X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Kasia ale wszystkich się nie mogę pytać czy czekają na @ i który dzień cyklu 🤭😆
    No w sumie tak...

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo87 wrote:
    Kasia ale wszystkich się nie mogę pytać czy czekają na @ i który dzień cyklu 🤭😆

Ja juz nie dlugo. Mąż za mna łazi i liczy dni kiedy bedzie mozna ❤ az stwierdzilam ze chyba zaczne brac tabletki anty 🙃. Ale do staran nie wracam.

• mother84 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hugo możesz się zwracać do mnie 😁😁😁 ja się boję, że niedługo zostanę tu jedna jedyna i sama siebie będę pytała który mam dzień cyklu😶😶😲😲😂
    W chwili obecnej jestem na końcówce @

Hugo87 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja - nie licząc tony żarcia po obiedzie u ciotki męża - też brzuch pusty 😎 A który dzień cyklu hmm muszę policzyć. O, 19 już. Mąż wczoraj miał ochotę na co nieco ale zmęczenie wygrało, bo Mlody nie chciał iść spac, a rano z kolei znienacka przydreptał do sypialni. Nasz najlepszy środek antykoncepcyjny 😁 Ale teraz to już w sumie "dla przyjemności", bo owu była na tygodniu. Ale czy coś wyszło...się okaże ;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rycze jak bobr. Tak bardzo zalezy mi na kp, dziecko piersi nie chce, do laktatira juz sily nie mam, po 4 dniach jestem wykonczona i fizycznie i psychicznie, nie jem, nie spie, maz mnie nie rozumie, na nic nie mam czasu, życia niemam tylko ten laktator. I jeszcze maz zle zakrecil butelke i moje sie wylalo na dziecko. Nie moge przebolec ze nie bede karmic.

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Rycze jak bobr. Tak bardzo zalezy mi na kp, dziecko piersi nie chce, do laktatira juz sily nie mam, po 4 dniach jestem wykonczona i fizycznie i psychicznie, nie jem, nie spie, maz mnie nie rozumie, na nic nie mam czasu, życia niemam tylko ten laktator. I jeszcze maz zle zakrecil butelke i moje sie wylalo na dziecko. Nie moge przebolec ze nie bede karmic.

Ale młoda próbuje złapać pierś i jej się nie udaje czy w ogóle nie chce? Posmaruj pierś mlekiem. A na spiocha próbowałaś przystawić?

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:42

Hugo87, mother84 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:43

Hugo87, aLunia, agulineczka, mother84, Paula_071 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • Hugo87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To jesteśmy we cztery 🥂🤗

Syn lipiec 2014 ❤️
    08.2017 laparoskopia
    12.2017 laparotomia
    Niepłodność wtórna idiopatyczna
    IUI 22.03.2019 nieudana
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja odciagalam trochę swojego i kropilam na pierś jak przystawialam syna. Dopóki nie poczuł że coś leci nie chciał ssać. Więc dostawialam go, a drugą reka kropilam jemu na usta i sutek swoje mleko z butelki, aż nie zassal porządnie. Czasem sporo to trwało. No i baaaardzo dużo pracowałam z laktatorem (również w nocy) i poszło. Bylam z siebie dumna niesamowicie, ze tak pieknie rozkrecilam laktacje. Z córką nie miałam aż takich problemów choć poczatki nie były łatwe, ale nauczona doświadczeniem wiedziałam jak postępować. Teraz z kolei zastanawiam się jak ja jä odstawie... zwłaszcza w nocy, kiedy nie akceptuje nikogo ani niczego innego jak mamusie i jej cycusia.

.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jakim systemem odciagalyscie pokarm, jak dlugo trwalo jedno odciaganie? Mi cdl kazala 7-5-3 czyli pol godziny. U mnie wyglada to tak- karmie małą, potem zmieniam pieluche, jak spiaca to musze ululac a odciaganie na sam koniec, nie raz wypada tuz przed kolejnym karmieniem a to jest blad bo nawet jakbym chciala podac piers to nie mam z czym, nie odciagne to nie mam pokarmu zeby dac. I doby mi brakuje. A ze sama musze i obiad i pranie, w sumie wszystko to nie ogarniam tego. No i mam druga corke o która tez musze zadbać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2020, 22:51

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeszcze ja, jeszcze ja jestem, to juz piatka :)

mother84 lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Ale młoda próbuje złapać pierś i jej się nie udaje czy w ogóle nie chce? Posmaruj pierś mlekiem. A na spiocha próbowałaś przystawić?

Zlapie na spiocha tylko lewa i troche pociągnie dopoki sie nie obudzi bo wtedy jest ryk.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek spi już teraz ponad 3 h i czekam aż się obudzi żeby go nakarmić i pójść spac. Tyle tylko ze on w nocy nie chce tak ładnie spac. Taki mocny sen złapie pewnie o 3 ale będę dobrej myśli 😉
    Mleka mam tyle ze musiałam przed chwila odciągnąć laktatorem bo zaczęły mnie bolec piersi. Iza tak chciałabym Ci pomoc ale nie wiem jak nie potrafię zrozumieć dlaczego z tej jednej piersi nie chce ciągnąć 😔 pamiętaj ze dziecko czuje Twój niepokój może bardziej spokojnie do tego podchodź

Iza34 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    7-5-3 odciagalam w szpitalu kilka razy potem juznie było takiej potrzeby. Ale to dobra metoda

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2020, 11:44

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2020, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Z tego co wiem to obecnie bardzo polecaja ta metodę 753. Ale ja wtedy sciagalam tyle ile mialam czasu i na zmiane raz jedna raz druga przy jednej sesji. Czasami to bylo 5 mimut a czasami i 30 minut jak lecialo.

Rozumiem. Narazie musze rozbujac laktacje. Czy myslicie ze jak nie ruszylo bardziej po 3,5 dnia sciagznia 7-8 razy na dobe to juz nie ruszy czy dac sobie jeszcze czas? Cdl pozwolila raz w nocy nie sciagac ale chyba to nie najlepszy pomysl. Moze z raz odpuscic w dzien?

• aLunia Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza musisz sama na sobie testować. Mi bardzo pomagał fermaltiker. Ja nie ściągałam ta metoda nigdy, dla mnie za dużo zabawy, prędzej po 15 min z każdej piersi. Chyba, że widziałam że już nic nie leci to dawałam sobie spokój.
    Wiki też miała różne fazy z jedzeniem ale bardzo często na śpiocha jej dawałam jak inaczej nie chciała. I tak jak Ty AdelaX robiłam z tym czekaniem, aż teściowa mi o dziwo doradziła po co ja czekam zamiast dać od razu na śpiocha i iść spać, bo będę wiecznie zmęczona. Także polecam ;)
    U nas dzisiaj Wiki cały czas gorączkuje. Dobrze, że starsza u dziadków bo by się zanudziła w domu.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 stycznia 2020, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakieś rady na spanie? Spi przy suszarce, jak wylaczymy to juz nie spi. Szumis za slabo szumi. Głowa az boli.

• evs6 Autorytet

Wysłany: 6 stycznia 2020, 01:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja jak w szpitalu nie miałam synka to ściągałam 7-5-3 co 3h. Myśle ze Ty powinnaś przystawiać, a później ściągać. I wyluzuj trochę, nie stresuj się tak, ja rozumiem, ze malutka płacze i ciężko, No ale taki Ci się trafił egzemplarz :) cierpliwości ;)
    Co do szumów, to może spróbuj aplikacje z szumami? Może któryś jej podejdzie m, bo są różne rodzaje :)

a5e703bbfa.png
‹‹ 1721 1722 1723 1724 1725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