Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
MSie wrote:Dziewczyny, progesteron 7 dni po owulacji wyszedł mi 12,5 ng/ml. Czy to za mało? Jest szansa na ciąże?[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Girl25 wrote:A jakie są normy? Coś mi świta że powinien być min 15 ale może niech się inne dziewczyny wypowiedzą.
-
nick nieaktualnyA czy progesteron wogole wplywa na grubosc endometrium? Endometrium buduje sie w 1 fazie cyklu gdzie rzadzi estrogen, progesteron odpowiada raczej za utrzymanie ciąży/zarodka i prawidłowe jego zagniezdzenie. Chyba ze sie myle, to mnie poprawcie.
Ile jeszcze ta wredna @ bedzie trwac? Tydzien to wielka przesada a to nie koniec. -
Iza34 wrote:A czy progesteron wogole wplywa na grubosc endometrium? Endometrium buduje sie w 1 fazie cyklu gdzie rzadzi estrogen, progesteron odpowiada raczej za utrzymanie ciąży/zarodka i prawidłowe jego zagniezdzenie. Chyba ze sie myle, to mnie poprawcie.
Ile jeszcze ta wredna @ bedzie trwac? Tydzien to wielka przesada a to nie koniec.
Kurde moja koleżanka po drugiej ciąży też miała krwawienia po 10 dni i się okazało że ma endometrioze czy coś takiego[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja tez zaglądam i czytam co tam u Was 🤗
U mojego księcia ida ewidentnie zęby, chyba górne jedynki. Od tygodnia mamy podwojona liczbę pobudek jak usnie na noc i ciezko mi go odłożyć, wyjść z pokoju. W ciągu dnia jest ok ale późnym popołudniem strasznie marudzi
Wciąż nic nie chce jesc.. -
My dzisiaj spedzilismy milo dzien. Glownie w ogrodzie bo byla ladna pogoda, pod wieczor wpadli przyjaciele na piwko i dopiero poszli. Fajny dzien 🙂. Jedyne co to znowu sie dowiedzialam ze wsrod kilku znajomych baby boom na wiosne bedzie hahah. Na jutro planow nie mamy, moze wyjdzie w trakcie cos ciekawego. Musze sie odstesowac bo przyszly tydzien szykuje sie dla mnie bardzo stresujacy i mam nadzieje, ze wszystko bedzie po mojej mysli 🙂.
A i tak sobie pomyslalam, ze wybiore sie do mojej pani doktor zeby mnie konkretnie obejrzala, przebadala itp. Sa do niej dlugie kolejki wiec chwile poczekam ale do wrzesnia daje na luz, co ma byc to bedzie a potem zobacze co ona powie 🙂
AdelaX, uuu zeby to ciezka sprawa, jeszcze jak tak cieplo to juz calkiem sie dzieciaki mecza. Oby jutro bylo lepiej !
Iza, ja codziennie pije po 2/3 kawy bo bez tego moje cisnienie by bylo przy podlodze 🤣. Inaczej nie jestem w stanie funkcjonowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2020, 23:51
-
nick nieaktualnyMysza mi ciśnienie to ma kto podnosic 😂. Tylko mało śpię.
Ja dziś do Oli powiedzialam "dziecko kolki masz czy co" bo przychodzi wieczor a ona tylko na raczki lub na kolana i marud, odlozyc sie nie da. Po poludniu darla sie w wózku a ewidentnie śpiąca więc co- porzuciłysmy wózek, Ola na ręce i matka dawaj z buta, po sadzie ją nosilam az zasnela 😥. Wogole zaczela krzyczec (starsza ją nauczyla) i drapac mnie po twarzy wiec ja do niej "nie wolno" a ta się smieje.
AdelaX u nas sloiczkowe deserki w odstawce, za to idą świeże owoce. Az się zastanawiam czy 1 morela na raz to nie za duzo. Dzis malin nie chciala, zjadla morele i dopchnela bananem. -
nick nieaktualny
-
Iza34 wrote:A czy progesteron wogole wplywa na grubosc endometrium? Endometrium buduje sie w 1 fazie cyklu gdzie rzadzi estrogen, progesteron odpowiada raczej za utrzymanie ciąży/zarodka i prawidłowe jego zagniezdzenie. Chyba ze sie myle, to mnie poprawcie.
