Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Jagoda, Girl
No chyba teściowa nie ma tak prosto. Nie chcę jej bronić, ale chyba nie znacie realiów w różnych firmach, niestety... Po prostu kierownik może jej nie dać wolnego i co ona ma zrobić? Opieki raczej wziąć nie może, bo opiekę można wziąć tylko na domownika.
Jagoda, a ta jej koleżanka? Jak już o niej wspomniała, to draż temat. Niech ją załatwi. Powiedz, że nie możesz wstawać i koniec.Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
pola89 wrote:Jagoda, Girl
No chyba teściowa nie ma tak prosto. Nie chcę jej bronić, ale chyba nie znacie realiów w różnych firmach, niestety... Po prostu kierownik może jej nie dać wolnego i co ona ma zrobić? Opieki raczej wziąć nie może, bo opiekę można wziąć tylko na domownika.
Jagoda, a ta jej koleżanka? Jak już o niej wspomniała, to draż temat. Niech ją załatwi. Powiedz, że nie możesz wstawać i koniec.[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Teściowa pracuje w szkole i nie ma problemu żeby zadzwonila do rodzinnego i wzięła L4 przed szpitalem teraz o tym gadałyśmy to chciała wziać L4 zeby zostać z Kacperkiem a teraz nie. Ja jestem.w domu to ona ma w dupie. Zresztą już i tak przepłakałam pół nocy aż w końcu zasnęłam. Muszę się nastawić że urodzę po niedzieli i tyle
-
Girl
No to Twój pracodawca rzeczywiście popisał się głupotą 🤦 Ale tak to jest w prywatnych firmach...
Jagoda
A co z tą wspominana koleżanką? Ty nie możesz zajmować się teraz synkiem! A mąż? Może jednak ta opiekę by wziął?Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Czesc,
Czy ktoras z Was miala dylemat "kariera" w sensie np. Zmiana pracy po 1wszym dziecku, nie wrocenie do starej pracy a staranie sie i chec drugiego dziecka i jednak pozostanie w obecnej, by w tej nowej nie podpisac umowy i od razu ciaza. Co wybralyscie? Tylko pytanie, ile mogą potrwac starania... -
Mili ❤️ wrote:Czesc,
Czy ktoras z Was miala dylemat "kariera" w sensie np. Zmiana pracy po 1wszym dziecku, nie wrocenie do starej pracy a staranie sie i chec drugiego dziecka i jednak pozostanie w obecnej, by w tej nowej nie podpisac umowy i od razu ciaza. Co wybralyscie? Tylko pytanie, ile mogą potrwac starania...Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
30 lat
pola89 wrote:Trochę o tym myślałam... I po swoich doświadczeniach, i doświadczeniach dziewczyn na forum stawiałabym teraz dziecko na pierwszym miejscu, a karierę na potem. W tej chwili wychodzę z założenia, że się "wyrodzę" i wtedy będę myśleć o karierze 😀 No chyba, że masz jakąś super szansę i okazję, to trzeba lepiej to przemyśleć, ale jednocześnie mieć na uwadze to, że dziecko wtedy może się bardzo odciągnąć w czasie...
Dziekuję. Tez podchodze do tego, ze sie teraz "wyrodze, potem" kariera". Ale mimo wszystko to dla mnie nadal trudna decyzja. Bo nigdy nie wiadomo, ile potrwaja starania. Ale bedac po 30 chyba nie ma co odkladac na potem staran. -
Hej panienki ☺️
Iza ja bym korzystała z okazji i się przeleciała ze szwagrem 😁 motolotnią oczywiście 😂
Miśkowa no to poród był ekspresowy, obyś szybko doszła z tą hemoglobiną do normy ☺️ i niech malutka dalej będzie taka spokojna
Jagoda przykre to, że ludzie, których mamy blisko i powinni nam w takich sytuacjach pomagać tego nie robią. Jeśli teściowa faktycznie nie może wziąć wolnego to mówiła coś o koleżance czy sąsiadce, może to jakieś rozwiązanie...nie denerwuj się 🤗
Ciekawe jak tam nocka u pap ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 08:42
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Iza ja im starsza tym mam większego cykora wiec ja bym nie korzystała ale jak masz chęć to czemu nie ☺️
Miśkowa to tez szybki poród miałaś, wszystkie powinny takie być 😉
Mother widzę ze dobry humor dopisuje byle tak dalej, a jak samopoczucie?
Jagoda eh.. łatwo tak mówić ale jak tak sobie pomyslalam to dla mnie tez wątpię żeby ktoś wzial wolne, moja mama pracuje w sklepie i bierze urlop tylko raz do roku 2 tyg i nigdy więcej i tez byłabym sama w tej sytuacji chyba ze pojechalabym do teściów bo maja gospodarstwo ale to dość daleko i by mi się to jakoś nie widziało wiec ja chyba na te ostatnie tygodnie serio bym kogoś wynajęła, może tylko na 4-5 godzin. Bo jeszcze za wczesnie żebyś rodziła. Głowa do gory na pewno będzie wszystko dobrze
Mili z drugim dzieckiem niekoniecznie jest tak łatwo ale ja jestem z tych co lubie mieć poukładane rzeczy w sensie umowa w pracy żeby potem nie zostać na lodzie. Nie wiem czy do końca zrozumiałam chcesz zmienic prace?
