Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytalam bo niewiem jak to jest przy pekaniu tych pecherzykow...moze podczas tego akurat pekly i wylal sie plyn na zewnatrz..
Zamiast uslyszec odpowiedz ,to tylko padlam i smieszki.
Pierwszy raz mam tak objawiajaca sie owulacje i nie wiem jak to jest. I nie byl to "plyn "meza . Moze takie szczegolowe opisywanie was smieszy. Sory.juz nie bede -
Kinga spokooooojnie 🤗 nie denerwuj się 😊 jak macie możliwość to może dziś jeszcze zadziałajcie, a potem pozostaje czekać na efekty 😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 14:18
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
Kinga ja przy pregnylu w jednym cyklu miałam bardzo bolesna owulację choć uważam,że to nie jego zasługa. Może masz po prostu taki cykl,że aż tyle śluzu. To,że nigdy tak nie było nie znaczy,że któregoś razu nie będzie 😉 nie wkurzaj sie po prostu zabawnie to napisałaś 😁 żadna przecież się nie śmieje z Ciebie. Działajcie jeszcze z mężem jak możecie 💪 jeżeli będzie już po owulacji to sluz zaniknie. Ja często miałam bardzo bolesne owulacje. Tak czasem jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 14:18
-
Ja też czasem miałam bolesne tak, że zginałam się w pół, a czasem zero bólu. Myślę, że to nie ma reguły 😊
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Kinga u mnie też ból jajnika o niczym nie świadczyl. Tyle śluzu może dlatego że 2 były? No i ja też odebrałam ten opis tak żartobliwie
w każdym razie dziś poprawcie i czekamy na efekt. Może podwójny?
Mother ach ten Twój mążmój był taki uczynny w pierwszej ciąży, w drugiej już mu się nie chciało 🤣
Girl tak jak Alunia napisała, płacić nie trzeba ale w razie czego nie możesz ich sądzić.
Iza pisz! Czasem jak się wyleje z siebie te emocjonalnie pomyje to jest lepiej4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Przeczytalam jeszcze raz to co napisalam i rzeczywiście tez bym tak go odebrala jakbym to nie ja napisala. Moze to zasluga wiesiolka ,bo odkad go biore to mnie zalewa🤪
Bedziemy dzialac jeszcze,ale to codziennie? Podobno lepiej co 2 dni...juz sama niewiem.
A tak 2 pecherzyki i tyle lat czekania wiec licze na podwojne szczescie i testowanie w Wigile..lepszy wymarzony czas nie mogl sie trafic 🤗
Ta kolezanka moja co poszla wczoraj do szpitala i lekarz ja wysmial ze przyjechala bez skurczy ,to dzis o 10 urodzila. Nie dali jej oksytocyny ,tylko przebili pecherz plodowy i w ciagu 1,5godz mala byla na swiecie. Lekarz mowil ze jak to jej 3dziecko to obkurczanie macicy bedzie bardzo bolesne, i mowi ze tak jest rzeczywiscie i ze to jeden z najgorszych porodow jakie miala.Ciesze sie razem z nia ,ale lzy mi plyna do oczu jak mi wysyla zdjecia malutkiej ,jest przepiekna...tez bym chciala tulic i czuc przepiekny zapach bobaska. -
Kinga nie denerwuj sie tak dziewczyny nie mialy nic zlego na mysli a kazda z siebie tez potrafi sie smiac wazne zeby miec dystans i samemu tez posmiac sie a co z tego nam zostalo.😉
Ja raz w zyciu mialam taka wydzieline ale raczej to z podniecenia bo dluzsza przerwe mielismy z mezem bo go nie bylo.
A jak moge cos doradzic z wlasnego doswiadczenia to ❤️ i nie analizuj wszystkiego tak ja teraz korzystalam z bliskosci a pamietam kiedys tam to byle ukucie juz przyczuna wujek google szukalam. ❤️ a wszystko w niepamiec niech idzie awy coeszie sie soba. Juz bede odliczac za 14 dni tesciora. 😁
Mother taki maz to skarb 🤗 ale moj tez sie do nich zalicza wszystko zrobi posprzata ugotuje.
Wiera jak konsultacja? ✊
Iza a pisz kazdy ma lepszy lub gorssy dzien.
A ja jutro rano na te badania jakos mnie stresuja a dzis wracajac z pracy jaka szklanka a co bedzie jutro rano 😱
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
29. 07.2020 HSG są drożne. ✊
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Letrox, metformina, duphaston.
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
TSH 1,31 FT4 1,55 Homocyteina 7,22
ASA, APA, AOA ujemne
Zespół antyfosfolipidowy ujemy
Antykoagulant toczniowy ujemny
Kariotyp mój i męża prawidlowy
ANA 2 dodatanie, ANA 3 ujemne
Cross match 8, allo mlr 28
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
„Na złym fundamencie nie da się zbudować dobrego domu”
-
Iza pisz jak masz chęć się wygadać,po to tu jesteśmy.
Kinga może to faktycznie od wiesiołka 😊 my jak test był pozytywny to staraliśmy się codziennie, albo co drugi dzień, ale tak jak nadzieja pisze, najlepiej za dużo nie analizować (chociaż wiem, że czasem ciężko 😉)
Wiera a rzeczywiście dziś czwartek, daj znać co genetyk zaleciła.
