Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Juz sie dowiedziałam od koleżanki jak to jest u nas badanie nasienia 180zl .. No cóż.. Nasienie sie pobiera najpóźniej 20min przed oddaniem. Wiec zrobię jak piszecie bede miała wszystkie wyniki i wtedy pójdziemy na konsultacje
-
nick nieaktualnymozna tez oddac na miejscu, niektore laboratoria maja przystosowane do tego, intymne pomieszczenia
a moze sprobuj jeszcze u swojego gina ?
z klinikami to jest czasem tak, ze zlecają drogie badania albo od razu proponują IUI albo Invitro, a może problem nie jest tak głęboki? podstawowe badania i monitoring, moze zwykły gin by coś najpierw poradził ? -
Ja tak pisze klinika a w sumie u mnie jest po prostu gin od spraw nieplodnosci. Nie ma kliniki. Bylam u niego na cytologii i wlasnie chce zeby on prowadził moja druga ciążę. Jest spacjalista w sprawach nieplodnosci wiec tak czy siak pewnie bede do niego chodzić. Zrobimy u niego badanie nasienia a pozniej umówimy sie na konsultacje i mam nadzieje,ze juz nas jakos poprowadzi. Duzo par wychodzi od niego z brzuchem
-
nick nieaktualny
-
Wlasnie mam taki plan
Normalnie jestem bardzo podekscytowana,ze jej jakis plan nastawiam się na maj na ta wizytę a może faktycznie nie bedzie potrzebna hehe ale by bylo -
Luci a Ty masz za niskiego proga po ovu ? Moj ost pms byl po prostu okrutny senność zmęczenie mdlosci wkurw totalny. Zastanawiam sie czy to właśnie nie wina niskiego proga. Temp wykazuje ze owu jest. Wykresy dwufazowe ale to chyba nie musi oznaczac ze prog jest w normie.. Poza tym przypomniam sobie, ze w 1 ciszy zaczelam krwawić chyba tez z powodu obniżenia proga wiec może faktycznie mam z tym problem
-
ja obstawiam że przyczyna leży po mojej stronie, bo w pierwszą ciążę zaszłam od razu a od tamtego czasu mój facet na nic nie chorował, nie zmienił trybu życia, jest tylko kilka lat starszy niż wtedy, niemniej jednak ma dopiero 30 lat, więc obstawiam że nasienie mu się wiele nie zmieniło. Za to u mnie.. ło ho ho.. Po pierwszej ciązy wpadłam w ogromną nadczynność tarczycy (choroba Gravesa Basedova, która teraz jest na szczęście opanowana, chociaż choroby z autoagresji mogą w każdej chwili nawrócić), później te rozregulowane cykle i PCOS, a na dokładkę nadżerka która teoretycznie nie przeszkadza, ale w moim przypadku produkuje ogromne ilości lepiącego, śpikowatego śluzu że sądzę że plemniki mogą mieć problem żeby przez niego przebrnąć. Chce zrobić badanie nasienia głównie po to żeby lekarze w końcu konkretnie się wzięli za mnie, bo bez wykluczenia czynnika męskiego nie chcą tego robić
-
Adele, podobno taki męczący pms może być winą niskiego progesteronu, lub też nierównowagi pomiędzy prog. a estradiolem. Zbadaj sobie proga tydzień po owu. Mi też pms daje zazwyczaj ostro popalić (głównie ból cyców) ale proga mam ok, prolaktynę też, więc nie wiem od czego tak jest
-
nick nieaktualnyAdele ja mam dobrego proga, nawet ponad normę, ale za szybko mi spada i dlatego plamię w 2 fazie
magdis tak, wyszło bez rewelacji ale wszystko w normie, dostał Fertilman Plus- połowę dawki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2017, 12:15
-
nick nieaktualny
-
No i po wizycie
Ufff nie było tak zle....
Na poczatku lekarz zaczal o insemce mowic (przy morfologi 1%), wiec pomyslalam no fajnie chce nas naciagnac Emotikon unsure:/.... ale powiedział ze zrobimy badanie u nich i zobaczymy co wyjdzie.
Wypytał o wszystko, zebrał wywiad ode mnie, od meża, wysłał mnie na krew-hormony i po godz znowu bylismy w gabinecie ze wszystkimi wynikami. oczywiscie u mnie wszystko ok. (dziwne ze nie robili amh...).
Meza nasienie juz nie takie fajne, co prawda z 1% wskoczyło na 2% ale to i tak za malo na inseminacje.
Pow ze moze ja zrobic ale tylko na wyrażna nasza prośbe...a ze my nie chcemy tracic czasu to pomijamy ten krok.
Powiedział z przy takim nasieniu to tylko in vitro.
Wszystko nam wytłumaczyl, powiedział o cenach, o tym jak to wyglada, odpowiedał na wszystkie pytania i naprawde bylismy dluuugo w gabinecie.
Plus ze lapie sie na refundowane leki Emotikon grin:D Emotikon grin:D jupii duzo zaoszczedzimy.
Teraz wizyta po swietach na wymazach i umawiamy sie na kolejny cykl :o dopiero sie zacznie :o
PS. Boje sie tylko jak to pogodzimy z praca ;o
TP 21.07.18
-
nick nieaktualnyHej,
rozwaliłam wczoraj termometr, ech,a nie mam dziś czasu po mieście szukac, ale chyba w Rossmannie sa takie z dwoma miejscami po przecinku... ?
Domis
dobrze, że juz wiesz na czym stoicie!
iui to strata czasu, zwiększa szanse jedynie o 5% , dużo bardziej skuteczne jest invitro, trzymam kciuki, będzie krótki czy długi protokół ? -
Lucci - sa w rossmannie. Nawet przez aplikacje na telefon mozesz kupic i odebrac w wybranym miejscu. Zaoszczedzi to przeszukiwania polki, a jak w ogole masz malo czasu, to w ogole skraca czas robienia zakupow.syn 03-2014
syn 03-2016 kp do 13tc
syn 11-2017 kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny