Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Hahaha Miśkowa no chusteczki ważna rzecz 😂😂😂 kompletuj wyprawkę itp i nie martw się remontem ☺️ na początku będzie ciężko, ale jak już się wprowadzicie to zapomnicie o wszystkim ☺️
Kasia ooooo na emeryturce też mi się marzy podróżowanie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 17:05
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Hahaha Miśkowa no chusteczki ważna rzecz 😂😂😂 kompletuj wyprawkę itp i nie martw się remontem ☺️ na początku będzie ciężko, ale jak już się wprowadzicie to zapomnicie o wszystkim ☺️
Kasia ooooo na emeryturce też mi się marzy podróżowanie 😁
-
Dziewczyny
Ja tu jestem, ale tylko czytam 😀 Muszę się pochwalić, że nauczyłam Adama jeździć na rowerze 😀 Jestem z niego i z siebie dumna 😁 Tylko początek i koniec jazdy bez mamy nie ma prawa się udać 😂 Ale jeszcze to wyćwiczony 😀 Dużą rolę na pewno odgrywa fakt, że Adam waży 12,5 kg, a rower 8 kg 😂😂😂 Że te rowerki dla dzieci tak dużo ważą...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Pola to 👏👏👏
pola89 lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
pola89 wrote:Dziewczyny
Ja tu jestem, ale tylko czytam 😀 Muszę się pochwalić, że nauczyłam Adama jeździć na rowerze 😀 Jestem z niego i z siebie dumna 😁 Tylko początek i koniec jazdy bez mamy nie ma prawa się udać 😂 Ale jeszcze to wyćwiczony 😀 Dużą rolę na pewno odgrywa fakt, że Adam waży 12,5 kg, a rower 8 kg 😂😂😂 Że te rowerki dla dzieci tak dużo ważą...
Ale mam nadzieję, że u Was będzie lepiej i trwalej😉
-
Kasia 1805 wrote:Brawo Ty😊 Mój Maks też super jeździł w wieku 3lat, mam nawet filmiki to fajne uczucie jak tak po prostu pojechał bez mamy i kółek bocznych😊 Ale przyszła zima i zapomniał, a do tego doszedł jakiś lęk i za Chiny ludowe nie chciał jeździć, ba nawet nie chciał próbować ( płacz i krzyki na pół wsi) i tak zlecialo lato, na koniec ocknal się z latargu i parę razy się przejechał, ale znowu przyszła zima. W tym roku jak już było ciepło poszedł z rowerem do kuzyna za płot no i po chwili wrócił bo przecież nie umiał jeździć, ale powiedział że teraz będzie ćwiczył bo w końcu chce się nauczyć żeby jeździć z Matim. No i się nauczył, do tego był tak zdeterminowany ze umie już bez mamy ruszać i hamować 🙂 tylko ciekawe co będzie po zimie😁
Ale mam nadzieję, że u Was będzie lepiej i trwalej😉Kasia 1805 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Dziewczyny dzięki za miłe słowa. Też mnie ciekawiło to czemu przepisał mi Clo ale widać, że poszło po jego myśli.
Mam PYTANIE.
Od 4dni boli mnie podbrzusze. Dzisiaj to i kręgosłup. Chyba promieniuje. Mam delikatne skurcze. Co to może być? Czy któraś miała podobne objawy?
Dzisiaj mija 9dni od zapłodnienia. Testu jeszcze nie robiłam.
2015r córeczka
Od 2018-2020r staramy się o drugie dziecko.
Był zrobiony zabieg na drożność jajowodów. Jest wszystko dobrze. Były i są drożne. Biorę
Lek Bromergon.
Pierwsze próby z Duphaston i
Clostypegyt . -
Ania to wszystko może być skutek leków bo trochę tego miałaś... Jeszcze kilka dni cierpliwości i oby test był pozytywny ☺️
Pola super👏 to taka duma patrzeć jak dziecko nabywa nowych umiejętności 😊
Ja dziś po wizycie, z małą wyszstko ok. Waży już 2160 g😱 i jak się okazuje jest głową w dół ale lekko na ukos (czy te moje dzieci zawsze muszą "inaczej" 😂) ale lekarz mówi że ma jeszcze miejsce więc powinna się ułożyć jak trzeba ☺️Ania., aLunia, Iza34, AdelaX, pola89, mother84, calanthe lubią tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa wrote:Witam nowe dziewczyny, abyście szybko ujrzały 2 kreski.
Kurde to na bank pogoda. Ja się czuję jakby mnie ktoś pałka po głowie walil! Calanthe a Ty jeszcze krzywadaj znać jak tam.
