X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no niby to wszystko wiem, ale trzeci cykl z dupkiem i w pierwszym, drugi i teraz 23 DC zaczął boleć brzuch małpowo...więc raczej mam po prostu cykle jak w zegarku i nawet te bóle co do dnia✌️nie wiadomo czy się cieszyć czy płakać 😝

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother aby te bóle były z innego powodu 😉 a swoją drogą dobrze ze ma regularne cykle.

U mnie na dobre się rozkręciło aż od razu lepiej se czuje 😁

W tym cyklu mam clo i dupka. 2x clo mam brać i to od jutra 3 dc tylko zapomniałam czy dwie na raz czy rano i wieczorem 🤔 do gin dziś już nie zadzwonię

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • pola89 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Pola ale chodzi ci o noszenie pdzodem w nosidle czy wogole noszenie na rekach przodem?
    Przodem w nosidle :) Na pewno chodzi o nieprawidłowa krzywiznę kręgosłupa, ale dokładnie nie wytłumaczę. Na rękach przodem trzyma się trochę inaczej niż w nosidle :) Mi nawet zalecała fizjoterapeutka przy asymetrii - głowa między piersi i jest ok 😂

Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
    Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm

Starania o drugiego maluszka:
    30 lat
    13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża <3
    21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne :) )

Starania o pierwszego maluszka:
    28 lat, 14 cs - szczęśliwy :)
    11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście <3
    27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja na 99% rano i wieczorem po jednej. A brałaś wcześniej? Idziesz na kontrolę jakąś w przyszłym tygodniu czy tak po prostu masz brać?

Edit. A nie, w ulotce jest, że dawkę dobową jednorazowo się podaje. Wydawało mi się, że ginka poprzednia mówiła o rano i wieczorem jakby ta jedna co brałam było za mało, ale w sumie może też co lekarz to inaczej praktykuje 🤷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:13

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera dziękuję 😘 miała tele poradę a zapomniałam spytać a wcześniej brałam długo i córka zaszłam na clo i dupku teraz ze 3 miesiące byłam bez clo i zapomniałam całkiem jak dawkować 🤷‍♀️

A na wizytę się umowie monitoring cyklu we wtorek zadzwonię do niej tylko nie wiem na jaki dzień się umówić ogólnie owu miałam wcześniej 17 dc ostatnio dwa miesiące 14 dc i nie wiem może na ok 14 to zobaczy czy rośnie pęcherzyk bo czy pękł to przy owu brzuch mnie boli to czuje.

Wcześniej jak chodzilam częściej przed owu i po sprawdzać jak ta owulacja to gin stwierdziła że sama wiem czy pękł bo czuję i zawsze potwierdzone było na monitoringu.
    Moja już kasuje 200 zł za wizyte ale będę pewneijsza i w razie czego wypisze clo i dupka jeszcze na następne cykle oby nie były już potrzebne 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 12:25

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother a ten dupek to na zagnieżdżenie? Bo cykle masz regularne nie?
    Mam nadzieję, że miło się rozczarujesz. Kiedy będziesz testować?

Nadzieja twój cykl to w ogóle jakis dziwny i te testy też.

AdelaX powiem ci szczerze, że ja w obecnej sytuacji wolałabym CC. Chyba, że ktoś mi zagwarantuje, że pójdzie szybko i młody nie będzie miał więcej niż 3800 🙈
    Boje się rodzić sama, wiem jak poprzednio było wymioty itd bóle krzyżowe, ja podłączone pod ktg ani się ruszyć nie mogłam, smietnik mi mąż podawał do wymiotów, masował. Im więcej o tym myślę tym gorzej, dlatego chciałabym jak najszybciej urodzić a tu dwa miechy jeszcze...
    Dlatego rozumiem koleżankę, jeszcze pierwszy porod, to jest naprawdę przykre. A na kiedy ma termin?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola89 wrote:
    Przodem w nosidle :) Na pewno chodzi o nieprawidłowa krzywiznę kręgosłupa, ale dokładnie nie wytłumaczę. Na rękach przodem trzyma się trochę inaczej niż w nosidle :) Mi nawet zalecała fizjoterapeutka przy asymetrii - głowa między piersi i jest ok 😂

Tak myslalam ze w nosidle. A przodem w pozycji na krzeselko kazala nosić neurolog zeby "naciagnac" kręgosłup. Ole Bardzo ta pozycja uspokajala, nawet teraz jak nosze do spania a bardzo płacze to tak ją biore. Bo do czasu tamtej wizyty u neurolog Ola byla bardzo duzo noszona pionowo co chyba bylo najgorsze z najgorszych co robilismy ale w zadnej innej pozycji nie przestawala plakac tylko pionowo. Jak zaczelam nosic na krzeselko tak pozycja w pionie zrobila sie be, juz pionowo nie pasowalo.

pola89 lubi tę wiadomość

• mother84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia tak na zagnieżdżenie,ale niby też żebym nie miała takich ogromnych, dziwnych skrzepów podczas @. A jak napisałaś z tym śmietnikiem na wymioty to też mi się zaraz mój poród przypomniał...✌️ Ja sobie nie wyobrażam rodzić sama i naprawdę dziewczyny życzę Wam, aby ten zakaz wkrótce znieśli, a jeśli nie to łatwych porodów i super opieki w szpitalu 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Alunia bardzo dziwny nigdy w życiu takiego nie miałam kalendarz też pokaże na wizycie ciekawe co powie dobrze @ się pojawiła 😁

Nie wiem może stres też się przyczynił w pracy przez wirus coś wolnego a później nadrabiam nie wiem w co ręce włożyć a z moim pedantycznym stylem to nie do przyjęcia 🤣 w domu i w pracy wszystko na tip top a później relax.
    Dziś od rana już wszystko zrobione z małym przerwami na zabawę z córką. Zjemy obiadek i całe popołudnie mamy dla siebie jakiś spacer układanie puzli itd a mój w pracy.

Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Acard
    ASA, APA, AOA ujemne
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

n59yt5od1y3qj53b.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:30

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas paskudnie, zimno i wieje az mąż przyszedl sie doubierac. A deszczu ni kropli, gdzie mamy nawadnianie to co chwile leci woda, tam gdzie nie ma to mąż z tesciem podlewaja szczegolnie nowe nasadzenia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będę teraz nieskromna, będę sie chwalić, przyznam sobie nawet medal z kartofla. Otóż dzisiaj ja i Ola obchodzimy studniówkę tzn. od 100 dni Ola jest wyłącznie na moim mleku bez dokladania mm. W styczniu bylo karmienie mieszane. Dla mnie to ogromny sukces i powod do radosci 😄. Starszej tego nie dalam a to z prostej przyczyny-brak wiedzy 🙁.

pola89, Ewi28, mother84, calanthe, aLunia, AdelaX, Wiera, nadzieja_86, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Normalne ze moja mloda dzis non stop śpi? Jakos sie martwie... za pasem szczepienie i chyba moj mózg sie stresuje i cos sobie wmawiam

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja tez duzo wiecej spi, zje, pobawi sie i spi i wcale tak duzo i dlugo nie musze jej nosic. Moze pogoda?

Ewi a nie pilas moze piwa bez alko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 16:57

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Moja tez duzo wiecej spi, zje, pobawi sie i spi i wcale tak duzo i dlugo nie musze jej nosic. Moze pogoda?

Ewi a nie pilas moze piwa bez alko?
    Ale ja piersia nie karmie w ogóle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 17:11

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi taki dzień może dzisiaj. Ja cały dzień ziewam pomimo, że się teoretycznie wyspałam ☺️
    No dziś zimno. Nawet db na spacerze nie byliśmy, dosłownie 15 min.
    Ale wiecie co. Mam plac zabaw pod blokiem, maile wysyłane i kartki na klatkach, że zakaz zabawy na placach i co? Trójkaka dzieci z różnych rodzin, jedno bez maski mimo, że już musi, rodzice bez masek zagadani, dzieci wręcz zbliżały się do siebie na kilka cm...chore... dodatkowo jedno z tych dzieci ma dopiero co urodzoną siostrę w domu. Czy to normalne? No szok jaka to nieodpowiedzialność.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2020, 17:28

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    Ale ja piersia nie karmie w ogóle

Ups, to przepraszam. Nie pamietalam.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Mother a ten dupek to na zagnieżdżenie? Bo cykle masz regularne nie?
    Mam nadzieję, że miło się rozczarujesz. Kiedy będziesz testować?

Nadzieja twój cykl to w ogóle jakis dziwny i te testy też.

AdelaX powiem ci szczerze, że ja w obecnej sytuacji wolałabym CC. Chyba, że ktoś mi zagwarantuje, że pójdzie szybko i młody nie będzie miał więcej niż 3800 🙈
    Boje się rodzić sama, wiem jak poprzednio było wymioty itd bóle krzyżowe, ja podłączone pod ktg ani się ruszyć nie mogłam, smietnik mi mąż podawał do wymiotów, masował. Im więcej o tym myślę tym gorzej, dlatego chciałabym jak najszybciej urodzić a tu dwa miechy jeszcze...
    Dlatego rozumiem koleżankę, jeszcze pierwszy porod, to jest naprawdę przykre. A na kiedy ma termin?

Alunia ja tez ja rozumiem szkoda mi jej, ona tak bardzo chciała rodzic z mężem a tu taka sytuacja. Strasznie się w ogóle boi ale wszystko wskazuje na to ze będzie miała Cc. Jeszcze pamietam jak mówiła ze nie chce mieć dzieci bo strasznie boi się porodu .. a przyszło jej rodzic w takich czasach. Termin ma na 12.06

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother wydaje mi się, że nastąpiło ogólne "rozprężenie" dziś na zakupach też widziałam że już bardziej na luzaku sporo ludzi. Sądzę, że duży wpływ ma internet, na fb ciągle jakieś posty znajomych w stylu "maseczki teraz to jak zakładanie kondoma przy porodzie" " koniec z terrorem" "ojoj grypa jest a wszyscy panikują", "to spisek Gatesa" itd. itp. Ciekawe, jak tacy mądrzy, to niech idą na zakaźny na wolontariat, na pewno przydadzą się ręce do pracy. Ale w necie to każdy kozak lekarz-wirusolog-epidemiolog-ekonomista-prawnik w jednym ;) Do tego naród krnąbrny od wieków, zrobić na przekór władzy to styl życia czasem 😝

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi28 wrote:
    To Normalne ze moja mloda dzis non stop śpi? Jakos sie martwie... za pasem szczepienie i chyba moj mózg sie stresuje i cos sobie wmawiam
    Może taki dzień bo mój średni też sobie dzisiaj pospal przeszło 3h, a zazwyczaj 1-2.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
‹‹ 1933 1934 1935 1936 1937 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