Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Calanthe kurka na wacie z tym covidem...może mu zrobią test to uda się szybciej na wizytę do niego. Może coś na tej teleporadzie więcej Ci powie...
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Pojechalam dzisiaj na ten test...nieprzyjemny byl.Chcialam sie wycofac w ostatniej chwili ale balam sie ze jakies konsekwencje bede miala. Jutro lekarz ma dzwonic z wynikami.
Zapachu nadal nie czuje ,ze smaku czuje tylko lekko slodki. A wogole lekarz przepisal mi tabletki do ssania,a drugie do lykania na zatoki. i po nich twarz mi odretwiala i jezyk spuchl,bylam bardzo pobudzona i zrenice mialam rozszerzone,cisnienie zmierzylam i 145 /65 i puls 105. Nigdy wiecej takich tabletek. Potem w ulotce przeczytalam ze zawieraja efedryne-pochodna amfetaminy i karbocysteine. Czyli wychodzi na to ze moge byc uczulona? -
A wogole to spielam sie z meza siostra. Przyjezdzaly z tesciowa i mowilam zeby nie wchodzily bo jestem "przeziebiona " i zeby sie nie zarazily. Robila podsmiechujki ze to moze covid i sie smiala ze to sciema z nim. Powiedzialam im wkoncu ze nie mam smaku i wechu i jak zrobie test to dopiero odwiedziny...nie po to siedze w domu,nie puszczam dziecka do szkoly ,nawet do sklepu 50 m od domu nie chodze. Na drugi dzien dzwoni do mnie bratowa meza i sie pyta czy to prawda ze jestem chora i bede miala test bo meza siostra spotyka ludzi w sklepie i kazdemu mowi o tym ,i akurat one sie spotkaly i tamta z podescytowaniem jej mowila.wkurzylam sie i napisalam do niej ze nie zycze sobie zeby nie rozpowiadala jak jeszcze nie znam wyniku...a ludzie wiadomo,cos dopowiedza i plotka pojdzie dalej. A ona na mnie naskoczyla ze wymyslam,ze nikomu nie mowila. To podpowiedzialam jej komu powiedziala... a ona do mnie co mnie to obchodzi i jak bedzie chciala powie kazdemu. Wiec zyczylam jej powodzenia i ze jak wyjdzie pozytywny do ja podam do sanepidu ze mialam z nia kontakt. Ale sie wkurzylam. Pierwsza w zyciu moja sprzeczka z nia. A ta zeby bylo malo dzwoni do mojego meza jak jest w pracy i mowi mu ze groze jej sanepidem.myslala ze maz stanie za nia ,ale naszczescie byl za mna... mi nawet by nie przyszlo do glowy zeby takimi glupotami glowe komus jak jest w pracy zawracac
-
Kasia 1805 wrote:Jakie antyki bierzesz?
Limetic
Mother juuupi, bardzo się cieszę
Kurde calanthe ja bym chyba poszła do kogoś🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2020, 19:04
mother84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMother super. I widze nowe suwaczki
Dziewczyny podpowoedzcie. Pisalam wam ze Ola miala zajady i odparzenia. Bylo minelo (na zajady dostalam masc z antybiotykiem), pod pielucha blado. No i znow mamy to samo- paskudne zajady i krosty pod pielucha i na buzi, o ile te krosty moga byc po musie owocowym z jogurtem tak te zajady juz nie. Czy znow dzwonic o teleporade i niech pediatra kombinuje co z tymi zajadami czy znow probowac ta mascia co wcześniej? Bo w krotkim czasie i znow są to chyba jednak jakies braki.mother84 lubi tę wiadomość
-
Kinga ciekawe co Ci wyjdzie po tym teście. Trzymam kciuki ✊ wracaj szybko do zdrowia. A męża siostra to by mogła sobie darować wszelkie komentarze i plotki...
Iza kurde, widzisz, ledwo co wyszłaś z tego, a tu znowu się przypałętało. Zadzwoń może na teleporadę, ale czy Co coś pomogą to nie wiem. Próbuj znowu wietrzyć pupę i może tą maść raz jeszcze. Tylko dziwne, że i zajady są i krostki na pupie. Bo zajady to może z braku czegoś, a krostki to prędzej jakieś odparzenia, alergia czy coś hm? Nie wiem, nie znam się.
