenia pochwy.. Może tu jest jakiś związek...? Tak czy siak poszłabym do gin
Domis, kierowcy podobno często mają problem z jakością nasienia, jeszcze to podgrzewane siedzenie...leki też mogą działać na minus... Ale suplementacja na pewno pomoże. Jakby zapominał albo nie chciało mu się brać to wtykaj mu orzechy brazylijskie, to prawdziwa bomba selenowa, inne przydatne pierwiastki i witaminki też mają
Wredotka, będę się starała za Tobą nadążyćzobaczymy czy ovarin daje radę
Wredotka lubi tę wiadomość
-
Adele, Twój wykres zaczyna wyglądać na 3-fazowy... Dodatkowy skok temp tydzień po owu to dobra wróżba, ale oczywiście nie nakręcamy się przedwcześnie...
U Lucci zresztą podobnieChyba że zawsze macie takie wykresy?
U mnie dziś 3 dc, byłam zbadać FSH LH testosteron i estradiol, wyniki dopiero w pon.
-
magdis
Ja nie miałam nigdy takiego wykresu jak patrzęno zobaczymy
a Luci zawsze ma ładne wykresy ale czy taki,który zaczyna wyglądać na 3-fazowy to nie wiem czy miała
to się zawzięłaś na badania widzę
bardzo dobrze
-
Wlasnie tego sie boje, ze sami faceci mi pisani... aghm... nic. Czekam na @ i zobaczymy w przyszlym cyklu. Wiedza kirdy owulacja jest dobra opcja, bo bede planowac na kilka dni przed.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
U mnie dziś 3 dc, byłam zbadać FSH LH testosteron i estradiol, wyniki dopiero w pon.[/QUOTE]
Ja też wczoraj byłam na FSH LH TSH FT4 FT3 testosteron i prolaktyna w 4dc. Też wyniki w poniedziałek i od razu na 19sta do giną sprawdzić czy miesniak rośnie. Już taka ciekawa jestem na co zgonić brak ciazy
10.08. Irenka. 3700 i 56
9m -9kg. 2 zabki.
13m - 10.300 kg. 6 zabkow 80r -
Adele, Luci - jakie ładne wykresy, mocne kciuki za Was! Zachodzić w ciążę, bo potem będzie czas na te "nowe" dziewczyny
Zgredek - jak czytałam to spadek progesteronu też daje plamienia po owu; testy zrób, ale i tak poszłabym do gina;
magdis - oby! książkowo owulacja i na koniec zielony kropek
Mnie tam obojętna płeć, bylebym zaciążyła w najbliższych miesiącach. I też uważam, że to jakieś predyspozycje genetyczne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 15:45
magdis lubi tę wiadomość
-
Witam, ja myslalam, że hsg w tym cyklu zrobię a tu ginka mnie uswiadomila, że najpierw posiew i tydzień czekania na wyniki, wiec żeby nie tracić cyklu to mamy się starać normalnie, a w następnym cyklu dopiero hsg. Eeh. A chciałam to miec juz za sobą. No nic.. czekam na wyniki i czekam na ovu. Dziś 12 dc a temp skacze jakoś dziwnie. Dostałam tez duphaston, i zaraz po owu zaczynam brac, bo ponoć może mi wydłużyć fl. Czy wy też bierzecie dupka na wydluzenie..?
-
Cabasse aż tydzień na posiew? Ja też szykowałam się do hsg, do którego w efekcie nie doszło ale posiew miałam robiony po południu, zaniosłam do szpitalnego laboratorium po 17 a o 15 następnego dnia był wynik. Także bardzo długo u Ciebie się czeka
01.2017 - ciąża biochemiczna -
magdis wrote:ja też znam sporo rodzin w których rodzą się np. same dziewczynki albo sami chłopcy. Nie wiem, ale wydaje mi się że właśnie albo facet ma lepsze plemniki Y lub X, albo komórka jajowa może któreś preferować. Czytałam co prawda kiedyś o badaniach w których wyszło że w bańce jajowodu po kilku godz od stosunku dominują plemniki Y, a po paru dniach plemniki X, więc pewnie ta teoria po części się sprawdza ale zdecydowanie nie u każdego.
