X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Perliczka Znajoma

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Rozpoczęłam starania o 2 maluszka. 1 cykl nieudany - a wszystko szło idealnie - podwyższona temp bóle podbrzusza takie jak w 1 ciazy. Nawet mój Maz śmiał sie ze chodzę jak w 1. Autosugestia ? Byłam pewna ze jestem w ciazy,niestety test ujemny a ja mam początek okresu... jakieś rady ?

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzisiaj tez długo spał ale to pewnie dlatego ze byliśmy na działce wiec pół dnia na dworku.

Witaj perliczka i powodzenia. To dopiero pierwszy cykl. Wyłącz myślenie i będzie oki. Ile ma pierwsze bobo?

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki :)

Nadzieja trzymam kciuki za ten cykl w koncu byl owocny.

Moj synek dzis na przekor.... zazwyczaj spi 2 razy po 1,5h-2,5h. A dzis 2 razy ale po niecalej godzinie :/ do tego na wieczor jak juz go uspilam to zaraz sie budzil z ogromnym placzem. Ale jak to mowia do 3 razy sztuka. Za trzecim razem zasnal i spi.
    A ja myslalam ze czuje pierwsze ruchy ale niestety okazalo sie ze to jelita :(

Synek wlasnie obudzil sie na mleczko chociaz juz od dluzszego czasu nie wstawal mi w nocy. Na wieczor o 20 wciagnal 250 zageszczonego a teraz 210 tez zageszczonego i jeszcze by pojadl bo pusta butelke ciagnal.... dla mnie to szok ile on czasami ja a wcale nie jest gruby. Jest taki w sam raz do schrupania.
    Pewnie zapytacie czemu mu zageszczam a on poprostu samego mleka nie chce. Od 4 miesiaca zycia musi miec zageszczone kaszka bo inaczej nie zje. Ale teraz to juz spokoj bo butla tylko na wieczor i ewentualnie w nocy. A tak to od rana to w sumie je wszystko. Dzis nawet trochebnalesnika zjadl na podwieczorek z jablkiem :) takze na szczescie nie mam z nim problemu.

A my od piatku juz na nowym mieszkaniu :) w koncu dzis skonczylismy porzadki i teraz mozna juz spokojnie pomieszkac. Jeszcze w poniedzialek na 9 mam montaz rolet i cale szczescie bo slonce tak przeszkadza ze masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 00:32

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda no to niech się Wam dobrze mieszka na nowym miejscu 😊 mój synek też z tych co dużo je, a chudy, że nie wiem kiedy on to przerabia i gdzie 😂
    Perliczka witaj i powodzenia. Tak jak Adelax napisała, na razie Starak się podejść do starań na spokojnie. To dopiero 1 cykl 😉
    Ja już się obudziłam 😒ale się nie wyspałam totalnie, tylko mąż wstawał do pracy i mnie to rozbudziło.

Edit: plamienie mi się zaczyna✌️😔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 08:38

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:30

nadzieja_86, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Hej laseczki :)

Nadzieja trzymam kciuki za ten cykl w koncu byl owocny.

Moj synek dzis na przekor.... zazwyczaj spi 2 razy po 1,5h-2,5h. A dzis 2 razy ale po niecalej godzinie :/ do tego na wieczor jak juz go uspilam to zaraz sie budzil z ogromnym placzem. Ale jak to mowia do 3 razy sztuka. Za trzecim razem zasnal i spi.
    A ja myslalam ze czuje pierwsze ruchy ale niestety okazalo sie ze to jelita :(

Synek wlasnie obudzil sie na mleczko chociaz juz od dluzszego czasu nie wstawal mi w nocy. Na wieczor o 20 wciagnal 250 zageszczonego a teraz 210 tez zageszczonego i jeszcze by pojadl bo pusta butelke ciagnal.... dla mnie to szok ile on czasami ja a wcale nie jest gruby. Jest taki w sam raz do schrupania.
    Pewnie zapytacie czemu mu zageszczam a on poprostu samego mleka nie chce. Od 4 miesiaca zycia musi miec zageszczone kaszka bo inaczej nie zje. Ale teraz to juz spokoj bo butla tylko na wieczor i ewentualnie w nocy. A tak to od rana to w sumie je wszystko. Dzis nawet trochebnalesnika zjadl na podwieczorek z jablkiem :) takze na szczescie nie mam z nim problemu.

A my od piatku juz na nowym mieszkaniu :) w koncu dzis skonczylismy porzadki i teraz mozna juz spokojnie pomieszkac. Jeszcze w poniedzialek na 9 mam montaz rolet i cale szczescie bo slonce tak przeszkadza ze masakra

Jagoda 🍾 tak na wirtualną parapetowke!

