X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    Ja i bez pobrania taka pijana chodze codziennie.
    Moze na ciebie pidzialalo brak sniadania o wlasciwej porze.
    Może tak . Ale wzięłam bułkę do ręki i zaraz po pobraniu zjadłam jak wracałam do domu.

Iza ty to na pewno przemęczona jesteś. Pogadaj z mężem a teściowa zlej bo inaczej się nie da

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 09:48

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Jagoda a to nie za wcześnie na zoo? Nie za mały jest? Nie będzie nic i tak kojarzył. Ja myślałam żeby w tym roku jechać ale mąż mówił że za mały jest jeszcze a ma 2,5 roku. Nie myślałam o zoo we Wrocławiu gdzie jest tego zmustwo ale chociaż do Krakowa na początek. Poza tym do Zakopanego ciężko mu z aucie wysiedzieć a to tylko 25 min a co dopiero z 2 h do Krakowa no może 1,5 . Więc o Wrocławiu na razie nie marzę 😁. Dzieci muszą podrosnąć chociaż do 5/6 rż no może najmłodsze do 4 chociaż chyba że uda się wcześniej wyciągnąć męża...

Nadzieja no ale właśnie nic nie widać.... Wiem że przez zdjęcie widać mniej bo ja jak zrobiłam zdjęcie swojego testu to mimo że była widoczna kreska mimo że słabo to na zdjęciu dopiero było słabiej widać. Kiedy masz termin miesiączki? Ja zrobiłam w dniu terminu. Więc polecam najwcześniej wtedy zrobić
    No właśnie ja mówiłam że za mały, że i tak nic z tego nie będzie wiedział ale maż się uparł więc pojechaliśmy. Nie mieliśmy daleko bo 35min autem. A mały lubi jeździć. Ostatnio do Werkowa do Ciotki pojechaliśmy z 3h w aucie i dał radę bez żadnego marudzenia :) wiecie że mąż stwierdził że za rok też przyjedziemy do tego zoo. Ciekawe jak on sobie to wyobraża. Mały będzie miał nieco ponad 2 lata a córcia z 9 miesięcy.... ale myślę że do tego czasu mu przejdzie :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza34 wrote:
    U was tez tak wieje? Rano jak wyszlam smieci wyrzucic to bylo calkiem znosnie. Teraz az poszlam po dodatkowa bluzke bo mi zimno bylo. Gdzie to prawdziwe lato?

Wczoraj sie wku... Mamy kojec, stoi, kurzy sie a ja mie msm co z dzieckiem zrobic w kuchni. Wyciagnelam sama ta kolubryne, przestawilam stół w kuchni, zawalilam pol kuchni, nameczylam sie ale mam. Położyłam koc i ile Ola chce to lezy i sie bawi a ja cos wtedy moge zrobić.
    Super, że udało Ci się wytargać ten kojec i że jednak Oleńka się trocgę tam zajmie sobą a Ty w końcu możesz coś zrobić na spokojnie a przy okazji masz na nią oko :)
    U nas wczoraj nie wiało. Wręc w słońcu było upalnie :)

Nadzieja przykro mi. Mimo wszystko nadal trzymam kciuki.

