X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia o kurczaki to pokazna dziewuszka będzie ☺️

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Kasia o kurczaki to pokazna dziewuszka będzie ☺️
    Nom 😱 Właśnie była wizyta i doktor powiedział, że narazie nie mogę urodzić bo muszą mi zbadać krew, żeby wiedzieć jaką mi podać w razie czego, więc narazie czekamy do rana.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, w takim razie musisz uzbroić się w cierpliwość. Ale już bliżej niż dalej 😊 pamiętam swoją noc przed planowanym cc, z emocji ciężko było mi się wyciszyć i odpocząć, o śnie nie wspominając. I tak już nie śpię od 16mcy 😅

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miskowa super beta ♥️

Kasia ja się modlę żeby moje trzecie miało tyle a nie więcej hehe. To czekamy dalej na wiesci. A czemu muszą zbadać krew? Nie masz grupy?

Miśkowa lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Miskowa super beta ♥️

Kasia ja się modlę żeby moje trzecie miało tyle a nie więcej hehe. To czekamy dalej na wiesci. A czemu muszą zbadać krew? Nie masz grupy?
    Znam, ale chodzi chyba o te przeciwciala.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia jakoś niedługo się dowiesz jaka płeć coo 😁

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa gratulacje!!! Bardzo się cieszę, że tym razem tak szybko 😊 "bez lekarzy, bez leczenia jak to?!" 😆Pozwoliłam sobie przeczytać Twój pamiętnik, byłam pełna podziwu dla siły jaką miałaś, żeby przetrwać tyle trudnych chwil.
    W ogóle mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że podczytałam Was (choć nie wszystkie i nie w pełnym wymiarze mi się udało;)), chciałam Was lepiej poznać. I tak Iza trafiłam na Twój wpis sprzed hmm dawna, że bardzo byś chciała kp przy drugim, ale jeśli będzie szło bardzo pod górkę to dajesz sobie miesiąc góra, bo za dużo kosztuje to zdrowia i stresu. Jakoś w tym stylu :) Może dawna Ty pomoże podjąć decyzję, jaką nie podejmiesz, będziemy Cię wspierać :) z tą asymetrią ważne żeby jak najszybciej, u mnie pediatra niby twierdził że wszystko jest ok, jak zgłaszałam swoje obawy, że to normalne że dziecko do roku nawet może nie siadać itd. Jak poszłam na własną rękę do fizjoterapeuty wystarczyło kilka zajęć i ćwiczenia w domu, żeby dziecko ruszyło w rozwoju z kopyta.
    Kasia powodzenia, wszytko wskazuje na to, że jutro wielki dzień 😁
    Hugo współczuję z powodu babci... Ta choroba jest straszna, nie wiem czy nie dla rodziny czasem bardziej niż dla chorego 🙁
    Co do laktatora to ja miałam używany też i wyparzylam porzadnie, dziecko się nie otrulo;)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą śmiać mi się chce z siebie - brzuch mnie pobolewa, piersi bolesne dosyć (szczególnie brodawki), do @ około tydzień. I co? Nic sobie nie obiecuję, (jak to czyniłam jeszcze kilka miesięcy temu),bo od dawna w każdym prawie cyklu tak mam! Jak ja mogłam wcześniej nie zauważyć że mnie piersi bolą od owulacji do @(choć raz mniej raz bardziej ale jednak). Za Chiny ludowe nie pamiętam jak było przy pierwszym dziecku. Wiem że miałam "przeczucie", ale czy cycki bolały na tak wczesnym etapie czy nie to wcale nie kojarzę 😆 Albo się to wraz z wiekiem zmienia, albo kompletnie nie zwracałam uwagi do tej pory, albo jakieś ciąże urojone się robią od tych starań 🙈

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    aLunia jakoś niedługo się dowiesz jaka płeć coo 😁

Nie wiem czy USG będę miała teraz na wizycie. Ogólnie mam późno 23.01 bo wszystko wcześniej zajęte. Ale połówkowe wyjdą mi jakoś na walentynki.
    Będzie trzecia baba jak nic :P

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kciuki zaciśnięte ✊✊
    Miskowa - gratulacje bety! Czekamy na wizytę serduszkową ;)
    Adele - ja tez bym wyparzyla...
    Hugo - współczuje z powodu babci :(

U nas dzisiaj była położna, synek ma juz pokaźna wagę, bo aż 4kg 👀żółtaczka chyba ustępuje, ale w sobotę idziemy jeszcze skontrolować.

Miałam dzisiaj taki zakręcony dzień przez ta gorączkę starszaka, ze masakra 🤦🏼‍♀️ Wgl Adele chyba pytałaś ile ma mój synek - za miesiąc kończy 3 latka - słodziak jest, ale milioooooon razy dziennie odpowiadam na pytanie: „co to było” - na kazdy usłyszany dźwięk, i „mama cio robiś” 🙈🙈 modlę się o przedszkole, bo chyba zwariuje po dzisiejszym dniu 🙏🏻

a5e703bbfa.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 7 stycznia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia jutro wielki dzień wyśpij się porządnie 😙

Adele ja kupiłam laktator od kolezanki ale mówiła ze użyła go 2 razy faktycznie wyglądał jak nowy, wyparzylam i jest ok.

