X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Girl a miałaś dziś wizytę? To chyba normalne pod koniec, bo dziecko coraz większe i większy ucisk jest. Jeśli na wizycie wszystko ok to nie ma się czym martwić

Iza hm...ja nie wiem co Ci doradzić. Nasz zasypiał sam w łóżeczku, ale był konsekwentnie odkładany do niego, jak płakał, było chwilę przytulenia i kładzenie i tak aż zasnął, aż ten czas płaczu się w końcu skracał i zasypiał sam. W szczególnych przypadkach jak coś dolegało to wymagał by siedzieć przy nim. Godziny drzemek też dobrze jak są stałe, dzieci lubią rytuały. My przy łóżeczku mieliśmy taką grającą delikatnie małpkę i ją przed spaniem włączaliśmy to potem już kojarzył, że małpka i spanie. Dodatkowo ulubiona szmatka przytulanka. Nie mam pojęcia co więcej można doradzić.
    Girl, to jest normalne🤗

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero czekam na wizytę, wejdę pewnie gdzieś koło 19:30

nadzieja_86 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja cieszę się, że jest ok i teraz kciuki za następna wizytę.

Iza a książkę bym musiała napisać, ogólnie toksyczna jest.

Hekate fajnie z wynikami ✊
    Wiara ta wizytę z genetykiem umówiłas?

Głowa mi dzisiaj pęka 🙄

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem u gin ,teraz bylam w aptece i czekam na zastrzyk z Pregnylu bo ovitrele nie bylo w aptekach ani hurtowniach. Strasznie sie boje igiel...
    Owulacja powiedziala ze jutro bedzie (a jak sobie obliczalam w kalendarzu to czwartek-piatek),2 pecherzyki po 20mm i 22.. nie chciala mi zabardzo pregnylu dac bo powiedziala ze zastrzyk sie daje przy 18-19 i tylko chciala kontrole robic cyklu...
    A co do tego pieczenia po ❤ to powiedziala ze maz ma moze jakas infekcje i musi sie zbadac .
    Zastrzyk sie robi w dupsko? Boziuuu miekna mi nogi...ja pobrania krwi sie boje...ale dam rade ..musze

• nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to ladna ta wizyta ✊

Girl czekamy na wiesci.

Dziewczyny ustawilam suwaczek. Moze i szybko ale tak lubie na niego patrzec. 😍

Adele27, aLunia, pola89, Iza34, mother84, Kasia 1805 lubią tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl i jak po wizycie ?

Nadzieja piękny suwaczek 🥰 aż zatęskniłam za swoim 😂🤭

Kinga pregnyl robił mi mąż w dupsko 😅 będzie miał kto ci zrobic ? Ja z h czasu się czailam aż dałam się ukłuć mężowi 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:31

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja uroczy suwak 😌 Też lubię na niego patrzeć 😃

aLunia tak, pisałam Mother że na czwartek mam teleporadę 😊 O właśnie, Mother pytał Cię genetyk o wyniki badań, mam jakieś naszykować?

Kinga oj, to bądźcie dzielni... Oby pierwsza potrzeba i ostatnia takich historii z igłą :)

Mnie wczoraj i przedwczoraj tak męczył brzuch, ciągle miałam wrażenie, że jelita chce mi rozsadzic, do tego często wizyty w toalecie.. Zaraz mi się z Tobą, Nadzieja skojarzyło, jak pisałaś że miałaś akcje jelitowe, ale pewnie byłoby zbyt pięknie, żeby było prawdziwe żeby i u mnie to coś zwiastowało 😂 A że obżarlam się jak świnia lazanią ze szpinaku to nie ma co daleko szukać przyczyny 🤪

Mother a jak synek? Już nie pokasłuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 20:53

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj młody zrobił fik i jest w poprzek ustawiony 🤦, dlatego tak czuję , dlatego na lewym boku spać nie mogę bo tam ma głowę. Co zrobić żeby się przewrócił? Obojętnie w jaką stronę, nawet niech będzie pośladkowo. Szyjka jak była długa tak jest , nic się nie zmieniło. Mały waży 1,8 kg i ogólnie jest ok. Następna wizyta za 3 tygodnie, kolejna 14 stycznia jakby czasem coś miało szybciej się dziać , blizna cienka, rozwarcie, skurcze to cc będę miała dzień później a jak nie to 21 stycznia

nadzieja_86, pola89, mother84 lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiera sory nie wyłapałam jakoś.
    Jejuuu ale by było✊✊✊

