Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele ja tak miałam przy clo przy drugim cyklu bolało bardzo. Na trzeci się nie zdecydowałam
Hugo, a ja czasem "żałuję", że z pierwszym nam tak szybko poszło, bo uważałam to za coś tak oczywistego, że myślę że nie doceniałam tych pierwszych miesięcy, że to był taki mały cud, za dużo się złościłam, a za mało cieszyłam każdym dniem macierzyńskiego 😊 -
Iza dziekuje. Mam taki śpiworek dla małego ale w zasadzie jeszcze nie używałam bo póki co przykrywam kołderka ale może zaczne, już wszystkiego próbuje. Koleżanka tez mi dzisiaj powiedziała ze może mały się tak wybudza po 10 min bo ma za luźno a gdyby był bardziej otulony może czułby się bezpieczniej🤔
Dzis ogólnie mały dużo spokojniejszy więcej spał. Aż dla mnie to dziwne było ze nie marudzi tak często i nie krzyczy ☺️ Byłam nawet u kolezanki choć miałam obawy czy da nam pogadać ale było spoko. Wiec może ida lepsze dni 😃
Spokojnej nockiWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 22:03
Iza34 lubi tę wiadomość
-
Hugo87 wrote:Moja znajoma ostatnio zaczęła się starać o drugie dziecko, pierwsze ma 2,5 roku. Dwa cykle im to zajęło.. Także po tej wiadomości uważam że jest coś nie tak z nami 😐
Moja przyjaciółka zaczęła się starać o 2 jak jej synek miał 2 latka i udało się im za 1 razem heh.. w ogóle to zdążyła urodzić 2 dzieci w czas moich starań.. przygnębiające to było dla mnie..
Z kolei druga przyjaciółka stara się chyba 10 cykl i powoli widzę się wkurza. Szkoda tylko,że jak ja się starałam tyle czasu to mi się dziwiła co ja odwalam,że się spinam za bardzo itp że za dużo o tym myślę i na pewno dlatego nie wychodzi. Nie rozumiala mnie w ogóle. Mówiłam jej parę lat temu żeby może też się zdecydowała już na dziecko jesteśmy w tym samym wieku ale się zarzekała,że nie chce, że za wczesnie. A co będzie jak odrazu się uda a ona nie jest gotowa? I tak odwlekała ciągle.. wymyślała co chwilę nowe powody. W końcu jak się zdecydowała to klops okazuje się,że to wcale nie jest takie proste. I widzę,że zaczyna się trochę czuć jak ja wtedy.. mówiłam jej,że może nie być łatwo bo ma endometrioze ale nie słuchała. A teraz ja słucham jak co miesiąc się nie udaje.. taki paradoksWiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2020, 22:37
-
Adele no cóż.. często dopóki samemu się nie znajdzie w danej sytuacji to się nie zrozumie... Ale mnie jakoś przez gardło nie przechodzi dopytywanie kogoś a kiedy drugie/trzecie/dziesiąte. Raz, że to każdego sprawa ile chce mieć dzieci i kiedy, a dwa, że właśnie można kogoś nieświadomie zranić...
-
Skończyłam sprzątać pokój z synem .. 😓 uwielbiam to.. no i chyba już się nie nadaje do takiego sprzątania brzuch cały się pospinal. Leżę teraz i odpoczywam. Jakieś ciasto może dziś ukrece albo faworki 🙄 mam jakoś na nie ost ochotę 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 12:10
-
A my wydaliśmy z samego rana małego i buszujemy po galerii 😎😎😎
jangwa_maua, Paula_071 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pap to może dobry ten objaw senności 😊
Ja wczoraj chatę ogarnęłam już sobie, żeby dziś i jutro nic, a nic nie robić 😉
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyPap należy ci się odpoczynek.
Ja sama zla na siebie jestem bo tak jestem zneczona ze w nocy nie daje juz rady. Zamiast wstac od razu to pacne budzik i śpię dalej a potem niepotrzebny nerw.
A u mnie- wstyd mowic jak brudno. To w ciazy z tym wielkim brzuchem bylam w stanie zrobic wiecej niz teraz. No ale brzuch nie plakal i jesc nie wolal a ta mala kruszynka potrzebuje i to wazniejsze niz sprzatanie. Dobrze ze mamy co jesc, ten temat ogarniam sama.
A za oknem wiosna tylko wieje. Ja sie pytam gdzie ta zima? Przyszlaby i wybila troche tych wirusow bo corka po raz 3 ma katar, mąż wykurowac sie nie moze, kaszle juz ze 3 tyg., mi jakos przechodzi i to bez lekow.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2020, 14:07
-
Pap śpij i korzystaj. W poniedziałek o której trzymać kciuki?
U mnie Wiki w nocy wymiotowała dzisiaj gorączka plus kaszel. Myślałam, że odespie ten stres ale ciężko Żal mi jej, że znowu jest chora -
Dziewczyny, moja młodsza siostra prowadzi na studiach badania dotyczące bezpieczeństwa dzieci w sieci 🍀 czy mogłabym poprosić Was o wypełnienie ankiety? 💜
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTHLwN7p9Rl0-97k2S8LW--XN9gsq4JbL8TaNiJOBLFDNhOw/viewform?usp=sf_link06.2021 👼🏻 5 tc
08.2021 👼🏻 4 tc
8 cykl stymulowany
18.11 3-7 dc lametta 2x1 - 2x Gonadopeptyl Daily + 1x Ovitrelle 🍀
10 dpo betaHCG 8,8 mlU/ml 🍀progesteron 21,90 ng/ml 🍀
12 dpo betaHCG 37,0 mlU/ml 🍀 progesteron 30,30 ng/ml 🍀
16 dpo betaHCG 434,3 mlU/ml 🍀 progesteron 33,30 ng/ml 🍀
30.12 💜
29.11 Histeroskopia diagnostyczna w znieczuleniu ogólnym + biopsja endometrium + HSG
Macica i endometrium ok, jajowody drożne, niewielkie przekrwienie w okolicy ujścia lewego jajowodu, z którego został pobrany wycinek na badanie histopatologiczne.
Kierunek immunologia❔
PCOS i IO 🍬🍭
MTHFR hetero A1298C
-
Alunia w poniedzialek wizyta o 8:00. Trzymajta ciotki za mnie kciuki.
Jak mnie dzis zemdlilo w biedrze na zakupach to pierwszy raz takie cos przezylam. Myslalam ze bełta w kolejce do kasy puszcze. Ale cos czuje,ze to pi chinszczyznie domowej roboty taka akcja bo czuje lekko zoladek.Paula_071 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap ja też wierzę, że wszystko będzie u Ciebie dobrze 😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️