Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Co do usypiania to u nas gasi sie telewizor, ja klade sie kolo mlodego i tak zasypia, potem ide o siebie. W nocy albo cos mu sie przysnilo albo nie wiem co... zasnal o 20 a przebudzil sie o 23 z malym marudzeniem, mowil choc i wyciagnal rece i przeszedl do mnie, wtulil sie, nie chcial isc do siebie ale nie plakal, w koncu z nim wstalam i poszlam do niego potem zasnal. Mielismy wczoraj stres bo jak przekrecil glowe mocno w lewo to po prawej stronie na szyi ma taka bulke, tylko po jednej stronie, nie boli go, mniej wiecej na srodku szyi. Lekarka napisala ze jak nie boli, nie ma zmienionego koloru skory to to prawdpodobnie powiekszony wiezel chlonny. Kolezanka pisala ze takie cos moze byc tez przy wyzynaniu sie zebow a my czekamy na 5tki... na bilansie w lutym lekarka stwierdzila ze mu ida ale minely dwa miesiace i ich nie widac, aczkolwiek wklada rece do buzi i czasami puzzle (te duze) no i namietnie gryzie smoczek od butelki...
Mąż chyba jednak zrozumial ze glupote robil i nie odkladamy staran do czasu konca epidemii poza tym ciekawe czzy faktycznie to epidemia prawdziwa... bo kazdy z kim pisalam ostatnio mowil ze takie same objawy ktore oni okreslaja jako covi , mieli koncem grudnia, albo w styczniu, lutym... wtedy to bylo okreslone jako grypa typu A... tez cos nowego. Sciema i tyle... mam nadzieje ze nie beda nas zmuszac do szczepien.. nie mam nic do nich bo szczepie dziecko na to co jest faktycznie grozne... jakby zrobili testy na przeciw ciala to zaloze sie ze wiekszosc z nas je ma...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Czesc kobitki. Patrzcie na moj suwaczek-za pare dni polowa ciazy!!!
to jest nieprawdopodobne!
Brzuch rosnie,ze hoho, waga niestety tez a wydaje mi sie,ze sie pilnuje z zarciem 😂 (tjaaa podjadanie drugiej kolacji o 22 to chyba nienajlepszy pomysl).
Rozmyslam pomału nad potrzebnymi rzeczami dla dzidzizeby porozkladac wydatki bo troszke przez korona finanse sie skurczylyprzeciez przed zajsciem w ciaze se zlosci,ze sie nie udaje wywalilam prawie wszystko-ciuszki poodawalam, wyrzucilam, wozek, fotelik z wkladką niemowleca.. i ciunza.
Czytam Was codziennie
Mother tak mocno trzymam za Ciebie kciuki.. taka szkoda,ze nie mozna teraz szukac wspomagaczy i nie ma ldostepu do lekarzy od nieplodnosci..jangwa_maua, Paula_071, mother84 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualny
-
Oj dziewczyny mi tez ten czas leci. Dopiero co rodziłam Kacperka. Pamietam jak by to bylo wczoraj. A on za pare dni skonczy roczek. I druga ciaza zaraz 14tygodni. Dla mnie strasznie szybko. Kurcze wczoraj wieczorem znowu czulam jak by ruchy. Czy to mozliwe zeby to juz bylo czuc przy lozysku na przedniej scianie??
Noji chyba jablek nie moge jesc. Zjadlam niedawno jedno i juz mam rewolucje w jelitach
No nic musze cos innego wynalezc co ki bedzie tak smakowaloWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2020, 17:59
-
Moja za to przestała spać w dzień, nie wierzę skąd ona ma siłę. Dzisiaj nocka była kiepska a mimo to 😐 mąż do 17 pracuje to idzie zwariować a oczywiście jeszcze nie śpi 😏
-
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Dziewczyny używała któraś podyszke z head care?
A co, gloweczka sie krzywi? Masz zalecenie od lekarza? Slyszalam ale nie uzywalam. Tez sie boje o gloweczke Oli. Bo przy starszej przepie.... sprawe ale bylam nawet u lekarza jak zauwazylam ze juz jest krzywa i pani dr stwierdzila ze mi się wydaje i mam nic z tym nie robic. I krzywa zostala (wstyd przez niedopilnowanie).
Ewi jak szczepienie, bylo?
Ewi kurczaczki strasznie mi glupio ze tak wyszlo w sobote jesli chodzi o to czym karmisz swoja malutka, walnelam z tym kp jak kulą w plot i moze sobie pomyslalas ze krytykuje mm. Nic z tych rzeczy. -
Kurde łapie się na tym że piszę posta, w połowie odkładam a kiedy znowu wracam to już 4 strony do tyłu jestem!
