X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin miala racje ze dzis owu.. test wyszedl mega wyrazny! Tak grubych krech sie nie spodziewalam.
    I wogole maz jakos wczoraj zaczal dopytywac o badania, sam mi mowil o czyms czy mozemy jeszcze z czyms podzialac,zdziwilam sie ze zna takie medyczne sformuowania,,wyglada na to ze cos podczytywal sobie...chyba po tym jak mu ostatnio powiedzialam ze tylko mi chyba na tym zalezy i robie co moge ,a jemu jak sie uda to sie uda.
    A snilo mi sie dzis ze maz dal mi 50tys ,po 10 tys zaplombowanych ,a ja do niego :tylko tyle ? A nie zapomniales o obiecanym tysiacu co miesiac?
    Nawet przez sen jestem wredna.
    A potem snila mi sie biala mysz,przed ktora uciekalam ,piszczalam a ona mi latala miedzy nogami ...wrrrr okropne

• Miśkowa Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza pewnie zmęczenie też się daje we znaki... Mój to czasami myśli że dalej jest bez dzieci i się wkurza jak nie może sobie poleżeć i "pogrzebać" w tel bo Zosia od razu jest przy nim i tez chce no i awantura gotowa 🤣

4 cs o drugiego bobasa - II 03.01; <3 20.01
    Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
    Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
    czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
    On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%)
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to proszę się intensywnie 🐝🐝🐝😁 a faceci to czasem chyba sprawiają tylko takie wrażenie, że im nie zależy. Tak naprawdę myślę, że się przejmują tym wszystkim, zależy im, tylko oni duszą to w sobie, a nie tak jak my, że musimy się wypłakać, wygadać 😉

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
    Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
    II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
    cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    08.09.2020 test ciążowy +
    29.09.2020 ♥️
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to proszę bzykać do woli 🤣😘
    Tez uważam jak Mother ze oni to bardziej ukrywają w środku

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkowa wrote:
    Iza pewnie zmęczenie też się daje we znaki... Mój to czasami myśli że dalej jest bez dzieci i się wkurza jak nie może sobie poleżeć i "pogrzebać" w tel bo Zosia od razu jest przy nim i tez chce no i awantura gotowa 🤣

Ale wam powiem ze moj ostatnio widzi ze z Olą jest ciężko i mimo ze pracuje a w drugim pokoju sklada puzzle tak dla relaksu (oboje to uwielbiamy) to jak ja potrzebuje to przychodzi i zajmuje sie Olą, widzi ze potrzebuje pomocy.

• aLunia Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj miałam kryzys dzieciowy a mój mąż to idź może do pepco🤣 tak mnie rozśmieszył tym.

Adelax ona mi dużo ulewala jak była mała i płakała, ciągle sucha skóra. Dostała bebilon pepti w ciemno i po tym inne dziecko. Około roku z tego wyszła ale skóra dalej taka szorstka i niby takie lekkie AZP, uczulona jest na trawę i zyto, no i w okresie pylenia to się nasila. ZANIM doszliśmy do tego to miała takie placki jakby czerwone mega suche i nawet jakaś maść ze sterydem na to miała. No ale jest dużo lepiej teraz bo raz, że jesteśmy po jednym sezonie odczulania plus leki na alergie.

Kinga no pięknie to teraz do dzieła😁

Miskowa zapomniałam ci napisać że cieszę się z waszego weekendu i oby tak dalej. Zima minie to będziecie na prostej drodze😘

Kasia 1805 lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Girl ta moja kolezanka co w 8miesiacu jest ma rozwarcie juz ponad 6cm, skurcze zapisuja sie na ktg ale ich nie czuje , za to czuje jakby dziecko zaraz mialo wyjsc ,ale zadnych boli. Gin ja wczoraj zbadala i kazala z samego rana jechac do szpitala,i ze gin bedzie jutro na dyżurze w szpitalu to podadza jej oxytocyne. Dzis na przyjeciu lekarz ja wysmial ze przyszla,ze powinna czekac na skurcze...ze to normalne ze przy 3 dziecku rozwarcie robi sie wczesniej . Ten lekarz podobno nie lubi sie z jej gin...no ale zeby ich sympatia do siebie miala by odbijac sie na pacjencie? Jakas porazka.