Dziewczyny Wy tak nie chwalcie mojego męża. Jeszcze gotów tu wejść i spocznie na laurach 😂 a tak serio to on to robi,bo widzi, że ja nic nie mogę,ja która zawsze miała motorek w tyłeczku do wszelkich prac, zadań itp. powiem Wam, że dziś akurat mąż ma tak zmianę, że musiałam iść po synka do przedszkola, w jedną stronę podjechałam przystanek autobusem, a w drugą wróciliśmy pieszo,to nie jest daleko, a ja ledwo doszłam,brzuch rozbolał, piczka rozbolała, leżę i mam dość🙍
Nadzieja chociaż ruszysz autem. Ja mam prawko, ale jestem niedzielnym kierowcą, już dawno nie jeździłam, odkąd mamy nowy samochód (a to już dwa lata) to chyba raz nim wracałam od znajomych, gdzie z boku był mąż. Czasem jestem na siebie zła, że taka ciapa ze mnie z tym jeżdżeniem, bo wiele by to ułatwiło czasem. Ale już w ciąży się nie rozjeżdżę raczej, może po się zmobilizuję 🙊
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 17:29
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Nadzieja od pół godziny powinnam mieć konsultacje i nikt nie zadzwonił 😤 Na infolinii próbowałam wyjaśnić, ale odrzucają połączenie, że oddzwonią bo "wszyscy konsultanci są zajęci". Już zaczęłam wątpić czy się dobrze zapisałam na tej ich stronie. Miał w poniedziałek ktoś do mnie dzwonić w sprawie zapisów, ale akurat byłam w pracy i nie mogłam odebrać i dostałam smsa, że mogę zapisać się na ich stronie. No to się zapisałam 😤🤷🏼♀️
Slizgawica u nas była taka we wtorek rano, mam kilometr do pracy na piechotę to szłam po chodniku jak na szczudłach cała wiecznośća gdzie się dało to na trawnik schodziłam.
Kinga co do bólu jajników to mam wrażenie że przy tych zastrzykach i Miovelli miałam dużo lepiej niż przy samym clo w zeszłym roku. Wtedy w drugim miesiącu stymulacji czułam taki ból, że siadać nie mogłam gwałtownie a ❤️ to była masakra 🙄 Teraz troszkę bardziej czułam podbrzusze niż zwykle, ale bez tragedii. Śluzu po clo mam zdecydowanie mniej i bez wiesiołka byloby ciężkoWięc ze śluzu do kolan tylko się cieszyć trzeba 😁 A pregnylu nie miałam do tej pory, ale po Ovitrelle wychodziły właśnie takie mocne owulacyjne nawet po kilku dniach jak zrobiłam z ciekawości
Za to od wczoraj mnie podbrzusze boli znacznie, jak przy mocnym okresie. Do tego boli mnie głowa, generalnie czuje się jak💩 😝
Ale czuję taki wewnętrzny spokój, że nawet jakby @ przylazła to w tym miesiącu nic nie robię, mówię pass i nie katuje się tabletkami ani zastrzykami. To mnie podnosi na duchu baaaaardzo. 😊 -
Wiera i takie podejście też dużo pomaga 👍 a tą teleporadą to nieźle, może coś się zamotali 🤦
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Aj z ta teleporada moze jeszce zadzwonia.
Wiera i to mi sie podoba 😁 niech milo zaskoczy!Wiera lubi tę wiadomość
Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Sierpień 2021 Mutacje: MTHFR C677T, A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) heterozygota
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok
-
Haha oczywiście zakrecilam ale ja 😅🤦🏼♀️ Nie wiem jak to się stało, niby wybrałam godzinę z tego co pamiętam, wszystko kliknelam. A jak kobitka oddzwoniła z infolinii to nie było mnie na liście. I zapisała mnie ręcznie na sobotę, na 18. I od razu dostałam smsa z potwierdzeniem. No cóż, blondynka jestem i to naturalna, więc to zobowiązuje 😁
mother84, nadzieja_86, calanthe lubią tę wiadomość
-
calanthe wrote:A ja sobie Ciebie wyobrażałam w ciemnych włosach 🤪
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Aieraz wizyta wizyta ale myslalm ze masz ciemne wlosy i wygladasz podo nie jak z obrazka 😁
Mother ja tez jezdze ale czy tak lubie jestem cykor ponprostu najlpiej jakbym miala 3 miejca wolne na parkingu a nie jedno 🤣 Auto tez w wakcje zmienilismy na nowsze i wieksze ale tam gdzie musze to jade w dalsze trasy to maz chcoiaz kiedys sama z nad morza wracalam ☺️ ok 300 km.Juz pięć lat czekam na Ciebie i czekać bede dalej 🤱 ❤️
Luty 2020 cb
Grudzien 2020 7 tc moj 👼
Luty 2021 hashimoto
Acard
ASA, APA, AOA ujemne
Kir Bx z brakującymi 3
Accofil od Luty 2023
Mąż wszystko ok