A czym zageszczasz to mleczko? Ja tez zageszczam mojej mleczko. My sie zmagamy z utajonym refluksem, chcialam odejsc od zageszczacza ale nie daje rady, Ola sie krztusi, dlawi, zaczyna plakac i po jedzeniu. A z tym zje. Ja zageszczam bebilon nutriton. Ten kaszel co miala to chyba tez przez refluks, na szczescie minal.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother a czy ja moglabym zawrocic ci glowe a raczej twojemu mezowi jak jest policjantem? Bo chodzi o fotelik dla starszej. 34 kg i ok.130cm wzrostu. Jaki powinna miec? Czy samo to siedzisko byloby juz ok czy za wczesnie?

• Wiera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother a zawsze miewasz plamienia w tym dniu? Bardziej podoba mi się wersja Calanthe 😁

A my wczoraj ❤️ po dłuższej przerwie, ale...nie było mi zbyt komfortowo - chyba te globule mi podrażniły tam wszystko 🙄 a jeszcze połowy nie zużyłam. Ciężko widzę te starania w tym cyklu przy takim dyskomforcie 😝

Perliczka witaj i powodzenia! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 11:15

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Jagoda no to niech się Wam dobrze mieszka na nowym miejscu 😊 mój synek też z tych co dużo je, a chudy, że nie wiem kiedy on to przerabia i gdzie 😂
    Perliczka witaj i powodzenia. Tak jak Adelax napisała, na razie Starak się podejść do starań na spokojnie. To dopiero 1 cykl 😉
    Ja już się obudziłam 😒ale się nie wyspałam totalnie, tylko mąż wstawał do pracy i mnie to rozbudziło.

Edit: plamienie mi się zaczyna✌️😔

Mother, a Ty w końcu nie robiłaś tych badań z testdna?
    Ja w końcu nie dostałam okresu. Brzuch mnie coś powołał, ale przestał.

Kupiliśmy ogródek działkowy, jestem szczęśliwa, bo będę miała co z dziećmi zrobić w wakacje.

nadzieja_86, AdelaX lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • Paula_071 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Mother a czy ja moglabym zawrocic ci glowe a raczej twojemu mezowi jak jest policjantem? Bo chodzi o fotelik dla starszej. 34 kg i ok.130cm wzrostu. Jaki powinna miec? Czy samo to siedzisko byloby juz ok czy za wczesnie?
    Polecam bloga 8 gwiazdek.

nadzieja_86, Iza34 lubią tę wiadomość

13.08.2015 r.
    11.05.2019 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza może jeździć na podkładce, ale wiadomo, że fotelik bezpieczniejszy. Do 150 cm fotelik lub podkładka są obowiązkowe, chyba, że ma 135 cm nie mieści się w foteliku czy waży więcej niż przewidują normy na foteliki czy podkładki to z tyłu pasami. Najbezpieczniej wiadomo, że w foteliku.

Paula nie robiłam. Było kilka powodów, musiałam m.in. dozbierać kasę bo mieliśmy w marcu dużo wydatków, stwierdziliśmy, że czekam jednak jeszcze ten cykl tak jak kazała moja ginekolog (3 cykle z dupkiem i badania). Po tej @ nieważne co to robię te badania. Mam nawet już kasę odłożoną w słoiczku ✌️

Wiera miałam plamienia przed ale na dupku to dwa dni przed @, a ostatnio wcale...teraz to szybko coś. Jak pojutrze miałabym mieć @ to krótki cykl by mi się zrobił, więc wszystko nie tak co powoli mnie wkurza, bo cykle to akurat miałam równe dość. Fakt, że w drugiej ciąży miałam plamienia właśnie w 24 i 25 DC (dziś mam 24 DC), ale tutaj raczej obstawiam zbliżającą się @, brzuch już strasznie małpowo boli. Zobaczę może jeszcze jak jutro temp. Dziś zmierzyłam to mniej więcej będę wiedziała o co kaman. Obstawiam że to moje plamienia przed @. Miałam nawet 5 czy 6 dni przed tylko myślałam że na dupku takich akcji nie będzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 14:32

Iza34, Paula_071 lubią tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Perliczka Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Corka ma 2,5 roku. Pierwsza ciaza za 1 cyklem i bez problemów. Teraz bardziej sie denerwuje bo rok temu tez sie staraliśmy ale po kilku nieudanych cyklach sie obraziłam i postanowiłam nie próbować. Ale czas leci a ja zawsze chciałam mieć 2. Miłej niedzieli dziewczyny :)

nadzieja_86, mother84 lubią tę wiadomość

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak jak Apula pisze 8 gwiazdek ja nawet z nimi pisałam i doradzali odp na pytania 😉

Paula to super dzieci będą mogły robić ci chcą biegać i w ogóle u siebie to u siebie 😉 a ty będziesz mogła na leżaczku kawusie popijać 😉

Wiera a to mąż nabrał ochoty 😊 pewnie te globulki inna florę robią w środku 😉 i dlatego dyskomfort a teraz który dc miała.

