Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
mother84 wrote:Girl a miałaś dziś wizytę? To chyba normalne pod koniec, bo dziecko coraz większe i większy ucisk jest. Jeśli na wizycie wszystko ok to nie ma się czym martwić
Iza hm...ja nie wiem co Ci doradzić. Nasz zasypiał sam w łóżeczku, ale był konsekwentnie odkładany do niego, jak płakał, było chwilę przytulenia i kładzenie i tak aż zasnął, aż ten czas płaczu się w końcu skracał i zasypiał sam. W szczególnych przypadkach jak coś dolegało to wymagał by siedzieć przy nim. Godziny drzemek też dobrze jak są stałe, dzieci lubią rytuały. My przy łóżeczku mieliśmy taką grającą delikatnie małpkę i ją przed spaniem włączaliśmy to potem już kojarzył, że małpka i spanie. Dodatkowo ulubiona szmatka przytulanka. Nie mam pojęcia co więcej można doradzić.„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️ -
Nadzieja cieszę się, że jest ok i teraz kciuki za następna wizytę.
Iza a książkę bym musiała napisać, ogólnie toksyczna jest.
Hekate fajnie z wynikami ✊
Wiara ta wizytę z genetykiem umówiłas?
Głowa mi dzisiaj pęka 🙄nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Jestem u gin ,teraz bylam w aptece i czekam na zastrzyk z Pregnylu bo ovitrele nie bylo w aptekach ani hurtowniach. Strasznie sie boje igiel...
Owulacja powiedziala ze jutro bedzie (a jak sobie obliczalam w kalendarzu to czwartek-piatek),2 pecherzyki po 20mm i 22.. nie chciala mi zabardzo pregnylu dac bo powiedziala ze zastrzyk sie daje przy 18-19 i tylko chciala kontrole robic cyklu...
A co do tego pieczenia po ❤ to powiedziala ze maz ma moze jakas infekcje i musi sie zbadac .
Zastrzyk sie robi w dupsko? Boziuuu miekna mi nogi...ja pobrania krwi sie boje...ale dam rade ..musze -
Kinga to ladna ta wizyta ✊
Girl czekamy na wiesci.
Dziewczyny ustawilam suwaczek. Moze i szybko ale tak lubie na niego patrzec. 😍
Adele27, aLunia, pola89, Iza34, mother84, Kasia 1805 lubią tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Girl i jak po wizycie ?
Nadzieja piękny suwaczek 🥰 aż zatęskniłam za swoim 😂🤭
Kinga pregnyl robił mi mąż w dupsko 😅 będzie miał kto ci zrobic ? Ja z h czasu się czailam aż dałam się ukłuć mężowi 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:31
nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja uroczy suwak 😌 Też lubię na niego patrzeć 😃
aLunia tak, pisałam Mother że na czwartek mam teleporadę 😊 O właśnie, Mother pytał Cię genetyk o wyniki badań, mam jakieś naszykować?
Kinga oj, to bądźcie dzielni... Oby pierwsza potrzeba i ostatnia takich historii z igłą
Mnie wczoraj i przedwczoraj tak męczył brzuch, ciągle miałam wrażenie, że jelita chce mi rozsadzic, do tego często wizyty w toalecie.. Zaraz mi się z Tobą, Nadzieja skojarzyło, jak pisałaś że miałaś akcje jelitowe, ale pewnie byłoby zbyt pięknie, żeby było prawdziwe żeby i u mnie to coś zwiastowało 😂 A że obżarlam się jak świnia lazanią ze szpinaku to nie ma co daleko szukać przyczyny 🤪
Mother a jak synek? Już nie pokasłuje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:53
-
Ojj młody zrobił fik i jest w poprzek ustawiony 🤦, dlatego tak czuję , dlatego na lewym boku spać nie mogę bo tam ma głowę. Co zrobić żeby się przewrócił? Obojętnie w jaką stronę, nawet niech będzie pośladkowo. Szyjka jak była długa tak jest , nic się nie zmieniło. Mały waży 1,8 kg i ogólnie jest ok. Następna wizyta za 3 tygodnie, kolejna 14 stycznia jakby czasem coś miało szybciej się dziać , blizna cienka, rozwarcie, skurcze to cc będę miała dzień później a jak nie to 21 stycznia
nadzieja_86, pola89, mother84 lubią tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Wiera sory nie wyłapałam jakoś.
