X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Kasia ale wszystkich się nie mogę pytać czy czekają na @ i który dzień cyklu 🤭😆
    No w sumie tak...

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Kasia ale wszystkich się nie mogę pytać czy czekają na @ i który dzień cyklu 🤭😆

Ja juz nie dlugo. Mąż za mna łazi i liczy dni kiedy bedzie mozna ❤ az stwierdzilam ze chyba zaczne brac tabletki anty 🙃. Ale do staran nie wracam.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo możesz się zwracać do mnie 😁😁😁 ja się boję, że niedługo zostanę tu jedna jedyna i sama siebie będę pytała który mam dzień cyklu😶😶😲😲😂
    W chwili obecnej jestem na końcówce @

Hugo87 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja - nie licząc tony żarcia po obiedzie u ciotki męża - też brzuch pusty 😎 A który dzień cyklu hmm muszę policzyć. O, 19 już. Mąż wczoraj miał ochotę na co nieco ale zmęczenie wygrało, bo Mlody nie chciał iść spac, a rano z kolei znienacka przydreptał do sypialni. Nasz najlepszy środek antykoncepcyjny 😁 Ale teraz to już w sumie "dla przyjemności", bo owu była na tygodniu. Ale czy coś wyszło...się okaże ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rycze jak bobr. Tak bardzo zalezy mi na kp, dziecko piersi nie chce, do laktatira juz sily nie mam, po 4 dniach jestem wykonczona i fizycznie i psychicznie, nie jem, nie spie, maz mnie nie rozumie, na nic nie mam czasu, życia niemam tylko ten laktator. I jeszcze maz zle zakrecil butelke i moje sie wylalo na dziecko. Nie moge przebolec ze nie bede karmic.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Rycze jak bobr. Tak bardzo zalezy mi na kp, dziecko piersi nie chce, do laktatira juz sily nie mam, po 4 dniach jestem wykonczona i fizycznie i psychicznie, nie jem, nie spie, maz mnie nie rozumie, na nic nie mam czasu, życia niemam tylko ten laktator. I jeszcze maz zle zakrecil butelke i moje sie wylalo na dziecko. Nie moge przebolec ze nie bede karmic.

Ale młoda próbuje złapać pierś i jej się nie udaje czy w ogóle nie chce? Posmaruj pierś mlekiem. A na spiocha próbowałaś przystawić?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:42

Hugo87, mother84 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:43

Hugo87, aLunia, agulineczka, mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteśmy we cztery 🥂🤗

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja odciagalam trochę swojego i kropilam na pierś jak przystawialam syna. Dopóki nie poczuł że coś leci nie chciał ssać. Więc dostawialam go, a drugą reka kropilam jemu na usta i sutek swoje mleko z butelki, aż nie zassal porządnie. Czasem sporo to trwało. No i baaaardzo dużo pracowałam z laktatorem (również w nocy) i poszło. Bylam z siebie dumna niesamowicie, ze tak pieknie rozkrecilam laktacje. Z córką nie miałam aż takich problemów choć poczatki nie były łatwe, ale nauczona doświadczeniem wiedziałam jak postępować. Teraz z kolei zastanawiam się jak ja jä odstawie... zwłaszcza w nocy, kiedy nie akceptuje nikogo ani niczego innego jak mamusie i jej cycusia.

.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jakim systemem odciagalyscie pokarm, jak dlugo trwalo jedno odciaganie? Mi cdl kazala 7-5-3 czyli pol godziny. U mnie wyglada to tak- karmie małą, potem zmieniam pieluche, jak spiaca to musze ululac a odciaganie na sam koniec, nie raz wypada tuz przed kolejnym karmieniem a to jest blad bo nawet jakbym chciala podac piers to nie mam z czym, nie odciagne to nie mam pokarmu zeby dac. I doby mi brakuje. A ze sama musze i obiad i pranie, w sumie wszystko to nie ogarniam tego. No i mam druga corke o która tez musze zadbać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 22:51

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze ja, jeszcze ja jestem, to juz piatka :)

mother84 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale młoda próbuje złapać pierś i jej się nie udaje czy w ogóle nie chce? Posmaruj pierś mlekiem. A na spiocha próbowałaś przystawić?

Zlapie na spiocha tylko lewa i troche pociągnie dopoki sie nie obudzi bo wtedy jest ryk.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek spi już teraz ponad 3 h i czekam aż się obudzi żeby go nakarmić i pójść spac. Tyle tylko ze on w nocy nie chce tak ładnie spac. Taki mocny sen złapie pewnie o 3 ale będę dobrej myśli 😉
    Mleka mam tyle ze musiałam przed chwila odciągnąć laktatorem bo zaczęły mnie bolec piersi. Iza tak chciałabym Ci pomoc ale nie wiem jak nie potrafię zrozumieć dlaczego z tej jednej piersi nie chce ciągnąć 😔 pamiętaj ze dziecko czuje Twój niepokój może bardziej spokojnie do tego podchodź

Iza34 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7-5-3 odciagalam w szpitalu kilka razy potem juznie było takiej potrzeby. Ale to dobra metoda

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:44

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Z tego co wiem to obecnie bardzo polecaja ta metodę 753. Ale ja wtedy sciagalam tyle ile mialam czasu i na zmiane raz jedna raz druga przy jednej sesji. Czasami to bylo 5 mimut a czasami i 30 minut jak lecialo.

Rozumiem. Narazie musze rozbujac laktacje. Czy myslicie ze jak nie ruszylo bardziej po 3,5 dnia sciagznia 7-8 razy na dobe to juz nie ruszy czy dac sobie jeszcze czas? Cdl pozwolila raz w nocy nie sciagac ale chyba to nie najlepszy pomysl. Moze z raz odpuscic w dzien?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza musisz sama na sobie testować. Mi bardzo pomagał fermaltiker. Ja nie ściągałam ta metoda nigdy, dla mnie za dużo zabawy, prędzej po 15 min z każdej piersi. Chyba, że widziałam że już nic nie leci to dawałam sobie spokój.
    Wiki też miała różne fazy z jedzeniem ale bardzo często na śpiocha jej dawałam jak inaczej nie chciała. I tak jak Ty AdelaX robiłam z tym czekaniem, aż teściowa mi o dziwo doradziła po co ja czekam zamiast dać od razu na śpiocha i iść spać, bo będę wiecznie zmęczona. Także polecam ;)
    U nas dzisiaj Wiki cały czas gorączkuje. Dobrze, że starsza u dziadków bo by się zanudziła w domu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś rady na spanie? Spi przy suszarce, jak wylaczymy to juz nie spi. Szumis za slabo szumi. Głowa az boli.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja jak w szpitalu nie miałam synka to ściągałam 7-5-3 co 3h. Myśle ze Ty powinnaś przystawiać, a później ściągać. I wyluzuj trochę, nie stresuj się tak, ja rozumiem, ze malutka płacze i ciężko, No ale taki Ci się trafił egzemplarz :) cierpliwości ;)
    Co do szumów, to może spróbuj aplikacje z szumami? Może któryś jej podejdzie m, bo są różne rodzaje :)

a5e703bbfa.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