Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdis najważniejsze, ze już wiesz na czym stoisz. Oby Ci się wszystko unormowało.
U mnie dziś 14dc, kreska na teście owu ciemnieje, ale jeszcze nie pozytyw. Wg ovu dziś rozpoczynają się dni płodne i mają trwać 7 dni, także czas działać Niestety przed pierwszym dzieckiem było to łatwiejsze i energii więcejSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
czesc dziewczyny czy są tu mamusie z niedowagą? Mam BMI 16,5 - w pierwszej ciazy przytylam 4,5kg. W niedługim czasie będę myślała nad drugim maluszkiem - staram się przytyć ale u mnie to nie takie proste. Dodam ze wszytskie badania sa ok. po prostu taka uroda. Moje pytanko, czy u mamy z niedowagą - jesli są - donosiły normlanie ciążę ? Moj synek urodziś się wczesniaczkiem - z niewiadomych przyczyn zaczął się saczyc plyn owodniowy w 33 tc.
-
Odebrałam też wyniki TSH, FT3, FT4 i prolaktyny.
- FT3 i FT4 w normie
- TSH 0,95 (jestem zadowolona, bo w ciąży bardzo mocno mi spadło i długo po ciąży utrzymywało się na bardzo niskim poziomie - nawet 0,005)
- prolaktyna 22,7 (norma 4,8 - 23,3)
Także prolaktyna dosyć wysoka, ale jeszcze w granicach normy. Tyle, że ja jeszcze karmie piersią więc pewnie przez to.
Wasp lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Zgredek 12 wrote:Jestem.
Dzis 29 dc i beta 28,78... Myslę, że zbyt mała... -
nick nieaktualnymagdis no trzeba bedzie...
agulineczka super prolaktyna na pewno przez karmienie podniesiona
ja miałam TSH 1,2
a prolaktynę 8,5
ja jeszcze 2 h w pracy i do domku. wieczorem idę do koleżanki na drinka. mam zamiar popic, a co, należy mi się!Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2017, 12:59
-
Wasp ja nie mam doświadczenia i niestety nie pomogę.
Twoje BMI jest rzeczywiście bardzo niziutkie Ja sama jestem szczupła,ale moje BMI od dobrych kilku lat jest w normie, prawidłowe. Kiedyś też byłam chuda (czasy liceum jeszcze) i zawsze mi to przeszkadzało, bo wiem jak to jest jak ludzie się pytają czy nic nie jesz, czemu taka chuda jesteś itp, a nie wiedzą, że własnie taka natura. Zawsze się zastanawialam dlaczego nie pytają grubszych osób: czemu tak dużo jesz, czemu taka gruba jesteś? No własnie bo nie wypada, ale chudą można torturować głupimi pytaniami;)
A byłaś może u dietetyczki, może ona by coś pomogła?
Ja w pierwszej ciąży prztyłam aż 18kg i czułam się jak pączuś , choć wcale nie wydawało mi się, że dużo jem. Po ciąży szybko zgubilam nadprogramowe kilogramy i jest ok
Oby w kolejnej ciązy nie powtórzyly sie Twoje problemy, ale faktycznie dobrze by było, żebyś przytyła. 4,5kg na plusie w ciązy to bardzo malutko.
Zyczę powodzenia!Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Wasp ja nie mam doświadczenia i niestety nie pomogę.
Twoje BMI jest rzeczywiście bardzo niziutkie Ja sama jestem szczupła,ale moje BMI od dobrych kilku lat jest w normie, prawidłowe. Kiedyś też byłam chuda (czasy liceum jeszcze) i zawsze mi to przeszkadzało, bo wiem jak to jest jak ludzie się pytają czy nic nie jesz, czemu taka chuda jesteś itp, a nie wiedzą, że własnie taka natura. Zawsze się zastanawialam dlaczego nie pytają grubszych osób: czemu tak dużo jesz, czemu taka gruba jesteś? No własnie bo nie wypada, ale chudą można torturować głupimi pytaniami;)
A byłaś może u dietetyczki, może ona by coś pomogła?
Ja w pierwszej ciąży prztyłam aż 18kg i czułam się jak pączuś , choć wcale nie wydawało mi się, że dużo jem. Po ciąży szybko zgubilam nadprogramowe kilogramy i jest ok
Oby w kolejnej ciązy nie powtórzyly sie Twoje problemy, ale faktycznie dobrze by było, żebyś przytyła. 4,5kg na plusie w ciązy to bardzo malutko.
Zyczę powodzenia!
4,5kg, bo 3 miesiace spedzilam w szpitalu... niestety krwiak. ;/ -
Ja na pograniczu niedowagi, a normalnej wagi. Obie ciaze donoszone (jedna 6dni przed terminem sie skonczyla, a druga 6dni po terminie).
Wasp lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Na zapas nie ma co sie martwić, ze sie nie donosi. Znam kilka przypadkow, ze wczesniaki pierwsze dzieci, a kolejne donoszone
Wasp lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
Hej. Jestem tu nowa od dawna marzylam o 2 dziecku ale dopiero teraz z mężem się staramy . Staram się 2 cykl dopiero i już zaczynam wariować . .Nie wiem jak dajecie radę tyle miesięcy ...Ja non stop o tym myślę . Jeszcze przed staraniem już myślałam i się przygotowywałam ( dieta , badania u ginekologa , endokrynologa- niby mam PCO, ale mój nowy gin mówi że wogole mu moje badania nie wyglądają na PCO) . Mój syn ma już 6 lat i chciałabym żeby miał rodzeństwo. Myślałam że łatwiej się zachodzi w ciążę i teraz doświadczam co to jest naprawdę starać się o dziecko. Teraz zekam czy dostanę miesiączkę czy nie ..Narazie testy wychodzą negatywne (.EwaaBan
-
Wy mimo karmienia macie super wyniki. To ja chyba muszę coś ze sobą zrobić . Robiłam wyniki we wrześniu i prolaktynę miałam dużo wyższą niż norma. Mój wynik to 1043 I'lU/ml a normy są 72-511.
TSH też miałam niby w normie (3,560 norma do 4,200), ale wiem, że starające powinny mieć max do 2.
Ech... to się trochę załamałam... chyba powtórzę badania i może wybiorę się do jakiego endokrynologa. -
dziewczyny błagam pomóżcie. ostatni okres 10.01 cykle 33 dni dzisiejsza beta ( 2 dni przed miesiączką) 31,5 czy to nie za mała??? dodam ze od dwóch dni przestały boleć piersi dziś bolą krzyże i kłuje prawy jajnik. od 4 dni mam zapalenie spojówki z gorączką ok 38. błagam napiszcze coś mądrego tylko szczeże. owulka była 28.0132 lata, 3 cs
-
Adele27 wrote:EwaaBan witaj Mój synek też kończy niedługo 6 lat kiedy masz termin @ ? prowadzisz wykres na of?EwaaBan