Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula podziwiam, że jeszcze funkcjonujesz. Co tym dzieciom jest źle, że nie śpią po nocach 🙄 do żłobka małego posyłasz? Moja Wiki poszła i bezprzerwy chora.
A jeszcze mam pytanie, jeśli mogę być trochę wścibska jakieś mieszkanie udało wam się kupić?
Ja jestem w trzeciej ciąży i niby stwierdziłam, że odpuszczamy narazie ale temat dalej wałkowany. -
nick nieaktualnyA ja wogole "niegotowa" ze jutro corka do szkoly 😭. To bedzie poranny hardcore.
Malutka spi u nas w lozku. Zobaczymy jak dlugo. Mam jezcze pytanie odnosnie karmienia. Jesli chodzi o utrzymanie laktacji to ma byc min.8 karmien. A jak dziecko jest na butli to moze byc mniej? Bo moja ma wyliczone 85ml na porcje 8 razy na dobe ale wciaga 100-120ml i wcale nie ma ochoty jesc co 3 godz. Nawet jak wezme na spiocha to zacisnie buzie i butli nie zassie. Jak karmilam piersią tez tak bylo. -
aLunia wrote:Paula podziwiam, że jeszcze funkcjonujesz. Co tym dzieciom jest źle, że nie śpią po nocach 🙄 do żłobka małego posyłasz? Moja Wiki poszła i bezprzerwy chora.
A jeszcze mam pytanie, jeśli mogę być trochę wścibska jakieś mieszkanie udało wam się kupić?
Ja jestem w trzeciej ciąży i niby stwierdziłam, że odpuszczamy narazie ale temat dalej wałkowany.
Ja też się dziwię, że żyje. Całe szczęście moi rodzice zabierają starszaka na weekendy.
Mieszkania nie kupiliśmy bo nie ma co. Tzn jedno nam pasuje, 5 pokoi 114metrow, ale kosztuje 1200000zl haha. Więc musi nam nasze 4pokojowe wystarczyć
Ja do pracy wracam we wrześniu. Młody będzie 2 dni z moją mama, 3 dni z niania - taki jest plan.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Iza, zajedziesz się z laktatorem. Wykonczysz się, nie będziesz mieć na nic czasu. Ja bym poszukali fizjo od dzieci, które zna metodę Bobath. Jeśli on nie pomoze z przystawieniem z powodu asymetrii młodej to ja bym pociągnęła ściąganie do 2 MSC i przeszła na mm. Ale zrobisz jak uważasz.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Iza nie musisz tyle razy sciagac. Sciagaj pokarm wtedy co masz czas i jak czujesz ze juz piersi pelne. Wiadomo staraj sie utrzymac tak z 5 sesji z laktatorem. Ja juz wejdzie sie w rytm to wszystko da sie pogodzic. Najgorzej na poczatku. Ja sciagalam rok pokarm. Nie traktuje tego w kategorii katorgii tylko dzialalam schematycznie i z ta swiadomiscia ze chce dac dziecku swoje mleko poki leci.
-
Paula_071 wrote:Ja też się dziwię, że żyje. Całe szczęście moi rodzice zabierają starszaka na weekendy.
Mieszkania nie kupiliśmy bo nie ma co. Tzn jedno nam pasuje, 5 pokoi 114metrow, ale kosztuje 1200000zl haha. Więc musi nam nasze 4pokojowe wystarczyć
Ja do pracy wracam we wrześniu. Młody będzie 2 dni z moją mama, 3 dni z niania - taki jest plan.
Wrocław zabija pod tym względem.
No to super, że macie jakieś rozwiązanie. Niania z polecenia czy dopiero będziesz się rozglądać?
Ja już myślę nad jakąś panią do pomocy bo chyba nie wyrobię tu przedszkole tu żłobek, odebrać to całe towarzystwo plus zajęcia starszej córki. Ale właśnie nie znam nikogo i jak pytań wśród znajomych to większość ma babcie do pomocy.
Lucecita już prawie 16. Tak nas życie zaskoczyło.
Moja w ferie będzie chodzić do przedszkola. Naszczescie mąż ją zawozi. -
AdelaX wrote:Mi akurat ferie pasują, tez mamy od 13.01. Bo nie będę musiała starszego prowadzac do przedszkola, wciąż nie wiem jak ja będę to ogarniać z dwójka.
Ale mi młoda tej nocy dala wycisk. Ledwo żyje... mam nadzieję że to byl jednorazowy wybryk -
Nie, nie mamy żadnej niani na oku. Ja wracam dopiero we wrześniu do pracy, bo mam sporo urlopu, a w sierpniu zamknięte przedszkole więc dwójki nie uda mi się nigdzie upchnąć dlatego zostaje w domu.
Jak szukasz kogoś do odbierania i zaprowadzania to najlepiej panią emerytkę. A w jakim rejonie mieszkasz? Koło Astry mieszka moja ciocia co sobie tak dorabia.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
nick nieaktualnyJestem tak zmęczona ze az mi nie dobrze. I zaspalismy a ja zadnego budzika nie slysze Mąż namawia mnie zebym zrezygnowala z tego odciagania. A ja wczoraj zadowolona bo 2 razy sciagnelam po 120ml a potem juz lipa bo tylko po 60ml. Nie wiem dlaczego tak.
-
Evs6 to zdrówka życzę!
Ja w drodze do pracy, też jestem strasznie niewyspana, nawet nie wiem czemu, ale tak mi się ciężko wstawało, że dwa razy budzik przedstawiałam co mi się nie zdarza.
Kasia powodzenia!Kasia 1805, evs6 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️