Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:Evs dodam ze drugi taki niespiacy egzemplarz na ktorego nie ma sposobu. Nawet jak juz niby dobrze spala a ja kladlam sie kolo niej to otwierala oczy i sprawdzala co sie dzieje.
Mój też nie śpiący, dwóch synów udowadnia, że nie potrzebują snu do życia
A wyjelas ten sprzęt z szumisia? U nas gra to urzedzenie wyjęte z miska.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny damy rade ja tez dzis jak zombie wyglądam serio i jeszcze anemie mega mam wiec jestem chuda jak szkielet i wory pod oczami ale wkoncu same chcialysmy drugiego szkraba. Wiedzieliśmy co sie z tym wiąże po 1 dziecku. Noce ciężkie itd... ja też łapie spiny z mężem bo jednak zmęczenie robi swoje. Najtrudniejsze pol roku później już lait. Tak przynajmniej z synem miałam.
Iza nie wiem co ci poradzic z piersiami i kp. Ja niestety z tym niemlecznych i mimo że walczę i probuje karmić pokarm sam mi zanika.czemu? Nie wiem... -
nick nieaktualny
-
Iza
Ja ściągam metodą 7-5-3 i samo karmienie plus odciąganie, to godzina lub trochę dłużej. Wychodzi godzina przerwy i znowu karmienie. U nas dokarmianie spowodowane spadkiem wagi. Dzisiaj dopiero, po 17 dniach odzyskał wagę urodzeniową. Dajemy radę, ale wiem, co czujesz. Też odciagałam po każdym karmieniu, w nocy też. Przede wszystkim musisz spać, bo przy niewyspaniu wszystkie negatywne uczucia się nasilają... U nas jest o tyle lepiej, że on niby ssie pierś, ale zaraz przy niej śpi... Co z tego, że pokarm niby mam...
A co do naszych mam, to trochę inne czasy były Wtedy akurat mm i mleko krowie było równie dobre, jak mleko kobiece 🤦 Moja mama też krótko nas karmiła, a ja pierwszego synka 1,5 roku i mogłabym pewnie nawet dłużej, ale już nie chciałamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 09:26
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne )
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
nick nieaktualnyU mnie problem jest tez w tym ze ja nie jestem w stanie sciagac jak malutka nie spi bo zaraz placze, musze ja ululac i czas mi leci i dlatego brakuje mi czasu na dosłownie wszystko. Wczoraj poplskalam sie ale daje sobie czas. Pisza ze dobre efekty sa po 7-10 doby.
-
Alunia no wlasnie zastanawiałam się czy dać na śpiocha ale to wiązałoby się tez pewnie z przewijaniem i rozbudzeniem. Położyłam się jednak i za 15 min się obudził ale może kiedyś spróbuje na śpiocha może nie trzeba będzie przewijać. No j jak się obudził to już tak pięknie nie spał tylko pobudka co 2 h
-
Iza miałam napisać o tej asymetrii i mi wyleciało z głowy. Najlepiej jakbyś skonsultowała z fizjoterapeuta. Natomiast jak położysz dzidzie na pleckach widać jak ciałko układa się w jedna stronę - robi jakby takiego „banana”, to samo jak położysz na brzuszku. Jak chcesz możesz wrzucić zdjęcie małej, to zobaczymy czy tak jest...
mój starszak miał i dlatego tez odrzucił jedna piers.
Ja dziś pospalam, mężu zabrał starszaka który codziennie mnie ściąga z lozka i spałam do 9! Noc za to średnia znowu mieliśmy 4 pobudki
Iza do usypiania polecam piłkę - działa cuda i odciąża trochę kręgosłup. -
nick nieaktualnyevs6 wrote:Iza miałam napisać o tej asymetrii i mi wyleciało z głowy. Najlepiej jakbyś skonsultowała z fizjoterapeuta. Natomiast jak położysz dzidzie na pleckach widać jak ciałko układa się w jedna stronę - robi jakby takiego „banana”, to samo jak położysz na brzuszku. Jak chcesz możesz wrzucić zdjęcie małej, to zobaczymy czy tak jest...
mój starszak miał i dlatego tez odrzucił jedna piers.
Ja dziś pospalam, mężu zabrał starszaka który codziennie mnie ściąga z lozka i spałam do 9! Noc za to średnia znowu mieliśmy 4 pobudki
Iza do usypiania polecam piłkę - działa cuda i odciąża trochę kręgosłup.
Ale ja na pilce z mala na rekach czy jak?
No to ma asymetrie, faktycznie taki banan jak położę. Juz zwróciłam uwage ze krzywo leży. I gdzie z tym mam sie udac?
Ja chyba juz nie bede podawac piersi, skupie sie na odciaganiu. Jeden stres odejdzie.
Mężu-ojciec "karmiący" śpi mimo ze spał w nocy. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Iza tak z mała na rękach skaczesz na piłce 🙈 takiej dużej - do ćwiczeń z pierwszym synkiem praktycznie każde usypianie się na niej odbywało:)
A z asymetria najlepiej do fizjoterapeuty - pokaże jak nosić mała, podnosić i zaleci kilka ćwiczeń... im wcześniej tym lepiej
Adele ja w butelkach nie pomogę, bo nie kupowałam żadnej. -
Adele, ja uzywalam przy corce avent natural i bylam bardzo zadowolona. Ale te co Ty wymieniasz tez podobno bardzo dobre, wiecej na plus slyszalam o butelkach dr browns.
Iza, nam asymetrie wybadala pani neurolog, mielismy wizyte bo corka wymagala konsultacji i to ona nam powiedziala jakie cwiczenia robic, jak trzymac, ukladac. Samo sie gdzies do pol roku wyrownalo a tez mi sie wyginala bardzo mocno i byly problemy przy kp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2020, 10:48
-
Adele27 wrote:Dziewczyny a jaka butelkę polecacie ? Zastanawiam się nad Medela lub dr Brown którą miałam przy 1 synu
Ja przy jednej i drugiej kupiłam dr Brown