X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Perliczka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rozpoczęłam starania o 2 maluszka. 1 cykl nieudany - a wszystko szło idealnie - podwyższona temp bóle podbrzusza takie jak w 1 ciazy. Nawet mój Maz śmiał sie ze chodzę jak w 1. Autosugestia ? Byłam pewna ze jestem w ciazy,niestety test ujemny a ja mam początek okresu... jakieś rady ?

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj tez długo spał ale to pewnie dlatego ze byliśmy na działce wiec pół dnia na dworku.

Witaj perliczka i powodzenia. To dopiero pierwszy cykl. Wyłącz myślenie i będzie oki. Ile ma pierwsze bobo?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)

Nadzieja trzymam kciuki za ten cykl w koncu byl owocny.

Moj synek dzis na przekor.... zazwyczaj spi 2 razy po 1,5h-2,5h. A dzis 2 razy ale po niecalej godzinie :/ do tego na wieczor jak juz go uspilam to zaraz sie budzil z ogromnym placzem. Ale jak to mowia do 3 razy sztuka. Za trzecim razem zasnal i spi.
    A ja myslalam ze czuje pierwsze ruchy ale niestety okazalo sie ze to jelita :(

Synek wlasnie obudzil sie na mleczko chociaz juz od dluzszego czasu nie wstawal mi w nocy. Na wieczor o 20 wciagnal 250 zageszczonego a teraz 210 tez zageszczonego i jeszcze by pojadl bo pusta butelke ciagnal.... dla mnie to szok ile on czasami ja a wcale nie jest gruby. Jest taki w sam raz do schrupania.
    Pewnie zapytacie czemu mu zageszczam a on poprostu samego mleka nie chce. Od 4 miesiaca zycia musi miec zageszczone kaszka bo inaczej nie zje. Ale teraz to juz spokoj bo butla tylko na wieczor i ewentualnie w nocy. A tak to od rana to w sumie je wszystko. Dzis nawet trochebnalesnika zjadl na podwieczorek z jablkiem :) takze na szczescie nie mam z nim problemu.

A my od piatku juz na nowym mieszkaniu :) w koncu dzis skonczylismy porzadki i teraz mozna juz spokojnie pomieszkac. Jeszcze w poniedzialek na 9 mam montaz rolet i cale szczescie bo slonce tak przeszkadza ze masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 00:32

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda no to niech się Wam dobrze mieszka na nowym miejscu 😊 mój synek też z tych co dużo je, a chudy, że nie wiem kiedy on to przerabia i gdzie 😂
    Perliczka witaj i powodzenia. Tak jak Adelax napisała, na razie Starak się podejść do starań na spokojnie. To dopiero 1 cykl 😉
    Ja już się obudziłam 😒ale się nie wyspałam totalnie, tylko mąż wstawał do pracy i mnie to rozbudziło.

Edit: plamienie mi się zaczyna✌️😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 08:38

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:30

nadzieja_86, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Hej laseczki :)

Nadzieja trzymam kciuki za ten cykl w koncu byl owocny.

Moj synek dzis na przekor.... zazwyczaj spi 2 razy po 1,5h-2,5h. A dzis 2 razy ale po niecalej godzinie :/ do tego na wieczor jak juz go uspilam to zaraz sie budzil z ogromnym placzem. Ale jak to mowia do 3 razy sztuka. Za trzecim razem zasnal i spi.
    A ja myslalam ze czuje pierwsze ruchy ale niestety okazalo sie ze to jelita :(

Synek wlasnie obudzil sie na mleczko chociaz juz od dluzszego czasu nie wstawal mi w nocy. Na wieczor o 20 wciagnal 250 zageszczonego a teraz 210 tez zageszczonego i jeszcze by pojadl bo pusta butelke ciagnal.... dla mnie to szok ile on czasami ja a wcale nie jest gruby. Jest taki w sam raz do schrupania.
    Pewnie zapytacie czemu mu zageszczam a on poprostu samego mleka nie chce. Od 4 miesiaca zycia musi miec zageszczone kaszka bo inaczej nie zje. Ale teraz to juz spokoj bo butla tylko na wieczor i ewentualnie w nocy. A tak to od rana to w sumie je wszystko. Dzis nawet trochebnalesnika zjadl na podwieczorek z jablkiem :) takze na szczescie nie mam z nim problemu.

A my od piatku juz na nowym mieszkaniu :) w koncu dzis skonczylismy porzadki i teraz mozna juz spokojnie pomieszkac. Jeszcze w poniedzialek na 9 mam montaz rolet i cale szczescie bo slonce tak przeszkadza ze masakra

Jagoda 🍾 tak na wirtualną parapetowke!

