X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe Ola ma króciutkie wloski, to starsza kędzior chociaz teraz ma dlugie te włosy i sie prostuja a jsk misla roczek to miała tylko meszek, mniej niz teraz Ola ma i nic nie zapowiadalo takich włosów. Tylko nie cierpi sie czesac, najchetniej scielabym jej te włosy bo jak nie chce dbac to po co jej to. Wiem ze to ja jestem rodzicem i ja decyduje ale ona nie chce i czuje ze scinajac zrobie jej wielką krzywdę.

• calanthe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:31

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisalam Ole na usg bioderek. Byla raz w 7 t.ż., cos z lewym bioderkiem bylo, co prawda w normie ale lekarz kazal skontrolować w 3-4 mies. Przez korona nie bylysmy, dopiero teraz ruszyli z usg. I wiecie co-tesciowa nie pozwala mi isc na to usg, twierdzi ze jak wszystko jest ok to po co. A skąd niby ja mam wiedziec czy jest ok, nie mam aparatury usg. I co ona mysli ze ja sie nie boje tego wirusa? Boje sie. Ale dlaczego ona musi sie do wszystkiego wtracac? Akurat udalo mi sie w końcu dodzwonic jak byla u mnie na dole i wszystko slyszala i juz swoje. Ola zaraz zacznie 6 miesiac a to ostatni gwizdek jakby cos nie tak bylo z bioderkami.

• Wiera Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe lekarz mówił żeby normalnie współżyć. No, ale to facet 😅😁 Dziś już czuje więcej śluzu, to może będzie lepiej, zobaczymy. Też myślałam o żelu w razie co no i biorę dużo wiesiołka może pomoże 😉 ale asekuracyjnie spisuje ten cykl też na straty ;)

Nadzieja ja dopiero prawie środek cyklu, wczoraj zrobiłam test owu to biel niemal, więc jeszcze kilka dni do "jaja".

Iza czy Twojej teściowej cokolwiek kiedykolwiek się spodobało 😅😜 Ty jesteś rodzicem, Ty decydujesz 💪

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiki też ma kręcony włosy po mnie, ale ma tak mocny skręt jak murzynka 🙈

Iza a daj spokój. Ja bym poszła, nawet jak coś to można szybko u takich maluchów korygować. A jak jest ok to człowiek spokojniejszy.

Moja to uważa, że w ogóle badań nie powinnam robić ani chodzić do ginekologa. W ogóle nie rozumiała dlaczego ja krzywa cukrowa robiłam. Także to już taki egzemplarz Iza nam się trafił widzę.

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, jestem rodzicem i bede decydowac. Dziecko ma przed soba cale zycie i nie potrzebuje wad postawy przez jakiegos wirusa. Jak wznowia szczepienia to tez pojde. Poza tym dzis poznalam opinie znajomego lekarza na temat tego wirusa i az dziw mnie bierze ze lekarz takie rzeczy mowi.

Wiera lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i tu się przywitam.
    Mam młodego prawie rok w toku staranie o kolejne dziecko. Póki co nie wychodzi :/

• calanthe Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 11:31

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2020, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax! :D na 56 to juz mam sporo. Ale na 62 bym brala chetnie! Tyle,ze Mlody bedzie nosil 62 pozna jesienią-zimą to raczej dlugi rekaw mnie inreresuje. Jakies bodziaki z dlugim,pajace na 62,spodenki jakies i polspiochy :) spokojnie sobie popatrz co tam masz, ceny ustal i na maila mi wyslij.
    Sprobuje dodac Cie do przyjaciolek to na priv podam Ci maila zebysmy zlapaly kontakt
    Edit: juz Ci wyslalam adres mailowy tutaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 23:34

AdelaX lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ☺️
    Najpierw odpisuję co pamiętam 😝

Wiera działaj, działaj i nie wpisuj cyklu na straty skoro jeszcze do jaja kilka dni 😉

Iza bdb, idź sprawdź te bioderka. Akurat teściowq tutaj sobie może gadać 😝

Pap gratuluję połowy ciąży 😁 ale to zleciało, to teraz już z górki!!! Dziękuję za słowa wsparcia 😘

Miśkowa i Ty też już połowa? Jeeeny czas zaiwania! ☺️

Calanthe mam nadzieję, że mdłości minęły już na dobre ☺️ ale Cię wymęczyły! Niech już dadzą Ci spokój

Adele jak nocki teraz? Trochę lepiej?

Ewi poduszki nie miałam, nawet musiałam sobie wygooglować co to i jak wygląda 😝

Witam nową staraczkę. Powodzenia.