Girl może jeszcze fiknie. Fajna data❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2020, 21:14

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl to juz niebawem ✊

Wiera zycze tego z calego 💓 niech beda rewolucje żołądkowe ☺️

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzyk mi robila polozna u tej gin , z mezem bym nie ryzykowala zeby mi robil zastrzyk. Nawet polozna sie potem stresowala bo sie trzeslam jak galareta ,i uprzedzilam ja ze moge ja kopnac z wrazenia ..smiala sie ,ale w sumie nie bylo sie czego bac,nawet nie poczulam. Dwa opakowania kazala mi kupic 2x 5000 i tyle mi wstrzyknela na raz...to dobrze? W ciagu ilu godz popekaja bo zapomnialam zapytac z wrazenia.
    Sa 2 pecherzyki 20 i 22 mm...szansa na blizniaki?
    W sobote mam przyjsc na kontrole i da mi luteine czy cos innego...

Sory dziewczyny jestem tak podeksytowana,czytalam was dzis pobierznie,chcialabym cos kazdej odpisac ale musze ochlonac bo nic nie pamietam...lece polozyc corke spac i brac sie za ❤.

• Hekate42 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, suwaczek uroczy 😍😍😍
    Wiera, trzymam mocno✊✊✊
    A mnie napierdziela jajnik i jestem od wczoraj mega zmęczona🙄

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja piękny suwaczek ☺️

Wiera hm...żebym to ja z moim dziurami w mózgu pamiętała czy jakieś inne wyniki przekazywałam jej🙊 chyba nie, raczej omawialiśmy te mutacje, jakie badania wykonać jeszcze, co brać jak będą dane wyniki badań, ciąża itp. pytaj ją o wszystko😉 zapisz sobie na kartce i notuj co Ci mówi, bądź nagraj rozmowę, bo w wytycznych tak dokładnie potem chyba wszystkiego nie opisywała. A synek cudowne ozdrowienie 😁

Kinga ja się nie znam na tych zastrzykach to nie pomogę, ale ogólnie widzę, że wrażenia po wizycie u nowego ginekologa są pozytywne co? Przedstawiła jakiś plan działania?

Girl to już niedługo 🙊 a data ładna, Dzień Babci 😁

Hekate, a jajnik od owulki? Działaliście? 😁

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Nadzieja piękny suwaczek ☺️

Hekate, a jajnik od owulki? Działaliście? 😁
    Tak, wlaściwie od samej owu raz mniej raz bardziej, ale niezmiennie.
    Działaliśmy 😋
    Nie chcę się nakręcać...bo może to do dupka, którego biorę od 8 dni?
    Piesi też ma wrażliwe i bolące....

😇11.02.2021 r.
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Tak, wlaściwie od samej owu raz mniej raz bardziej, ale niezmiennie.
    Działaliśmy 😋
    Nie chcę się nakręcać...bo może to do dupka, którego biorę od 8 dni?
    Piesi też ma wrażliwe i bolące....
    Nooooo oby nie musiało dojść do hsg😁✊✊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2020, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ogromne gratki ze wszystko uklada sie pomyslnie ,teraz spokojnej ciazy mozna oficjalnie zyczyc.Rosnijcie zdrowo😊😘
    Nobis czytalam gdzies ze kobitka leczyla sie w klinikach przez wiele lat zeby miec dziecko,wloncu cudem sie udalo i po porodzie w krotkim czasie zaszla naturalnie w ciaze bez zadnych wspomagaczy ,a jeszcze tak szybko nie planowali ,ukladala w glowie plan ze jak dziecko bedzie mialo rok to znowu do kliniki ,a tu zaskoczenie. Podobno po porodzie jak juz normalny cykl jest miesiaczkowy to i najwieksza plodnosc. Moze podejdz meza z tej strony ze jak pieluchy to w tym samym czasie,potem razem do szkoly beda chodzic ,szybko odchowacie. Albo powiedz ze bierzesz tabletki i bedzie ladowal do pelna az wkoncu zaskoczy a ty udasz zdziwiona bo przecuez bierzesz anty?
    Iza a moze jakis chodzik? Kupowac juz sie moze nie oplaca ,ale moze porzyczyc od kogos? Ola bedzie w nim smigala a tobie rece odpoczna?
    Wiera trzymam kciuki za 2kreski ,zeby ten genetyk juz nie byl potrzebny do konsultacji.
    Hekate o tobie tez nie zapomnialam 🤪 rowniez zycze szybkiego zafasolkowania, zeby to hsg nie bylo potrzebne. Bedziesz miala zwykle hsg czy sono hsg? A co do dupka ,to ponoc podnosi on poziom prolaktyny i od tego moga piersi bolec. Ale jednak zycze zeby to byla fasolka,trzymam ✊.

