X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother chyba że będę mieć jakieś rozwarcie, blizna cienka to wtedy 15 :p. Później niż 21 nie chce bo już mówiłam że 26 chce wyjść 😁

mother84 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa fajnie ze u Was coraz lepiej🙂

Hekate kiedy powinnaś mieć @ ? Który to dzień cyklu?

Kinga dobry gin to podstawa ! Tak wiec trzymam kciuki

Słuchajcie u mojego brzdąca atopowe zapalenie skory najprawdopodobniej.. od samego początku jak się urodził to miał jakieś problemy skorne, karmiłam wtedy piersią i myślałam ze coś zjadłam ze może skaza białkowa dostałam jakieś mascie robione i pomagały. Długo tez się męczyliśmy z ciemieniucha na pewno Wam wspominałam. AZS tez brałam pod uwage ale z przyjściem lata wszystko zniknęło jak reka odjął. I teraz od września znów się borykamy 😢 stosowałam jakieś mascie i kąpiele ale jest coraz gorzej dostałam od pediatry 2 mascie robione i zyrtec mam nadzieje ze pomogą.. nabiału nie je od 2 tyg. Ale to wszystko złożyło się jakoś tez jak odstawiałam od piersi i zaczął pic bebiko ale dr nid kazała póki co zmieniać mleka. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie bo synek jest cały w swędzących latkach 😢 podobno AZS ma to do siebie ze znika wlasnie a potem znów się pojawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 09:38

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Misiowa fajnie ze u Was coraz lepiej🙂

Hekate kiedy powinnaś mieć @ ? Który to dzień cyklu?

Kinga dobry gin to podstawa ! Tak wiec trzymam kciuki

Słuchajcie u mojego brzdąca atopowe zapalenie skory najprawdopodobniej.. od samego początku jak się urodził to miał jakieś problemy skorne, karmiłam wtedy piersią i myślałam ze coś zjadłam ze może skaza białkowa dostałam jakieś mascie robione i pomagały. Długo tez się męczyliśmy z ciemieniucha na pewno Wam wspominałam. AZS tez brałam pod uwage ale z przyjściem lata wszystko zniknęło jak reka odjął. I teraz od września znów się borykamy 😢 stosowałam jakieś mascie i kąpiele ale jest coraz gorzej dostałam od pediatry 2 mascie robione i zyrtec mam nadzieje ze pomogą.. nabiału nie je od 2 tyg. Ale to wszystko złożyło się jakoś tez jak odstawiałam od piersi i zaczął pic bebiko ale dr nid kazała póki co zmieniać mleka. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie bo synek jest cały w swędzących latkach 😢 podobno AZS ma to do siebie ze znika wlasnie a potem znów się pojawia

Obecnie 21 dc. Ostatnio miałam cykl 26 dni, poprzedni 28.
    Duphaston jeszcze jutro i pojutrze, więc teoretycznie @ powinna przyjść kilka dni po...

Mój Syn ma AZS od urodzenia - najgorzej było do 3 roku zycia, potem już luz do opanowania - remisje są bardzo długie, jak będziecie dbać.
    Kosmetyki BIODERMA ATODERM są w tej chwili w mojej ocenie najlepsze dla atopowców.
    Bebiko nie jest dobrym mlekiem.
    Polecam Bebilon PEPTI
    Zyrtec dostawal od małego - do tej pory jest na antyhistaminach.
    Obserwuj uczulenie na produkty, to przewaznie idzie w parze...

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Hekate😘 czy te kosmetyki stosować nawet jak skora ładnie wyglada? Teraz to jest masakra, w niektórych miejscach ma strupki już bo drapie. Wiec tymi maściami robionymi spróbuje je zlikwidować
    Bebilon pepti jest dla alergikow? Wczoraj przeglądałam enfamil i bebiko extra care

• mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuu Adelax ja z AZS nie pomogę. Nie wiem co Ci doradzić. Nasz miał skazę białkową to też pił Bebilon pepti na receptę i oilatum stosowaliśmy do kąpieli i balsam, ale AZS to już wyższa szkoła jazdy. Wiem, że AZS często jest powiązane ze skazą, więc myślę, że tu warto się zastanowić nad mlekiem i dietą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 10:04

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AdelaX wrote:
    Dzięki Hekate😘 czy te kosmetyki stosować nawet jak skora ładnie wyglada? Teraz to jest masakra, w niektórych miejscach ma strupki już bo drapie. Wiec tymi maściami robionymi spróbuje je zlikwidować
    Bebilon pepti jest dla alergikow? Wczoraj przeglądałam enfamil i bebiko extra care

Tak Bebilon PEPTI DHA - dla alergików.
    Jak skóra wygląda ladnie i się nie drapie, to możesz coś tańszego, np MEDIDERM, EMOLIUM etc.
    A te maści robione to jakie masz?
    Podejrzewam cholesterolową i witaminową - pediatrzy maja pierdolca na punkcie cholesterolowej 😂
    I tak jak pisze mother - dieta eliminacyjna, niestety...

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hekate42 wrote:
    Tak Bebilon PEPTI DHA - dla alergików.
    Jak skóra wygląda ladnie i się nie drapie, to możesz coś tańszego, np MEDIDERM, EMOLIUM etc.
    A te maści robione to jakie masz?
    Podejrzewam cholesterolową i witaminową - pediatrzy maja pierdolca na punkcie cholesterolowej 😂
    I tak jak pisze mother - dieta eliminacyjna, niestety...

