Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hugo co do objawow ciąży to u mnie tez nic nie wskazywało. Nawet szyjke mialam raz nisko raz wysoko. A cycki wczoraj zaczely bolec. Takze wszystko przed Toba
-
nick nieaktualnyAdelaX teraz mialam Dopel Herz Activ mama (nie wiem czy tak to sie pisze). Wczesniej byl femibion 2, potem pregna i bylo ok, albo nie bylo ok tylko wtedy nie stosowalam zageszczacza do mleka i roznicy nie widzialam bo i tak kupki rzadkie.
Ale pojechalam z nocnym sciaganiem. Mialo byc co 3 godz. Stwierdzilam ze zrobie dluzsza przerwe 4 godz., pacnelam budzik i dalej spie, obudzilam sie jak minelo 5,5godz. ale i Ola byla juz głodna wiec ona pierwsza. Tak polecialo na 6 godz. 🤦♀️, pol pizamy mlekiem mialam zalane a mleka duzo wiecej nie bylo. Ale chociaz w koncu pospalam wiecej tylko głowa nadal dokucza. -
Miskowa znajdź kilku doradców kredytowych i do nich się przejdzcie. Oni mają często inne warunki z bankami i inne propozycje. U nas tak bynajmniej było dostaliśmy namiar na dobrego doradcę i nie wiem jak ale miał super ofertę dla nas nie to co banki i innych dwoch doradców.. ale fakt ceny mieszkań są teraz przerażające
Ja coś spać nie mogę już wrrr
Też slyszalam,że lepiej jak poród sam by się zaczął i wtedy CC niż tak na zimno maluszka wyciągać. Oby tylko nie za szybko te skurcze szły żebym zdążyła na czas..Już lepiej jakby wody najpierw odeszły.. tylko jakby się zaczęło skurczami to nie mogę czekać aż będą regularne itp tylko wcześniej jechać ale boje się czy rozpoznam,że to już? W 1 ciąży odeszły mi wody a skurczy brak dopiero na porodówce mnie złapały konkretneWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 05:32
-
Adele piona! Ja tez dzis po 5 sie obudzilam
Poczytalam juz wiadomosci w necie, pudelka przejrzalam,fejsa poogladalam i ide na kawke 😎 synek sobie spi. Pewnie jak zejde na dol to zaraz sie obudzi
Wczoraj skonczyl 4lata..a ja do dzis pamietam jak sie rodzil. Moze nie minuta po minucie ale jak dotknelam glowki pomiedzy moimi nogami a potem go sobie urodzilam 😍
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Adelax zdrówka dla synka 🤗
Jagoda połóż się do łóżka i wyleż tą chorobę przez weekend
Ja też coś spać nie mogę. Od kilku dni budzę się przed 6. Też już zaliczyłam wszystkie portale plotkarskie 😂
Pap wszystkiego najlepszego dla synka 🎂
Ja sobie uświadomiłam, że w maju miną trzy lata jak się staramy... przerażające. Chyba powoli muszę oswajać się z myślą, że syn będzie jedynakiem 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 06:48
pap86, AdelaX lubią tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Adele27 wrote:Miskowa znajdź kilku doradców kredytowych i do nich się przejdzcie. Oni mają często inne warunki z bankami i inne propozycje. U nas tak bynajmniej było dostaliśmy namiar na dobrego doradcę i nie wiem jak ale miał super ofertę dla nas nie to co banki i innych dwoch doradców.. ale fakt ceny mieszkań są teraz przerażające
Ja coś spać nie mogę już wrrr
Też slyszalam,że lepiej jak poród sam by się zaczął i wtedy CC niż tak na zimno maluszka wyciągać. Oby tylko nie za szybko te skurcze szły żebym zdążyła na czas..Już lepiej jakby wody najpierw odeszły.. tylko jakby się zaczęło skurczami to nie mogę czekać aż będą regularne itp tylko wcześniej jechać ale boje się czy rozpoznam,że to już? W 1 ciąży odeszły mi wody a skurczy brak dopiero na porodówce mnie złapały konkretne
-
Mother.. 3lata ale dwie ciaze w tym. Kiedy robisz testdna? I czy robicie badanie nasienia po operacji? Ja Ci mowie-gdybys ruszyla sprawe mutacji,clexane itp to bys sie dowiedziala co i jak.