Jejuuu ale by było✊✊✊
Girl może jeszcze fiknie. Fajna data❤Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 21:14
-
Girl to juz niebawem ✊
Wiera zycze tego z calego 💓 niech beda rewolucje żołądkowe ☺️Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
zastrzyk mi robila polozna u tej gin , z mezem bym nie ryzykowala zeby mi robil zastrzyk. Nawet polozna sie potem stresowala bo sie trzeslam jak galareta ,i uprzedzilam ja ze moge ja kopnac z wrazenia ..smiala sie ,ale w sumie nie bylo sie czego bac,nawet nie poczulam. Dwa opakowania kazala mi kupic 2x 5000 i tyle mi wstrzyknela na raz...to dobrze? W ciagu ilu godz popekaja bo zapomnialam zapytac z wrazenia.
Sa 2 pecherzyki 20 i 22 mm...szansa na blizniaki?
W sobote mam przyjsc na kontrole i da mi luteine czy cos innego...
Sory dziewczyny jestem tak podeksytowana,czytalam was dzis pobierznie,chcialabym cos kazdej odpisac ale musze ochlonac bo nic nie pamietam...lece polozyc corke spac i brac sie za ❤.nadzieja_86 lubi tę wiadomość
-
Nadzieja, suwaczek uroczy 😍😍😍
Wiera, trzymam mocno✊✊✊
A mnie napierdziela jajnik i jestem od wczoraj mega zmęczona🙄nadzieja_86 lubi tę wiadomość
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Nadzieja piękny suwaczek ☺️
Wiera hm...żebym to ja z moim dziurami w mózgu pamiętała czy jakieś inne wyniki przekazywałam jej🙊 chyba nie, raczej omawialiśmy te mutacje, jakie badania wykonać jeszcze, co brać jak będą dane wyniki badań, ciąża itp. pytaj ją o wszystko😉 zapisz sobie na kartce i notuj co Ci mówi, bądź nagraj rozmowę, bo w wytycznych tak dokładnie potem chyba wszystkiego nie opisywała. A synek cudowne ozdrowienie 😁
Kinga ja się nie znam na tych zastrzykach to nie pomogę, ale ogólnie widzę, że wrażenia po wizycie u nowego ginekologa są pozytywne co? Przedstawiła jakiś plan działania?
Girl to już niedługo 🙊 a data ładna, Dzień Babci 😁
Hekate, a jajnik od owulki? Działaliście? 😁nadzieja_86 lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
mother84 wrote:Nadzieja piękny suwaczek ☺️
Hekate, a jajnik od owulki? Działaliście? 😁
Działaliśmy 😋
Nie chcę się nakręcać...bo może to do dupka, którego biorę od 8 dni?
Piesi też ma wrażliwe i bolące....
„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
😇11.02.2021 r.
Hekate42 wrote:Tak, wlaściwie od samej owu raz mniej raz bardziej, ale niezmiennie.
Działaliśmy 😋
Nie chcę się nakręcać...bo może to do dupka, którego biorę od 8 dni?
Piesi też ma wrażliwe i bolące....
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja ogromne gratki ze wszystko uklada sie pomyslnie ,teraz spokojnej ciazy mozna oficjalnie zyczyc.Rosnijcie zdrowo😊😘
Nobis czytalam gdzies ze kobitka leczyla sie w klinikach przez wiele lat zeby miec dziecko,wloncu cudem sie udalo i po porodzie w krotkim czasie zaszla naturalnie w ciaze bez zadnych wspomagaczy ,a jeszcze tak szybko nie planowali ,ukladala w glowie plan ze jak dziecko bedzie mialo rok to znowu do kliniki ,a tu zaskoczenie. Podobno po porodzie jak juz normalny cykl jest miesiaczkowy to i najwieksza plodnosc. Moze podejdz meza z tej strony ze jak pieluchy to w tym samym czasie,potem razem do szkoly beda chodzic ,szybko odchowacie. Albo powiedz ze bierzesz tabletki i bedzie ladowal do pelna az wkoncu zaskoczy a ty udasz zdziwiona bo przecuez bierzesz anty?
