Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Miśkowa wrote:
Missdentys tak jak Mother pisała jak nie masz możliwości zrobienia bety to zostaje czekać. Objawy ciąży takie jak mdlosci pojawiają się najczęściej w okolicach 6 tyg. Trzymam kciuki żeby jednak to było to. A jaka jest przyczyna długich cykli? Masz może pco?
Nie wiem dlaczego tak jest szczerze mowiac nigdy sie w tym kierunku nie badalam. Co to jest PCO jesli moge zapytac?Magdalena -
Calanthe ciężko nie myśleć jak siedzisz na plaży chcesz wejść do wody i hmm. Nie, jednak nie wejdę. Do tego synek nam się rozkłada, chyba jednak podłapał od tej dziewczynki z gilem. Bo też gil i od wczoraj kaszel a przed chwilą zaczął gorączkować
-
Calanthe nic takiego, jakaś sałatka, do tego zakąski na zimno i na ciepło makaron z kurczakiem i pieczarkami w curry 😁
Wiera uuu no widzisz, jednak ta dziewczynka sprzedała małemu gile...zdrówka dla małego 😘
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jagoda jeszcze chociaż 5 tygodni a będzie dobrze.
Mój maz ma dziś wolne i przez to wydaje mi się że dziś niedziela a wizyta we wtorek. Mam nadzieję że dalej wszystko ok. Ostatnio zalewalam kretem zlew, miałam maske ale chyba za dużo oparów bo mimo otwartych drzwi balkonowych na oścież i siedzenia na balkonie przy drzwiach czułam jak mi do nosa trochę oparów wchodzi i mam pietra...[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyOj tak, w centrum żar z nieba. Bylam z mężem chwile na polu i zamierzamy znów wyjsc ale tak o 16-17. Niby chodzimy w sadzie ale upal daje w kosc.
Calanthe ja juz nie raz slyszalam ze niewydolnosc szyjki lubi sie powtarzac w kolejnych ciazach. To samo z nadcisnieniem.
Girl spokojnie, to tylko trochę oparow i przez chwile, nie siedzisz w tym niewiadomo ile. Mąż jak wiosna pryskal sad na robala to wtedy kazał siedziec w domu bo smrod, oprysk o dzialaniu gazowym (gazem na robala) utrzymywał sie nawet kilka godzin. I takie cos mogłoby zaszkodzic.
Emrika przykro mi bardzo. A moze jakies alternatywne metody wspomagania rozrodu, moze jakies ziola, akupunktura, no nie wiem.
Wiera tez masz wakacje. Ale jak piszesz chociaz na pogode nie masz co narzekac. A podobno nad morzem gile szybko znikaja. -
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny, chcialam sie przywitac i zapytac, czy mozna dolaczyc? Jak ten watek powstal, to ja bylam jeszcze w ciemnym lesie ze staraniami o pierwsze dziecko i marzylam o tym, zeby kiedys moc powiedziec, ze sie staram o drugie
Tak w wielkim skrocie o mnie - 4 lata staran o pierwsze, po drodze naprotechnologia, dwa podejscia do ivf. Diagnoza - nieplodnosc idiopatyczna z czynnikiem meskim (w teorii mozemy miec dziecko naturalnie, no ale nie udawalo sie...)
Mam 2,5 letnia corke i pragnienie drugiego dziecka jest u mnie bardzo silne. Staramy sie naturalnie, od mniej wiecej 1,5 roku wrocily normalne cykle po porodzie. Mielismy mala przerwe gdy okazalo sie, ze mam guza na tarczycy i musialam go wyciac. Teraz probujemy znowu. We wrzesniu planuje zrobic badania i odwiedzic ginekologa. Ze wzgledu na nasza specyficzna sytuacje nie mamy duzo mozliwosci poprawy nasienia (partner bierze leki, zle reaguje na suplementy). Ja chce sie upewnic, ze mam hormony w normie, chce tez zbadac kwas foliowy, homocysteine i nie wiem co jeszcze...Dopiero robie liste, moze lekarz tez cos podpowie, choc specem od nieplodnosci to raczej nie jest. -
Girl ja pracowałam z czynnikami rakotworczymi i teratogennymi dopóki nie potwierdzilam ciąży więc trochę kreta nie zaszkodzi szczególnie że siedzialas na balkonie
Ehh Wiera dobrze że się w końcu rozkrecilo ale dupa że na urlopieale nabieraj sił i we wrześniu do boju!
Emrica nie lubiętak bym chciała żeby któraś napisała udało się!
Mother moge też wpaść? Chętnie skubne dobrej sałatki
Ciekawe co u Nadzieji...
