Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Wspolczuje tym co dziś wracają do pracy 😐 ale zawsze to 4 dni a nie 5 ✌️
Ja noc miałam średnia ale to standard już.. niewygodnie mi się spi i w ogóle. Teraz leżę na piłce bo plecy bolą..
evs o losie 😱 biedna ty to faktycznie ciężka noc.. a ile ma twój starszak ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 08:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzis jak polozna wpadnie bez zapowiedzi to zastanie mnie w pizamie z laktatorem przy piersi zamiast dziecka, z rozbebranym lozkiem, sterta prania do prasowania i uwalonym kupa prześcieradłem (no co poradze ze sie z pieluchy wylalo). Witaj matczyna rzeczywistosc. Najwazniejsze ze dziecko wyspane, czyste i najedzone. I to mi wystarczy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 09:07
-
Paula_071 wrote:A dlaczego, przedszkole macie zamknięte?
Lucecita lubi tę wiadomość
-
AdelaX wrote:Nie, tak postanowiłam ze starszego jeszcze przetrzymam w domu żeby mi żadnej choroby nie przyniósł a poza tym wciąż szukam kogoś kto rano mógłby pomoc mi z zaprowadzaniem starszego. Dwa dni wezmie mama kolezanki z grupy jeszcze może kogoś znajdę a jak nie to będę musiała małego zrywać a przez zimę chciałam tego rano uniknac
AdelaX lubi tę wiadomość
-
Kasia 1805 wrote:Hej. Jednak mam tu dostęp do Internetu więc będę w kontakcie 😉 Jestem dopiero w trakcie przyjmowania bo straszny młyn dzisiaj mają tutaj 😱
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Ja dziś byłam na lumpach wydałam 100zl na niemowlęce ciuszki mam chyba ponad 2kg 😅 Coś tam się udało znalezc choć myslalam,że będzie lepiej skoro wszędzie dziś dostawy były.. ale przynajmniej wiekszosc ciuszkow h&m więc spoko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2020, 12:24
AdelaX, DoveLove lubią tę wiadomość
-
Też mam torbę ciuchów z lumpka dla dziewczynki 😂😂😂 szkoda mi było nie wziąść haha
Ja w pracy siedzę. Czekam standardowo na koniec. Jutro na pogrzeb babci jadę
Czuje się jak wrak przez to przeziębienie i gardło.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hugo... przykro mi z powodu Twojej babci.
Co do pracy to też siedzę i odliczam. Ostatnio na niczym się skupić nie mogę, jestem jakaś znerwicowana po tym wszystkim co nas ostatnio spotkało, jeszcze inne problemy dochodzą, że się pytam "za co? I co jeszcze mnie dopadnie?"
Miśkowa powtarzałaś betę?
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
DoveLove wrote:Oj, miałam ten sam problem. Maja urodziła się na koniec sierpnia, a Młody od września zaczął pierwsza klasę. Mąż w pracy, my w Wawie sami i musiałam w każdą pogodę lecieć z dwójką do szkoły. Ja kupilam nosidło, żeby wózka nie ciągnąć. Teraz też jest kombinowanie, bo często Majka śpi jak trzeba starszego odebrać po lekcjach. Na szczęście, póki co, szkołę mamy pod blokiem. No i jest świetlica.
Ja tez dużo niemowlęcych ubranek kupowałam w ciuchu, dla takich maluchów można znaleźć fajne perełki w dobrej cenie i to jeszcze firmowe 🙃 -
AdelaX wrote:Niechcacy polubiłam. Dovelove ale te nosidła są od 4 miesiaca co nie? Bo ja kupiłam ale musi dziecko sztywno trzymać główkę. Najlepsza byłaby chusta ale tego się nie podejmę. Dlatego póki co zostanie wózek. Jakoś będziemy sobie radzic. Chciałabym ta zimę tylko przetrwać
Ja tez dużo niemowlęcych ubranek kupowałam w ciuchu, dla takich maluchów można znaleźć fajne perełki w dobrej cenie i to jeszcze firmowe 🙃
Ja tez kocham lumpeksy, sporo rzeczy kupuję Mai, bo dla starszego ciężko już coś wyszperać.
-
No chyba taki reset czasem jest potrzebny. Dla mnie ponad 2 lata temu to była zmiana pracy. Od tamtej pory, pomimo trudów macierzyństwa nie miałam nawrotu depresji (nie musiałam wracać do leków). Ale tego zresetowania organizmu i myśli nie da się zrobić od tak Mother wierzę że wiosna będzie dla Ciebie lepszym czasem
Kasia właśnie jak tam? Czekamy niecierpliwie
Chyba po pracy podjedziemy na tą bete... Zaczynam się spinac bo chciałbym powiedzieć po wizycie jak już będzie serduszko żebym była pewna że wszystko jest ok ale do tego czasu muszę pracować z chemikaliami uważam jak mogę choć i tak się stresuję.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Hugo przykro mi z powodu Twojej babci i że znowu chorujesz
Iza ja z laktatorem nie pomogę... Ale widzę że brakuje Ci kogoś kto będzie solidnym wsparciem w podjęciu decyzji, takie "miotanie" się jest najgorsze
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ach Kasia a ja myślałam że już dziś będzie cc. W takim razie trzymam kciuki żeby wszystko było po twojej myśli i za szczęśliwy finał
Kasia 1805 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)