Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mama to był dla mnie koszmar. Plakalam, po nocach mi sie snilo ze moje dziecko urodzilo sie martwe... nie zycze nikomu.
A powiedzcie mi czy lekarz bada jesli idziesz na wizyte by potwierdzic ciaze??
W pierwszej ciazy miala ze soba wynik bety wiec mnie nie badala. A teraz nie wiem jak to bedzie -
Zwróciłam uwagę, że tam są te jednostki, ale ogólnie wizyta była dosyć chaotyczna, pacjentek cały korytarz, no ale faktycznie on z tych bardziej rozchwytywanych. No nic może następnym razem się uda na spokojniej porozmawiać. Jutro mam dzwonić w sprawie wyników.
Mamaxa oj tak.. ta beztroska jest bezcenna. Ja może nie tak wcześnie byłam pierwszy raz w ciąży, ale beztroskę miałam chyba nastolatki 😜 Żadnej bety, po jednym teście umowiłam się do pierwszego lepszego lekarza na NFZ, on nawet USG nie miał, badanie zrobił "organoleptycznie" i potwierdził, tak jest pani w ciąży. Potem dopiero przy genetycznym się ciut stresowałam, ale potem..! Niczym, byłam pewna że wszystko będzie Dobrze. Tak po prostu, słodka naiwności... jedynie co to porodu się bałam pod koniec, ale ostatecznie nie było czego
Adele ja podobno też się w ostatniej chwili przekręciłam. Jeszcze jest trochę czasu do tego 20.03 😊Mamaxa lubi tę wiadomość
-
Mamaxa wrote:Wiera, no te 3.1 to nie jest dużo jeśli patrzeć by pod kątem pco. Ja mialam 9, ja ewidentnie nie miewam owulacji. Ja to w ogole rzadko okres dostaje jeśli nie pilnuje diety albo nie stosuje jakichś leków. ale to też ciężko tak po prostu zinterpretować bo warto brać też inne czynniki jak wiek itd... Gdy zrobi usg to sprawdzi jeszcze obraz jajników. Może być ze lekarz nie zwrócił uwagi na jednostkę ale to byłoby dla mnie jeszcze dziwniejsze, bo 22.4 to ilość kosmiczna jakby na to nie patrzeć...
Pamiętam że jak odebrałam wyniki i poczytałam w necie o tych normach, zanim się skapnelam że to w innych jednostkach to siedziałam i ryczałam, że aż tak przekroczone, jakie to konsekwencje itd. Potem przez łzy zaczęłam czytać uważniej, objawy itd. kurcze przecież nic takiego nie mam...zaraz zaraz to chyba w innych jednostkach...hmmmm. No to już się uspokoiłam, ale dziś zburzył mój spokój 😜 Ja owulację mam zazwyczaj, gin poprzednia mi robiła przy clostilbegycie często badania i niby było ok...testy mi też wychodziły owulacyjne. @ co 29 dni prawie w zegarku (teraz przy staraniach już różnie, ale jednak w większości tak samo). No ale może jednak nie jest tak źle 🙄 -
Pytam gdyż badam sama szyjke i tym razem jest otwarta i już mam schize że coś nie tak i że może zbyt szybko się ucieszyłam że jestem w ciąży
-
nick nieaktualnyWiera wrote:Pamiętam że jak odebrałam wyniki i poczytałam w necie o tych normach, zanim się skapnelam że to w innych jednostkach to siedziałam i ryczałam, że aż tak przekroczone, jakie to konsekwencje itd. Potem przez łzy zaczęłam czytać uważniej, objawy itd. kurcze przecież nic takiego nie mam...zaraz zaraz to chyba w innych jednostkach...hmmmm. No to już się uspokoiłam, ale dziś zburzył mój spokój 😜 Ja owulację mam zazwyczaj, gin poprzednia mi robiła przy clostilbegycie często badania i niby było ok...testy mi też wychodziły owulacyjne. @ co 29 dni prawie w zegarku (teraz przy staraniach już różnie, ale jednak w większości tak samo). No ale może jednak nie jest tak źle 🙄
Zresztą pco to też obraz jajników, a to dopiero przed Tobą.Wiera lubi tę wiadomość
-
Wiera wartość 3 jest super, ja miałam 24 i jeden gin myślał że w labie im się przecinki pomylily ale ja miałam policystyczne jajniki i nie reagowalam na żadną stymulacje - nawet gonadotropiny nie dawały rady. Dopiero ginka z kliniki złapała się za głowę i powiedziała że trzeba zrobić kauteryzacje jajników. Po tym amh spadło mi do 6 i zaszlam w ciążę, po lakatacji miałam normalne w moim przypadku dłuższe bo ok 32 dni ale regularne cykle i znowu zaszlam w ciążę bez pomocy lekarzy. Twój wynik na prawdę jest ok tym bardziej że nie masz innych objawów.