Mother jeszcze jeden dzień i luuuuz😁 oby pogoda Wam dopisała ☺️
Dziś mi mąż oświadczył że wyprowadzimy się raczej na koniec września niż sierpnia 😭 więc chyba czas mieć ten cały remont w czterech literach i szykować kącik dla małej... Już mam pierwszą rzecz - chusteczki nawilzane🤣
Hehe chusteczki to ja mam cały czas bo młodemu jeszcze tyłek po kupie podcieram nimi i czasami buzie jak nie chce iść do łazienki. Ale w sumie do szpitala pasuje mieć drugie. Ja postanowiłam wyprawkę zrobić powoli od 6 miesiąca, co prawda jakoś dużo tego nie ma ale pamiętam że 3 lata temu wydałam koło 300 zł i nawet nie wiem na co 🤷. Ja to się będę bardzo cieszyć jak zejdziemy na dół jak drugie dziecko będzie miało ok. 3 miesiące to będę prze szczęśliwa. Bo tutaj niby nie jest jakaś klitka ale w jednym pomieszczeniu mamy aneks kuchenny, łóżka i komplet wypoczynkowy. Nie wiem gdzie my łóżeczko zmieścimy żeby nie było za blisko tv...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ha ha Calanthe taki sam wniosek miałam po swojej krzywej🤣 tak więc pączki dalej na tapecie 😁 tak właściwie to muszę dokupić typowo rzeczy higieniczno-kosmetyczne typu pieluszki, podkłady, wkładki laktacyjne itd. Resztę mam po córce i koleżanka obiecała mi typowo zimowe ubranka więc tym się nie martwię. Teraz kminie gdzie znaleźć miejsce żeby jakiś kącik tymczasowy dla małej urządzić.
Co do chusteczek to może będziecie się śmiały ale ja mam biedronke obok bloku i tam głównie kupowalismy zapasy a ten zapach chusteczek tak mi zbrzydl ze musiałam zmienić i kupiłam 4paka w rosmanie 😀
Girl termin mam na 13.09, jeśli cc to będzie 8.09 więc wypadałoby już coś przygotować4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Ania. obyś się doczekała w końcu II kresek ☺️ co do Clo byłam na nim 3cykle rosły mi na nim szybko i bardzo duże pęcherzyki. Dostawalam zastrzyk przy wielkości ok 26mm co uważam było za późno... Udalo mi się zajsc w ciążę po 3,5 roku na stymulacji lametta może warto zasugerować ja później lekarzowi 😉 ale oczywiście życzę żebyś nie musiała dłużej czekać 🙂
A właśnie zastanawialam się kiedy dzieci zaczynają siadać 😅 mój rwie do siadania jak głupi..
Dziś kończymy 4 miesiące 🥰🥰 czemu ten czas ta szybko leci mogłabym chrupać codziennie to moje małe szczęście ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 22:55
AdelaX, Ania. lubią tę wiadomość
-
3 dzien z rzedu mam temp. powyzej 37. Tak ok 37,3. Zastanawiam sie czy cos jest na rzeczy czy bierze mnie cos srednio milego np. jakas jelitowka 🙄. Zazwyczaj mam standardowo 36,6. Pozyjemy zobaczymy.
-
nick nieaktualnyMiskowa ty juz na wylocie 😲😲? Kiedy to zleciało. Ja kupilam do wyprawki 3 op. chusteczek i 2 nadal leżą nieotworzone. Uzywam wody i wacikow.
Adele a ja ostatnio powiedzialam ze gdyby dzieci rodzily sie takie 7-8 mies.to moze bym sie na jeszcze jedno zdecydowała. Moja teraz jest naprawdę super (poza kopaniem mnie w cycki przy przewijaniu i ubieraniu i jak dzis gdy dopiero poszla spac a ja ją 3 razy odkladalam a ona sie budzila 😥😦😩). -
Iza z tym kopaniem w cycki to trafiłaś w samo sedno😅😅😅 mam to samo hahah
Ale fakt naprawdę te nasze dzieci to już sa takie slodziasne. Ja tez mogłabym chrupać całymi dniami, chyba ze mam dola 😉
Ania ciezko powiedzieć może to być zarówno ból okresowy , reakcja na leki lub coś tam się dzieje. Poczekaj do daty planowanej @ i zrób test ☺️
Mysza oby było coś na rzeczy 😉a który dzień cyklu jesteś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 23:16
Ania. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa az sie zastanawiam nad wywaleniem przrwijaka ☹. Jak mnie czasem walnie to gwiazdki widze. Jakies wrazliwe mam te piersi.
Dzwonila dzis babka ze jutro na szczepienie. A ja kompletnie bez sil, nie wiem co mi jest, czy cos faktycznie mi jest czy wychodzi ze mnie przemeczenie, i znow odmowilam.
Jutro wybieram sie na targ. Mam zamiar upolowac wiejskiego kuraka i jajka dla Oli 🙄.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2020, 23:28
-
Dzień dobry 😊☀️
Calanthe dobrze, że wyniki w normie 👏 możesz sobie pozwolić na małe co nieco 😁
Miśkowa wow Ty już na wylocie 😳😳😳kiedy to zleciało ja się pytam ☺️ za chwilę będziesz tuliła swoje maleństwo 😍
Mysza który masz DC? Trzymam kciuki ✊
Iza Ty po prostu musisz odpocząć. A może zrób jakieś podstawowe badania?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️