Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypap86 wrote:Iza a ja bym chyba doradzała-daj sobie spokoj. Wyspij sie, dzieci na mm tez maja sie dobrze a Tobie trafil sie wymagający egzemplarz a do tego pierworodną tez trzeba przypilnowac.
Pap ale ja bylam taka mega szczesliwa z kpi. Pierdziu niewyspanie, teraz tak sie porobilo bo wczesniej spalam wiecej, teraz cos zgrac sie z karmieniami nie mozemy, jak licze ze pospi dluzej po tym co zjadla to budzi sie wczesniej w połowie mojej "przerwy". Poki trochę ściągam i mam mrozonki to jade dalej. Skoncza sie mrożonki to i ja koncze. -
nick nieaktualny
-
A to dłuższe cykle miałaś tak?Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ewi plasterki aromactiv i inhalacje solą fizjologiczna plus kładź ja wyżej oraz dużo noszsnia żeby to nie spływało. Niestety głupi katar u niemowalkow może być niebezoieczny. My walczyliśmy żeby Wiki nie poszła do szpitala taka była zawalona.
Wiera lubi tę wiadomość
-
nadzieja_86 wrote:A to dłuższe cykle miałaś tak?
Ja miałam 3 dni po odstawieniu.. Ale każda może mieć inaczej. Biorąc dupka już widziałam że dupa blada bo objawy były jak na @.
Cieszę się że idę do gina i na badania. Wymęczę go o tą histeroskopie. W pracy nie mam umowy na stałe ale myślę że w maju już mi dadzą bo takie tu są zasady. Także będę mieć głowę spokojniejsza. Powiem żeby zrobili też ten stretching endo.
PAP ty to miałaś robione?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2020, 11:02
Syn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Hej laski☺️
Sorki, że nie pisałam, ale miałam spadek formy chyba. Ale czytałam, jestem na bieżąco i odpisuję co pamiętam 😝
Nadzieja witaj. Powodzenia w staraniach, obyś długo nie musiała czekać na upragnione dwie kreseczki.
Hugo super, że udało Ci się umówić na wizytę i od razu te badania porobisz, może coś ruszy✊
Adele śliczny brzuszek😍
Adelax cudowny synek. I ten jego uśmiech😍 I nie przepraszaj za nic. Przecież po to tu jesteśmy by się wspierać zarówno w staraniach jak i w sprawach związanych z macierzyństwem🤗
aLunia kciuki za wizytę ✊
Wiera kciuki żeby @ nie przyszła✊
Calanthe ja też jeszcze końcówka @, więc jedziemy razem na jednym wózku. Dziś już chyba u mnie resztki, resztek i ruszamy z kolejnym cyklem
Evi maść aromactive baby od 1 dnia życia można stosować.
Jeśli chodzi o mnie to we wt idę do endokrynolog na kontrolę, a w piątek za tydzień umówiłam się do gin na wizytę w celu kontroli i może będzie miała jakiś pomysł na dalsze kroki, w co wątpię (do tej pory jedynie kazała nasienie badać i dała na hsg). U mnie w mieście i w mieście obok , w promieniu kilkudziesięciu kilometrów nie ma naprawdę sensownych lekarzy pod kątem leczenia niepłodności. Szkoda na to kasy. W połowie roku chcemy ruszyć chyba z kliniką to wolę od razu tam, niż tu szukać po omacku. Mąż za dwa miesiące powtórzy te badania nasienia po operacji i idzie na kontrolę do androloga. Ja w marcu chcę te badania z test dna zrobic. To tyle jeśli chodzi o moje plany na najbliższy czas. Ogólnie to mam powoli tego wszystkiego dość. W maju będą 3 lata jak się staramy, więc trochę psychika siada.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nadzieja_86 wrote:A to dłuższe cykle miałaś tak?
Czasem okres był szybciej a czasem nawet 10 dni czekałam. Ale potem mi sie unormowalo i miałam tak ok 4-5 dni po odstawieniu. Każda ma inaczej jak widać. Ja miałam dość nieregularny na początku -
Mother jestem z Tobą, życzę Ci żebyś do maja zaskoczyła 😚 sama wiesz najlepiej co robic, skoro nie ma dobrych lekarzy to faktycznie klinika będzie dobrym rozwiązaniem
Dziekuje za miłe słowa ❤️mother84 lubi tę wiadomość
-
Mother84
Jak ja dobrze to znam z córką 2 lata starań i w najmniej oczekiwanym momencie zaszłam też badań dużo przeszłam hsg a mąż też. A u Ciebie HSG jak?, a teraz córka 3 latka i rodzeństwa nie ma.
Na córkę tyle czekałam i to wszystko mi wynagrodzili jest kochana i w ogóle taka jaka mogłam sobie wymarzyć. 😍
A teraz ona nawet ma etap że chciałaby mieć siostrzyczkę mówi sama od siebie. Jak np przebieramy ciuchy mniejsze zostaw dla siostrzyczki a mnie aż serce pęka gdy to było takie proste.
Najgorzej jak patrzę jak inne tak szybko zachodzą a oboje pala i w ogóle inne używki lubią 😔
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
nadzieja_86 wrote:Zamęczę was 😁 a po odstawieniu progesteronu po jakim czasie @ się pojawiła u was. Ja w pon ostatni brałam i czekam brzuch i plecy bolą nawt promieniuje w dół do krocza 😔 sił nie mam
Ja dostawalam @ 2-3dni max po odstawieniu -
mother super,że jakis plan jest ✌️ ja jechałam do lekarza 200km ale myślę,że było warto więc skoro nie ma jakiegoś gina to faktycznie zostaje wam klinika. Ja też sama nie mogłam znaleźć lekarza nie z kliniki który by sie niepłodnością zajmował.. dostalam namiar od koleżanki do dobrego gina ale on się nie specjalizował w nieplodnosci ale poruszył kontakty (złoty lekarz) i się udało dostać do tej babki.. wiec tez to taki cud w sumie,że chciał mi pomóc..
-
nick nieaktualnyEmrica kciuki. Aby zaskoczylo.
Ewi napisz co po wizycie.
Dziewczyny powodzenia na wizytach. Wazne ze jest plan. My tez mielismy i nie wyszedl. Ja wierze ze wszystkim wam sie uda. My beznadziejny przypadek a jednak malenstwo spi za ścianą w łóżeczku i mimo ze juz tyle ma to czasami tak nad nia stane i tak niedowierzam ze ja mamy, ze ona nasza, te lata staran poszly wnet w niepamięć.