Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza uuuuu no po 4 latach to ciężko pewno wrócić będzie, ale parę dni i będzie coraz lepiej.
Adelax cieszę się, że troszkę lepiej sobie radzicie😊
Emirca, przykro mi z powodu @. Powodzenia w tym cyklu!🤗
Adele mmmm faworki! Uwielbiam 😋
Pap już zaciskam kciuki za Twoją wizytę ✊✊ musi być dobrze, innej opcji nie widzę 😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mysza o kurcze 4 lata nieźle 😁 z czasem się pewnie odnajdziesz na nowo ✌️
z chorowaniem no niestety nic nie poradzisz.. ja po prostu szłam na L4 na szczęście u mnie w pracy nikt się nie czepiał o to czasem mąż też poszedl. Połowa dziewczyn miała dzieci więc rozumieli
PAP o której jutro wizyta ?
aLunia co tam ? Emocje już pewnie opadły i cieszysz się ciąża 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 19:31
-
Adele to fuks, że w pracy tak wyrozumiale podchodzili, ja miałam po powrocie akurat mniej mile doświadczenia Teraz pracuje gdzie indziej, niby ok jak się pójdzie raz czy dwa razy w roku, ale jakbym miała brać L4 co miesiąc (bo tak chorował na początku przedszkola) to też by było średnio to widziane. U nas babcia ratowała sprawę albo zimą mąż może się zająć, no ale np. w zeszłym roku tak się zajmowali, że po tygodniu mega kataru (który prosiłam męża żeby często odciągał, dla niego to dwa razy na dzień) już weszło na ucho i potrzebny był antybiotyk 😤
-
Adelax, mleka na pewno nie masz za mało! Za to jak wprowadzasz mm to teraz laktacja może się zmniejszyć... mój tez ryczy i to tak jakby go obdzierali ze skory... ratuje nas chusta, naprawdę za każdym razem się uspokaja...
Emrica przykro mi z powodu @ 🤗
Myszą powodzenia w pracy! -
Niestety wiem,że często pracodawcy krzywo patrza na L4.. u nas nie ma szans na pomoc dziadków. Może za rok będzie lepiej bo teściowa będzie szła na emeryturę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2020, 20:46
-
Evs to może masz pomysł czemu się tak szarpie i wyrywa przy cycku, piszczy i wrzeszczy w niebogłosy? ☺️ I co wtedy robic.. nie widzi mi się 3 godziny go usypiać
Mysza powodzenia w pracy!
Co do l4 to ja tez zawsze się obawiam jak w pracy spojrzą albo ile będę miała zaległości i rzadko brałam bo mam to szczęście ze pracuje w domu ale praca w domu z małym dzieckiem to koszmar, dopiero od 4 lat się czymś zajął
Ale teraz powiedziałam sobie ze nie ma co patrzeć, zdrowie najważniejsze -
nick nieaktualnyAdelaX wrote:Evs to może masz pomysł czemu się tak szarpie i wyrywa przy cycku, piszczy i wrzeszczy w niebogłosy? ☺️ I co wtedy robic.. nie widzi mi się 3 godziny go usypiać
Mysza powodzenia w pracy!