Ale za to mowi ze polozne sa jak anioly, kazda rodzaca lezy sama na sali.
    No właśnie do was miałam pisać, jak to jest. Ze starszym jak byłam w ciąży to w 31 TC miałam już skrócona szyjke, a wczoraj ginekolog mi mówił że szyjka się nie skróciła a to był 32 TC . Chyba że przez to że ten jeszcze fika w każdą stronę , nie daje takiego naporu na szyjkę cały czas więc się nie skraca jeszcze. Ciekawe od czego to zależy, ma któraś jakiś pomysł?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia hahaha do Pepco Cię wysyłał 😂😂😂😂 padłam

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
    Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adelax, same kosmetyki mogą nie zniwelować stanu obecnego, ale wycisza na pewno, plus Zyrtec plus mleko i powinno być lepiej🤗

AdelaX lubi tę wiadomość

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
  • Kasia 1805 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia wrote:
    Ja wczoraj miałam kryzys dzieciowy a mój mąż to idź może do pepco🤣 tak mnie rozśmieszył tym.

Adelax ona mi dużo ulewala jak była mała i płakała, ciągle sucha skóra. Dostała bebilon pepti w ciemno i po tym inne dziecko. Około roku z tego wyszła ale skóra dalej taka szorstka i niby takie lekkie AZP, uczulona jest na trawę i zyto, no i w okresie pylenia to się nasila. ZANIM doszliśmy do tego to miała takie placki jakby czerwone mega suche i nawet jakaś maść ze sterydem na to miała. No ale jest dużo lepiej teraz bo raz, że jesteśmy po jednym sezonie odczulania plus leki na alergie.

Kinga no pięknie to teraz do dzieła😁

Miskowa zapomniałam ci napisać że cieszę się z waszego weekendu i oby tak dalej. Zima minie to będziecie na prostej drodze😘
    Pepco... Hm.... W sumie niemal jak Złote tarasy 😁😅 też można poszaleć z zakupami 😂

1usa3e5eqfm95ffb.png
    1usaanlixij2wnrc.png
    km5sdf9hddbxde6t.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aLunia hahahhaha do Pepco ale się uśmiałam 😂😂

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nadzieja_86 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to dzialacie owocnie ✊❤️

Adelax nawet nic nie poradze bo nie wiem ale wdzie dziewczyny maja wiedze. Aby szybko znalzlo sie

Alunia pepco i jeszcze kartę do tego 😁 chlop chociaz wie jak dogodzic.

Hekate aby @ przesltaszyla sie badania i nie przylazla 😘

Wiera jutro juz wizyta ciekawe co ten genetek doradzi 🤗

A ja dzis zaczalam cos brzuch czuc i ciagnie tak w dol az sie ucieszylam ☺️ bo tak bezobjawowo caly czas.
    W piatek mam poworzyc bete i takie inne badania tez mam TSH mocz... ale najgorzej ze mija ma katar i nie pojdzie do przedszkola a maz w pracy i nie mam jak tego zorganizowac a to jedyny dzien jaki mam wolny. ( a wieicie cirka rylko 2 bety robilam a teraz gin sama chce wiecej 🤷‍♀️)

Hekate42 lubi tę wiadomość

Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️

29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
    Luty 2020 cb
    Grudzien 2020 7 tc moj 👼
    Luty 2021 hashimoto
    Letrox, metformina, duphaston.
    Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
    Acard
    TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
    ASA, APA, AOA ujemne
    Zespół antyfosfolipidowy ujemy
    Antykoagulant toczniowy ujemny
    Kariotyp mój i męża prawidlowy
    ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
    Cross match 8, allo mlr 28
    Kir Bx z brakującymi 3
    Accofil od Luty 2023
    Mąż wszystko ok

„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
    n59yt5od1y3qj53b.png
  • mother84 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja no widzisz, generalnie to lekarze rzadko chcą tyle powtórek bety 😉 ale co lekarz to inaczej. A z córką nie możesz tam podjechać na pobranie? Dużo ludzi, daleko?
    Ja dziś źle się czuję,brzuch boli, że cały dzień praktycznie leżę. Mąż mi pomył okna 😁 już świata nie było widać 😂🙊

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mother kochanego masz męża. Mi nie mial kto myc ani w ciazy ani tuz po porodzie. Raz mi siostra pomyla. A teraz nawet nie ruszam bo wiem ze nie dam rady przy Oli.

