Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny ale naskrobalyscie, myśle ze nadrobiłam
Girl gratuluje synka 😊
Iza zdrówka! Co do okresu to ja jeszcze nie dostałam i dobrze mi z tym, byłam w zeszłym tyg u gina to na razie się nie zapowiada 😁choć powiedziała ze roznie bywa
Calanthe chyba skończy się na katarku bo nic nowego się na szczęście nie pojawiło. Katar chrypka i stan podg. Ale nie więcej niż 37,3 no i wtedy mocno marudzi. Mam nadzieje ze inhalacje i wyciąganie glutkow pomoże i szybko minie
Nie wiem czy się już chwaliłam ale mój brzdąc raczkuje od 2 tygodni i się zaczął podnosić 🙈
Kinga fajna Twoja historia, jak wyniki?
Emrica przykro mi 😞
Jagoda cieszę się ze wszystko dobrze, oby Zosia została do terminu w brzuszku, a niech będzie duża co tam! 🙃
Mother no na pewno ciezko w pracy po tak długiej przerwie. Co do diety to muszę Ci powiedzieć ze ja na razie nie ćwiczę ale za podpowiedzią kolezanki zaczęłam liczyc kalorie. Uwierz mi ze jem wszystko ale w odpowiednich porcjach i przez 2 miesiące schudłam 7 kg. No dla mnie to cud bo ja nigdy nie umiałam być na diecie bo nie chciałam żyć tylko na sałacie a jednak można inaczej 😋
Ja tez nie podaje przeciwgoraczkowego wcześniej przed szczepieniem dopiero jak są objawy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 19:31
Jagodazdw92 lubi tę wiadomość
-
Niestety nie udalo sie..tzn nic nie widzial w macicy za to w jajniku 4 cm torbiel i przez nia plamie.torbiel do kontroli... ciazy nie jest pewny i wypisal Hcg -total...co to jest?
Do tego opierniczyl mnie ze bylam na hsg . Krzyczal ze on jest wielkim przeciwnikiem tego badania... ze wyrzadza wiecej szkod niz zyskow.ze kontrast niszczy rzestki w jajowodzie ,a sa potrzebne bo przesuwaja jajeczko. Ze rentgen kiedys używano zeby "ubezpodnic" kobiety. A opisem moim hsg rzucil i powiedzial ze jest do dupy ,kto go robil jakis konowal.ze on by napisal skarge do nfz. Byl arogancki i bezposredni,pierwszy raz u niego bylam.wyprosilam clostibegyt ,dal mi niechetnie i z litosci bo bylam juz ostatnia pacjentka i mial dosc...ale swoje jeszcze powiedzial..pytal sie jak go bralam i jak zamierzam go teraz brac jak plamie teraz.
Niestety mojej bety nie moge nadal podejrzec na necie...chyba pani mnid oszukala ze jeszcze dzisiaj bedzie.
Jestem w totalnej rozpaczy...nie mam checi do zycia -
nick nieaktualnyKinga a duzo tej krwi bylo? Napisz co lekarz powiedzial.
Ewi ja jak bylam z Ola u fizjo to tak sie darla że ona sama dala sobie spokoj i pokazywala ćwiczenia na lalce. Tylko ze my nie musimy chodzic. A ty masz nielada problem, prywatnie nie jest tanio to chcesz skorzystac na nfz ale takie problemy.
Jagoda ja wiem co to znaczy opieka nad 2kg noworodkiem.
Emrica torbiel pewnie od niepeknietego pecherzyka. Pewnie sie wchlonie.
Mother niestety nawet chwili na kolacje do teraz nie mialam a co dopiero sie polozyc. Ale zrobilam plukanie nosa i gardla i z gardlem lepiej. Ola poszla spac bez mycia i w ubraniu, za bardzo byla zmeczona i spiaca, tylko ciekawe czy juz do rana, no ale niestety musialam ją nosic i to przy suszarce (ktora od ostatniego uzycia zdazyla juz sie mocno zakurzyc), cos ostatnio ma problem sie wyciszyc i zasnac ale podejrzewam że powodem jest chec zdobywania nowych umiejetnosci i przetworzenie tego pozniej w główce, tyle sie wokół dzieje to co bedzie spać.