Mother a pisałas coś ze testować będziesz w okolicy 1 maja to jeszcze ok tydzień a to nie za wczenienie na początek @. A poza tym który dc i ile dni bierzesz dupka. W tym czasie sądziłabym że to coś innego jak calanthe pisze 😉😘

Jagoda to super na swoim jak pierwsze dni? Wszystko sobie urządziliście.
    Oj rolety zewnętrzne to zbawienie my też mamy w domu i naprawdę są zbawienne. Teraz już u siebie to już mniej stresów

Hej perliczka 🖐️

A dziewczyny a jakie zastosowanie w staraniach ma aspiryna 🤔 to ta zwykła przeciwbólowe? Dziś jak uzupełniam leki z listy to zauważyłam że jest

Właśnie wróciliśmy z wycieczki rowerowej porządnie się zmeczylam. Mąż obiadek robi a ja chyba 💅 chwilą dla siebie.

Perliczka, Paula_071 lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja na pewno wyjałowione wszystko, bo globule z antybiotykiem.. później muszę sobie zapodać inne na uzupełnienie flory. Dc mam 11.
    Uwielbiam wycieczki rowerowe, ale nasz syn już trochę za duży na krzesełko, a sam jeszcze nie jeździ :) Jak zacznie to fajnie będzie się razem gdzieś wybrać 😃

Aspiryna tyle że w małych dawkach to chyba na lepsze zagnieżdżenie? Nie stosowałam nigdy :)

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aspiryna chyba poprawia płodność, ale też nie stosowałam ;)
    My wróciliśmy ze spacerku, zaraz planszówki pójdą w ruch

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:31

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza ja zageszczam ale kaszka bezmleczna i malutki wsuwa. Na poczatku tez uzywalam ten bebilon ale to moze z miesiac. Teraz dostaje rano normalnie kasze lyzeczka a wieczorem mleko w butli na 210 wody daje 3 czubate miarki od mleka kaszki i jest ok.

Nadzieja tak juz praktycznie wszystko mamy urzadzone. Chcialabym jeszcze polke nad lozeczkiem zamontowac na pampersy i takie rzeczy co pod reka lepiej miec przy maluszku i mam taka lapmmpke chmurke z Ikei i tez bym chciala ja zawiesic. Co do rolet to my wewnetrzne zakladamy (dzien i noc)
    Zewnetrzne moze kiedys pomyslimy.

Jej jak mnie dzis brzuch bolal. Malego chyba godzine usypalam a on juz wazy chyba z 11kg. Kak go odlozylam to myslalam ze sie nie podniose tak mnie rwalo w brzuchu. Na szczescie zasnal w koncu. Nie wiem jak ja dalej to wszystko zniose. Jak go przed ciaza nauczylam ze dostaje smoczek i sam zasypia tak tesciowa znowu nauczyla go na recach a ja teraz nie daje rady. A sam juz nie chce zasnac. Zaraz tak placze ze chyba caly blok go slyszy. Masakra poprostu :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 21:25

Iza34, nadzieja_86 lubią tę wiadomość

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tesciowa uczy Ole zasypiania przed tv 🤦‍♀️. Zabronilam jej tego ale czy poslucha? Ona przeciez madrzejsza.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się dziewczyny tak marzy pojechanie do Ikea. Brakuje mi po remoncie takich dodatków drobiazgów i chciałabym coś wybrać. Dostałam tez kupon od rodziców myślicie ze mogę wykorzystać go online? Kurczę ja nie wiem kiedy będzie taki czas ze nie będę się bała jechać w taki tłum ludzi ale nawet jak otworzą to na pewno będą jakieś ograniczenia

Jagoda pewnie jesteś mega szczesliwa nie ma jak u siebie 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 23:13

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2020, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX ja też lubię IKEA lub home & you. Oglądam na internecie dokładnie czytam opis nawet z centymetrem 😉 i zamawiam. Jak masz jakieś pierdolki to do 30 kg koszt dostawy do domu 15 zł.
    Juz kilka razy tk Zamawiałam bo w pobliżu nie mam tego sklepu. Także może tak spróbuj. Do domu dużo rzeczy kupuje online od dłuższego czasu. Oboje pracujemy i jakoś nawet wcześniej ciężko to zgrac a z dzieckiem na buszowanie w takim dużym sklepie tym bardziej.

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
‹‹ 1934 1935 1936 1937 1938 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