Co do l4 to ja tez zawsze się obawiam jak w pracy spojrzą albo ile będę miała zaległości i rzadko brałam bo mam to szczęście ze pracuje w domu ale praca w domu z małym dzieckiem to koszmar, dopiero od 4 lat się czymś zajął
Ale teraz powiedziałam sobie ze nie ma co patrzeć, zdrowie najważniejsze
AdelaX no niestety u nas tak bylo, placz przy piersi, niechec do chwycenia, szarpanie, lapala i puszczala i plakala. No i co sie okazalo- za malo mleka, tzn. moze za malo nie bylo ale ona lubila szybki wyplyw a tak nie bylo. Jak przyjechala cdl i zaczelismy karmic z butli malutka (bo juz wtedy z piersi nie chciala a byla mega glodna) to zjadla 110ml. Straszne tamte dni byly. Moze twoj tez lubi jak mu szybko leci? Probowalas podkrecic laktacje laktatorem? Pisalam ci o power pumping (PP) a jak nie to sciagaj po kazdym karmieniu z tej piersi co jadl zeby oproznic piers (to nawet moj gin mi powiedział ale bylo juz za pozno). Wazne zeby sciagac 15 min.nawet jak nic nie leci. Poprobuj, a nóż widelec pomoze. Dzialaj poki nie jest za pozno jak bylo u mnie. -
Iza34 wrote:AdelaX no niestety u nas tak bylo, placz przy piersi, niechec do chwycenia, szarpanie, lapala i puszczala i plakala. No i co sie okazalo- za malo mleka, tzn. moze za malo nie bylo ale ona lubila szybki wyplyw a tak nie bylo. Jak przyjechala cdl i zaczelismy karmic z butli malutka (bo juz wtedy z piersi nie chciala a byla mega glodna) to zjadla 110ml. Straszne tamte dni byly. Moze twoj tez lubi jak mu szybko leci? Probowalas podkrecic laktacje laktatorem? Pisalam ci o power pumping (PP) a jak nie to sciagaj po kazdym karmieniu z tej piersi co jadl zeby oproznic piers (to nawet moj gin mi powiedział ale bylo juz za pozno). Wazne zeby sciagac 15 min.nawet jak nic nie leci. Poprobuj, a nóż widelec pomoze. Dzialaj poki nie jest za pozno jak bylo u mnie.
Dzieki Iza, tak czytałam o tym co pisalas. Jeszcze tego nie robiłam zobaczę jak będą kolejne dni wygladac. Dzis wieczorem ładnie je, może to były jakieś pojedyncze przypadki.. ale na pewno coś zaczne robic jak się powtórzy wiec dziekuje za wskazówki
Czy to nie zaczęli się u Was jakoś w tym samym okresie? Mój ma 5 tyg
A Ty Iza już tylko mm? -
AdelaX poczytaj o skokach rozwojowych u dzieci. Skoro ładnie przybiera to chyba mleko jest, bo to logiczne. Mój się denerwował bo mu z kolei za szybko leciało i się po prostu awanturował. Ryczal i puszczał. Ja go w tedy brałam do góry, uspokoiłam i spowrotem. Minęło samo. Chociaż też nie wiedziałam co robić
Paula_071, AdelaX lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hejka panienki 😊a na którą pap dziś wizytuje? Ja w drodze do pracy, ale będę zaglądać. Dzisiaj w przedszkolu jakieś pustki...na serio chyba dużo dzieci choruje. A i mój rano kilka razy zakaszlał, ale potem cisza, więc mam nadzieję, że nic się nie rozkręci.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja w pracy już. Zaczynam ogarniać. Zastanawiam się czy nie zacząć szukać czegoś nowego, zobaczę po miesiącu.. Same z d... Sprawy mam teraz na głowie.
Mój synek ma kaszel od świąt jakoś. I co mu przejdzie to zaraz znowu zaczyna kaslac. 🤦♀️
Padam na twarz.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Erica przytulam
Muszą powodzenia w pracy.
Pap trzymam kciuki.
AdelaX a może ma refluks? Tak sobie myślę i moja starsza tak miała, mocno przybierała ale tak chlustała, że to nie było normalne i za chwilę znowu głodna. Wiecznie przy cycku wisiała. Po 4 miesiącach dałam sobie spokój bo byłam wykończona zresztą byłam z nią u alergologa i kazała się przestawić na bebilion pepti i wtedy odkryłam, że mam naprawdę fajne dziecko.
Adele są emocje, ja dalej w to nie wierzę.
Czytam was ale nie ma kiedy pisać. Wiki rozłożyło i jest tak marudna. Nocki do dupy. Mam dość, jestem tak zmęczona. -
Dziewczyny byle do wiosny...wtedy tych chorób będzie mniej mam nadzieję...z dwa miesiące i będzie lepiej kochane! Zleci raz, dwa 😘
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Hejka panienki 😊a na którą pap dziś wizytuje? Ja w drodze do pracy, ale będę zaglądać. Dzisiaj w przedszkolu jakieś pustki...na serio chyba dużo dzieci choruje. A i mój rano kilka razy zakaszlał, ale potem cisza, więc mam nadzieję, że nic się nie rozkręci.
8:0013.08.2015 r.
11.05.2019 r.