Alunia oby Ci coś doradzili bo kiepsko to wszystko wygląda

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Girl moja w zoo była już kilka razy i w dużym i takim mini. Fakt, taki mniejszy dzieciaczek jeszcze nie kojarzy co jest co, ale my mówiliśmy jakie zwierzątko i cieszyła się na swój sposób. Teraz nie ma problemu potrafi nazwać zwierzęta sama i nawet pyta kiedy do zoo pojedzie. Tak więc to zależy od dziecka, czym wykazuje zainteresowanie. Moja bardzo lubi wszelkiego rodzaju zwierzęta. Zawsze to jakaś forma poznania świata i dobry sposób na spędzenie fajnie czasu.
    Powiem Ci że mój też sięcieszy odkąd pamiętam na widok jakiegos zwierzątka z tym że narazie ma etap wołania "miau" na wszystkie zwierzaczki :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania. wrote:
    Dołączam do was dziewczyny.
    Pierwsza ciąża pojawiła się bardzo szybko zaraz po odstawieniu tabletek anty.
    Była wręcz zaskoczeniem. W 2015 roku urodziła się nasza córka.
    Od dwóch lat staramy się o drugie dziecko.
    Przez pierwszy rok próbowaliśmy sami. Po roku czasu wybrałam się do lekarza.
    Wyniki badań ok. Miałam tylko podwyższona prolaktyne. Powtórzyłam badanie. Dalej podwyższona więc biorę Lek BROMERGON.
    Miałam robiony zabieg w szpitalu na drożność jajowodów. Co się okazało były i są drożne.
    Po pierwszym monitoringu pęcherzyki były bardzo duże , wręcz za duże jak na 8cykl. Dostałam zastrzyk. Pęcherzyk nie pękł.
    Miesiąc później sytuacja się powtarza. Wyglądało to tak jak bym była po owulacji mimo że byłam w 8cyklu u lekarza. Pęcherzyki ogromne. Nie pękły.
    Dostałam Duphaston i Clostypegyt.
    Miesiączka pojawiła się 10dni wcześniej niż miałam planowaną.
    Znowu 7cykl monitoring. 4 pęcherzyki w łagodnych rozmiarach. 10cykl 2 pęcherzyki dominujące. Dostałam ZASTRZYK.
    12cykl PĘKŁY DWA. Tulanko przytulanko.
    Jestem w trakcie czekania. Testu jeszcze nie robiłam.
    Czekam na CUD. Tak bardzo bardzo bym chciała!!!
    Planowana miesiączka pod koniec lipca.
    Witaj i powodzenia. Zastanawia mnie tylko jedna rzecz, skoro masz takie duże pęcherzyki tak wcześnie to po co przepisał Ci Clostilbegyt?🤔 ja dostawalam go właśnie na wzrost pęcherzykow.

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap śliczny brzusio i super że z Szymusiem oki. Tahykardia może faktycznie przez Twój niepokój?? Skoro u Twojego gin jest ok to poprostu poobserwój jak to bedzie wyglądać teraz na wizycie u Twojego gin jak bedzie oki to też bym to olała. U mnie w pierwszej ciąży na trzecim prenatalnym teżsię coś lekarzowi nie podobało z serduszkiem a później się okazało że jakieś szmery po porodzie i poszłam do kardiologa z małym i się okazało że ma tam jakąś niteczkę którą ma sporo osób i że normalnie się z tym żyje. Nic z tym robić nie trzeba.
    Ja będę miała teraz tzrecie prenatalne w 30tyg i 5 dniu a w pierwszej ciąży miałam tydzień później więc za bardzo nie będę miała co porównać :)

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    Styczeń 2020 druga ciąża
    50cm, 2550g
  • Masia2 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny za wszystkie rady i odpowiedzi :) mam nadzieje ze niedługo będę mogła pochwalić się sukcesem :)

Aniu trzymam kciuki za pozytywny test :) swoją drogą dziwny lekarz, ze na ogromne pecherzyki przepisuje lek stymulujący ich wzrost 🤷🏼‍♀️ No ale teraz czekaj na efekt ❤️❤️❤️

l22ntgf6pfdf1r3o.png

1.11.2018👼🏻 6tc
    10.12.2019 👧🏼 Alicja, 3530g 58cm
    22.04.2021 👼🏻 10/6tc
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:10

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe mnie też dziś boli głowa i koleżanka z pracy też narzeka...może coś z pogodą wiesz... Odpoczywaj 😘

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:10

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • szczesciara30 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) jestem nowa-stara :D 5 lat temu nawet 6 lat temu mialam nick szczesciara 25 ale zapomnaialm hasla ;) Mam juz synka 5 letniego i teraz zaczynamy starania o drugie dzidzi :) forum wspominams tarania przenioslysmy sie z dziewczynami na fb ale kontakt mamy do tej pory :) spotkania mamy dziewczyn z calej Polski wspolne wakacje weekendy ! :) jak dobrze tu wrocic ;)

w57vrjjgs1ia7rw6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Może tak . Ale wzięłam bułkę do ręki i zaraz po pobraniu zjadłam jak wracałam do domu.

