Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
PAP rośnie Szymek 😃 jak się czujesz?
Emrica wypoczywaj😘
Byłam u gin, usg ok wszystko dobrze się goi, to jednak piersi. Ale nie typowe zapalenie, bo nie ma zgubieni, są tylko gorące i uwaga nic nie dostałam. Weźcie mnie trzymajcie 😂 mam opróżniać cycki do zera. Serio do zera, tak się da w ogole?
Adelax moja młodsza córka też tak reagowała na szcsepienie i pielęgniarka zawsze mówiła, że podać lek. Tak że dobrze, że nocka spokojna.
Adele współczuję i zdrowia życzę. To mezus w domku dłużej posiedzi na l4? -
nick nieaktualny
-
Alunia bierz paracetamol, a moze i ibuprofen mozna na zmiane -to musi pomoc. Wiem,ze niby lepiej zeby nie brac ale jak mus to mus. Wlasnie jedno co sie boje i jak sobie przypomne to mnie odrzuca od kp to ten pieprzony nawal i rozmiar piersi w nim i ta goraczka i dreszcze
Pytalas o samopoczucie-jest ok ale w domu jakas taka bardziej leniwa sie zrobilamjak cos sie po domu przejde to musze na chwile usiasc 😂 zwalam to na schody,ze ciagle drałije gora-dol hehe.
Mialam dzis usg 3trymestru i tak to znowu wszystko ok,Szymus ma 1800gram,jest na 50centylu(czy tam percentylu) i jest sredniczkiemporownalam usg starszaka (mialam robione w tym samym tc i dniu
) i rzeczywiscie tamten o prawie 200gram byl ciezszy. Ale nie ma co porownywac. Jak bedzie troszke mniejszy to latwiej wypchne 😂 ale oczywiscie dalej tachykardia
podczas badania od 170do207 podczas ruchu. A za kzdym razem jak jestem u swojego prowadzacego i robimy krotki podglad i prosze o serduszko to ma gora 165. Jak mialam jedno ktg podczas badan z cukrzycą to tez.wszystko dobrze bylo. A przy tym lekarzu sie denerwuje i ma wysokie tetno. Lekarz ogladal serduszko baaaardzo dlugo i mowi,ze nie widzi wad strukturalnych dlaczego takie tetno ale jako lekarz musi zalecic echo serca. Moj prowadzavy mowi zeby to olac. Starszak tez mial tachykardie a zdrowy jak rydz.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 20:23
pola89, AdelaX, Iza34, Jagodazdw92 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Kasia 1805 wrote:Masia a jakie masz smoczki w butelkach? Najlepiej zawsze sprawdza się ten kauczukowy żółty splaszczony, albo spróbuj dac jej pierś przez nakładkę może jak poczuje że mleko leci przez taki smoczek to może złapie.
A jaki kształt ma jej smok uspokajacz? Może poszukaj butelki ze smoczkiem w tym samym kształcie.
W butelkach głównie silikon - lovi, canpol, chicco,medela i ten lateksowy z mimijumi. Smoczek uspokajacz lovi i bibs - w zasadzie w ciągu dnia używa tego i tego i nie ma dla niej problemu ze zmianą. Myśle ze nie jest problemem sam smoczek, ani to ze ona nie wie ze przez niego leci. Jeszcze dwa miesiące temu pila z butelki raz dziennie to mm i nie było problemu. Później miałyśmy dwa tygodnie przerwy i od tej pory nie ma opcji ☹️ A jak była mniejsza, to gdzieś tak do 2 m-ca dokarmialam butelka i karmiłam nawet przez nakładki. Nie mam pojęcia czemu ma teraz taki bunt 🤷🏼♀️
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
aLunia mam nadzieję, że szybko Ci to przejdzie.
