X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do golenia hmmm wczoraj się tak namęczyłam,że przegięcie.. nic nie widzę co tam robię 😓

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele27 wrote:
    Co do golenia hmmm wczoraj się tak namęczyłam,że przegięcie.. nic nie widzę co tam robię 😓

Męża popros 😁. Ja nie mialam w ciąży wyjscia.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To kciuki za wizytę :D

Ja w tej ciąży wyjątkowo szybko zarastam 🤦 jak to brzmi ale co się ogole to już muszę znowu. Jak się cieplej zrobi to idę na wosk. Jeszcze mam schizy bo od kilku dni mega źle się czułam, tak mnie głowa bolała a od wczoraj ok i mdłości nie mam, piersi coś mało bolą i już się zaczynaja głupie myśli. Niby fajnie ale zawsze mi późno przechodziło dopiero po 25 tc.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez szybko zarastalam. Chyba to hormony.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez prosiłam męża jak już nie dawałam rady hehe

A u nas chyba kolki jednak się zaczęły, wczoraj płacz od 20 do 24. Tylko cycek go uspokaja a przy nim jest strasznie łapczywy i szarpie nim. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Siostra ma mi zrobić paczkę z Niemiec sab simplex tez słyszałam ze są bardzo dobre. A co u Was choć trochę pomagało? Swoją droga dość szybko się pojawiły bo wczoraj skonczyl dopiero 2 tyg

Kasia i co tam u Ciebie?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele kciuki zaciśnięte za wizytę ☺️ Jak to szybko leci

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystałam z lusterka :D

Nam pomagał espumisan na kolki i masaż brzuszka, dawalismy tez biogaje. Podobno rewelacyjne są termofory ogrzewajace brzuszek.

AdelaX lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax my mieliśmy lekkie kolki, dawaliśmy sab simplex i mieliśmy właśnie taki mały termoforek w środku z pestkami wiśni chyba - go wkłada się do mikrofali na chwilkę i taki ciepły na brzuszek potem. Fajna sprawa. Mieliśmy go od męża siostry z Niemiec właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2020, 11:31

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Ja tez prosiłam męża jak już nie dawałam rady hehe

A u nas chyba kolki jednak się zaczęły, wczoraj płacz od 20 do 24. Tylko cycek go uspokaja a przy nim jest strasznie łapczywy i szarpie nim. Macie jakieś sprawdzone sposoby? Siostra ma mi zrobić paczkę z Niemiec sab simplex tez słyszałam ze są bardzo dobre. A co u Was choć trochę pomagało? Swoją droga dość szybko się pojawiły bo wczoraj skonczyl dopiero 2 tyg

Kasia i co tam u Ciebie?
    U mnie narazie nic nowego, cięcie zaplanowane na jutro wrrr. Dzisiaj rano jak się obudziłam to czułam, że zaczynają mi się normalne skurcze z bólami z kręgosłupa i były tak co 15min, ale później się rozrzedzily i teraz jest tak 1 na godzinę gdzieś ale bolace 😕 Ale nawet pewnie jak by do wieczora się rozkrecily to pewnie i tak dadzą mi coś rozkurczowego i poczekają do jutra, chyba żeby akcja naprawdę szybko poszła to nie będą mieli wyjścia.
    Adele kciuki ✊

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ten termoforek z pestek wiśni dzisiaj jak się powtórzy to spróbujemy
    Dzieki dziewczyny. Biogaje podaje od 2 dni.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia kurcze biedna jeszcze musisz się z tymi skurczami męczyć... 🙁

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz podaje biogaje i espumisan. Cdl proponuje wizyte u pediatry i kropelki na nietolerancje laktozy o ile lekarz stwierzi ze jest taka potrzeba. Ja odstawiam nabial i zobaczymy. Wczoraj pierwszy raz kapalam malutka sama, no i ze starsza, a potem wzielam ja "na samolocik" i zasnela. W szoku bylam ze w takiej pozycji. A dziś cisza przed burza, zasypianie bez problemu. Moze kupie zapalki do posiek na noc bo limit placzu musi byc wyrobiony.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza espimisan podajesz codziennie czy tylko jak coś dolega? Ale mała ma kolki? Ja jakoś dużo nie jem nabiału ale może tez odstawię.

Kasia już jutro będzie po wszystkim ☺️

• evs6 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez wczoraj wieczorem były jęki i prężenie, ale strasznie się rzucał na cyca i przy okazji nałykał się powietrza.... jak mu się odbiło to od razu wszystko przeszło... a mężu już na mnie psioczył ze pizzę zjadłam 🤦🏼‍♀️😂
    U nas dzisiaj pochmurno, ale chyba zbieram chłopaków i idziemy na dwor, bo starszak mi wariuje już w tym domu.

a5e703bbfa.png
  • evs6 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele kciuki za wizytę ✊✊

a5e703bbfa.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki robiłam masaże brzuszka kilka razy dziennie jak akurat była w humorze, Sab simplex też podawałam ale wydaje mi się, że te masaże bardziej działały. Na YouTube jakiś filmik jest na kolki.

AdelaX lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evs6 wrote:
    U nas tez wczoraj wieczorem były jęki i prężenie, ale strasznie się rzucał na cyca i przy okazji nałykał się powietrza.... jak mu się odbiło to od razu wszystko przeszło... a mężu już na mnie psioczył ze pizzę zjadłam 🤦🏼‍♀️😂
    U nas dzisiaj pochmurno, ale chyba zbieram chłopaków i idziemy na dwor, bo starszak mi wariuje już w tym domu.
    Evs no a wszedzie trąbią ze nie ma diety matki karmiącej, a ja tez wciąż mam obawy czy czasem czegoś nie zjadłam. A niby możemy wszystko jesc. Dzis chyba znów coś mu dolega padam na twarz

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyczaiłam że nie mogłam jeść brzoskwini, świeżego ogórka i zapiekanego sera. Z resztą było ok, ku mojej radości kawa i czekolada okazały się nie szkodliwe :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • DoveLove Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alunia, ja Ci mówię, ciąża będzie inna, bo to będzie siusiak 😘

Adele, czekamy na wieści!

My i Mikiemu i Mai podawaliśmy SabSimplex, a później Espumisan w tej większej dawce. Do tego ciepłe okłady (Miki lubił ciepło i szum suszarki) i częste kładzenie na brzuszku. Na szczęście u nas nie było dramatu z kolkami.

Kasia, jak bardzo Ci przeszkadzaja te bóle to może sama poproś o coś rozkurczowego, po co masz się męczyć skoro i tak nie mają dziś w planach Twojego cc. W końcu za chwilę już sobie nie poleniuchujesz 😉

qb3cwn15v37nxio5.png
    klz96iyehfls5pph.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2020, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DoveLove wrote:
    Alunia, ja Ci mówię, ciąża będzie inna, bo to będzie siusiak 😘

Adele, czekamy na wieści!

My i Mikiemu i Mai podawaliśmy SabSimplex, a później Espumisan w tej większej dawce. Do tego ciepłe okłady (Miki lubił ciepło i szum suszarki) i częste kładzenie na brzuszku. Na szczęście u nas nie było dramatu z kolkami.

Kasia, jak bardzo Ci przeszkadzaja te bóle to może sama poproś o coś rozkurczowego, po co masz się męczyć skoro i tak nie mają dziś w planach Twojego cc. W końcu za chwilę już sobie nie poleniuchujesz 😉
    Wcześniej już miałam taki zamiar, ale jakoś raz na godzinę już mi nie przeszkadza tak bardzo, chyba że w nocy będą bardziej mi dokuczac.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