A czym zageszczasz to mleczko? Ja tez zageszczam mojej mleczko. My sie zmagamy z utajonym refluksem, chcialam odejsc od zageszczacza ale nie daje rady, Ola sie krztusi, dlawi, zaczyna plakac i po jedzeniu. A z tym zje. Ja zageszczam bebilon nutriton. Ten kaszel co miala to chyba tez przez refluks, na szczescie minal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother a czy ja moglabym zawrocic ci glowe a raczej twojemu mezowi jak jest policjantem? Bo chodzi o fotelik dla starszej. 34 kg i ok.130cm wzrostu. Jaki powinna miec? Czy samo to siedzisko byloby juz ok czy za wczesnie?

• Wiera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother a zawsze miewasz plamienia w tym dniu? Bardziej podoba mi się wersja Calanthe 😁

A my wczoraj ❤️ po dłuższej przerwie, ale...nie było mi zbyt komfortowo - chyba te globule mi podrażniły tam wszystko 🙄 a jeszcze połowy nie zużyłam. Ciężko widzę te starania w tym cyklu przy takim dyskomforcie 😝

Perliczka witaj i powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 11:15

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Jagoda no to niech się Wam dobrze mieszka na nowym miejscu 😊 mój synek też z tych co dużo je, a chudy, że nie wiem kiedy on to przerabia i gdzie 😂
    Perliczka witaj i powodzenia. Tak jak Adelax napisała, na razie Starak się podejść do starań na spokojnie. To dopiero 1 cykl 😉
    Ja już się obudziłam 😒ale się nie wyspałam totalnie, tylko mąż wstawał do pracy i mnie to rozbudziło.

Edit: plamienie mi się zaczyna✌️😔

Mother, a Ty w końcu nie robiłaś tych badań z testdna?
    Ja w końcu nie dostałam okresu. Brzuch mnie coś powołał, ale przestał.

Kupiliśmy ogródek działkowy, jestem szczęśliwa, bo będę miała co z dziećmi zrobić w wakacje.

nadzieja_86, AdelaX lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mother a czy ja moglabym zawrocic ci glowe a raczej twojemu mezowi jak jest policjantem? Bo chodzi o fotelik dla starszej. 34 kg i ok.130cm wzrostu. Jaki powinna miec? Czy samo to siedzisko byloby juz ok czy za wczesnie?
    Polecam bloga 8 gwiazdek.

nadzieja_86, Iza34 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może jeździć na podkładce, ale wiadomo, że fotelik bezpieczniejszy. Do 150 cm fotelik lub podkładka są obowiązkowe, chyba, że ma 135 cm nie mieści się w foteliku czy waży więcej niż przewidują normy na foteliki czy podkładki to z tyłu pasami. Najbezpieczniej wiadomo, że w foteliku.

Paula nie robiłam. Było kilka powodów, musiałam m.in. dozbierać kasę bo mieliśmy w marcu dużo wydatków, stwierdziliśmy, że czekam jednak jeszcze ten cykl tak jak kazała moja ginekolog (3 cykle z dupkiem i badania). Po tej @ nieważne co to robię te badania. Mam nawet już kasę odłożoną w słoiczku ✌️

Wiera miałam plamienia przed ale na dupku to dwa dni przed @, a ostatnio wcale...teraz to szybko coś. Jak pojutrze miałabym mieć @ to krótki cykl by mi się zrobił, więc wszystko nie tak co powoli mnie wkurza, bo cykle to akurat miałam równe dość. Fakt, że w drugiej ciąży miałam plamienia właśnie w 24 i 25 DC (dziś mam 24 DC), ale tutaj raczej obstawiam zbliżającą się @, brzuch już strasznie małpowo boli. Zobaczę może jeszcze jak jutro temp. Dziś zmierzyłam to mniej więcej będę wiedziała o co kaman. Obstawiam że to moje plamienia przed @. Miałam nawet 5 czy 6 dni przed tylko myślałam że na dupku takich akcji nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 14:32

Iza34, Paula_071 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Perliczka Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Corka ma 2,5 roku. Pierwsza ciaza za 1 cyklem i bez problemów. Teraz bardziej sie denerwuje bo rok temu tez sie staraliśmy ale po kilku nieudanych cyklach sie obraziłam i postanowiłam nie próbować. Ale czas leci a ja zawsze chciałam mieć 2. Miłej niedzieli dziewczyny :)

nadzieja_86, mother84 lubią tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak jak Apula pisze 8 gwiazdek ja nawet z nimi pisałam i doradzali odp na pytania 😉

Paula to super dzieci będą mogły robić ci chcą biegać i w ogóle u siebie to u siebie 😉 a ty będziesz mogła na leżaczku kawusie popijać 😉

Wiera a to mąż nabrał ochoty 😊 pewnie te globulki inna florę robią w środku 😉 i dlatego dyskomfort a teraz który dc miała.

