X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • magdis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam wrażenie że mam niepłodność wtórną bo z pierwszym dzieckiem poszło od ręki a teraz prawie rok i nic. Toż to jakaś plaga ta niepłodność wtórna ;) Ale w sumie z dwojga złego to już chyba lepsza to wtórna niż pierwotna ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis a Ty kiedy testujesz ?

Tez myślałam nad ta nieplodnoscia wtorna ale nie bede sobie wkręcać jeszcze więcej rzeczy :P

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rzucili ta nieplodnoscia wtorna juz rok temu, ale sie jakos nie lamie :) Co ma byc, to bedzie. A przynajmniej dzisiaj sie nie przejmuje, bo zaczelam cykl i mam fale dobrych hormonow ;) Pogadamy za dwa tygodnie hehe

Domis trzymam kciuki, bedzie dobrze :)

Laska witaj :)

magdis no niby wtorna lepsza, ale tez wkurza troche. No bo przeciez za pierwszym razem wszystko szlo ok a teraz taka dupa sromotna! :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat hehehe tez tak mam,ze za 2tyg bedzie jazda :P teraz humorek wspanialy :D

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za mile przyjęcie.
    JA mam dwa dni do okresu. Od trzech dni temperatura mi spadała zeby dzis znow zrobić nadzieje i sie podwyzszyc.mam taki kocioł w glowie ze mam nadzieje ze te dwa dniu szybko minął bo od eufori po placz to chyba nie najlepiej dla psychiki.

LASKA
  • magdis Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie testuję, bo brzuch mnie zaczyna pobolewać jak na @ więc pewnie jutro przylezie. A jedna kreska na teście ciążowym jakoś bardziej mnie rozwala psychicznie niż krew na majtkach ;)

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis, mam to samo :(
    jakoś ten negatywny test dobija a jednocześnie człowiek sobie myśli "a może za wcześnie?" i złudne nadzieje hoduje.

A tak jest okres - wszystko jasne. Czekam aż mój łaskawie się zjawi, sącząc lampkę wina. Niech przychodzi i szybko się kończy. Mentalnie jestem już w kolejnym cyklu.

Obiecałam sobie w tym cyklu nie testować przed terminem @, ale nie wytrzymałam. Mam nadzieję, że w następnym dotrzymam danego sobie słowa. Szkoda tych testów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 21:20

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdis masz racje lepiej poczekac do terminu @ ;) ja tez się juz za dużo naogladalam I krechy... Mimo to trzymam kciuki aby jednak @ nie przylazla ;)

Laska ost dni przed @ sa okrutne .. Tez zawsze chodzę cala spięta z myślami udalo sie czy sie nie udalo ehhh

A mi termometr wpadł pod lozko i tak sobie mysle czy go w ogóle wyjmować hehe czy może dać sobie na luz i nie mierzyć temp :P o to jest pytanie !

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i dziś wszystko jasne - nie będzie dzidziusia w 2017 :( Małpa w nocy przylazła. Zaczynamy 12 cykl.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda tule :* :* :* wiem co czujesz :/ ale mini kilka dni zaraz będziesz miała dużo energii na kolejny cykl :* planujecie po roku zglosic sie do lekarza czy jeszcze czekacie ten cykl ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tanda dlaczego nie będzie dzidziusia w 2017 ? To dopiero początek roku. Miej dobre myśli
    Wiem ze to w ogole nie pocieszsjace ale zaraz bede mogla Ci przebić piątkę. ..
    Zastanawiam sie dlaczego tak sie dzieje ze taki wielki problem jest zajsc w ciążę. Przecież jem to co wcześniej, stylu życia nie zmieniłam, maz ten sam - nie rozumiem

LASKA
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska chodzi o to ze dzidziuś sie nie urodzi juz w 2017. Jak sie uda w kolejnym cyklu to juz poród na 2018 ;)

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • magdis Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś temp bardzo mocno w dół więc @ za rogiem. Nawet w tym cyklu bardzo mnie to nie przytłoczyło bo niezbyt bym chciała rodzić w grudniu (choć oczywiście gdyby teraz zaskoczyło to też skakałabym z radości ;) ) Jak w nowym cyklu znów się nie uda to wyganiam swojego na badanie nasienia. Choć obstawiam że przyczyna jednak leży po mojej stronie

f2w3rjjg9rxvzya9.png
    km5suay3700g32yy.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci mierzysz temp w tym cyklu ?

magdis a czemu myślisz,ze po Twojej stronie ? Ja na maj chce umówić męża ba bdanie nasienia no i w ogóle na wizytę do lekarza od nieplodnosci.. Ehh myślałam,ze sie obejdzie bez tego..

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Az tak tego nie przeliczam zeby wiedzieć kiedy by sie dzidzi urodziło. (Nie zajarzylam)
    Ja mam dziwną sutuaje dzis bo aplikacja mój kalendarz twierdzi ze do okresu mam 2 dni ovu ze to jutro a ja ze dzis wieczór :)

LASKA
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laska to tylko programy ;)

Adele tak, bede mierzyc, gin mi bezwględnie kazał przy stymulacji i jeszcze na podgląd muszę po świętach isc...

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adele ja bym Ci radziła zrobić sobie na własna reke podstawowe hormony i iśc już do specjalisty z wynikami Twoimi i męża.i najlepiej w połowie cyklu zeby zrobił podgląd owu. i wykresy z ovu wydrukuj :)
    przynajmniej coś konkretnego się dowiesz, a tak to na pewno kaze zrobić badania i przyjsc za miesiąc.

• Adele27 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luci masz racje... U faceta główne to LH,Fsh, testosteron no nie ? Mozna robic wszystkie naraz ?

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u faceta wystarczy na początek samo badanie nasienia ;)

Ty sobie zrób 3-5 dc LH, FSH, estradiol, prolaktyne juz masz
    TSH
    tydzień po owulacji progesteron

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 11:00

• chabasse Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak. Jak iść na wizytę, to tylko z wynikami, bo tak to tylko usłyszysz że be, tego nic się da powiedzieć a kasę Wezma jak za konsultacje.. Nawet w tej samej klinice, do której się wybierasz możesz prywatnie bez żadnego skierowania na badania. Chociaż ja uważam, że lepiej robić w niezależnych labo . Niektóre kliniki zanizaja badania niestety.

Synek Antoś
    1usaanli6w2njq4a.png
    wniddf9h5gbbmtsy.png
    Emilia
‹‹ 243 244 245 246 247 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