A U nas był katar 2 tyg temu zdążyliśmy pochować inhalator i odkurzacz i od wczoraj znow🙈 chyba wirusa sprzedał mu mój siostrzeniec bo był u nas w czwartek i w południe widziałam ze był taki niewyraźny i z noska mu leciało no i okazało się wieczorem ze ma zapalenie gardła... i zobaczcie jak mój szybko złapał 😢 boziu te choroby mnie wykończą 😛 zeby chociaż ze 2 miesiące odczekał a to tak szybko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 10:09
-
nick nieaktualny
-
Iza czemu?
Adelax to zdrówka dla synka 😘
Nastrój ok, brzuch pobolewa, ale taki urok chyba każdej mojej ciąży. No i piersi coraz bardziej bolą. Rano moi rodzice wzięli małego na noc, więc dziś leżę i odpoczywam, nie robię nic 😉pola89, AdelaX lubią tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
AdelaX wrote:Iza ja im starsza tym mam większego cykora wiec ja bym nie korzystała ale jak masz chęć to czemu nie ☺️
Miśkowa to tez szybki poród miałaś, wszystkie powinny takie być 😉
Mother widzę ze dobry humor dopisuje byle tak dalej, a jak samopoczucie?
Jagoda eh.. łatwo tak mówić ale jak tak sobie pomyslalam to dla mnie tez wątpię żeby ktoś wzial wolne, moja mama pracuje w sklepie i bierze urlop tylko raz do roku 2 tyg i nigdy więcej i tez byłabym sama w tej sytuacji chyba ze pojechalabym do teściów bo maja gospodarstwo ale to dość daleko i by mi się to jakoś nie widziało wiec ja chyba na te ostatnie tygodnie serio bym kogoś wynajęła, może tylko na 4-5 godzin. Bo jeszcze za wczesnie żebyś rodziła. Głowa do gory na pewno będzie wszystko dobrze
Mili z drugim dzieckiem niekoniecznie jest tak łatwo ale ja jestem z tych co lubie mieć poukładane rzeczy w sensie umowa w pracy żeby potem nie zostać na lodzie. Nie wiem czy do końca zrozumiałam chcesz zmienic prace?
A U nas był katar 2 tyg temu zdążyliśmy pochować inhalator i odkurzacz i od wczoraj znow🙈 chyba wirusa sprzedał mu mój siostrzeniec bo był u nas w czwartek i w południe widziałam ze był taki niewyraźny i z noska mu leciało no i okazało się wieczorem ze ma zapalenie gardła... i zobaczcie jak mój szybko złapał 😢 boziu te choroby mnie wykończą 😛 zeby chociaż ze 2 miesiące odczekał a to tak szybko
Tak, chcialabym zmienic prace. Wtedy odlozyc starania na pozniej. A z drugiej strony pozostac w obecnej i starac sie o drugie na spokojnie.
Tylko jak starania beda trwaly rok, to tak samo moglabym w nowej pracy pracowac rok a tu sie nie meczyc. -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza czemu?
Adelax to zdrówka dla synka 😘
Nastrój ok, brzuch pobolewa, ale taki urok chyba każdej mojej ciąży. No i piersi coraz bardziej bolą. Rano moi rodzice wzięli małego na noc, więc dziś leżę i odpoczywam, nie robię nic 😉
Trudne organizacyjnie. Mąż pieje bo mu w robocie przeszkadzam (sama na lotnisko nie pojade bo nie wiem gdzie), tesciowa marudzi "bo jej dziecioka podrzucam" a ja sfrustrowana bo Ola plakala bo spiaca a cos ostatnio ma problem zasnac a ja wciekle głodna (mam tak jak na śniadanie zjem dzem lub miod) a z Ola na reku ciezko cokolwiek zrobic do jedzenia. I jeszcze w to wszystko laktator musze wcisnąć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 11:13
-
Iza no jak nie dziś to może innym razem się uda 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnymother84 wrote:Iza no jak nie dziś to może innym razem się uda 😉
Dzus jedyna okazja bo szwagier przylecial w rodzinne strony. Po malu moze wszystko ogarne. Ola spi a cycki moze sie nie pogniewaja jak sciagne pozniej. Napalilam sie jak pies na jeza, gorzej jak w locie buty pogubie 🤣. -
Haha no to leeeeeeć! I zdaj potem relację ☺️
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Iza ja bym na Twoim miejscu przeleciała się. Zawsze jakaś odskocznia
Dziękuję dziewczyny za zrozumienie. No ja dzwonilam do swojej mamy ale ona na początku się wykręcała później zadzwoniła że może go pilnować ale mam go przywozić do niej na co wiedziała że ja nie pójdę bo niby że tu sięboi bo nie wie jak się bedzie czuła ale u siebie może i się nie boi?? Totalna ściema. No ale teściowa dzwonila do koleżanki z pracy i nibyta ma przychodzić po 12 do jakiejś 16 ale jak mi powiedziala kto to to się zastanawiam czy faktycznie przyjdzie. Tu w sumie chodzi narazie tylko o ten tydzień bo wnastępnym mąż ma nocki to będzie wstawał jak teściowa będzoe wychodziła do pracy. A później zobaczymy też nie jest powiedziane że leżąc wytrzymam do ciąży donoszonej a to dopiero od 7 października będzie -
Jagoda myślę że spokojnie sobie jakoś tą opiekę nad synkiem zaplanujesz i ogarniesz. Będzie dobrze.
Jutro ginka wraca z urlopu ma mi przesłać recepty, a w pn jak będzie w pracy ma mnie zapisać na wizytę.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️