Pap db, że z małym wszystko ok na usg, a co do tętna to ja myślę, że po prostu podczas USG Ty się denerwujesz nie może to ma jakiś wpływ na wynik pomiaru. Bądź dobrej myśli 🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2020, 20:42
aLunia lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Mysza123 wrote:Masia, moja corka akceptowala tylko jedna jedyna butelke avent przeciwkolkowa. Zadne inne smoczki nie pasowaly, nie chciala pic ani z bidonow ani kubeczkow. Potem pojawil sie problem bo nie akceptowala papek, musow i takich lepkich konsystencji jak kaszki. Do dzis nie zje kislu, budyniu, kaszy. Jedynie co to wchodza jogurty. W sumie nigdy sie nie dowiedzialam czemu tak. Z biegiem czasu po prostu rosla i jadla bardziej stale pokarmy. Mysle ze moze byc tak u Was ze po prostu cos jej w glowie zaswita ze nie ma wyboru i nie bedzie taka wybredna. Patrzac na to ile ma miesiecy moze sprobuj dawac jej wiecej stalych rzeczy, co moze w reke wziac. Trzeba probowac, wiem ze to trudne bo ja tez bywalam zalamana jej wybrzydzaniem ale trzeba miec nadzieje.
Tez słyszałam o tej philips avent i jeszcze o tommy. Będę chyba musiała się w nie jeszcze zaopatrzyć. U nas z jedzeniem ogolnie problemu nie było do czasu wprowadzenia mięsa. Owoce, kaszki i warzywa wchodzą super, ale jak się pojawia obiadek z mięsem to nie ma jedzenia. Wody kilka łyżeczek wypije, mleka tez. Ale męka to jest straszna bo dużo się na boki rozlewa i tak naprawdę nie wiem ile zjadła. Tak się zastanawiam ile więcej stałych pokarmów mogę jej dać? Rano dostaje kaszkę zbożowa, później jakiś owoc, później obiadek i wieczorem jeszcze kaszkę. I nie wiem czy jak na takiego bobasa to jednak nie za dużo stałych pokarmów. W miedzy czasie podaje jej jeszcze pierś, ale dużo już nie mam pokarmu wiec się kompletnie nie najada. I oczywiście kilka łyżeczek wody i mleka. Mogę jeszcze jedna kaszkę wprowadzić? Albo danie warzywne?
1.11.2018👼🏻 6tc
10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
22.04.2021 👼🏻 10/6tc -
Ewi 👏👏👏👏👏👏😍
Ewi28 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Masia moja córka z tych co jedzą wszystko ale od takich problemów to chyba jest neurologopeda... Sprawdzi czy wszystko ok z budową w jamie ustnej, myślę że warto się skonsultować.
Ewi super! Zdolna córcia
Alunia serio? Nie wysilil się ten lekarz z poradą... Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie. A jak córka?4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Witaj Masia mamy dzieci w podobnym wieku i moj tylko kp nic więcej. Wszystko wyrzucam. Najpierw spróbował marchewkę czy dynie i kilka musikow owocowych a teraz zaciska buzie. Ale Ty masz problem jeszcze z mleczkiem. A skąd wiesz ze się piersią nie najada?
Ewi brawo dla córeczki? Mój tez już niezłe sobie radzi. A jak siedzi na podłodze to musisz ja asekurować czy radzi sobie ładnie? -
Pap może to stres powoduje ze to tak wychodzi. Ja tak miałam z cisnieniem. Na widok ciśnieniomierza serce zaczynało mi szybciej bić i czułam swoje tętno a bardzo tego nie lubie. Najważniejsze ze z synkiem wszystko dobrze 😍
-
Dołączam do was dziewczyny.
Pierwsza ciąża pojawiła się bardzo szybko zaraz po odstawieniu tabletek anty.
Była wręcz zaskoczeniem. W 2015 roku urodziła się nasza córka.
Od dwóch lat staramy się o drugie dziecko.
Przez pierwszy rok próbowaliśmy sami. Po roku czasu wybrałam się do lekarza.
Wyniki badań ok. Miałam tylko podwyższona prolaktyne. Powtórzyłam badanie. Dalej podwyższona więc biorę Lek BROMERGON.
Miałam robiony zabieg w szpitalu na drożność jajowodów. Co się okazało były i są drożne.
Po pierwszym monitoringu pęcherzyki były bardzo duże , wręcz za duże jak na 8cykl. Dostałam zastrzyk. Pęcherzyk nie pękł.
Miesiąc później sytuacja się powtarza. Wyglądało to tak jak bym była po owulacji mimo że byłam w 8cyklu u lekarza. Pęcherzyki ogromne. Nie pękły.
