Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa, lekarz ci mówił że tak wcześnie zrobią CC? No malol czasu już ci zostało ale może faktycznie przygotuj się na siedzenie przez chwilę tam gdzie mieszkacie teraz. Ja już przestałam mieć złudzenia że przed porodem zejdziemy , musiałby być jakiś cud 😭. Właśnie zastanawiam się jak to jest z tą planowana cc, czy robią idealnie w 40 TC czy trochę wcześniej. Wolałabym co prawda poczekać do tych pierwszych skurczy bo podobno tak najlepiej.
alunia Ty miałaś niedawno cc, to prawda że podczas cesarki przewracają flaki? Tak mi coś znajoma gadał wczoraj... Ja nie pamiętam bo spałam jak mnie kroili[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Iza ja też używałam wody i wacikow i na pewno znowu będę używać ale na wyjscia i do szpitala biorę chusteczki
a Ty rzeczywiście musisz odpocząć i tak jak pisze Mother może zrób sobie morfologie.
Adele wow już 4 miesiące! Ale ten czas leci 😲
Mysza no ciekawe... Ściskam kciuki za 2 kreski🤞bylby kwietniowy bobas😊
Girl u nas robią po skonczonym 39 tc i jeśli tak będzie to umówię się z moim lekarzem na jego dyżur. Z córką też miało tak być ale zdecydowala że wyjdzie dzień wcześniej😊 ja się cieszylam ze cc było właśnie na skurczach kiedy bobas już wiedział że coś się dzieje.
Właśnie co znaczy że flaki wywracaja? Tną, wyciągają dziecko, szyją co trzeba i już.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
No właśnie nie wiem szczerze... Przecież to tylko powłoki brzuszne przecinają przy macicy... Wydaje mi się że coś bredzi, chce nastraszyć.... I jeszcze gadała że mimo że miałam pierwsza cc to i tak będą mnie zmuszać do sn że teraz tak robią i że skierowania na CC na fundusz nie dostanę... Jak nie zapomnę to pogadam ze swoim lekarzem we wtorek jak to naprawdę jest albo jak nie wytrzymam to dziś zadzwonię... Aż napisałam na grupie mam ze swojego miasta kto miał w tym roku CC planowana żeby spytać u kogoś wiarygodnego[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Mysza a kiedy masz termin miesiączki? Nie chce ci robić nadziei ale u mnie taka temperatura zwiastowała ciążę 😁 tylko ja mierzyłam w dniu terminu miesiączki i dzień później, potem był test już. A wcześniej tylko do 3 dpo a potem chciałam odpocząć więc nie mierzylam[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Hej to i ja dolacze, nasze pierwsze szczęście na dniach skończy 3 latka, staraliśmy się o niego rok. Teraz miałam nadzieję że pójdzie szybciej, ale na wizycie kontrolnej u giń dowiedziałam się o torbieli endometrialnej na jajniku, która może utrodnoc zajście. Dopiero zaczynamy i zobaczymy co będzie
-
Za tydzien mam termin, zobaczymy. Nie nakrecam sie, ale nadzieje sie zawsze ma 😀.
Chociaz powiem Wam ze jak mysle o tym, ze mogloby sie udac to mnie zimny pot strachu oblewa. Nie wiem dlaczego tak ale jakies wtedy mnie przerazenie dopada ze niby chce, juz tak dlugo, ale z drugiej strony znowu sto pytan czy bym sobie dala rade, znowu tez strach o zdrowie dziecka itp. Nie wiem czy to normalne. -
Mysza też mam takie myśli do tej pory czy damvsobie radę itd. Mój syn już taki fajny a jak ostatnio wzięłam dwutygodniową córeczkę mojej siostry na ręce to czulam jak by mi miała wylecieć, taka wiotka, malutka... już iiestety się zapomjiało jak to było ale napewno dam radę tak jak każda kobieta. Pamiętajcie jesteśmy silne a dodtatkowo nasze pociechy dodają nam sił
-
nick nieaktualnyJa tez czulam strach podczas starań ze sue uda, strach jak zaszlam w ciaze zeby wszystko bylo ok i czy dam rade i teraz tez człowiek sie boi o dzieci. Jak to mówią-jak sie ma dzieci to juz nigdy nie zazna się spokoju.
Moja Ola ma etap "o smietek- trzeba go zlapac" i lezy sobie na brzuchu i probuje go zlapac kciukiem i palcem wskazujacym, super to wyglada. A jaka skupiona, a jaka spostrzegawcza bo znudzi sie jeden to szuka drugiego.Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Witaj Kinia i powodzenia! No właśnie a co z tą torbiela? Będzie jakieś leczenie?
