Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza super, nowy członek rodziny 😊 Jakbym miała (albo mąż) pracę zdalną, pewnie bym była bardziej skłonna zostawić synka w domu
Calanthe mnie to smuci, że ilu ludzi teraz jest pozbawionych opieki medycznej, dostępu do lekarza, nawet z "głupim" zębem jest kłopot. Nie będzie statystyk "nie umarł na koronawirusa, ale dlatego, że odroczono mu zabieg na nie-wiadomo-kiedy, bo korona" albo nie dostał się do lekarza specjalisty na czas, wpadł w depresję bo stracił pracę i popełnił samobójstwo itd itp. Koronawirus nie sprawił, że inne choroby magicznie zniknęły 🙄 Owszem jest groźny, ale jak wiele innych wirusów i bakterii krążących od setek lat na świecie. Już sama nie wiem też czasem co o tym myśleć, zjadliwość i super wytrzymałość wskazują że mógł mu ktoś "pomóc" powstać i akurat teoria, że "wyciekł" z laboratorium do mnie przemawia 😂 Czy jest "wart" rozkładania gospodarki? Hmm pewnie dla osób, którym zabrał bliskich tak, dla innych których to "nie dotyczy" już mniej. -
U nas w przychodni można sobie zrobić testy na przeciwciała koszt ok 220 zł. Ale wlasnie, jak już ktoś miał to może powtórnie zachorować tak?
Ja już psychicznie trochę lepiej znoszę tego wirusa, odkąd wychodzimy to jakoś lepiej. Widziałam się godzinkę z mama i siostra na działce a z druga siostra chodzimy z dzieciakami na spacery. Już nie będę się izolować od rodziny ile można a przecież to może trwać w nieskończoność
Jakbym pracowała a pracuje zdalnie to nie puściła bym młodego do przedszkola, jeszcze bym poczekała. No ale na razie mogę sobie pozwolić zostawić go w domu.
Mother mam nadzieje ze jakoś to się u Ciebie poukłada musza dać szybko znać z pracy, może przedłuża Ci prace zdalnie
Adele jak nocki?
U nas masakra z nockami ogólnie ze snem w domu. Na dworze potrafi spac 3,5 h ciurkiem a w domu, po pół godz i jest taki marudny.. próbuje go dosypiac ale nie zawsze się udaje. A w nocy pobudka co godzinę lub mniej🙈😞Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 22:42
-
Mi się wydaje, że to wszystko powinno już wrócić do normalności. Nie da się w nieskończoność tak żyć jak teraz. A nikt nie da nam gwarancji, że będzie lepiej.
Ja osobiście mam dość, żal mi dzieci bo niewiele jestem w stanie z nimi porobić. Mąż pracuje zdalnie, ale co z tego no on pracuje nie może się nimi cały czas zajmować itd. Dzisiaj wpadły bratanice męża, dziewczynki tak odżyły.
U nas w przedszkolu cisza jak narazie. Zamieścili wystąpienie prezydenta, że decyzja nie została podjęta. -
Adelax są różne szczepy już z tego co czytałam, mutuje jak grypa. Więc nawet jak się przechodziło, to można "podłapać" inny szczep i zabawa od początku.
A ja mówię dziś do dziecka "za tydzień idziesz do przedszkola!" A on "ejjj to nie fair!" 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2020, 23:37
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja spalam teraz ciurkiem prawie 4 godz.i pewnie na tym koniec bo nie zdaze dojść do lozka a Ola sie obudzi 😭.
