Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mother ja tak 2 do 3 i była @ po odstawieniu dupka. Ogólnie też nie lubię jak tak się przeciąga ja mam mieć to niech będzie.
Wiera a czemu przez 5 dni tylko bierzesz ją mam 10 dni.
Jagoda to teraz w następnym tyg idzieszWiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2020, 11:09
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Girl25 nie wiem jaka była przyczyna niepowodzeń u mnie .. ze mną niby ok z mężem też. Udało się na cyklu stymulowanym lametta i byliśmy w tym czasie na wakacjach. Wcześniej też byłam na aromku czyli to samo co lametta a sie nie udało
-
Adele super niespodzianka od psiapsiółek! ☺️ Z cc się nie martw, wszystko będzie dobrze :*
Nadzieja, lekarz mówił, że "chce wyregulować cykl" i "zostawić maksymalnie duże okienko owulacyjne". Może w następnym cyklu mi każe jakoś inaczej brać, nie wiem, pierwszy raz będę na dupku -
Adele w sumie ja tez bym sie bala cc. Bo po prostu nigdy trgo nie przezylam. Co do braku odwiedzin to rzeczywiscie smutno.. ze tez kutwa taki czas nastal na swiecie,ze jakies *ebane wirusy
ale skoro synek ulozyl sie posladkowo no a wyjac go jakos trzeba to teraz tylko sie nastroj jakos na to wszystko,przygotuj dobrze psychicznie i jakos te pare dni musisz dac rade.
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Adele uważaj jak jeszcze ci fikołka wywinie jak ta moja panna
PAP a ty kiedy wizytujesz? Bo godzinę pamiętam ale nie wiem czy data była
Mnie coś rozłożyło, leżę i umieram. A byłam ze starsza ściągnąć szwy. Pierwszy raz skorzystałam z pierwszeństwa. Zresztą sama pani na recepcji mi kazała pobrać numerek dla uprawnionych, a ludzi było full także uf. -
Adele27 wrote:Girl25 nie wiem jaka była przyczyna niepowodzeń u mnie .. ze mną niby ok z mężem też. Udało się na cyklu stymulowanym lametta i byliśmy w tym czasie na wakacjach. Wcześniej też byłam na aromku czyli to samo co lametta a sie nie udało[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualnyAdele bedzie dobrze. Szybko sie pozbierasz i wrocisz do formy. Pierwsze kilka dni beda trudne ale organizm ma niebywala moc regeneracji.
Ale mnie glowa napitala. Od rana dopiero teraz troszke spokoju ale nie na dlugo. U starszej jest koleżanka, jest głośno, i jesc im zaraz cos musze skombinowac co obie zjedzą. Malutka dosypia na macie, tez bym sie polozyla. -
Adele27 co do cc , nie bój się. Ja miałam co prawda w efekcie końcowym mnie usypiali bo czułam jak nozem mnie rozcinaja , a ze był młody lekarz i też chyba trochę spanikowany 😛 to mnie uspili potem się dowiedziałam że tak jest więc niepotrzebnie spanikowalam. Wiem że niektóre dziewczyny odczuwają szarpanie ale to pewnie od lekarza zależy. Ja zaś słyszałam że teraz po cc też powinni chociaż mężowi dac dziecko do kangurowania. Z Tobą nie może być ale dziecko powinni mu dac, niech się upomni o swoje prawa ale dopytaj swojej położnej o to . Dziecko już po pionowaniu możesz na chwile miec a caly czas jak będziesz w stanie w miarę funkcjonować. Ja w drugiej dobie już gonilam z synem po korytarzu 😁
Adele27 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Dziewczyny doradzcie mi. Mały ma zapalenie oskrzeli we wtorek lekarka dała mu antyb ospamox bez żadnych inhalacji.. oczywiscie nie pomogl, dzis poszłam na kontrole dała inhalacje z nebbud i berodual, ale zmieniła tez antyb na zinnat. Moje siostry doświadczone dość sporymi chorobami dzieci powiedziały ze absolutnie nie dałyby zinnat bo jest to bardzo mocny antyb a on jest zbyt mały i karzą mi jechać jeszcze gdzieś ba konsultacje prywatnie. Co myślicie bo jestem skołowana? -
Adelax, Zinnat jest z innej grupy antybiotyków, wprowadza się go gdy leczenie tą grupą, co należy Ospamox nie przynosi rezultatu, więc krok ze strony lekarza dość logiczny. Teoretycznie od 3 miesiąca Zinnat można stosować. Natomiast co lekarz to może być inna opinia i schemat działania, jak masz wątpliwości co do diagnozy i możliwość konsultacji z innym lekarzem to może warto to zrobić.
AdelaX lubi tę wiadomość
-
My dopiero pierwszy raz mieliśmy antybiotyk. Ale szczerze zdziwiona jestem, że nie dała od razu inhalacji. U nas gdyby nie zapalenie ucha to by były tylko inhalacje nebbuden i berodualem. Ja bym chyba też skonsultowała, szczególnie że to jest maleństwo. Mojego chrześniaka to od razu do szpitala skierowali.
-
Aluniam usg genetyczne 11.03 o 16:30. Jeszcze pare dni. Juz troche swirowalam i szukalam detektora ale jakos sie wyciszylam, wierze se jest fajnie i nie kupilam detwktora tylko czekam do wizyty a zaraz potem licze,ze poczuje ruchu.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
U nas na oskrzela w standardzie dostajemy nebbud i berodual i to pomaga natomiast jeśli jest bardzo zaawansowane lub schodzi na płuca wtedy antybiotyk... Może jak masz możliwość to lepiej skonsultuj.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;
20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
My też zawsze ratujemy się inhalacjami, najpierw zwykłe, potem ew.nebbud i tak jak u aLuni gdyby nie raz zapalenie ucha z wysiękiem to nie wiedziałabym co to jest antybiotyk u dziecka. Adelax jak masz wątpliwości to lepiej jechać do innego pediatry, albo może zawołać kogoś do domu. Chyba, że macie zaufanie do lekarza, który antybiotyk przepisał. Jednak też się dziwię czemu nie spróbował najpierw z inhalacjami berodualem czy nebbudem
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
pap86 wrote:Aluniam usg genetyczne 11.03 o 16:30. Jeszcze pare dni. Juz troche swirowalam i szukalam detektora ale jakos sie wyciszylam, wierze se jest fajnie i nie kupilam detwktora tylko czekam do wizyty a zaraz potem licze,ze poczuje ruchu.
Wierzę pap to taki najgorszy czas bo nic nie można zrobić a z drugiej strony trzeba wierzyć, że wszystko jest dobrze. Ogromne kciuki. -
Dziewczyny tez byłam zdziwiona ze na początek nie dała inhalacji ale pomyslalam ze moze dlatego ze jest taki malutki ale teraz już wiem ze to chyba nie ma znaczenia. Zapisałam się prywatnie zobaczymy. Jestem przerażona, boje się o niego. Dzis już konkretnie kaszle
Dzieki kochane -
mam sab simplex gdyby ktos chcial
[email protected]