Wiecie co wczoraj do tej poloznej przyszla kobitka z prezentami dla poloznej i gin w podziekownaniu za opieke przed i po porodzie i w karmieniu. I podsluchalam jak mowila o nietolerancji latkozy i skazie bo dziecko dostalo wysypki.ze polozna jej doradzila zeby odstawila bialko jajka kurzego bo to najczesciej uczula,i ze to byl strzal w 10 i by sie tego nie spodziewala...a bialko jaja jest w chlebie,makaronach itp...wiec z wielu rzeczy musiala zrezygnowac. A i na zwiekszenie ilosci pokarmu herbatka z lisci malin.
    Mother tak jestem zadowolona z tej gin...powiedziala ze jak sie nie uda to bedziemy kontrolowac cykl...i ze za pozno do niej przyszlam bo powinnam max w 9 dniu cyklu ,bo wczoraj juz i tak ten zastrzyk w ostatniech chwili wzielam i zeby dzis zadzialal ,choc ma na to 36 godz ale mam nadzieje ze pekna wczesniej. Ta gin jest taka wyluzowana ,na ty mowi ,kochaniutka,skarbenku...zagaduje duzo i mowi konkrety. I nie oburza sie ze cos sie tez wie w tym temacie ..kazala mi przyniesc opis i plyte z hsg na sobote i zobaczy,a wczesniej zaden lekarz nie chcial pomimo moich próśb. A i mowila ze progesteron bada sie w 21dniu cyklu 3 razy ,bo jeden raz jak zbadamy to mozemy trafic w dobowy spadek i wynik niemiarodajny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 08:41

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja super że wszystko dobrze :) mi się zawsze suwaczki podobały ale nie umiem ich dodawać :/

Hekate dupek może dawać różne objawy ale życzę Ci z całego serca żeby była to ciąża :)

Mother czyżby mózg ciążowy się włączył 🤣

Girl jeszcze chwila i będziecie we 4 :)

Alunia weekend był fajny - szczególnie niedziela i to nie że był mikolaj tylko bo spędziliśmy fajny czas bez krzyków, awantur, furii itd. Odkąd była ta psycholog i prosiła żeby w żłobku jedna ciocia poswiecala Zosi więcej uwagi to jest lepiej i w żłobku i w domu. My w domu też dokladamy swoja "cegielke" i już widać efekty :) chyba dobrze że mąż poszedł na to spotkanie z psycholog bo widzę że się bardzo stara (wcześniej też ale teraz wie że niektóre zachowania są normalne i musimy to jakoś przeżyć).

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga super że na takiego lekarza trafiłaś. Oby Cię doprowadziła do celu :)

Nobis (Kinga nie obraz się ;) ) ale nie zmuszaj męża do drugiego dziecka, oni naprawdę nie ogarniaja niemowlaków. Mój mąż np jest zadaniowy: zmieni pieluche, da butelkę, przebierze ale jak ma się nią zająć to nie wie jak - nie wie co ma robić... A ze starszą to już inna sprawa: wyglupiaja się, rysują, grają, tańczą, rozmawiają... Ona ma dopiero dwa i pół roku ale to inny świat :) myślę że dojdziecie do kompromisu w tej sprawie :)

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa to wspaniałe, że u Was poprawa☺️ niech już to trwa i trwa 😉 a dziury w mózgu to ja mam już że starości kochana 😂
    Kinga cieszę się, że jesteś zadowolona z gin, trzymam kciuki, żeby niedługo te wizyty zaowocowały pozytywnym testem ✊

Miśkowa lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny widzę pozytywne fluidy od każdej 🥰 oby była fala II kresek 😁

calanthe lubi tę wiadomość

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
‹‹ 2367 2368 2369 2370 2371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