Martwie sie czy mi Ola w bezdech nie wpada a dokladnie od kilku dni wydaje dzwiek jakby zachwytu takie yyyyyyy na wdechu jak lezy plasko i jak je i uznalabym ze to kolejny fajny dzwiek i umiejętność ale wydaje mi sie ze w nocy tez to slyszalam a przez sen to juz nie zabawa. I mysle do kogo z tym isc bo przy kaszlu to powinnam to skontrolowac. -
Iza nie wiem czy masz, ale polecam płytki monitorujące do łóżeczka razem z nianią elektroniczną. Nam dawało to wewnętrzny spokój i przy okazji niania też przydatna
Wiera haha to synek Ci walnął tekstem. Ogólnie przedszkolaki są urocze, jak coś nieraz powiedzą to można się nieźle uśmiać ☺️
A ja w sumie nie wiem czy jest sens pisać, ale zrobiłam test, bo od dwóch dni brak plamień, brzuch wczoraj przestał boleć, ale wiadomo chyba jaki wynik 😝 biel vizira ✌️ a że już dziś 28 DC to na bank by coś wyszło. zatem oczekuję na @. Pewno dziś lub jutro będzie tak jak przewidywałamWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 08:22
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
U mnie pierwszy raz pobudka w nocy i brak chęci spania.. nie dość ze młody budzi się co godzinę półtorej to o godzinie 1:30 postanowił zjesc i nie spac. Bujalam próbowałam Jeszcze karmić ale się wybudzal ale nie płakał tylko się uśmiechał. Postanowił nie spac do 4 🙈położyłam go do siebie i tak leżał ze mna. Rano nie mogłam się dobudzić masakra. Ciemne uroki macierzyństwa 🤣
Mother zaczynamy kolejny cykl trzymam mocno kciuki żeby był owocny😍
Wiera no za dobrze było w domu, smiechowy brzdac😆 -
Calanthe to daj znać po wizycie ☺️
Adelax pocieszające, że to kiedyś minie. Nasz też na spacerach spał w wózku godzinami, że kilometry robiłam Ina karmienie tylko wracałam domu😂 a w domu miał drzemki równo po 45 min i nie więcej, tyle, że nocki przesypiał ładnie. Ale będzie lepiej, pamiętaj😘
U mnie chyba dalej będzie głównie praca zdalna do końca maja. Zaraz mają mi potwierdzić. Jak tak to maj jeszcze synka zostawię w przedszkolu,mimo, że on chce bardzo iść i tak mi go żal...AdelaX lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Iza idź do pediatry , albo zadzwoń i na pewno każe przyjść . Jest mała więc to nie żarty.
Ja nie twierdzę że go w ogóle nie ma, ale nie jest dużo groźniejszy od zwykłej grypy... Co parę lat zawsze wirus tak zmutuje że jest trochę silniejszy. Na zwykłą grypę też dużo ludzi umiera którzy mają wspolczesne choroby... Tylko o tym nikt nie wspomniał... Bo wtedy nie byłoby takiej paniki... To inna odmiana grypy... Pewnie że osoby starsze , małe dzieci i osoby przewlekle chore powinny uważać ale całe społeczeństwo nie musi... Dziwnym trafem akurat podczas koronowirusa instalują te nadajniki 5g... Naprawdę my mieliśmy wszystkie objawy "korona" końcem stycznia, wtedy to była grypa typu A , nowa bo była od końca roku w Małopolsce... I objawy takie same, szkoda że wtedy nikt nie pisał ile osób umarło.... I czemu akurat u nas na Podhalu była tak naprawdę tylko jedna osoba chora, starsza bo po 60tce i miała łagodne objawy , siedziała w domu i już jest zdrowa... Robiąc badanie na obecność korona, nawet podobno podczas zwykłego przeziębienia może wyjść ze jest się zainfekowanym tylko zwali się na łagodne objawy... Osoba które były chore wcześniej też może wyjść i wtedy będzie jako bezobjawowe... A takim myśleniem to ja też miałam to końcem roku bo jakoś w listopadzie przez trzy dni miałam temperature, taki stan podgorączkowy ale nic poza tym nic mi nie było i gdyby nie to że mierzę temperature to nawet bym nie zauważyła... Jak wspomnialam to mój tata umarł na grypę.... Ale ponad dwa lata temu... Ale przez to że wziął leki przeciwgrypowe a miał wrzody na żołądku a takie leki rozrzedzają krew, musiały mu popękać i się wykrwawił wewnątrz i też to można pod grypę podciągnąć bo gdyby mu zrobili sekcje to by wyszło że chorował na grypę.... Tak samo ostatnio podobno 19 osób umarło na korona.... Z tym że wszystkie osoby miały od 60+ do 90 lat i każda miała inne choroby.... Ta dziewczyna która umarła na początku która miała ok 30 lat i urodziła wcześniej dziecko umarła na sepsę która złapała w szpitalu a nie na korona.... Dziecko wyzdrowialo. Trzeba logicznie też pomyśleć i nie wierzyć we wszystko co jest w TV i co mówią politycy... Gdyby to było faktycznie tak groźne to dlaczego oni nie nosza masek , rękawiczek, nie zachowuja odstępu? Co? Ich wirus nie dyka? Nie bo oni wiedzą że to tylko odmiana grypy... I niewiele groźniejszy od zwykłej... I dlaczego nie przełożyli obchodów z okazji 10 lecia katastrofy w Smoleńsku? Z tego samego powodu... Dlaczego na początku Szumowski śmiał się z maseczek a parę tygodni później kazał je nosić? Coś tu bardzo śmierdzi...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
A ja może naiwna, ale wierzę w tego wirusa. Być może pojawił się naturalnie, ale teoria, że uciekł z laboratorium też do mnie przemawia. Tak czy siak wierzę, że jest i zabija więcej ludzi niż zwykła grypa. Aczkolwiek jestem zdania, że powoli musimy popuszczać te ograniczenia ze względu na gospodarkę, ale też i nas samych.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 10:22
Wiera lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Calanthe masz rację, będziemy musieli z nim żyć, tak jak do niedawna żyło się z polio, gruźlica na co dzień a Afryka nadal zmaga się z ebolą.
