Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA u nas niby mozna usg bioderek na nfz ale najpierw trzeba isc do pediatry po skierowanie do ortopedy i dopiero ortopeda daje skierowanie na usg. Wszystlo ladnie pieknie tylko jezdzij po 80 km w jedna strone te 2-3 razy. Nie oplaca sie. Lepiej zaplacic.
A wy piekne jak bedziecie wiedzialy kiedy robi sie drugie usg bioderek to dajcie cynka bo przeciez mowili a mi z głowy to wylecialo.
Jedziemy na to niby szczepienie. Niby bo raczej nie bedzie. Tylko drze o to na rota bo czas goni. -
Paula_071 wrote:Ja w obu ciazach pracowałam do 21 tygodnia. Chociaż do 28 czułam się jak zwłoki, wymiotowałam po kilka razy dziennie. To po 28 powinnam dopiero pracować
U nas USG bioderek gdzie się zapiszesz. Raczej trzeba prywatnie by wyrobić się w terminie. -
pap86 wrote:Haha praca nie jest ok jak dla ciezarnej. Jestem przedszkolanką i mam pod opieką 25szatanow 5letnich 😂😂😂 na tą chwile nie przewiduje zwolnienia a jak bedzie to nie wiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 14:00
-
Paula_071 wrote:Nauczyciela mojego syna (4latki) ma termin na 27 lutego a pracowała do 15 stycznia. To jej 3 dziecko.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Kurcze to u nas luksus z bioderkami, od razu z wpisem ze szpitala dostaje się termin. Co prawda trwało ono 3 min i oczywiście zalecenie pieluchowania. Na początku się wystraszylam bo mała była z ułożenia posladkowego ale potem poczytalam ze mieliśmy dysplazje fizjologiczna i zamiast ja pieluchowac to cwiczylam i wszystko skończyło się ok.
Mother jak ja nie lubię takich cykli tasiemcy rzeczywiście zobacz jaki będzie następny a potem wizyta u gin - może już ciazowa . A kupiłaś te testy owu?
Iza i jak szczepienie?
Dziewczyny czytam ale przepraszam nie potrafię na bieżąco odpisywać. Dziś zabiegany dzień bo byłam u szefowej (złota kobieta), później fryzjer 💇 a później wizyta i padam na twarz! Potomek ma już 2 cm i wszystko jest ok, niestety krwiak dalej jest spory ale prawdopodobnie na przeciwnej stronie niż będzie łożysko jednak dalej l4, zakaz seksu, podnoszenia i gwałtownych ruchów.DoveLove lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
calanthe wrote:Wiera a to byłoby pierwsze badanie męża?
Tak, był w grudniu i próbował, ale ostatecznie stwierdził, że szpital na niego działa tak stresująco (jeździł po szpitalach z chorym przewlekle ojcem swego czasu), że nie dał rady. A nie mamy żadnej kliniki na tyle blisko, żeby próbkę dowieźć. Może spróbujemy jeszcze raz, może razem pojedziemy, ale jak już pisałam niechęć mam już do tego wszystkiego;)
Pap, jak będzie ok i będziesz dobrze ciążę znosić to można pracować długo. Jedyne co to bym się zarazków bała Ja do 6 miesiąca pracowałam, ale ostatnie dwa tygodnie już mi ciężko było
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMalutka spi od 15 z 1,5godz. przerwa na jedzonko, pieluche i chwile zabawy. Jak wrocilismy dostala profilaktycznie czopka z paracetamolem.
A, wazy juz 5 kg i wszyscy mowia ze malutka i drobniutka. Jutro zaczynamy 11 tydz. 2 kg od najnizszej wagi po urodzeniu w 10 tyg. A ja sie ciesze ze nie mam drugiego mikroskopa. -
Nie juz nie plamie i nawet mogę zmniejszyć dupka do 2x1 i z tego się cieszę bo mam wrażenie że boli mnie po nim głowa, tylko ciągle taki spory ten krwiak ale tak jak piszecie najważniejsze że bobas rośnie. Poza mdlosciami to jeszcze często boli mnie podbrzusze - nie pamiętam jak było w pierwszej ciąży ale wydaje mi się że nie aż tak.
Iza mi się podobają takie kruszynki bo moja startowała od 4 kg 😁 a po szczepieniu na pewno będzie dobrze ☺️
Kurcze Wiera no nie ma się co dziwić, mój też nie lubił tego robić ale się mobillizowal a musiał kilka razy. Na niego bardzo podzialalo to jak gin od niepłodności go zaprosił do gabinetu i powiedział że płodność to nasza wspólna sprawa i on wtedy poczuł się ważny. To było super 😊
Evs a co znaczy na granicy? Może skonsultuj się z fizjo, my "wycwiczylismy" bioderka i nie pieluchowalam (może ze 3 razy ale było mi jej żal w te upały tak trzymać).
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Wiera właśnie a jakaś klinika? Mojemu mężowi nawet się podobało, mówił że fajny klimat
Miskowa no to dobrze, niech już się oczyści całkiem.
Kurde evs współczuję stresu. Może warto u jakiegoś innego jeszcze skonsultować? Coś tłumaczył więcej? -
nick nieaktualnyChcialam zaszczepic tylko na rota ale pani dr sie nie zgodzila, przystala na odlozenie szczepienia na pneumokoki.
Ola nadal spi. Nakarmilam na spiocha, wciagnela sluszna porcje, przewinelam, polozylam do łóżeczka. Ide sie umyc, sciagne mleczko i spać, jak sue obudzi to sie zastrzele 🤦♀️.
Nie zastrzeliłam sie ale dziec bez litosci- pobudki co 2,5 godz. Zanim ja sie obrobie z laktatorem to niewiele mi no spanie zostaje. No nic, tak musi byc.
Ale chyba meza wysle z córka do szkoly, w nocy padalo a teraz mrozek to pewnie ślisko.
Od poniedzialku ferie. Fajnie i niefajnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 06:05
-
My też mamy od pn ferie i się zastanawiam co ja będę z synem robić 🤷 muszę coś powymyslac.. jakieś kino itp ale szczerze już mi sil brakuje na jeżdżenie gdzies i chodzenie
-
Miśkowa super, że z maleństwem wszystko dobrze 😊 krwiak niedługo będzie znacznie mniejszy od dziecka to też już lepiej, zresztą może w końcu się oczyści 😉
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️