Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAdelaX na grupie fb proponuja konsultacje u neurologopedy jak dziecko nie chce jeść stalych posilkow. Tylko tak podpowiadam. I zaczynam rozumiec co czujesz jak z tu z lyzeczka do malego a on szczekoscisk. Ola odmawia jedzenia deserkow a jadla bardzo chetnie, zaciska buzie, odwraca glowe i mowy nie ma.
-
Tak Adele nie chce nic. Jak skonczyl 5 miesięcy pojadł trochę warzywek potem owocow i nagle zaczął zaciskać buzie. Ostatnio mężowi udało się dać jabłko z bananem. Dzis zmieliłam mu marchewkę i nic bo ostatnio mężowi z talerza kasze gryczana zabierał i mąż mu po trochę dawał i otwierał buzie. Wiec ugotowałam mu marchewkę i dałam większe kawałki. Zacisnął buzie. No próbujemy a raczej mąż a ja się chowam ale jest bardzo ciezko.
-
nick nieaktualnyA my po nocy z przygodami. Pobudka o 3, ryk, zrobilam mleko bo zwyczajowo o tej godz.powinna jeść to az sie bronila przed tą butla. Nawet mm zrobilam bo wieczorem tesciowa stwierdzila ze cos nie tak jest z moim mlekiem bo nie chce jeść i ewidentnie jej nie smakuje (wczoraj w dzien tez marnie jadla). I tego mm nawet zassac nie chciala. W koncu oboje stwierdzilismy ze cos boli Ole, dalam czopka, 10 min.i spokoj, cisza i poszla spac. Obstawiamy zęby. Moim zdaniem juz tylko żeby sie przebily tak sie biela dziasla. I wez sobie pospij. Jeszcze dzis mamy jechac na grilla i tak mi sie nie chce, jestem taka śpiąca, zombie ze mnie, brzuch napitala a @ brak. I jeszcze glowa boli.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 06:45
-
Iza niestety z tym zębami to jest problem. Mojego długo męczyły zanim wyszły. Miał 8,5 miesiąca jak wyszedł pierwszy ząbek. No ale każde dziecko jest inna a Twoja malutka już prawie 8 miesięcy więc miejmy nadzieję że na dniach się przebije
-
Dziewczyny polecacie smoczki dynamiczne z lovi? Wczoraj tak patrzyłam na wyprawkę mniej więcej i co będę potrzebować i się natknęłam na takie. Młody miał jakiś ze stanów więc nie orientuje się co i jak bo miał zwykły. Takie dynamiczne niby nie zaburzają naturalnego odruchu ssania i że faktycznie też uspokajają. Wiem że takie smoczki już są któryś rok ale nie miałam okazji sprawdzić więc pytam bo te opinie na necie czasami są podobno po prostu kupione, napisane żeby ludzie chętniej kupowali[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
nick nieaktualny
-
Girl ja używam od piczątku z lovi i butelki też lovi. Chociaż teraz na wszelki wypadek kupiłam w canpol baby smoczek a butelki jeszcze nie mam. Tak bardzo chciała bym karmić piersią, że nie pomyślałam żeby butelkę kupić. Chociaż jeżeli chodzi o butelkę to chyba będę bardziej skłonna w stronę aventu ale muszę jeszcze poczytać które butelki mają smoczek 0 a nie 0+ i żeby przepływ był jak najbardziej zbliżony do piersi tzn żeby dziecku się zbyt łatwo nie jadło w razie dokarmiania bo wtedy się rozleniwi i piersi nie będzie chciało. Tak ostatnio czytałam na fb na Zaufaj Położnej
-
Girl tak dziewczynkę urodziła.
Dziewczyny pochwale się oficjalnie skończyłam studia podyplomowe. Wczoraj pisałam egzamin, dzisiaj otrzymałam wyniki i mam 5 na koniec. Jestem z siebie dumna, ze w takich warunkach i z trudnościami się udało 😃
Jeszcze żeby mi się później pracę udało znaleźć 🙏Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 19:16
Kasia 1805, AdelaX, mother84, Iza34, Miśkowa, pola89, Girl25, Adele27, Mysza123 lubią tę wiadomość
-
aLunia wow jesteś wielka!! Gratulacje 🎉 Jestem pełna podziwu - egzamin i przygotowania w takich trudnych okolicznościach i jeszcze z jakim pięknym wynikiem! Super 🙆🥳
My wróciliśmy z urodzin siostrzeńców męża i oczywiście główny temat - przyszywana siostra szwagra w ciąży...termin na listopad. Ech, ma się ten fartAle ogólnie fajnie, synek się wybawił
Emrica przykro miMam nadzieję że mimo wszystko podładowałaś akumulatory.
Mysza trzymam kciuki, żeby to był pozytywny zwiastun 💪
Mother a Wy już w drodze, pakowanie czy na miejscu? -
aLunia gratulacje 👏👏👏 podziwiam, że dałaś radę, jesteś wielka ☺️ opijam desperadosem Twój sukces 😁
Wiera, dziś pakowanie, jutro jedziemy, wracamy w ndz. Ale plecy mnie coś bolą 🤪 nasmarowałam,może przejdzie. Test owu jeszcze negatywny mam, ale będą nadmorskie seksy 😁😎
Wiera no takie tematy są trudne, szczególnie w gościach, ale grunt, że synek się wybawił ☺️
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyA my wracamy z grilla. Posiedzielibysmy dluzej ale Ola dzis malutko spala, no i ta godzina jak na nia to pozna. Ale starsza i tesciowie jeszcze zostali.
Mam 🐒. I dobrze bo ta niepewnosc i czekanie strasznie denerwowalo i zle ze znow bedzie co miesiac.
A co do butelek/smoczkow chwala sobie Lansinoh. Ja uzywalam bo akurat mialam od laktatora, dopiero pozniej czytalam opinie. I Ola duzo chetniej pila z lansinoha niz z canpola. I takich uzywamy.
Alunia gratulacje.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 20:29
-
Iza to w sumie dobrze, że 🐒 przyszła, bo takie czekanie nie wiadomo jak długo to też dobija, szczególnie, że już czułaś, że ma być.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza to w sumie dobrze, że 🐒 przyszła, bo takie czekanie nie wiadomo jak długo to też dobija, szczególnie, że już czułaś, że ma być.
No bo zachodzilam w głowę bo objawy jak w 2 ciąży 😲.
Dziewczyny co stosujecie na mocno opuchniete miejsca po ugryzieniu komara. Starsza corke bardzo pogryzly, na lydce 3 obok siebie, lydka spuchnieta, twarda, czerwona i bardzo boli. Obkladam altacetem. Mize cos skuteczniejszego? Podaje jej jeszcze lek na alergie i chcialam dac teraz wapno ale zmeczona i nie chciala wypic, jutro dam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 21:53
-
mother a gdzie się nad morze wybieracie ?
Ja używałam smoczków aventu a od miesiąca mamy Bibs. Obydwa sobie chwalę. Z lovi ani z Nuk synek nie chcial tak samo z butelki lovi nie umial pić. Teraz mamy butelki Herobility i jestem bardzo zadowolona. Synkowi podpasowal kształt smoczka jaki mają. No i mają fajne wkręcane pudełeczko pod butelkę np. na mleko co ułatwia jak zabieram butle gdzieś ze sobą ✌️
A pierwsze 2-3miesiace pił z dr Brown też spoko ale zaczęła mnie później wkurzać coś mi przeciekała
U mnie 26dc i dopiero dni płodne się skonczyly....😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2020, 22:09
-
Iza ja stosuje fenistil jest super. Smaruje synkowi i szybko schodzi i nie swędzi. Iza czy ty po Cc tez masz jeszcze taki trochę twardy brzuszek? W sensie galaretkę jeszcze mam ale jak dotykam to taki twardawy.. zachodzę w głowę ale schudłam ostatnio 4 kg wiec chyba nic nie jest na rzeczy 😅 i żadnych objawów nie mam🙈🙈
Mother udanego wypoczynku 🙂
Co do smoczków to wyobraźcie sobie ze mój mały nie chce innego smoczka niż tego 0-6. Mamy akurat lovi i lubi. Kupiłam dynamiczny wlasnie lovi 6–18 i dławi się nim nie chce.. poszukać jakiegoś innego czy niech ma ten póki lubi? Ale nie wiem czy tak można długo, czy to jakoś nie szkodzi -
Aaa i zapomniałam Wam powiedzieć ze przełożyłam chrzciny z października na sierpień akurat restauracja miała wolny termin. I teraz mam szał ciał z kreacjami ubrankami ale tak się cieszę z tego terminu. Mam dylemat czy kupic małemu strój na długi rękaw, bo z krótkim coś znajdę w jego garderobie. Białe body szelki i eleganckie granatowe spodenki.
-
nick nieaktualnyAdele ale nazwy. Nawet nie slyszalam o takich. Nuk, avent, lovi tak, o reszcie nie. A o butelkach dr brown gdzieś slyszalam ze lubia przeciekac.
AdelaX fenistil ani entil nie daje rady, na lydce ma tak paskudne to pogryzienie, cieple, opuchniete, proponowalam nawet oblozyc kapusta jak na piersi 🤔 ale córka akceptuje tylko altacet. Siostra smaruje mascia sterydowa. Chyba zadzwonie do przychodni i niech coś radza bo wyglada to okropnie.
A co do brzucha to wstyd bo 2 tyg.suedzenia w domu a nie zapie...na 3 etaty i w polu i w domu zrobily swoje, do tego podjadanie i wywalilo mi brzuch. Mam brzuchol az żal patrzec. A blizny Dawno nie dotukalam, co jakis czas zerknę jaki ma kolor i czy jakis wlosek nie wrasta (bo na poczatku potrafilyn az raz się przestraszyłam bo byla ropa, rozdrapalam, przemylam octonuseptem i po sprawie, to nie ropa z blizny). Jakos nie rozczulam sie nad ta blizna. Ale nad cyckami-mega flaczkami juz tak 😭.