U mnie kiepa dziewczyny...Ndz i pn miałam plamienia, wczoraj wcale i dziś póki co nie. Wczoraj ten brak plamienia, pomimo ciągłego spadku temperatury dał mi jeszcze głupiej nadzieję, ale dziś dalej tempka w dół i to już do poziomu @, więc już się nie łudzę...nie udało się i tym razem. Denerwuje mnie tylko, że pomimo dupka na trzy cykle tylko jeden miałam bez plamień...ogólnie wczoraj miałam spadek formy...no, ale trudno, trzeba walczyć dalej. Tylko ja już chciałam olać te całe starania...ale mąż mówi, że nie😝 no to muszę go posłuchać 😂 Na pewno robię w tym cyklu te badania z test dna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 07:05

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother a czy brałaś może kiedyś luteinę? Ciekawe czy po niej również dalej byłyby plamienia

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis to ja mam spadek formy. Najlepiej nakryć sie poduszka i udawac ze mnie nie ma 😪😩

• pap86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki z tymi plamieniami to jest tak,ze ginowie czesto olewają (ewentualnie daja dupka czy lutke jesli plamienia zaczynaja sie zbyt wczesnie). Ja i Adele jestesmy przykladami,ze ciunza moze sie pojawic mimo plamien. Pamietam,ze Adele wlasnie to sklonilo do testu-brak plamien jam zeykle w cyklu. I u mnie bylo tak samo. Zorientowalam sie,ze wlasciwie na tym etapie w okolicach 27dc to juz mialam plamienie. Wiec okzuje sie,ze plamienie tuz przed okresem nie wplywa na zdolnosci zaplodnienia. Jesli plamien nie ma jak zwykle to wtedy test robic. Mam nadzieje mother ze kumasz co chce powiedziec. Ale ja Cie z plamieniami rozumiem bo.tez ciagle ginowi o tym mowilam-ze zdarzalo mi sie miec plamienie od 25dc! A on na to nic.
    Mother rob koniecznie te badania mutacji z test dna
    Ja bym u Ciebie w staraniach wdrozyla opcje heparyny od owulacji!!! Ale do tego potrzeba dobrego gina,ktory mutacji nie zlewa. Jesli wyjda Ci te mutacje to poszukasz w necie czy w twojej okolicy jest taki gin i moze zaczną sie odbywac w miare normalne wizyty. TY zaszlas dwa razy w ciaze tylko poronilas
    I to moim zdaniem tu jest sprawa.

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i sprawa plemników mężulka.
    No a co do plamień to wiem o co kaman ☺️ sama czytałam, że one w niczym nie przeszkadzają. Ja wszystkie wyniki mam ok, więc może taka moja uroda. A nie mam ich co cykl, więc u mnie to akurat nie jest wyznacznik, że mogę test robić 😂 a w drugiej ciąży też miałam dwa dni, więc ja ogólnie pokręcona jestem i na objawy to nie mam co patrzeć. Ino tempka jest wiarygodna 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2021, 21:45

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmm dziewczyny przytulam 😟

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moze po czekoladce na poprawe humoru 🍫?

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

Emrica 😘 3maj się 🤗

Mather mąż dobrze mówi 😊 słuchaj go słuchaj i daj znać jak badania długo trzeba czekać?

Pap bardzo dobrze to napisałaś 👋. Niektórzy bagatelizują niektóre rzeczy a tam jest przyczyna mówię o gin.

Super dziewczyny półmetku ciąży.

Oj a ja też miałam kiepski dzień wczoraj... Jakoś tępy ból głowy poza tym czułam się jak flak... 🤷‍♀️ Ogólnie po ciąży wrocilam do formy jakiś czas temu przytyłam 3kg. I z brzucha sadełko się zrobiło 😫
    A córka wczoraj wszystko na nie jak na złość 😤 i jej się oberwało a później wyrzuty miałam po co na nią krzyknęłam i wieczor cały do niczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 09:44

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Emrica Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    To moze po czekoladce na poprawe humoru 🍫?
    Zrobiłam kakao :)

nadzieja_86, Iza34 lubią tę wiadomość

iv09gu1rhahn9m8p.png
    nzjdgzu3g71ob4w1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emrica wrote:
    Zrobiłam kakao :)

Mi mąż robi kawusie ☕ bo na oczy dziś nie widze. No i w koncu pada deszcz 🌧🙌.

‹‹ 1936 1937 1938 1939 1940 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