Ile jeszcze ta wredna @ bedzie trwac? Tydzien to wielka przesada a to nie koniec.
Moje endometrium miało zawsze w czasie obu 16mm a progesteron po 7dpo był koło 12-14 a w ciążę udało mi się zajść.
Nie znam Twojej historii, czy wszystkie inne parametry masz ok.13.08.2015 r.
11.05.2019 r. -
Ja się zastanawiam jak rozmieścić łóżko młodego i łóżeczko dla dziecka bo jak się nie uda to na początku jeszcze będziemy na górze a tu w jednym pomieszczeniu mamy ala sypialnie, tv, meble, za naszymi głowami w łóżku jest łóżko młodego potem jest przejscie żeby dojść do drzwi balkonowych i wypoczynek tzn potrójna kanapa,lawa, podwójna kanapa i fotel , na przeciwko aneks kuchenny. Na początku myślałam żeby łóżeczko dać koło naszego łóżka wtedy łóżka dzieci będą w literę L koło naszego 😁 ale to mało ważne. Najgorsze że wtedy tv będzie za blisko łóżeczka no i muszę baldachim znaleźć a jak nie znajdę to kupić[link=https://www.suwaczki.com/]
[/link]
-
Girl ja baldachimu nie kupuję. Przy małym miałam.bo dostałam ale nie używałam. Dla mnie to jest zbedne. Tylko zbiera kurz no ale to tylko moje zdanie. U nas wczoraj z małym byoiśmy nad rzeką a dziś ma katar i płacze cały czas. W nocy mielismy taki cyrk że już jie wiedziałam co się z nim dzieje. Jak nigdy obudził się z takim płaczem że przez 40 mnut nie mogłam go z mężem uspokoić. Nie wiem co mu było. A rano wstał zasmarkany. Z nosa mu się leje a on nie płacze jak mu wycieram czy odciągam czy jak wodą morską psikam. Już nie wiem co mam z nim zrobić
-
Hej dziewczyny, u nas szybko czas leci. Jak nie plac zabaw czy jakieś krótkie wyjazdy żeby dzieciom czas organizować to rehabilitacja i tak latam. Gabi już je prawie wszystko tzn to co może prawie 8 miesięczne dziecko. W nocy śpi. Jedna pobudka na mleczko, zje i dalej śpi. W dzień tez w miare ma regularne drzemki. Ale jak nie spi to tylko matka. Ale ogólnie jest grzeczna.
Kasia 1805, AdelaX lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny poradzcie w klopocie. W najblizsza niedziele chcialam zrobic starszej corce urodziny,grill w ogrodku i tort, zaprosilam juz gosci, tort zamowiony i dzis zdwoni moja mama ze jak moja siostra bedzie to ani oni ani moj brat z żoną ktora jest w ciazy nie przyjda bo oni boja sie wirusa a obecnie moja siostra robi sobie wojaze po calej Polace i w nosie ma sytuacje z wirusem. Co ja mam w tej sytuacji zrobic? Powiedziec siostrze zeby nie przyjeżdżała? Bo ja wiem co powinnam - odwolac cala impreze ale corce bedzie bardzo przykro. Organizujac- ryzykuje ja i narazam siebie, dzieci i reszte. Az mnie glowa boli. Moze jakies pomysly?
A wogole bylam dzis w urzedzie po nowy dowód i mam wrazenie ze za chwilę rzadzacy zamkna urząd, okopia sie fosą i nie wpuszcza nikogo nawet w pilnej sprawie. Juz niektore wnioski nie sklada sie w urzedzie tylko w sali OSP.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 14:20
-
nick nieaktualny
-
Ewi jeju jak zazdroszcze ze malutka tak ładnie je ☺️ Napisz wlasnie co córcia je
Iza no masz problem i szczerze nie wiem jak to rozwiązać. Może trzeba wprost siostrze powiedzieć o co chodzi i ona przyjedzie w innym terminie
-
Iza
Odwołanie imprezy to zły pomysł, bo tylko dziecko będzie pokrzywdzone. Wg mnie powinnaś szczerze porozmawiać z siostrąGirl25 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy