X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis niech mu dadzą coś na wspomaganie. U nas wynik podobny, rozpoznanie mamy jak u Was bez tego "oligo". Nie martw się. Trochę podrasujecie chłopaków i będzie ok ;-)

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny... po powrocie do domu plamien brak... zobaczymy co będzie jutro...

😇😁😇😇😁
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może za wcześnie na test jednak jak dziewczyny pisały.

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat83 wrote:
    majamia, jak wyzej, u nas tez licho z chlopcami. Koenzym Q10 jest swietny ponoc. Mezowi go daje na plemniki a ja biore na wszelki wypadek. Ponoc jajka lepsze ;)
    Duzo zielonego w diecie; brokuly, szpinak, jarmuz itd. Plus cynk, selen, reszta wedlug uznania. Czytalam gdzies, ze przed ;) dla Ciebie czerwone winko, dla meza mocna kawa. Sie chlopaki ekscytuja haha
    O. Dziekuje. Chociaz nie wiem, jakie u niego plemniki. Mi chodzi, zeby mial dobrych plywakow X. Zeby na kilka dni przed owulka mozna bylo i zeby dziewuszka wyszla.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis, nie martw się, fakt że wyniki kiepskie ale teraz jest tyle specyfików na poprawę jakości nasienia że na pewno lekarze wiedzą jak pomóc w takiej sytuacji.
    A w jakim wieku jest wasze pierwsze dziecko? Długo się o nie staraliście?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wredotka, szkoda.. :( ale chociaż faza lutealna ładna. zaczynamy nowy cykl praktycznie równo, mam tylko nadzieję że nie będzie tak że Ty za miesiąc będziesz testować a ja czekać na owu :D

Wredotka lubi tę wiadomość

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdis córa ma 3,5 roku. Z nia nie było problemu, 3cs....

Już kupiliśmy jakieś suplementy, zobaczymy.

A ja dziś sie wkurzyłam, bo oczywiście ze starannej nici - jak to mój stwierdził nic nie wykrzesa. A ja przecież wiatropylna nie jestem.... jeju jacy ci faceci są beznadziejni...

jangwa_maua lubi tę wiadomość

TP 21.07.18 :)
    p19u3a3fndaqukvp.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wredotka szkoda, ze @ przyszla, ale tak jak mowisz przynajmniej fl na plus. Domis suplementuj meza ile wlezie. Po 3 m-cach na pewno bedzie poprawa. Oczywiscie życzę, zeby udalo sie ujrzec || wczesniej

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • magdis Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis, z facetami dojść do ładu naprawdę ciężko. Ale skoro z pierwszą córcią udało się tak szybko to wskazywałoby że jednak nasienie 4 lata temu miał dobrej jakości. Masz jakąś hipotezę z czego może wynikać takie pogorszenie? jakieś choroby, zmiana trybu życia?
    jangwa, pertraktujesz ze swoim czy na razie zawiesiłaś temat?

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Wredotka Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis - tak jak dziewczyny piszą, parę miesięcy suplementacji i na pewno wyniki będą lepsze;

Magdis - nie no, testujemy razem więc koło połowy lutego ma być owulacja! :)

Dzięki dziewczyny, jesteście kochane! Ja się jakoś bardzo na razie nie przejmuje, to dopiero 1 cykl w miarę normalny. Tempki ładne i bardzo wierzę w ten, pod koniec lutego kończę nowennę więc musi być zielono :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 00:04

magdis lubi tę wiadomość

0d1y0dw4yn6q5nuq.pngmhsv9vvjs7exhbly.png
    lprkg7rfsh1vaeeq.png
  • Nadia83 Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis racja, magdis dobrze pisze. Mi też gin powiedział, że nasienie 6 lat temu jak zaszłam w pierwszą ciążę nie było idealne tylko podobne do tego. A jednak udało się w 2cs.

A ja jak nigdy czekam z utęsknieniem na @. Oby szybko przyszła. Gin powiedział, że mogłabym się starać nawet w tym cyklu ale organizm nie chce ;-). W pon miałam pęcherzyki 28 i 30mm i nie pękły na pewno bo jajniki bolą okropnie

Wredotka zbieraj siły na nowy cykl :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2017, 06:45

uwo9csqvc1ok3msb.png
    relgj48aldbo20dr.png
    01.2017 - ciąża biochemiczna
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Może za wcześnie na test jednak jak dziewczyny pisały.

Myslę czy nie iść na bete po 8 no ale tak: tempka spada, więc i tak nie jestem w ciązy, objawów brak... chyba odpuszcze. Termin @ na 9.02

😇😁😇😇😁
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello:) dzięki dziewczyny za słowa otuchy :)
    4 lata temu nie badaliśmy nasienia wiec nie mamy porównania... ale z dniem porodu mój konczylbjedna prace a zaczynał druga - dużo jeździ samochodem, od 4m-cy z podgrzewanymi fotelami.... a druga rzecz ze od 2 lat bierze leki na nerwice i nie wiem jak one mogą wpływać na to :/
    A tez nie oddał całej ejakulacji bo nie mógł sie skupić ;) skarżył sie ze potem 2h mu "ciekło" hehe

Od dziś ma brać salfazin i selen (oczywiście jak bedzie pamiętał) za jakiś czas powtórka...

Mi ovu wyznaczyło owulacje ???? narazie przerywana linia, ale w jakim dziwnym miejscu :o

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek ale to trochę wcześnie na spadek tempki już na @....skoro ma byc 9 dopiero

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mierze temp od dwóch dni w sumie ale jest wyraźny spadek.... to juz sama nie wiem :) iść czy nie iść? Wolę pozytywnie się zaskoczyć jak nie dostanę @ niż zmartwić się ujemną betą...

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może pójde w poniedziałek na bete? Jesli miałaby wyjśc to juz wyjdzie a przez weekend zobacze co się będzie ze mną działo...

😇😁😇😇😁
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis no a Tobie wyznaczyło na 10 dc... Ja nie kumam tylko tego dlaczego niekiedy na wykresach jak wyznaczy ovy liczy te dni po a na niektórych nie... to jest od czegoś zależne?

😇😁😇😇😁
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek możesz poczekać przez weekend, zrobić test w rano w rano i Ew betę

Ja tez nie lubię chodzić na betę bez konkretnych podstaw ;) szkoda kasy i widoku ujemnego wyniku... wiec rozumiem :)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Domis Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek od konta premium ;) ja nie mam wiec musze sama se liczyć ;)

p19u3a3fndaqukvp.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2017, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domis, mam takie samo podejście więc odpuszcze, nie nakręcam się bo powiem szczerze, że wczoraj długo wypatrywałam choć cienia i smutno mi było, że go nie znalazłam. Mąż tez mówi "nie będzie narazie siostrzyczki ani braciszka dla Artka" tez się zmartwił choć na nic nie liczylismy w tym cyklu.... zawsze jest przykro... no nic.... czekam, albo na poniedziałek albo na @ :)

😇😁😇😇😁
‹‹ 167 168 169 170 171 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