X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax a kiedy macie chrzciny ? My mamy 23.08 i też właśnie szukam kreacji dla naszej 4 w sumie... 😑 Mi się podobał komplet na chrzciny z coccodrillo ale po przecenie i tak drogi wychodzi..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele my tez 23.08 ☺️ To będziemy razem świętować 😉

Ja mam nawet fajne prążkowane białe body do tego mogłabym granatowe spodenki i granatowe szelki tylko musiałabym dokupic buciki. Ale koleżanka mówi ze lepiej jak będzie miał koszule i sama nie wiem. I tak będzie elegancki. No muszę to przemyslec a Wy co myślicie? Tak to kupowac na raz cały komplet za tyle pieniędzy... a pisałam Wam ze u nas kiepsko z kaska. Musiałam spłacić kogoś z rodziny bo mieszkanie mam po babci ale cześć dziadka nie była rozpisana. I żadnych oszczędności A jeszcze muszę kupic sukienkę i ubranie dla męża. No i opłacić restauracje i księdza Itd

Adele27 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2020, 17:11

AdelaX lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX a ja bym dokupila koszule i bedzie super mężczyzna. To moje zdanie.

Calanthe bromergon owszem stosuje sie na zahamowanie laktacji ale jego glownym zadaniem jest obnizenie prolaktyny (ktora wlasnie jest odpowiedzialna za laktacje). Przy wysokiej prolaktynie nie dochodzi do owulacji.

Dziewczyny Ola zjadla kawalek papieru. Tak ją tesciowa pilnowala. Czy moze to jej jakos zaszkodzic czy poprostu wyjdzie dolem? Martwie sie.

Myslalam ze moja @ bedzie taka pitu pitu, 2 podpaski i po sprawie bo tak bylo 1 dobe. A teraz omg, brzuch boli ze apap nie daje rady a na noc chyba odkopie podklady poporodowe. No nic, wszystko do przezycia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lipca 2020, 22:11

AdelaX lubi tę wiadomość

• Mysza123 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czuje sie juz lepiej. Chyba po prostu czasami moj rozum nie dziala tak jak powinien i pomimo, ze mam pewne nietolerancje pokarmowe to czasami zgrzesze, zjem i potem mnie meczy.
    Odpoczelam troche, maz wzial corke na plac zabaw i po poludniu nasze wspolne wyjscie na zakupy sie udalo. Tak wiec jestem zadowolona 🙂

Iza, papier nie powinien zaszkodzic. Wyjdzie.

AdelaX ja tez bym ubrala tak jak Ty piszesz. U nas corka miala tylko sukienke w kosciele. Na obiedzie juz byla na samych bialych bodach. Dziecku ma byc wygodnie 🙂

AdelaX lubi tę wiadomość

🐭 28- endometrioza/ POF
    10.2016- córka 👧🏼

Reprofit Ostrava
    11.2022- ET- cb 🤍
    02.2023- FET- 🧡✨
    10.2023- 37tc- 2770g, 51 cm 🧸🎀🦋

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza celuloza z papieru dobrze jej zrobi 😎

Alunia zostaje Szymon. Kazdy juz tak mowi, pierworodny tez,ze czeka na Szymonka i ze go nigdy nie opusci.. slodko.. :)

aLunia lubi tę wiadomość

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie troche uspokoilyscie. Tylko zastanawiam się kogo powinnam pilnować, czy dziecka czy tesciowej. Bo rano tez zwróciłam uwage tesciiwej ze Ola leży (na lozku u starszej corki) a w zasięgu ręki ma maly klocek lego i tesciiwa nic z tym nie zrobila. Ja od razu zabralam. I ta kratka tez nie wiem skad się wziela. A druga rzecz-papier polknela bez zachlysniecia, dam kawałek owocu czy grudka w zupce i czasami problem.

Calanthe moze i dobrze, niech sie oczysci jak trzeba bo ostatnio czulam taki pelny ten brzuch.

Taka zmeczona jestem a musze zrobic zamowienie z gemini, bo masci do pupy brakuje a cena w rosku czy w aptece powala.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś beta 18,16mlu/ml
    Zobaczymy co za 48h

Iza34, pola89, Jagodazdw92, Miśkowa, calanthe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogole napisze wam jaka agentka mi rosnie z Oli. Ona faktycznie nauczyla sie papugowac i jak ktos kaszle to ona powtarza, przedrzezniamy sie jak gada po swojemu (czasami wyglada to jakbysmy sie klocimy), bawimy sie na zmianę cmokajac-raczej taką rybke robimy a dzis co- jak się zachlysnie i kaszle to delikatnie klepie ja po pleckach i odkryłam dzisiaj ze to dziala tez w drugą strone- ja ją klepie po czym ona kaszle 😂😂😂. No agent.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza To agentka mała ☺️ My na razie się przedrzeźniamy w kaszleniu 😅

Dzieki dziewczynki za wszystkie rady w sprawie ubranka

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ☺️ witam się najodowana 😂😂 pogoda wczoraj piękna, plażowaliśmy, nawet woda ciepła, mały miał raj. dalej chyba ma być w kratkę, ale jest spoczko.