Calanthe Współczuję mdlosci, przerabialam w obu ciazach
Pap ja też już półmetek! Nie wiem jakim cudem... Czas zapieprza! My przez tego covida też stoimy w miejscuco prawda rzeczy dla malucha mam ale chcieliśmy mieszkanie (bo absolutnie się tu nie zmienimy) a u nas już chodzą plotki że będą pensje obcinac
Lucecita moja dopiero niedawno zaczęła przesypiać całe noce. Ostatnio jej się zdarzyło posikac w nocy więc też była akcja
Alunia no to współczuję... Dla mnie godz drzemki córki to jedyna chwila wytchnienia w ciągu dnia!
Ewi nie mam żadnego doświadczenia z tymi poduszkami.
I ja też uwielbiam ikea
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Iza34 wrote:A co, gloweczka sie krzywi? Masz zalecenie od lekarza? Slyszalam ale nie uzywalam. Tez sie boje o gloweczke Oli. Bo przy starszej przepie.... sprawe ale bylam nawet u lekarza jak zauwazylam ze juz jest krzywa i pani dr stwierdzila ze mi się wydaje i mam nic z tym nie robic. I krzywa zostala (wstyd przez niedopilnowanie).
Ewi jak szczepienie, bylo?
Ewi kurczaczki strasznie mi glupio ze tak wyszlo w sobote jesli chodzi o to czym karmisz swoja malutka, walnelam z tym kp jak kulą w plot i moze sobie pomyslalas ze krytykuje mm. Nic z tych rzeczy.mi to nie przeszkadza. Jestem pogodzona z tym że nie dane mi jest karmić piersią żadnego dziecka i jest ok
Tzn sama dojrzalam że cos jest nie tak. Główkę ma ładna okrągła ale ciagle przekreca na prawy bok i wydaje mi sie jak czytalam że to krecz szyji. Jak.leży na brzuszku tez główka lekko pochylona w prawo. Przekreca sie z brzucha na plecy tylko z prawej strony. Kombinuje, usypiam ją na przemiennie na rękach. Ukladam ją do snupracy na drugiej stronie ale ta mała wredotka sie przekreca. Nic nie daje nawet jak klin podkladam pod plecki, odpycha go, jest strasznie silna, mam teraz taką poduszkę orto ale mała i potrafi sobie ją spod głowy wyciągnąć taki egzemplarz z niej. I właśnie boje sie zE zaraz jej sie glowa splaszczy. W czwartek mam szczepienie to tez pogadam z pediatria bo cos czuje że rehabilitacja bedzie ja czekać. Poduszka 200 zl ale wole ją miec, niech spi na niej niz później w brode sobie bede pluc.
A u twojej starszej jak to wygląda? Ta krzywa główka? -
nick nieaktualnyTeraz ma burze lokow i nie widać co tam jest ale po prawej na boku z tylu miala bardziej splaszczone, no krzywe bylo. Moze teraz sie wyprostowalo? Z kolei u Oli pilnuje i główkę przekladam jak spi raz ns jedna raz na druga strone juz od urodzenia bo ma tendencje do przekrecania w lewo i gliwkz jest okragls choc tesciowa mi probowala wmowic ze już miała krzywa (czego to mi tesciowa juz nie wmawiala). Tego jak opisujecie kręczu nie ma. Ja z kolei się martwie ze daleko jej do obrotow ale siadac sie ciagnie, niewiele jej brakuje jak lezy na klinie.
-
PAP jeśli dalej aktualne to ja mam ubranka 0-3 po synku i mogę Ci coś wysłać. Koleżanka miała ode mnie odkupić ale brat jej dużo przywiózł. To jakbyś chciala to mogę Ci zrobić paczuszkę ☺️
Tylko napisz w jaki sposób Ci przesłać zdjęcia jak coś 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2020, 09:40
-
nick nieaktualnyIza34 wrote:Dziewczyny a wy macie chusty do noszenia? No bo ja mam ale ona jest strasznie dluga z 5 metrow ma i strasznie sztywne niczym ukrochmalone prześcieradło, probowalam wczoraj związać, najpierw na misku, potem z Olą ale zaczela plakac, to bardzo ciezko sciagnac bo sztywna i dalam spokoj. Czy taka sztywna powinna byc czy taka sie siostrze trafila bo to nie moja?
Taka Ci się trafiła :p pewnie zafiroo czy coś. Ja mam z 20 chust 🤣 wszystkie mieciutkie. Wiązane to kwestia 5 sekund -
Hej dziewczyny 😊 ale dziś 🌞😎
Mother, Wiera jak sytuacja u was?
Kto najbliżej testowaniaJuz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”