Wiera, Mamaxa lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Nie wiem czego się spodziewać gdyż w przychodni przyszpitalnej mają słabej jakości sprzęt do usg.... hmm zobaczymy jak to będzie
Koteczka82 lubi tę wiadomość
-
No i jest pęcherzyk ciążowy 2mm. Mam brać sam kwas foliowy i za 2 tygodnie do kontroli zy ciąża się rozwija.
nadzieja_86, mother84, Mamaxa, Miśkowa, AdelaX, calanthe, Emrica, Adele27, pola89, Koteczka82, Paula_071, jangwa_maua lubią tę wiadomość
-
Jagdowa super 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 09:44
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Ja też godzinę temu wizytowałam u gina. U mnie wszystko ok, książkowo jak zwykle ✌️😂 generalnie pomysł mojej ginki na razie taki, że trzy cykle jadę po owulce na duphastonie. Potem sugeruje właśnie badania z testdna w kierunku trombofilii i jak chce więcej to mogę zrobić inne mutacje itp. skrzepy mówi, że teraz mogły być po cb, a szybciej jak bywały niektóre cykle takie wielkie to nie wie czemu, mogły to być cb, może być taka moja uroda aczkolwiek odebrała je że takie wielkie być nie powinny. Generalnie żadnych polipów, torbieli itp nie widziała. Zatem póki co trzy cykle dupek, a potem zostaje pewno nam klinika✌️
A! I już po owulacji (a test wieczorny wyszedł pozytywny, wczoraj rano nie robiłam, więc może rano też by był pozytyw i owulacja wieczorem, w nocy czy nad ranem) w każdym razie działaliśmy kiedy trzeba (ale to przecież nie pierwszy raz i dupa była 😂) . Db że dziś 14 DC to jeszcze zdążę tego dupka brać od tego cyklu.
Jagoda gratulacjeWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 09:42
nadzieja_86, Jagodazdw92, AdelaX, pola89 lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnySuper wieści Dziewczyny.
Jagoda, gratuluję jeszcze raz!!!!
Mother, za Was kciuki 😁
To dobrze, że u Ciebie wszystko książkowo. Tylko się z tego cieszyć. I liczyć na to, że po operacji męża szybciutko będzie widać efekty!!!
Ja też byłam dzisiaj rano u gina. Pobrał krew i zrobił usg. Mówi że 2 z 4 pęcherzyków najprawdopodobniej pękły, po dwóch widać pozostałości więc pewnie się wchłaniają. Teraz trzeba czekać....Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2020, 09:52
Jagodazdw92, mother84, AdelaX, Adele27, pola89, Paula_071 lubią tę wiadomość
-
Jagoda gratulacje!
Mother, super że wszystko ok i jakiś pomysł jest. Może te badania coś wniosa... Właśnie dziś czytałam artykuł że babce przez długi czas nie zdiagnozowali endometriozy i nie mogła zajść, udało się po 6 latach! Wierzę że i u Ciebie za chwilę będzie szczęśliwy finał. A mąż bierze suplementy?
Mamaxa no i super że dwa pekly, też ściskam kciuki za dwie kreski!Mamaxa, Jagodazdw92, mother84 lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; 20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualny
-
Mamaxa ale super i to dwa pękły. U mnie jeszcze nigdy tak nie było to szanse są duże.
Mother dobre wiadomości To tera czekać tylko kciuki zaslcisniete.
A co to za szalensrltwo dziś u gin dużo was dziś tam było 😉Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”