Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Justax witaj! ☺️ Proszę się rozgościć w naszym babskim gronie ☺️ na początek kwas foliowy i jak dopiero zaczynacie to luz póki co 😉
Kinga no to cały czas jest nadzieja 😁 trzymam kciuki ✊
Dziewczyny wiecie co, no przez Was teraz chcę suszarkę i Philipsa do depilacji 😂
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJustax wrote:Dzięki, a nie ma potrzeby pójścia do lekarza na jakieś kontrolne badania czy coś w tym stylu? A wy jak dziewczyny? Już się udało czy też dopiero się staracie?
Ja jak bylam na początku starań to uslyszalam ze mam przyjsc w ciąży lub za rok jsk sie nie uda byc w ciąży. -
aLunia wrote:Nobis a ile razy udało Ci się użyć? Też mi się marzy, to by było piękne pozbyć się włosów 😉
Girl mówimy o depilacji światłem. Bardzo przydatna zabawka jak się ma ciemne włoski do likwidacji.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:11
Synek 2020 r
Córcia 2022 r -
To nieźle, mówią że dobrze zrobić badania czy wszytko jest w porządku żeby w ciąży się nie okazało że jednak na coś się choruje.. A wy dziewczyny jak duże macie dzieci już? Ja mam córkę która w styczniu kończy 4 lata między innymi chyba dlatego zdecydowałam się na kolejne dziecko.. Ale nadal nie wiem czy jestem na to gotowa..
-
Nobis wrote:Użyłam może że 3 razy tak jak było opisane w instrukcji. Na nogach od kostek do kolan nie mam już jakiejś położy włosków ale dużo roboty przedemną. I tak jka Pola napisała mam dość buje owłosienie więc muszę zrobić całe nogi a to trochę trwa. Mi czas z instrukcji a czas realnej "zabawy" trawa dłużej.
Girl mówimy o depilacji światłem. Bardzo przydatna zabawka jak się ma ciemne włoski do likwidacji., są twarde i przyda mi się takie urządzenie ale muszę poczekać
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Witaj Justax 😉
Kinga a sikanca dzis robilas 🤔
Hekate ✊ za wizyte ja tez w tym tyg mam tylko ze w czwartek.
Adele oj lodowka to wydatek ale tez pd razu bym wolal lepsza co mi pasuje i nawyzej raty. A duzo zywnosci milas nie zespulo sie nic?
Wiera brzuch dalej boli 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:27
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Justax witaj 😊 ja tez z tych starajacych sie 😊 Mam corke 7lat i teraz zaluje ze tak zwlekalam bo zawsze cos bylo wazniejsze a teraz mam problemy z zajsciem niewiadomej przyczyny. Jezeli do konca roku sie nie uda to pomysle o klinice leczenia nieplodnosci. Co do badan ktore mozesz sobie zrobic a sa wazne przed zajsciem w ciaze to badania tarczycy, tsh,ft3 i ft4.
Mother ja tez bym chciala ten depilator i suszarke ,nowy sachochod ,kostke przed domem i strukture...ale nigdzie na ulicy nie znalazlam 100tys🤣 moze trzeba zacząć grac w lotka.
Zalozylam corce subkonto i od urodzenia przelewalam co miesiac okreslona kwote..od roku dostaje te 500+ to cala suma tam ląduje. Juz calkiem niezla kwota sie uzbierala, ale niewiem jakby sie palilo nie rusze tych pieniedzy bo to dla niej ,na studia moze ,na wesele kiedys ,moze do mieszkania...niewiem ,ale juz bede spokojna ze nie bede musiala kredytu dla niej brac zeby jej pomóc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2020, 11:44
-
Kinga2020 a jeśli mogę spytać to długo już się staracie? Ja do tej pory pory byłam na nie jeśli chodzi o drugie dziecko jednak wczoraj cały dzień o tym myślałam, że jest już dosyć duża, że za chwilę różnica będzie zbyt duza i się nie dogadaj. Ciągle myślałam że to nie jest dobry czas bo pieniądze, nowy dom ciągle wydatki i wogole ale chyba nigdy nie będzie idealnego czasu. Tak więc od wczoraj jestem na tak, dzisiaj planuje kupic kwas foliowy i w miarę możliwości dostać się do lekarza na jakąś kontrolna wizytę.
-
Wlasnie skończyliśmy nauczanie zdalne,... połączenie ok ale z tym małym gnojkiem to jakaś porazka... cała się spocilam 😁 pani organizacyjnie tłumaczyła co i jak to najbardziej się wtedy darł.. 2 godz na rękach.. Jaś miał coś powiedzieć do mikrofonu to Tymek wtedy miał najwiecej do powiedzenia.. koszmar.. mam nadzieje ze z dnia na dzień będzie lepiej.. musi Janek to sam ogarniać ...
Justax witaj i powodzenia. Po 6 miesiącach staran możesz iść do lekarza żeby Cię skierował na jakieś badania Podstawowe a na razie to luz. -
Justax na razie naprawdę na spokojnie. Ja pół roku bym sobie dała na luz totalny, łykaj kwas foliowy i tyle, ew.wlasnie tarczycowe możesz zrobić. Wiadomo każdy decyzję o drugim (czy kolejnym) dziecku musi podjąć sam, ale ja z perspektywy czasu na pewno nie czekałabym teraz tyle. Zaczęliśmy się starać jak synek miał 2.5 roku, a zaszłam jak ma prawie 6 lat...także różnie to bywa.
Kinga noooo przydałoby się wygrać ze stówkę 😂
Adelax u nas przedszkole na ten tydzień zamknięte i dziś pierwszy raz też zdalne mieliśmy przez zoom. Do tej pory, wiosną to tylko dostawaliśmy info jakie zadania do zrobienia itp, a dziś łączenie się z innymi. W sumie fajna sprawa, małemu się podobało. No, ale mi łatwiej, bo nie mam brzdąca małego obok. Obiad sobie w tym czasie robiłam 😂
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Justax to nie znaczy ze Ty tez musisz mieć problem. Niepotrzebnie się nie nakręcaj 🙂 tarczyce i prolaktyne zrób sobie nie wiem po 2-3 miesiącach
No mother najgorsze było to przeszkadzanie a Jaś chciał żebym ciagle przy nim była, rozmawiałam z nim i ma od jutra probowac sam -
Girl
Jest laserowa depilacja i światłem, to są inne zabiegi. Póki się nie wyglębilam też nie wiedziałam 😅Girl25 lubi tę wiadomość
Adaś ❤️ 17.10.2017 SN; 2660g, 50cm
Franiu ❤️ 20.12.2019 CC; 3390g, 57cm
Starania o drugiego maluszka:
30 lat
13.03.19 - 1 cykl z clo + ovitrelle + luteina = ciąża
21.02.19 - histeroskopia z sono HSG (wszystko drożne)
Starania o pierwszego maluszka:
28 lat, 14 cs - szczęśliwy
11.02.17 - bledziutka druga kreseczka na teście
27.01.17 - LAPAROSKOPIA - udrożnione jajowody, usunięty zrost na prawym jajniku, usunięte ogniska endometriozy -
Justax są tu dziewczyny, które mają już dwójkę, a nawet trójkę dzieci. W chwili obecnej ja i girl jesteśmy w ciąży (chyba tylko my zostałyśmy?), a reszcie cały czas kibicujemy i czekamy na pozytywne testy😁
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️