No a starsza na koniec wakacji przewrocila sie i postracala lokcie i na brzuchu. -
nick nieaktualnyKinga az 2 razy przeczytalam ci napisalas. Jeny, co za buc i konowal. Skarge to na niego trzeba zeby tak do pacjentki. Wcale ci sie nie dziwie ze sie tak czujesz jak przejechał po tobie jak walec po asfalcie. Omijaj go z daleka. Poczekaj spokojnie na bete. Te 2 kreski skads musialy byc. Chyba torbiel nie "falszuje" testow?
-
Emrica mam nadzieję, że ta torbiel szybko się wchłonie. Trzymam kciuki ✊✊
Adelax zdolniacha z tego Twojego synka, a tak w ogóle to spojrzałam na Twój suwaczek ile mały ma i jestem w szoku jak ten czas leci ☺️
Kinga beznadziejny ten lekarz... masakra jakaś. Poczekaj na wynik beta hcg, jak wyjdzie ciąża to ja bym powtórzyła po 48 h i zobaczyła czy dobry przyrost jest. Wtedy będziesz wiedziała czy wszystko ok i ciąża się rozwija dobrze czy nie, czy nie ma jej wcale itd. będziesz wiedziała co dalej. Jak ciąża i dobry przyrost to poszłabym do innego gina z wynikami. Torbiel chyba nie ma wpływu na test ciążowy. Moim zdaniem ciąża jest skoro test wyszedł, pytanie czy się dobrze rozwijała/rozwija. Trzymam kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia 2020, 20:37
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kinga ja bym po czymś takim zadzwoniła do rzevznika praw pacjenta i skargę napisała na tego lekarza. Nie można w ten sposób traktować pacjentki. Co do torbieli to patrząc na to przez pryzmat bucowatości i opryskliwości lekarza czekałabym na wynik bety i zrobiła drugoe badanie za 48h. Nie chciałabym dawać złudnych nadzieji ale w technikum miałam taką koleżankę której wyszedł test pozytywny i też lekarz uznał że to torbiel nawet hormony dostawała a później okazało się że już była wtedy w ciąży. Na szczęscie urodziła zdrowego synka. Z tym że ona nie miała żadjych plamień ani nic.
-
Kinga, nie bede tego komentowac, bo dla mnie taki czlowiek to nie lekarz .... jezeli Cie to pocieszy to ja tez mialam w ciazy torbiel. I to wlasnie torbiel bylo widac najpierw, w macicy nic lekarka jeszcze nie widziala bo to bylo bardzo wczesnie i miala slaby sprzet. Wiec moze jest szansa. U mnie jak widac byla. Tylko te krwawienie ... oby szybko beta wyszla i w razie co powtorzyc bo moze potrzeba lekow.
-
Calanthe dziękuję, że pytasz, lepiej już dziś bez porównania
tylko głowa pobolewa, ale już więcej energii dziś i nawet trochę przetworów zrobiłam - dżem malinowo-jagodowy
jutro w planach przeciery pomidorowe 🙂
Kinga przykro mi, że spotkałaś na swojej drodze takiego wstrętnego gina 😤 Obyś szybko wymazała te chwile z pamięci. Dziewczyny dobrze radzą, beta, przyrost i będzie wiadomo co dalej.
Adelax gratki dla synka, silny chłopak!
Ewi bez sensu że zmieniają co chwila terapeutów, co tu się Malutkiej dziwić, że się denerwuje. Ech, a może z jakąś dziewczyną się dogadać żeby zapisywała już tylko do siebie, żeby trochę stabilizacji wprowadzić?
Jagoda to pomyślne wieści, trzymam kciuki za jak najwięcej dni w dwupaku.
Emrica przykro mi że jednak @ przylazła, miałam nadzieję że jednak się u Ciebie nie pojawi.