Calanthe ciekawe co przez tel Ci lekarz doradzi,jak okaże się, że za szybko nie wróci to może spróbuj do jakiegoś innego 🤷
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
mother ale się cieszę !!! Wyobrażam sobie jaka jesteś szczęśliwa ☺️☺️❤️❤️ piszesz,że nie wiesz jak powiedzieć w pracy a na L4 gin nie wypisał kodu ciąża ? Żebyś miała 100% płatne ? Mój tak zrobił nawet się nie pytal mnie nic i po tym prezes się dowiedziala zanim coś powiedziałam😓
-
Iza a co to za krosty pod pielucha ? Odparzenia z krostkami białymi czy jak ? Ignas jak był mniejszy to mu się takie robiły krostki to mi kazała często wietrzyc dobrze wycierać osuszać i smarować clotrimazolum bo pod grzybka takie coś mogło podchodzić to były takie małe białe krosteczki
-
nick nieaktualny
-
Adele mam nadzieję, że jest kod ciąża żeby 100%platne było 🤔 ja nie wiem co on wpisał, bo nie mam wydruku, poszło elektroniczne...i jak to sprawdzić? Szef już wie, wszystko ok 😉
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mam konto, sprawdzałam, tylko są stare zwolnienia, a wczorajszego nie ma🤷 może pojawić się dopiero dzisiaj? Hm... Poczekam jeszcze.
Edit: wszystko ok, jest zwolnienie ciążowe.
Wiera jak sytuacja u Ciebie? Mam nadzieję, że żaden małpiszon nie przylazł 😉
Kinga daj znać jak będziesz miała wynikWiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2020, 09:16
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother ja wiedzialam,ze Ci sie uda jak wlaczysz leczenie ale jestescie niesamowita para,ze w ciunze zachodzisz w cyklu przed kliniką 🤣baaaardzo sie cuesze,ze jest sliczny bejbik . Bedzie drugi chlopak-jak u mnie
Kinga super zrobilas straszac ja sanepidema niech ma za swoje.
mother84 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Mother potrafie sobie wyobrazic jaka jestes szczesliwa 😊 sliczny ten twoj suwaczek...juz kropek ma 2cm 😊
Ps. Tak dam znac jak bedzie wynik. Pewnie po 16stej..bo babka powiedziala ze 24godz czeka sie na wynik.
Wiera jestes tam? Testowalas? Czekamy na kropka 😍
Pap nie tyle co ja straszylam tylko to byla moja odpowiedz na jej chamskie teskty. Poprosilam ja grzecznie zeby nie rozpowiadala bo takich rzeczy sie nie mowi. A ona sie szyderczo smiala ze powie wszystkim jak bedzie chciala i ze zreszta kim ja jestem ze mna ludzie mieli by sie interesowac. Wiec ja do niej ze niedlugo sama bedzie mogla sie ludziom chwalic o sobie i o tescie. A powiedzialam im tylko dlatego bo bywaly u mnie i jak zauwaza pozniej u siebie objawy to beda wiedzialy co to. A tesciowa tez nienormalna,tesciu ma ostra cukrzyce przez ktora omalo nie stracil w czerwcu wzroku. Sama teraz jest przeziebiona a chodzi do coreczki sprzatac i gotowac. -
Kinga no daj znać koniecznie.
Szczęśliwa jestem, ale tak jeszcze na maksa to boję się cieszyć czasami 😶ale generalnie jestem dobrej myśli. mąż to w ogóle chyba czeka do prenatalnych i może wtedy uwierzy 😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Cześć dziewczyny jako długoletnia staraczka, która w koooońcu doczekała się dziecka, zamierzam ruszyć w przyszłym roku z blogiem dotyczącym walki z niepłodnością. Na razie przygotowują się merytorycznie i technicznie. Sama przez lata szukałam informacji i wsparcia w wielu pozamedycznych źródłach, m. in. tu na forum 😊 Jeżeli byłybyście zainteresowane informacją, że blog startuje, a potem jakie tematy będą tam poruszane, napiszcie proszę do mnie na priv, zostawiając mi maila, na którego będę mogła dać znać.
Oby jednak do nowego roku już jak najwięcej z Was mogło ujrzeć II na teście.
Niebawem przyjdzie mój czas starań o kolejne, wtedy pewnie lepiej się poznamy22.06.2020 Luiza :*
XII 2018 poronienie zatrzymane; Łucja - 10tc [*]
Hashimoto od 2007
Starania od XII 2015
jajowody drożne, histeroskopia ok
Mąż - morfologia 6%
AMH 8,07; 3 x UIU
X 2018 elektrokauteryzacja jajnika, usunięcie ognisk endometriozy
mthfr hetero, kwas metylowany i wit prenatalne