Najważniejsze, że Maluch zdrowy! Pappa też będzie dobrze 😊
Mother przedszkolaki i ich teksty są cudowne, część zapisuje ku pamięci dla wspomnienia ich jak będzie już chłop jak dąb i ciągle nie będzie miał czasu, żeby wpaść do mamusi na obiadek 😁
A u mnie już lepiej tam na dole, przetestowane, więc będziemy działać w owulkę 😊 Wczoraj test był bardzo słaby, teoretycznie powinna być w okolicach piątku/soboty, zobaczę jak dziś wyjdzie. -
Calanthe super, że wszystko ok 😊
Wiera ulalala to będzie intensywna majóweczka ☺️❤️
A ja chyba miałam test wywoływacz, bo powoli zaczyna się przedokresowe plamienie 😝
Wiecie co, mam dalej częściowo zdalnie w maju, zostawię synka, ale mam do tej pory wątpliwości...on tak bardzo chce... dodatkowo boję się, że jak teraz zgłoszę że nie to potem w czerwcu jak już będę chciała i musiała go posłać to powiedzą mi, że nie ma miejsc czy coś...
Ogólnie to jakaś znerwicowana chodzę dzisiajWiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 14:29
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:My po szczepieniu. Mala wazy 7400 i mielismy 5w1, pneumo i rota. Trochę poplakala i narazie śpi maleństwo.
To nie taka mała 😲. Wg.moich obliczen i naszej wagi lazienkowej moja wazy 6200. My prawdopodobnie idziemy na szczepienie w poniedzialek. Zestaw ten sam.
Tesciowa uzyna sie nadal o te bioderka i szczepienie. Zbylam ją w kilku slowach i nawet nie powiedzialam ze idziemy w poniedzialek. Ona juz kombinuje zeby scisgnac do domu tą pania dr co byla ostatnio u Oli i sasiadke pielegniarke, wziąć karte szczepien z przychodni i szczepionki i zaszczepic w domu. -
Mother jest jeszcze opcja taka, że otwierają na hurra na wybory, a po wyborach "nagle" będzie wzrost zachorowań i do czerwca zamkną na nowo
U mnie w grupie w przedszkolu to chyba tylko moje dziecko pójdzie, bo reszta rodziców deklaruje, że ich dzieci mogą zostać w domu. Też pewnie będzie się nudził bez swoich kolegów 🙄
Kurczę, co za franca z tej @. 😤
Ewi, ale robili Wam te badania na wirusa czy tak po prostu było szczepienie?
Edit. U nas już prezydent ogłosiła, że przedszkola najwcześniej (jeśli w ogóle) to w pon 11.05., więc dalej będziemy z mężem z dnia na dzień zastanawiać się jak zorganizować dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2020, 18:50
-
No myślę, że tak od razu właśnie nie otworzą, bo to wszystko za szybko, żeby się przygotować. Też się boję że w czerwcu nagle zamkną i tyle bidok dzieci zobaczy😶😂
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️