Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdelaX mie bylam. Obserwuje. Widze ze ciagle ma cos w buzi i przelyka. Bo kaszel od ulewania/zaksztuszenia to ma zawsze. Wogole obserwujemy bo ostatnio palce lub całe piachy do buzi, slini sie, denerwuje przy butli, dopiero jak zmienilam smoczek na bardziej miekki to je lepiej, no niczym na zęby. Ale smieja sie z nas ze to za wczesnie. Z kolei na fb pisza ze albo to skok albo refluks. AdelaX na fb jest jakas grupa gdzie poruszaja temat refluksu. Ja jestem od dzisiaj w grupie kpi i tam takie rzeczy opisuja, niczym o mojej Oli, a ja myslalam ze jestem matka wariatka i ze niektore rzeczy tylko ja tsk robie np.karmienie na chodzonego 🤦♀️ jak jest głodna ale i spiaca i zdenerwowana.
-
Hugo ulalala to nieźle poszalałaś w weekend😎😁 nimi bardzo dobrze, kiedy jak nie teraz? 😝
Dziewczyny zdrówka dla Wszystkich chorusków🤗
Adelax a na jakiej podstawie dała antybiotyk? Jak to silne przeziębienie to bym nie dawała. Antybiotyk jest na bakterie. No, ale wiadomo, każdy robi jak uważa. Może spróbuj ratować inhalacjami, syropami.
Pogoda straszna. Wieje okropnie. Dziś obudziłam się o 2 w nocy i spać nie mogłam przez ten wiatr. Ogólnie to ledwo do domu wróciliśmy po zajęciach pozaprzedszkolnych, tak wiało...
Generalnie to powiem Wam, że wczoraj wyleciała znowu (kolejny cykl z rzędu) taka straszna wątróbka...ale to jakaś masakra. Wielkości nie wiem czego. Coś strasznego. Muszę serio do gina, ale mam dylemat, bo u nas w mieście o dobrego gina to naprawdę ciężko, jeszcze ze zwykłymi rzeczami to ok, ale chciałam przy okazji, żeby spojarzał pod kątem niepłodności...ale tutaj takiego nie ma.
Emrica db, że u Twojego męża poprawa. Może i u Ciebie też polepszy się endometrium i w niedługim czasie będziecie mogli przystąpić do iui✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2020, 21:02
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyU mnie tak wieje okropnie ze zastanawiam sie skąd wyjąć baterie zeby byly do laktatora w razie awarii pradu 😂. My dzis siedzielismy w domku. Ostatnio się nie da, albo leje albo wieje.
Emrica trzymam kciuki zeby u ciebie sue polepszylo. Podobno migdaly i czerwone wino są dobre na endo.
Ola po poludniu nie kaslala. Ale cos dzisiaj bardziej placzliwa. Matka ratowala sie wczoraj piwem to dziecko dzis bardziej zmeczone i ospale ale problem z ululaniem i chyba stad placz. No i musze wyczaic po czym ma wysypke na ciele bo to juz drugi raz.
Zdrowka dla dzieciaczkow. Wspolczuje tych szpitali w domu. I jak to mowia: dziecko chore-lezy (na ile jest zdolne lezec), chlop chory-lezy i umiera, kobieta chora- zasuwa jak zdrowa no bo kto to zrobi. Wiec dziewczyny trzymajcie sie. -
Mother no wlasnie nie wiem na jakiej podstawie... na razie nie dałam ale widzę pogorszenie u syna. Gorączka która powoli spada i większy kaszel. Podobno u nas w przedszkolu i nie tylko panuje taki wirus wiec na razie daje syrop krople, robię inhalacje i smaruje maścią. Zobaczymy. Slysze zza ściany jak kaszle 😢 oj jak dawno mój syn nie chorował przez to wydaje się teraz taki malutki i bidulek ☺️
-
U mnie 26 dc i chyba się dziś zacznie @. Bo już mnie brzuch boli i kość ogonowa. Wczoraj standardowo nogi bolały 😂😥. Wstawać się nie chciało. Jeszcze dziś muszę jechać komunikacja i wrócić 😱😱 u nas też wieje i pada. No ale dać radę trzeba. Choć bardzo mi się nie chce dziś iść. Koniec imprez narazie.w ten weekend będę odpoczywać 😊Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Przyjdzie na bank. Wczoraj miałam turbo doła i kryzys istnienia. Dziś jest już lepiej. Na te badania się zbieram. Może jak przyjdzie jutro @ to akurat mogłabym w sb iść się kłuć, byłby to 5dc więc jeszcze ok. Tylko lab muszę obczaić co w sb działa.Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Zaprowadziłam rano synka do przedszkola, oj bolało po tak długiej przerwie... Teraz szukam mu stroju na bal przebierańców, wymarzył sobie Marshalla
Adelax np. u nas w przychodni nie dają antybiotyków jak osłuchowo czysto, chyba że goraczka trwa 5-6 dobę. Najczęściej udawalo się przed "deadlinem" że gorączka odpuszczała. A kaszel czasami miał straszny, byłam przekonana, że na oskrzela weszło a tu osłuchowo było ok. Jeśli gorączka schodzi to bym się wstrzymała z antybiotykiem a najwyżej jutro na osłuchanie podeszła. U nas w przedszkolu z kolei wisiała kartka, że przypadek szkarlatyny był w zeszłym tygodniu to może dobrze, że go wtedy nie było 😏
Hugo87 lubi tę wiadomość
-
Umówiłam się 24.02 do tego który mnie w szpitalu już kroil. Kazał przyjść pogadać o histero. 😬 Będę w czasie owu akurat na wizycie to zajrzy co i jak. Więc w marcu w tedy bym szła jakoś, bo na bank mi da skierowanie.
mother84, AdelaX, evs6, DoveLove, Miśkowa lubią tę wiadomość
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Cześć dziewczyny jestem mamą 3 letniej córeczki wyczekiwanej 😍 ale o rodzeństwo jest jeszcze trudniej. Dziś robiłam test bo odstawiłam progesteron a tam nic.... Jest to 12 dzień po owulacji
Potrzebuje wsparcia j przerasta to mnie
A to mój bladzioch dzisiejszy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 11:46
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nick nieaktualnyWiera u mojej mamy podejrzewaja szkarlatyne.
Dobija mnie ta pogoda. Wyjdzie slonce to az chce sie wyjsc, po chwili chmury i wiatrzysko co malo głowy nie urwie.
Jeny, ale mnie brzuch od wczoraj napitala. @ jak nic czai sie za rogiem. No i po co mi te antyki? -
No i przyszła @. Brzuch boli mega, także się spodziewałam.. Pójdę w sb to będzie 5dc porobić badania podstawowe.
No i będę czekać na wizytę u gina. 😉😊
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Iza34 wrote:Wiera u mojej mamy podejrzewaja szkarlatyne.
Dobija mnie ta pogoda. Wyjdzie slonce to az chce sie wyjsc, po chwili chmury i wiatrzysko co malo głowy nie urwie.
Jeny, ale mnie brzuch od wczoraj napitala. @ jak nic czai sie za rogiem. No i po co mi te antyki? -
nadzieja trzeba mieć dużo cierpliwości niestety.. a przy pierwszym były jakieś problemu żeby zajść ? Długo się staracie o drugie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 13:05