Dostałam Duphaston i Clostypegyt.
Miesiączka pojawiła się 10dni wcześniej niż miałam planowaną.
Znowu 7cykl monitoring. 4 pęcherzyki w łagodnych rozmiarach. 10cykl 2 pęcherzyki dominujące. Dostałam ZASTRZYK.
12cykl PĘKŁY DWA. Tulanko przytulanko.
Jestem w trakcie czekania. Testu jeszcze nie robiłam.
Czekam na CUD. Tak bardzo bardzo bym chciała!!!
Planowana miesiączka pod koniec lipca.2015r córeczka
Od 2018-2020r staramy się o drugie dziecko.
Był zrobiony zabieg na drożność jajowodów. Jest wszystko dobrze. Były i są drożne. Biorę
Lek Bromergon.
Pierwsze próby z Duphaston i
Clostypegyt . -
Odciągam trochę pomiędzy karmieniami, biorę paracetamol dalej, ale gorączki nie mam już naszczęście. PAP tak jak piszesz a przecież to natura, tylko wiecznie jakiś problem.
Widzisz mój mały też miał ciągle za wysokie tętno a wszystko z nim dobrze. Odpoczywaj póki możesz 😁
Miskowa dzięki, że pytasz, gorsczki nie ma tylko katar i oczy takie załzawione, ale wchodzą też jej górne trójki więc może od tego.
Ewi super.
Ania witaj i trzymam kciuki. -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry 😊☀️
Ania witaj i powodzenia, mam nadzieję, że wątek będzie dla Ciebie szczęśliwy 😊Ania. lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Iza
Jak byłam u pani cdl z Frankiem, to mi fajnie powiedziała -"Dzieci nie są leniami, niektóre są poprostu słabsze" 🙂Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
AdelaX wrote:Witaj Masia mamy dzieci w podobnym wieku i moj tylko kp nic więcej. Wszystko wyrzucam. Najpierw spróbował marchewkę czy dynie i kilka musikow owocowych a teraz zaciska buzie. Ale Ty masz problem jeszcze z mleczkiem. A skąd wiesz ze się piersią nie najada?
Ewi brawo dla córeczki? Mój tez już niezłe sobie radzi. A jak siedzi na podłodze to musisz ja asekurować czy radzi sobie ładnie? -
nick nieaktualnyJa pamietam jak starsza najpierw poszla na kolanka, zaczela czworakowac i dopiero usiadła. Bo wczesniej posadzilam i leciala. Ola sprytnie sie obeaca, lezac na brzuchu obraca się w kolo, troche pelza i podciaga kolanka pod brzuch. Ma swoje tempo. Ale z gadaniem to chyba przegoni mojego 5-letniego bratanka 😁. Fajnie sie z nami "kloci". No i papuguje rozne odgłosy, jest bardzo bystra i ciekawa wszystkiego, no i ma swoje "zdanie", wez jej zabierz pilota albo komorke to wrzask (wiec komórkę chowam i nie pokazuje).
-
Dziewczyny czy wy po pobraniu krwi na badania też byłyście jakby pijane? Wczoraj byłam taka... Poszłam spać dopiero koło 23 młody wstał jakoś po 5 ale ja jeszcze drzymalam chwilkę. Poszłam na to badanie i nie dość że mam wielkiego siniaka to jeszcze czułam się jakbym coś wypiła... Dopiero jak się przespałam 1,5 h to mi przeszło. Pierwszy raz tak miałam
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyGirl25 wrote:Dziewczyny czy wy po pobraniu krwi na badania też byłyście jakby pijane? Wczoraj byłam taka... Poszłam spać dopiero koło 23 młody wstał jakoś po 5 ale ja jeszcze drzymalam chwilkę. Poszłam na to badanie i nie dość że mam wielkiego siniaka to jeszcze czułam się jakbym coś wypiła... Dopiero jak się przespałam 1,5 h to mi przeszło. Pierwszy raz tak miałam
Ja i bez pobrania taka pijana chodze codziennie.
Moze na ciebie pidzialalo brak sniadania o wlasciwej porze.