Dzis zaczynam 12+0i mam 1kg wiecej przez te tygodnie. (Ale wage wyjsciowa mam duzą
170cm i 75..tfu-teraz 76) ech
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Mother wiem,zr nie masz dobrego lekarza juz w swojej miejscowosci.. ale mowie Ci-jak bys znalazla lekarza z kliniki nieplodnosci (tylko to wszystko sie tez z $ laczy) to by Cie przygotowal (moze stymulacja a jak nie to monitoring wlasnej owulacji) a po owu leki i ciekawe co by bylo.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Teraz w marcu testdna. Mąż w przyszłym miesiącu powtarza badania nasienia i koniec kwietnia ma androloga. Potem zostaje klinika. Ja już mam swoje lata i zegar też tyka. Klinikę byśmy ruszyli szybciej gdyby była bliżej no i ta kasa...myślę że w połowie roku czy po wakacjach pojedziemy na pierwszą wizytę. Jedyna nadzieją w ew.iui. na ivf się raczej nie zdecydujemy.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Kasia właśnie nie chciałbym do tego doprowadzić żeby te bóle byly już takie bolesne.. nie dość,że bym się namęczyła ze skurczami jak przy SN to później cięcie i ból po nim.. no masakra
mother nie pitol bo sie uda tak jak się udało dwa razy tylko kwestia obstawienia się lekami lub wyników męża albo to i to
PAP sto lat dla synka 🎈🎂🎁
A ja już wczoraj dostałam prezent na dzień kobiet od męża heh.. mam taką bransoletkę z pandory w sumie z nomination co się wymienia zapinki lub doczepia kolejne. I kupił mi kolejna z niebieskimi bucikami 👣👣👣 śliczna jest 🥰🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2020, 07:54
Hugo87, pap86, nadzieja_86, AdelaX, Emrica lubią tę wiadomość
-
Adele super prezent od mężulka ☺️👏👏
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Hej. Nogi mnie mniej bolą bo chodzę na banki chińskie od miesiąca , i do tego trenuje również 💪🏻
Normalnie @ ma być jutro. Nie przewiduje ciążyczuje lekki ból już na dole brzucha i kości ogonowej, piersi mnie bolały ale już przestały także nie ma ciąży na 100%, wiedziałabym 🙈😉
I nie wiem czemu ale jak mam owu z prawego jajnika to wydaje mi się że jest jakaś słaba i progesteron też bo mam mniejszy pms niż jak owu z lewego 🤷♀️🙈 ile to już człowiek wie po tylu latach hahaSyn lipiec 2014 ❤️
08.2017 laparoskopia
12.2017 laparotomia
Niepłodność wtórna idiopatyczna
IUI 22.03.2019 nieudana -
Jak bym mogla to bym wylezala ale nie mam takiej mozliwosci. Moj maz po nocce spi jak wstanie to idzie tam gdzie remont robimy a ktos musi sie dzieckiem zajac wiec calymi dniami z malym siedze ja
-
Adele
Coś dla Ciebie: https://www.rodzicpoludzku.pl/aktualnosci/1378-ograniczanie-prawa-do-odwiedzin-w-szpitalach.htmlAdaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Adele27 wrote:Hugo lekarz mi powiedział,że tak .. mam wtedy powiedziec,że dziecko leży pośladkowo zrobią USG żeby się upewnić i na cięcie ale wolałbym mieć jakis papier od niego.. ale nic nie dał
Jagoda myślę,że dobry lekarz będzie wiedział czy można[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Girl25 wrote:A w karcie ciąży nic nie masz wpisanego? Ja miałam cc nieplanowane więc nie wiem póki co jak jest z planowaną . Ja na twoim miejscu w razie akcji zadzwoniła do niego że masz skurcze to może od ręki Ci wypisze. Ja tym razem planuje zadzwonić do swojego żeby zrobił mi on cc .
Mam tylko wpisane,że dziecko leży pośladkowo.
Ogólnie jak się zacznie wcześniej coś to mam mu napisac może akurat będzie miał dyżur i on wtedy zrobi CC -
Kasia 1805 wrote:Dokładnie tak jak napisały dziewczyny - cc robi się nawet jak się zacznie samo. U mnie tak było w dwóch porodach, tylko oczywiście dobrze jak to sam początek i jeszcze słabe skurcze bo łatwiej się wkluc i jest to dobrze nie tylko dla maluszka, ale i macicy, tak mi powiedziała położna ostatnio.[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Hej dziewczyny
Właśnie zaczęliśmy z mężem starania o drugie dziecko.. Po 15cs na świat przyszła Maya w tym roku skończy 5lat.. Drugie dziecko chcielismy już od dawna ale tak zawsze znalazł się jakiś powód by to odkładać w czasie.. A teraz w końcu przyszedł na to dobry czas i wlasnie kończymy 1cs (jutro powinnam mieć @). Wczoraj zrobiłam test-negatyw.. Martwi mnie ze tym razem też długo będzie to trwało zanim się uda.. Narazie nie bawię się w temperaturę i testy owu bo poprzednio kosztowało to nas zbyt wiele stresu.. Chcemy narazie spróbować na luzie ale czy tak się wogole da?
Dziś już myślałam że okres przyszedł bo nagle zrobiło mi się mokro ale jednak nie.. Dziwne trochę13/09/2015 córeczka Maya (⚖️3330, 📏51cm)
30/01/2021 córeczka Julia ( ⚖️3300, 📏49cm)