Iza ty to na pewno przemęczona jesteś. Pogadaj z mężem a teściowa zlej bo inaczej się nie da

Nawet nie wiesz jak jestem zmeczona. Nie moge sobie pokurac po tych truskawkach, przygotowaniu do chrzcin, sprzątaniu (bo przez te truskawki to sie strasznie zrobilo) i chrzcinach. Glowa mi leci nad talerzem i laktatorem, zasypiam w sekunde nawet w dzien ale w dzien nie mam jak spac bo zajmuje sie Ola i calym domem, w nocy spie malo.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    No właśnie ja mówiłam że za mały, że i tak nic z tego nie będzie wiedział ale maż się uparł więc pojechaliśmy. Nie mieliśmy daleko bo 35min autem. A mały lubi jeździć. Ostatnio do Werkowa do Ciotki pojechaliśmy z 3h w aucie i dał radę bez żadnego marudzenia :) wiecie że mąż stwierdził że za rok też przyjedziemy do tego zoo. Ciekawe jak on sobie to wyobraża. Mały będzie miał nieco ponad 2 lata a córcia z 9 miesięcy.... ale myślę że do tego czasu mu przejdzie :)
    Tylko u nas właśnie jest ten problem ze młody w foteliku już za dlugo nie wytrzyma. W autobusie prędzej bo tam fotelika nie ma :p. Także jak do Zakopanego będzie jeździł bez problemu (a mamy z 25/30 min) to wtedy będzie można myśleć o dalszych podróżach. Jak jeździmy to głównie po mieście i rzadko. Także zobaczymy. Na razie będzie musiało mu wystarczyc mini zoo chociaż tam są tylko osły, kucyki, strusie, kury, kaczki, króliki ,

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Calanthe póki co zawalili mnie robotą 😂😂😂 ale jutro ostatni dzień i cieszę się na chwilę odsapnięcia 😁
    Ja też często sobie powtarzam, że odpoczywać to ja będę na emeryturze 😂

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejkuuu mnie tez tak głowa boli, to musi być pogoda.
    Cała the nie dziwię się, że gorzej po krzywej. Daj znać jak wyniki

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodazdw92 wrote:
    Powiem Ci że mój też sięcieszy odkąd pamiętam na widok jakiegos zwierzątka z tym że narazie ma etap wołania "miau" na wszystkie zwierzaczki :)

A moja Olenka jak sie cieszyla dzis rano na widok pieska ktory zagladal przez okno balkonowe 😃

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Calanthe póki co zawalili mnie robotą 😂😂😂 ale jutro ostatni dzień i cieszę się na chwilę odsapnięcia 😁

Ja tez tak mowilam z tym odpoczynkiem szczegolnie ze starsza corka oświadczyła ze nigdy nie bede babcia. A jak juz bede to bede robic jak moja tesciowa- jak jej sie chce to przychodzi do wnuczek, jak nie to nie, jak chce to slyszy jak Ola ryczy i przychodzi, a jak nie chce to nie slyszy i twierdzi ze tv zagluszal.

• Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    A ja na emeryturze to będę jeździć po świecie no i może sobie w końcu dół wyremontuje bo teraz ważniejsze wydatki 😁

mother84 lubi tę wiadomość

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania i Szczęściara witajcie i powodzenia☺️

szczesciara30, Ania. lubią tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny, abyście szybko ujrzały 2 kreski.

Kurde to na bank pogoda. Ja się czuję jakby mnie ktoś pałka po głowie walil! Calanthe a Ty jeszcze krzywa :/ daj znać jak tam.

Mother jeszcze jeden dzień i luuuuz😁 oby pogoda Wam dopisała ☺️

Dziś mi mąż oświadczył że wyprowadzimy się raczej na koniec września niż sierpnia 😭 więc chyba czas mieć ten cały remont w czterech literach i szykować kącik dla małej... Już mam pierwszą rzecz - chusteczki nawilzane🤣

Ania., Girl25 lubią tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