Iza a moze jakis chodzik? Kupowac juz sie moze nie oplaca ,ale moze porzyczyc od kogos? Ola bedzie w nim smigala a tobie rece odpoczna?
Wiera trzymam kciuki za 2kreski ,zeby ten genetyk juz nie byl potrzebny do konsultacji.
Hekate o tobie tez nie zapomnialam 🤪 rowniez zycze szybkiego zafasolkowania, zeby to hsg nie bylo potrzebne. Bedziesz miala zwykle hsg czy sono hsg? A co do dupka ,to ponoc podnosi on poziom prolaktyny i od tego moga piersi bolec. Ale jednak zycze zeby to byla fasolka,trzymam ✊.
Wiecie co wczoraj do tej poloznej przyszla kobitka z prezentami dla poloznej i gin w podziekownaniu za opieke przed i po porodzie i w karmieniu. I podsluchalam jak mowila o nietolerancji latkozy i skazie bo dziecko dostalo wysypki.ze polozna jej doradzila zeby odstawila bialko jajka kurzego bo to najczesciej uczula,i ze to byl strzal w 10 i by sie tego nie spodziewala...a bialko jaja jest w chlebie,makaronach itp...wiec z wielu rzeczy musiala zrezygnowac. A i na zwiekszenie ilosci pokarmu herbatka z lisci malin.
Mother tak jestem zadowolona z tej gin...powiedziala ze jak sie nie uda to bedziemy kontrolowac cykl...i ze za pozno do niej przyszlam bo powinnam max w 9 dniu cyklu ,bo wczoraj juz i tak ten zastrzyk w ostatniech chwili wzielam i zeby dzis zadzialal ,choc ma na to 36 godz ale mam nadzieje ze pekna wczesniej. Ta gin jest taka wyluzowana ,na ty mowi ,kochaniutka,skarbenku...zagaduje duzo i mowi konkrety. I nie oburza sie ze cos sie tez wie w tym temacie ..kazala mi przyniesc opis i plyte z hsg na sobote i zobaczy,a wczesniej zaden lekarz nie chcial pomimo moich próśb. A i mowila ze progesteron bada sie w 21dniu cyklu 3 razy ,bo jeden raz jak zbadamy to mozemy trafic w dobowy spadek i wynik niemiarodajny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 08:41
-
Nadzieja super że wszystko dobrze
mi się zawsze suwaczki podobały ale nie umiem ich dodawać
Hekate dupek może dawać różne objawy ale życzę Ci z całego serca żeby była to ciąża
Mother czyżby mózg ciążowy się włączył 🤣
Girl jeszcze chwila i będziecie we 4
Alunia weekend był fajny - szczególnie niedziela i to nie że był mikolaj tylko bo spędziliśmy fajny czas bez krzyków, awantur, furii itd. Odkąd była ta psycholog i prosiła żeby w żłobku jedna ciocia poswiecala Zosi więcej uwagi to jest lepiej i w żłobku i w domu. My w domu też dokladamy swoja "cegielke" i już widać efektychyba dobrze że mąż poszedł na to spotkanie z psycholog bo widzę że się bardzo stara (wcześniej też ale teraz wie że niektóre zachowania są normalne i musimy to jakoś przeżyć).
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Kinga super że na takiego lekarza trafiłaś. Oby Cię doprowadziła do celu
Nobis (Kinga nie obraz się) ale nie zmuszaj męża do drugiego dziecka, oni naprawdę nie ogarniaja niemowlaków. Mój mąż np jest zadaniowy: zmieni pieluche, da butelkę, przebierze ale jak ma się nią zająć to nie wie jak - nie wie co ma robić... A ze starszą to już inna sprawa: wyglupiaja się, rysują, grają, tańczą, rozmawiają... Ona ma dopiero dwa i pół roku ale to inny świat
myślę że dojdziecie do kompromisu w tej sprawie
4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Miśkowa to wspaniałe, że u Was poprawa☺️ niech już to trwa i trwa 😉 a dziury w mózgu to ja mam już że starości kochana 😂
Kinga cieszę się, że jesteś zadowolona z gin, trzymam kciuki, żeby niedługo te wizyty zaowocowały pozytywnym testem ✊Miśkowa lubi tę wiadomość
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️