Lilah witaj i powodzeniaa nie chcecie od razu uderzać do kliniki? Czasami szkoda tracić czasu... Choć akurat jestem przykładem że druga ciąża przyszła szybko (4 cs) pomimo beznadziejnego nasienia
Lilah lubi tę wiadomość
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Calanthe nie wiem o co chodzi, ale mnóstwo dzieci na plaży tu kicha albo kaszle 🤷🏼♀️ W zeszłym roku jak byliśmy woda zimna strasznie, ogólnie było koło 20 stopni na dworze i wiatr i nawet kataru nie miał a w tym roku przy takiej pogodzie się nie spodziewałam takiej możliwości No, ale co zrobić, z dzieckiem tak bywa. Od jutra ma padać i ochłodzenie
Girl pamiętam że w ciąży też nie mogłam używać nic na bazie chloru bo od razu zawroty głowy i się dusiłam.
Miśkowa zbieram siły, zbieram, jeszcze przyszły tydzień mam urlop -
nick nieaktualnyMiskowa dzieki! I gratulacje! Dajesz nadzieje. Czyli da sie i ze slabym nasieniem 👍 Dlatego ja mimo wszystko chce probowac naturalnie, kiedys podjelismy decyzje ze juz nie bedziemy podchodzic do ivf. Choc w naszym przypadku wydawaloby sie ze tylko to ma sens. Mieszkam w UK i tu jest to kosmicznie drogie, uskladalibysmy moze jakos ale po wielu dyskusjach postanowilismy, ze te dwie stymulacje ktore przeszlam wystarcza. Byc moze rozwaze iui choc im wiecej o tym czytam tym czesciej widze ze to strata czasu...
W ogole widze ze na tym watku wielu dziewczynom sie udalo. Dziala to na mnie motywujaco 😊 -
U mnie dziś ciśnienie pobiło kolejny rekord niskości 🤣 83/48 puls 80. Hmmm na obchodzie lekarz powiedział że czekamy do poniedziałku wtedy mnie zbadają i zobaczą. Jeśli nic się nie zmieni to wypiszą mnie do domu. A mnie coś od wczoraj bardzo kłuje w pochwie i nie wiem czy to zgłosić czy lepiej siedzieć cicho? Kurcze w poprzedniej ciąży też kuło ale wtedy nie mialam żadnych problemów i to poprostu był objaw tego że główka wstawia się w kanał rodny a tu przecież główka jest już bardzo nisko. Jak myślicie? Innych dolegliwości nie mam tylko kłuje i tak jak by ciagnięcie do dołu czuję
-
AdelaX boję się żebym nie wyszła na jakąś panikarę. Ale z drugiej strony jak ta główka obniży się jeszcze bardziej i dojdzie do porodu?
-
Wiera wrote:Calanthe nie wiem o co chodzi, ale mnóstwo dzieci na plaży tu kicha albo kaszle 🤷🏼♀️ W zeszłym roku jak byliśmy woda zimna strasznie, ogólnie było koło 20 stopni na dworze i wiatr i nawet kataru nie miał a w tym roku przy takiej pogodzie się nie spodziewałam takiej możliwości No, ale co zrobić, z dzieckiem tak bywa. Od jutra ma padać i ochłodzenie
Girl pamiętam że w ciąży też nie mogłam używać nic na bazie chloru bo od razu zawroty głowy i się dusiłam.
Miśkowa zbieram siły, zbieram, jeszcze przyszły tydzień mam urlop[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
nick nieaktualnyMialam trudne popoludnie, no raczej Ola miała a ja z nią. W koncu dziecina zasnela. Niezle się nameczyla i wydarla aż mąż w budynku obok slyszal (a my w domu a okna conajwyzej rozszczelnione), nie wiem co jej bylo poza zmeczeniem, jak udalo mi sie ja ululac to po chwili byl znow placz. Dobrze ze spi bo ja dzis kompletnie nic nie zrobilam a teraz już mi się nie chce.
Jagoda uwazam ze powinnas mowic wszystko lekarzom, jestes w nieciekawej sytuacji. -
nick nieaktualnyJagodazdw92 wrote:AdelaX boję się żebym nie wyszła na jakąś panikarę. Ale z drugiej strony jak ta główka obniży się jeszcze bardziej i dojdzie do porodu?
Mnie jak bolalo podbrzusze i zaczelo kluc od dolu to okazalo się ze mam rozwarcie wewnętrzne czyli taki lej mi się zrobil w szyjce od strony macicy i w ten lej wciskal sie pecherz plodowy. Ty juz masz rizwarcie ale to klucie to moim zdaniem nic dobrego.
A ja dzis widzialam na zdjeciach takiego maluszka z 29tc, taki mikroskop, pelno kabli, rurek. Ale dobrze ze mamusia mogla go przytulac. Jagoda tsk wiec lez spokojnie aby was to nie spotkalo.Jagodazdw92 lubi tę wiadomość