Iza ale agentka z tej Twojej Oli ☺️ jeśli chodzi o @ to mnie w pierwszej @ po porodzie też tak zalało pamiętam, właśnie wtedy musiałam wyjąć podkłady, bo nie dawałam rady.

Adelax ja też stawiałabym na wygodę. My też mieliśmy granatowe spodnie, bodziak z kołnierzykiem, muszka, sweterek.

Pap Twoja ciąża to leci jak z bicza strzelił, masz już wszystko dla Szymusia?

Mysza a co tam za zakupy poczyniliście? 😁Pochwal się, chyba, że pisałaś, a mi gdzieś umknęło

aLunia no to masz dzisiaj inspekcję. Ale może zaraz po niej będzie przyjemnie 😝 moja mama też z tych co prześwietlają chałupę 😂

Miśkowa lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Domi1234 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane za odpwiedz

• Jagodazdw92 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap ale to zleciało. Teraz to już w ogóle tylko krok do przytulenia synusia :) też bym chciała żeby u mnie tak zleciało a tymczasem od ostatniej wizyty mi się strasznie dłuży czas. Mam wrażenie że wieki temu byłam u gin a tu według kalednarza mięły dopiero 2 tyg 🤣

Iza z tym papierem to spokojnie. Dziecko jest ciekawe. Mojemu ile razy zabieram kamienie na dworze bo wkłada do buzi. A jaki płacz (jak Ty mamo mogłaś? To było takie dobre) 🤣🤣🤣

Girl mojego syna też pogryzły komary i w aptece właśnie fenistil dostałam. No i dodatkowo clemastinum mu podaję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 08:42

8c74df9084.png
    6f88193a00.png
    Starania od maj 2018
    ❤Kacperek 06.05.2019 SN 37tc, 55cm, 2990g
    Styczeń 2020 druga ciąża
    ❤Zosieńka 24.09.2020 SN 35tc,
    50cm, 2550g
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother super że pogoda dopisuje, może będzie tak do końca ☺️ odpoczywaj i ładuj baterie

AdelaX ja też bym zostawiła bodziaka (ewentualnie zobacz czy w pepco nie ma bodziakow z kołnierzykiem) bo jak będzie ciepło to się mały zameczy w koszuli a wydawać kupę kasy tylko na msze to dla mnie nie ma sensu.

Domi rozumiem że cykle masz regularne? A o tych pecherzykach lekarz coś więcej mówił? Robiłaś jakieś badania (tsh, prl, lh, fdh)? Nie wiem czemu bromergon dał, a wspominał coś o pco?

AdelaX lubi tę wiadomość

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Domi1234 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedział że są za małe ale jest ich dużo że jajniki jeszcze nie pracują pełna para. Dał bromergon bo mam jeszcze pokarm i chyba podejrzewa za duża prolaktyne

• Domi1234 Koleżanka

Wysłany: 28 lipca 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedział że na je o zjadę w ciążę ale jak w ciągu pół roku nie zajdę to mam się zgłosić

• pap86 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother nie mam jeszczr wystawionego lozeczka i nie mam nowego materaca do niego i pewnie jakichs pierdolek typu pampersy,chusteczki ale coraz bardziej moja glowa mi podpowiada zeby pakowac walizke do szpitala (w sumie lepiej miec wczesniej przygotowaną).

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap86 pewnie pakuj się już jak tak czujesz, ja miałam miesiąc przed wszystko spakowane. Intuicja kobiety nieraz się sprawdza.

My dziś jedziemy na wizytę, pierwsze badania prenatalne. Trzymajcie kciuki. Cieszę się że to dziś bo wczoraj czułam bliznę po cc ale to pewnie przez rozciąganie się macicy ale późno w nocy bolał mnie brzuch tzn tak bardziej po bokach , nie wiem co to może znaczyć, oby przynajmniej nic związanego z ciąża bo podbrzusze niby mnie nie bolało. W sumie dziś czułam takie jakby ruchy... Nie wiem, wiem że to raczej nie możliwe ale czuje co jakiś czas takie coś co przypomina ruchy. Może spytam dziś lekarza jak nie zapomnę.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
‹‹ 2112 2113 2114 2115 2116 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