Nie wiem dziewczyny czy coś zjadłam czy zaczęły się kołki ale mały uspokaja się tylko przy cycku nawet mój mąż nie ogarnia a pomagał mi go usypiać.. widać ze jest mega śpiący a nie może porządnie usnąć tak jakby go coś wybudzalo.. teraz go odłożyłam i spi 10 min ale boje się tej nocy 🙉

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Kasia jutro wielki dzień wyśpij się porządnie 😙

Adele ja kupiłam laktator od kolezanki ale mówiła ze użyła go 2 razy faktycznie wyglądał jak nowy, wyparzylam i jest ok.

Nie wiem dziewczyny czy coś zjadłam czy zaczęły się kołki ale mały uspokaja się tylko przy cycku nawet mój mąż nie ogarnia a pomagał mi go usypiać.. widać ze jest mega śpiący a nie może porządnie usnąć tak jakby go coś wybudzalo.. teraz go odłożyłam i spi 10 min ale boje się tej nocy 🙉

Nasz codzienny wieczorny koszmar. Darcie przez pol godziny az purpurowa, spania 10 min. i znow od poczatku. Nie wiemy co to jest- czy kolka czy ze zmeczenia. Mąż nosi ja pionowo ale to strasznie niezdrowo na kregoslup. I teraz spi w wozeczku i na zmiane ja bujamy a ta ciagle się budzi. W dzien jest płacz ale do opanowania i spi ladnie i dlugo. Wieczory masakra. I zla jestem (ale nie na dziecko) bo tesciowa twierdzi ze jest zauroczona (byla tylko moja mama, chyba ze ona sama rzuca uroki) i każe nam lizac dziecko po czole czy nie slone i bla bla bla odprawic urok 🤦‍♀️. A ze my nie chcemy to na wszelkie sposoby chce ja zabrac do siebie na gore, ja juz wiem po co.

Wiecie moze jaki warto kupic laktator (oprócz medeli) na dwie piersi?

• DoveLove Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Nie wiem czy USG będę miała teraz na wizycie. Ogólnie mam późno 23.01 bo wszystko wcześniej zajęte. Ale połówkowe wyjdą mi jakoś na walentynki.
    Będzie trzecia baba jak nic :P
    Alunia, ja Ci wróżę siusiaka 😜

aLunia lubi tę wiadomość

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera mnie zawsze bolaly piersi od owulacji do @ i w obu ciążach również było tak samo 😉

Kasia czekamy dziś na wieści ☺️

Evs to synek maluszek jeszcze ☺️

Adelax,Iza kurcze może nie tyle co kolki ale może brzuszek się im napina czy co.. moze masowanie by coś pomogło 🤷 mój syn kolek nie miał bo to na prawdę jest straszny płacz w nocy i dluuugi.. mój siostrzeniec miał jak się urodził jeszcze mieszkałam wtedy z siostrą i mama.. to było straszne noc w noc darcie się parę h.. ale może gazy się zbierają czy coś

aLunia ja się dowiedziałam o płci w 20tyg bo w 16tyg lekarz nie był pewien choć u koleżanki ten sam lekarz w 17tyg już na 100% jej powiedział a tak w ogóle na prenatlanych w 12tyg już mi sugerowali,że chłopak

Ps. ale się tych brzuchów pozwalnialo 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 08:43

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, kup buteleczkę magiczna zamiast laktatora na dwie piersi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Iza, kup buteleczkę magiczna zamiast laktatora na dwie piersi.

Idzie juz do mnie, zamowilam w poniedzialek. Jeszcze cie podpytam. Do jednej piersi laktator a do drugiej buteleczka, sesja 15 min (bo jeszcze rozkrecam laktacje) a potem zamiana cxy koniec sciagania?

Teraz to juz nie odpuszcze tego sciagania. Nie chce zachwalac zeby nie zapeszyc no ale corcia ma co jesc. Tylko 3 nocne sciagania jakies biedne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2020, 09:10

• Paula_071 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Idzie juz do mnie, zamowilam w poniedzialek. Jeszcze cie podpytam. Do jednej piersi laktator a do drugiej buteleczka, sesja 15 min (bo jeszcze rozkrecam laktacje) a potem zamiana cxy koniec sciagania?

Teraz to juz nie odpuszcze tego sciagania. Nie chce zachwalac zeby nie zapeszyc no ale corcia ma co jesc. Tylko 3 nocne sciagania jakies biedne.

Buteleczka tyle wisi ile ściągasz z drugiej piersi albo karmisz. Tylko pamiętaj, by dobrze ja zassać na piersi.

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_071 wrote:
    Buteleczka tyle wisi ile ściągasz z drugiej piersi albo karmisz. Tylko pamiętaj, by dobrze ja zassać na piersi.

Wlasnie byl kurier. Zaraz ja wygotuje i bede probowac.

Paula_071 lubi tę wiadomość

• aLunia Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dovelove obyś była dobra wróżka hehe.
    Adele no mi właśnie nic nie mówił na prenatalnych. Choć miał opóźnienie i tylko zapytałam czy jest szansa na płeć to od razu odpowiedział nie. No ale jakoś tak czuje, że to jednak dziewczynka.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    10 cs- udało się
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2020, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Dovelove obyś była dobra wróżka hehe.
    Adele no mi właśnie nic nie mówił na prenatalnych. Choć miał opóźnienie i tylko zapytałam czy jest szansa na płeć to od razu odpowiedział nie. No ale jakoś tak czuje, że to jednak dziewczynka.
    Ja też czułam, że to kolejny chłopak 😁✌

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