zgredek, może rzeczywiście z progesteronem coś? jakbyś miała możliwość to może zbadaj sobie, najlepiej 7-8 dpo... Pisałaś też ostatnio że miałaś infekcje dróg moczowych. Mi się kiedyś przy okazji takiej infekcji zrobiło zapalenia pochwy.. Może tu jest jakiś związek...? Tak czy siak poszłabym do gin
Domis, kierowcy podobno często mają problem z jakością nasienia, jeszcze to podgrzewane siedzenie...leki też mogą działać na minus... Ale suplementacja na pewno pomoże. Jakby zapominał albo nie chciało mu się brać to wtykaj mu orzechy brazylijskie, to prawdziwa bomba selenowa, inne przydatne pierwiastki i witaminki też mają
Wredotka, będę się starała za Tobą nadążyćzobaczymy czy ovarin daje radę
witajcie tak jak wy staralismy się o 2 maluszka rok temu nam sie udało ale w 14 tyg ciaza była martwagry w grudniu podjełam decyzje że w marcu ide do gin po tabletki anty to właśnie w 40 dc zobaczyłam 2 kreseczki było to 30 stycznia szok i strach zarazem we wtorek ide do gina bedzie to 7tc zobaczymy co z tego wyjdzie .
co do rodzin gdzie są sami chłopcy lub dziewczynki to powiem wam tak rodzeństwo mojej babci siostra jej mogła mieć tylko chłopców jak zachodziła w ciąze z dziewczynka to albo roniła albo rodzila martwą z koleji bratem mojej babci było odwrotnie ma same dziewczynki nie mogli miec chłopców i też albo ciotka roniła albo rdziła martwych chłopców . Moja siostra jest starsza o 9 lat ma 2 córki z ciązami nie było problemów z zajściem w nie też nie brat moj 10 lat starszy ma 2 synków też nie mieli problemów z zajściem i samą ciążą u mnie znowu był problem z zajściem w ciąże pierwsza poroniłam w 6 tyg w drugą ciąże zaszłam mamy córkę 5 letnią rok temu ciaza martwa 14 tc i teraz nam sie udało ale czy będzie ok ? nie wiadomo byc może że też nie moge mieć chłopców ? zobaczymy jak się to wszytko potoczy dalej -
jangwa_maua wrote:Karola - też słyszałam historię,że kobiety nie mogły utrzymać ciąży męskiej lub żeńskiej. Mam nadzieję, że u Ciebie teraz będzie wszystko dobrze.
-
nick nieaktualnyCzesc
No w koncu przyszla@
Wiec dzis pierwszy dzien i nadzieja
Tabletki zamowione ale beda dopiero pod koniec lutego niestety tu ich nie ma ale kolezanka leci do pl i kupi
Bede wolnymi dniami was odwiedzala nie zawsze sie udzielam ale jestem z wami myslami
Trzymam kciuki za kazda ze starajacych -
Tez słyszałam o tym, ze prganizm kobiety mogl utrzymac ciaze tylko jednej plci. Kazdy ma nadzieje, ze to nie u niego. Ja mam nadzieje, ze bedzie moja corcia w koncu.
Chociaz od wczoraj tak mi chlopaki daja popalic, ze mam ochote zaszyc dziure i nigdy wiecej dzieci :xsyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
moja córcia marzy o braciszku Kubusiu
mi jest wszytko jedno byleciaża była rawidłowa i by dziecko było zdrowe córcia juz miała być synusiem i w 19 tc szok bedzie córka
ale jest najkochańsza na świecie owszem odpierdziela jej czasami i mam dość wszytkiego ale te jej słowa Kocham cię mamusi wybaczają wszytko