Emrica nie na takie wiadomości czekałam 🙁 odpoczywaj i nabieraj sił!
Mysza normalne... Cały czas już będzie jakiś stres, dni gorsze i lepsze ale dasz radę 💪
Iza odgruzuj tyle ile trzeba żeby dało się przejść i było na czym zjeść a resztę olej, naprawdę... Piszę Ci to ja pedantka😁
Girl a jakie masz wskazania do cc? Bo nowe wytyczne rzeczywiście dążą do tego zeby zmniejszyć liczbę cięć ale jak trzeba je zrobić to zrobią nikt nie będzie ryzykowal zdrowiem Twoim lub dziecka... Zależy też na jaką kadrę w szpitalu trafisz.Iza34 lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
nick nieaktualnyAlez okropnie mnie brzuch boli jak na @, az mnie zgina. Kilka dni bylo ok. Teraz jak nie bedzie okresu to juz nie wiem, ciąża pozostaje 😣, 4 tyg.po odstawieniu tabletek. Ola spi to i ja sie polozylam ale nic z tego, zasnac nie moglam przez ten brzuch. Chyba ten bol nie po wczorajszym wysilku przy wyrywaniu mega zielska ani nie z nerwow.
-
Girl na innym forum jest dziewczyna, która urodziła we wrześniu 2018 przez cc, a teraz jej powiedzieli że cc to nie jest wskazanie, że minęło więcej niż 1.5 roku i urodziła naturalnie.
Może koleżance chodziło i to, że jelita się wykrecaja już po wszystkim 🤔
Mysza oby to było to 😁 a myśli ma każda takie, to jest duza odpowiedzialność. A jak już jest ta cisza to wyjścia już nie ma więc pewnie stąd te myśli 😉
Iza uuuu może ci został jakiś teścik? Albo po prostu stres zrobił swoje przez te chrzciny.
Moja córka dostała się do żłobka państwowego 😀 my dzisiaj mieliśmy tragiczna noc, dopiero czuje ze dochodzę do siebie. Nad ranem Szymek dostał mm i usnął porządnie. Już nie wiem czy jakoś źle karmię, ze problemy z tymi piersiami i ze on tak płacze. Ech. -
Miśkowa wrote:Witaj Kinia i powodzenia! No właśnie a co z tą torbiela? Będzie jakieś leczenie?
Emrica nie na takie wiadomości czekałam 🙁 odpoczywaj i nabieraj sił!
Mysza normalne... Cały czas już będzie jakiś stres, dni gorsze i lepsze ale dasz radę 💪
Iza odgruzuj tyle ile trzeba żeby dało się przejść i było na czym zjeść a resztę olej, naprawdę... Piszę Ci to ja pedantka😁
Girl a jakie masz wskazania do cc? Bo nowe wytyczne rzeczywiście dążą do tego zeby zmniejszyć liczbę cięć ale jak trzeba je zrobić to zrobią nikt nie będzie ryzykowal zdrowiem Twoim lub dziecka... Zależy też na jaką kadrę w szpitalu trafisz.
aLunia, kurde to mój drugi poród będzie 3 lata po pierwszej cc. Najgorsze że ja się boje próbować naturalnie... Zawsze chciałam i w ogóle ale teraz już się boje. Może przez te krzyki które słyszałam jak byłam na porodówce :p. Poza tym też dużo zależy od blizny bo jak jest cienka to nie mają prawa pozwolić rodzic ponieważ jest za duże ryzyko że pęknie i to już zagrożenie dla życia chyba.
Kurde zaś mam bol brzucha ale tym razem nisko i to na pewno ciążowy...nie jest mocny ale chyba wezmę nospe. Najchętniej bym pospala ale ciężko jak młody jest i nie ma zamiaru iść spać. Podobno jak chce się spać to znaczy że ciąża rozwija się prawidłowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2020, 13:38
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Zrobiłam dzisiaj z ciekawości z rana test ciążowy. Jedna kreska... 😔
Może jeszcze za wcześnie.
10 dni. Po stosunku.
2015r córeczka
Od 2018-2020r staramy się o drugie dziecko.
Był zrobiony zabieg na drożność jajowodów. Jest wszystko dobrze. Były i są drożne. Biorę
Lek Bromergon.
Pierwsze próby z Duphaston i
Clostypegyt . -
Emrica nie lubię Twojej @ 😤😤😤 niech spada! Miłego wypoczynku 😘😘😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Dzwoniłam do ginekologa i mi powiedział że po 30 tc pyta czy chce próbować rodzic naturalnie czy nie. Jeśli nie to ustalamy termin tydzień albo dwa przed terminem porodu i żadnego przekonywania czy coś nie ma...
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]