Mother a pisałas coś ze testować będziesz w okolicy 1 maja to jeszcze ok tydzień a to nie za wczenienie na początek @. A poza tym który dc i ile dni bierzesz dupka. W tym czasie sądziłabym że to coś innego jak calanthe pisze 😉😘

Jagoda to super na swoim jak pierwsze dni? Wszystko sobie urządziliście.
    Oj rolety zewnętrzne to zbawienie my też mamy w domu i naprawdę są zbawienne. Teraz już u siebie to już mniej stresów

Hej perliczka 🖐️

A dziewczyny a jakie zastosowanie w staraniach ma aspiryna 🤔 to ta zwykła przeciwbólowe? Dziś jak uzupełniam leki z listy to zauważyłam że jest

Właśnie wróciliśmy z wycieczki rowerowej porządnie się zmeczylam. Mąż obiadek robi a ja chyba 💅 chwilą dla siebie.

Perliczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja na pewno wyjałowione wszystko, bo globule z antybiotykiem.. później muszę sobie zapodać inne na uzupełnienie flory. Dc mam 11.
    Uwielbiam wycieczki rowerowe, ale nasz syn już trochę za duży na krzesełko, a sam jeszcze nie jeździ :) Jak zacznie to fajnie będzie się razem gdzieś wybrać 😃

Aspiryna tyle że w małych dawkach to chyba na lepsze zagnieżdżenie? Nie stosowałam nigdy :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspiryna chyba poprawia płodność, ale też nie stosowałam ;)
    My wróciliśmy ze spacerku, zaraz planszówki pójdą w ruch

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:31

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja zageszczam ale kaszka bezmleczna i malutki wsuwa. Na poczatku tez uzywalam ten bebilon ale to moze z miesiac. Teraz dostaje rano normalnie kasze lyzeczka a wieczorem mleko w butli na 210 wody daje 3 czubate miarki od mleka kaszki i jest ok.

Nadzieja tak juz praktycznie wszystko mamy urzadzone. Chcialabym jeszcze polke nad lozeczkiem zamontowac na pampersy i takie rzeczy co pod reka lepiej miec przy maluszku i mam taka lapmmpke chmurke z Ikei i tez bym chciala ja zawiesic. Co do rolet to my wewnetrzne zakladamy (dzien i noc)
    Zewnetrzne moze kiedys pomyslimy.

Jej jak mnie dzis brzuch bolal. Malego chyba godzine usypalam a on juz wazy chyba z 11kg. Kak go odlozylam to myslalam ze sie nie podniose tak mnie rwalo w brzuchu. Na szczescie zasnal w koncu. Nie wiem jak ja dalej to wszystko zniose. Jak go przed ciaza nauczylam ze dostaje smoczek i sam zasypia tak tesciowa znowu nauczyla go na recach a ja teraz nie daje rady. A sam juz nie chce zasnac. Zaraz tak placze ze chyba caly blok go slyszy. Masakra poprostu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 21:25

Iza34, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tesciowa uczy Ole zasypiania przed tv 🤦‍♀️. Zabronilam jej tego ale czy poslucha? Ona przeciez madrzejsza.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziewczyny tak marzy pojechanie do Ikea. Brakuje mi po remoncie takich dodatków drobiazgów i chciałabym coś wybrać. Dostałam tez kupon od rodziców myślicie ze mogę wykorzystać go online? Kurczę ja nie wiem kiedy będzie taki czas ze nie będę się bała jechać w taki tłum ludzi ale nawet jak otworzą to na pewno będą jakieś ograniczenia

Jagoda pewnie jesteś mega szczesliwa nie ma jak u siebie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 23:13

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX ja też lubię IKEA lub home & you. Oglądam na internecie dokładnie czytam opis nawet z centymetrem 😉 i zamawiam. Jak masz jakieś pierdolki to do 30 kg koszt dostawy do domu 15 zł.
    Juz kilka razy tk Zamawiałam bo w pobliżu nie mam tego sklepu. Także może tak spróbuj. Do domu dużo rzeczy kupuje online od dłuższego czasu. Oboje pracujemy i jakoś nawet wcześniej ciężko to zgrac a z dzieckiem na buszowanie w takim dużym sklepie tym bardziej.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