Co do szczepień to my szczepiliśmy na rota i faktycznie jelitówek u nas nie było, ani w żłobku ani w przedszkolu, nawet jak były u innych dzieci przypadki. Na pneumo nie szczepiłam w sumie nie wiem jak to wyszło, że nie 🤔 Wiem, że wtedy mieszkaliśmy w innym mieście przyjeżdżaliśmy tylko na szczepienia, pewnie jakoś z receptami się nie zgrało czy co. Nieważne. W każdym razie teraz ze względu na częste dosyć anginy lekarz zlecił doszczepić, tyle że w tym wieku to już jedna dawka. Na meningokoki nie szczepiliśmy, lekarz powiedział że nie namawia, powiedział że rzadko się trafia zakażenie, tyle że jak już się trafi to faktycznie jest poważna sprawa. Ospę mamy już za sobą, a tak to lecimy kalendarzem obowiązkowych. Właśnie w przyszłym tygodniu w poniedziałek mamy termin na polio i właśnie pneumo, ciekawe czy po tej infekcji co synek miał dopuści lekarz czy będziemy się umawiać na inny termin. -
Wiera myślę że jeśli infekcja przeszła bez antybiotyku i lekarz po zbadaniu stwierdzi że dziecko zdrowe to zaszczepi.
U nas z synem szczepienie mamy 22 października ale to już wcześniej ustaliłam z mężem że on będzie musiał iść bo jedno że z dużym brzuchem nie pójdę a z drugiej strony jeśli urodzę to nie wyobrażam sobie iść z dwujką poza tym nie wiadomo czy będę już na siłach bo to różnie może być. Po ostatnim porodzie potrzebowałam 4-5tygodni żeby normalnie siadać ale jeszcze czułam dyskomfort bo to już nie był ból ale nie miałam żadnego wysiłku ani nic.
Wiecie że Kacperkowi wyszła ostatnia czwórka na dole i jak wyszłam ze szpitala to okazało się też że jedna trójka na górze się przebiła a druga lada moment się przebije. W takim bądź razie zostaną nam tylko trójki na dole. I może będzie chwila spokoju zanim zaczną się piątki -
nick nieaktualny
-
Noooo pogoda niestety kiepska... Ja wstałam z bólem głowy, humor też jakiś średni. Ewidentnie do życia potrzebuję słońca.
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Jagoda gratki zębów
pewnie, że niech mąż idzie na szczepienie z synkiem.
Mother mnie przez te infekcje głowa boli od kilku dni prawie bez przerwy, bez tabletek nie chodzę spaćAle mąż mi zrobił dziś miłą pobudkę 😏 to nawet jakby ciut mniej bolała 😁
Calanthe kiedyś jak byłam młoda (i przemiana materii była na 200%) to byłam dzemożercą, czy kupny czy robiony wsio za jedno, albo śniadanie albo kolacja była choć jedna kromka z dżemikiemTeraz trochę z rozsądku ograniczyłam, robię właściwie tylko malinowe (bo mam kilka krzaków, a synek mój do naleśników najbardziej lubi nadzienie właśnie z tym dżemem) lub jeżynowe bo jeżyn mam mnóstwo i nie wiadomo co z nich robić 😬 Idę na łatwiznę kupuje dżemix (moim zdaniem lepszy niż żelfix) owoce z nim do gara, potem cukier zagotować i do słoików. Natychmiast po zakręceniu odwracam do góry dnem i pasteryzacja niepotrzebna. Idzie błyskawicznie 👍🏻
-
I nas tez ciemno, ponuro, deszczowo. Jakos tak byle jak, znowu mnie glowa boli. Dobrze, ze dzis mam luzniejszy dzien bo chyba bym nic nie zrobila. Czekam za kurierem bo zamowilam sobie troche ubran w zarze ale jezeli nie trafilam z rozmiarem to nic juz mojego dnia nie polepszy haha 🤣.
Jakie macie ulubione szybkie obiady ? Szukam inspiracji 🙂. Wczoraj robilam spaghetti i sos z wlasnych pomidorow. Zupelnie inny smak niz te kupne a tak wsadzilismy tylko kilka sadzonek w donice na probe.