W mediderm kapiemy już od dłuższego czasu, emolium tez mam do smarowania. Tak jakbyś zgadła z cholesterolem mam🤣 pomoże ?
    Czyli ta bioderma pomoże na takie liszaje suche wlasnie?
    Czytałam żeby odstawić meko, przetwory i jaja ( z tego co mały jadł) na razie tego nie je. Ale wciąż podaje bebiko..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 10:33

• mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pediatra jak da receptę to Bebilon pepti masz refundowane i taniej

AdelaX lubi tę wiadomość

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mother84 wrote:
    Pediatra jak da receptę to Bebilon pepti masz refundowane i taniej
    Dzieki Mother 😘

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma ma dzieci z azs i dieta rozszerzana pod opieką alergologa ale głównie bez nabiału, glutenu a z mięsa to tylko drób, mleko też ma na recepte

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax nasz od początku był na Bebilon pepti, tylko dwa tyg kp. Koło roku właśnie powoli przechodziliśmy na inne mleko i nabiał, bo skazą podobno właśnie często po roczku ustępuje i tak u nas było

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu coraz bardziej jestem załamana.. przeraża mnie ta dieta, ja już teraz mam problem co mu przygotować do jedzenia...

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Bebilon Pepit jest refundowany i za op. Na receptę wychodzi gdzieś koło 11 zł , a przynajmniej tak było gdzieś 2 lata temu, teraz coś może być więcej bo u nas w trakcie trochę się cenowo o 2 zł podnieśli.

Uff, chyba się młody przewrócił bo czuję kopniaki pod biustem 😁

AdelaX lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • Wiera Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też było stwierdzone AZS, jak syn miał koło 2 miesięcy, dieta eliminacyjna, tylko że w moim wydaniu kp, a rozszerzanie powoli po jednym produkcie i obserwacja. Emolienty do pielęgnacji i kąpieli itd. Najgorzej na szyi i dekolcie, trochę rączki. Po diecie plamy zaczęły w większości schodzić, przy czym to trwało kilka tygodni. Potem, jak syn miał półtora roku i zmiany głównie na rękach, inny alergolog stwierdził że jednak to nie AZS tylko mieszkowe zapalenie skóry, zlecił kremy z mocznikiem i przeszło. Weszła alergia wziewna, więc i tak jest syn w poradni alergologicznej, choć z racji pandemii dawno tam nie byliśmy.
    Jeśli to uczulenie na białko to konieczna jest zmiana mleka, w tej chwili jest kilka antyalergicznych, Neocate z nowszych, inaczej możesz dietą kombinować, a i tak to nic nie da 🙄

AdelaX lubi tę wiadomość

9f7jgu9r4mx0xbls.png
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax - w mojej ocenie zmiana mleko, to podstawa.

AdelaX lubi tę wiadomość

😇11.02.2021 r.
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl ta moja kolezanka co w 8miesiacu jest ma rozwarcie juz ponad 6cm, skurcze zapisuja sie na ktg ale ich nie czuje , za to czuje jakby dziecko zaraz mialo wyjsc ,ale zadnych boli. Gin ja wczoraj zbadala i kazala z samego rana jechac do szpitala,i ze gin bedzie jutro na dyżurze w szpitalu to podadza jej oxytocyne. Dzis na przyjeciu lekarz ja wysmial ze przyszla,ze powinna czekac na skurcze...ze to normalne ze przy 3 dziecku rozwarcie robi sie wczesniej . Ten lekarz podobno nie lubi sie z jej gin...no ale zeby ich sympatia do siebie miala by odbijac sie na pacjencie? Jakas porazka.

Ale za to mowi ze polozne sa jak anioly, kazda rodzaca lezy sama na sali.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam bebilon pepti do stsrszej córki i całkiem tanio wychodziło pamiętam. Do teraz ma lekkie problemy ze skóra. Super sprawdza się u nas masło shea z nacomi jak coś to polecam.
    Adelax a jak był mały to oprócz tej ciemieniuchy były inne problemy?

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Nobis Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Nobis (Kinga nie obraz się ;) ) ale nie zmuszaj męża do drugiego dziecka, oni naprawdę nie ogarniaja niemowlaków. Mój mąż np jest zadaniowy: zmieni pieluche, da butelkę, przebierze ale jak ma się nią zająć to nie wie jak - nie wie co ma robić... A ze starszą to już inna sprawa: wyglupiaja się, rysują, grają, tańczą, rozmawiają... Ona ma dopiero dwa i pół roku ale to inny świat :) myślę że dojdziecie do kompromisu w tej sprawie :)

Może masz rację. On w sumie chyba nie do końca pewnie się czuje w roli ojca. Nie powiem asystuje mi w opiece nad Małym jak jest w domu. Sam da sobie radę ale jak ja jestem to woli mi oddać pierwszeństwo działania.

Synek 2020 r
    Córcia 2022 r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nobis a ja myślę ze jest poprostu zmeczony. Dawne zycie nie wroci, maluszek potrzebuje stałej opieki i może wydaje mu się ze nie dacie rady z 2. Trzeba dac mu troche czasu.

• AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Też miałam bebilon pepti do stsrszej córki i całkiem tanio wychodziło pamiętam. Do teraz ma lekkie problemy ze skóra. Super sprawdza się u nas masło shea z nacomi jak coś to polecam.
    Adelax a jak był mały to oprócz tej ciemieniuchy były inne problemy?

Tak miał co jakiś czas takie suche miejsca ale nie do takiego stopnia jak teraz. Wcześniej ta maść robiona pomogła. Teraz jest jakaś inna wlasnie z cholesterolem bo dr mówiła ze inna przepisze.
    A Twoja córcia tez AZS?

Hekate poczekam ze zmiana mleka do przyszłego tyg. Jak zadzwonię na wizytę to może da mi wlasnie recepte. A powiedz mi czy te kosmetyki z biodermy pomagają wlasnie na takie już takie brzydkie rany czy na początku jak się pojawiają trzeba smarować?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2020, 15:43

‹‹ 2368 2369 2370 2371 2372 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