• Girl25 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn które wyszły na żądanie po porodzie, czy to prawda że wtedy musi się płacić szpitalowi? Jedni mówią że tak a drudzy że nie.

[link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

dxomanli5dlutv4a.png
  • AdelaX Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl25 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn które wyszły na żądanie po porodzie, czy to prawda że wtedy musi się płacić szpitalowi? Jedni mówią że tak a drudzy że nie.

Ja wyszłam na żądanie, nic nie płaciłam.

Girl25 lubi tę wiadomość

3 lata starań o drugie maleństwo.

ff3d524ac7.png 5e5a2fd12f.png
  • aLunia Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wyszłam na zadanie, nic się nie płaci. Co więcej gdyby coś się działo możesz wrócić a oni mają obowiązek ci pomoc, tylko podpisujesz, że wyszłaś na własne zadanie i to jest ich zabezpieczenie gdyby coś się działo żebyś ich nie sadziła.

AdelaX lubi tę wiadomość

3i49df9hy6z4ginm.png

ex2bdf9h3wcvr2ut.png

zrz6i09kya2w4ixc.png
    22.12.2016r (11 tydzień-poronienie zatrzymane)
    10 cs- udało się
    Hormony ok, podwyższone tsh- letrox 4x100 i 3x75
  • Kinga2020 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zaczal sie plodny sluz,tak delikatnie...a w nocy przy ❤wylalo sie az do kolan...nie wiem co to bylo ,momentalnie woda jakby chlusnela ze mnie. Malza spytalam czy to nie on czasem , co tak szybko ..haha...ale mowi ze nie...i ucieszony bo myslal ze tak sie podniecilam ale w tamtym momencie zaczal mnie napierdzielac prawy jajnik ze sie modlilam kiedy koniec ,a nie chcialam po sobie poznac ze to boli. Dzis sluz mega plodny ,ale nie bylo z rana ❤,jajnik nawala dalej jakby mial wybuchnac zaraz,kreci sie w glowie i jakby mdlosci.. dzis wzrost temp.
    Pieczenia juz po zolnierzykach nie ma.
    Wiera ty tez tak mialas po pregnylu albo ktoras z dziewczyn?
    Jak byla wczoraj owu,dzis w nocy czy moze dzis to dobry znak ze jajnik mnie boli? Czy to moze znaczyc ze nie pekly? Czy pekly i dlatego tak boli?
    Chyba w tym jajniku mam wlasnie 2 dorodne pecherzyki i z tego owu

• mother84 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga dobrze, że działaliście ☺️ co do bólu jajnika to podobno nie jest to wyznacznikiem czy owu była, jest czy będzie dopiero, różnie to bywa i boleć może, a nie musi też wcale i będzie wszystko ok 😊 to trzymamy kciuki ✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 11:43

zem33e5egd6wxyy8.png

atdci09kiuqldke7.png

cb [*] - grudzień 2019
    29.09.2020 ♥️
  • Hekate42 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2020, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga2020 wrote:
    Wczoraj zaczal sie plodny sluz,tak delikatnie...a w nocy przy ❤wylalo sie az do kolan...

Rozwaliłaś mnie 🤣 😂 🤣
    Oczywiście powodzenia w działaniu!

„Trudności, z którymi zmagasz się dzisiaj, przechodzą w siłę, której potrzebujesz na jutro. Tylko się nie poddawaj !”
    😇11.02.2021 r.
    ❤️10.03.2022 r. - witaj mój Cudzie❤️
‹‹ 2369 2370 2371 2372 2373 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