X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Starania o drugiego maluszka
Odpowiedz

Starania o drugiego maluszka

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam :) Gratulacje Agnes! 17 tyg to już prawie połowa, super :) Fajnie, że się odezwałaś no i świetnie, że będzie parka. Wszystkiego dobrego Tobie również!

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • LASKA Koleżanka

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do termometru ja nie polecam microlife mt16c2 duzo osob zachwalalo ale nie nie zapamoetuje ostatniej temp. Nie jest podswietlany i jedyna zaleta to te dwa moejsca po przecinku.
    Mnie dzis temperatura spadla do podstawowej wiec jutro dolacze do zbiorowego okresu :(

LASKA
  • majamia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez microlife i zapamietuje temp ostatnia. Jak jest wylaczony i sie go wlacza, to zamiast krotko nacisnac, przytrzymuje sie dlugo przycisk - wtedy widac ostatnia temp. I wiele elektrycznych tak ma.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • simon86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia poratuj - jak pić ten pyłek?! wsypałam łyżeczkę do ciepłej herbaty i teraz sobie popijam... nawet da się wypić :-) ale czy tak to się pije?

• simon86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ovu...teraz tylko czekać!!!! ktoś testuje ze mną pod koniec kwietnia czy będę sama?!!!!

• majamia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simon - z tego co wiem, jak Ci wugodnie. Ja z woda i pilam, bo nie wiedzialam, ze mozna z czyms mieszac. Na grupach dzieciowych widze, ze do jedzenia dzieciom daja. Wiec pewnie dowolnosc, byleby nie do mega goracej potrawy/napoju, bo jak miod moze wartosci swoje stracic.

simon86 lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam dzis 5dc :)

Theagnes gratuluję parki :) dużo zdrowia dla całej rodzinki :)

Ja dziś mam turnusy gości,bo znów starsza o rok jestem :( i tak ten czas ucieka jak szalony...

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa - wszystkiego najlepszego :)

syn 03-2014 <3
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    simon86 wrote:
    Majamia poratuj - jak pić ten pyłek?! wsypałam łyżeczkę do ciepłej herbaty i teraz sobie popijam... nawet da się wypić :-) ale czy tak to się pije?

Wcześniej mnie dziewczyny poinstruowały, że najlepiej zmielić, zalać letnia wodą i zostawić na kilka godzin, żeby się namoczył bo nasz organizm trudno go przyswaja w suchej postaci.
    Czytałam też, że można zalać sokiem, np. pomarańczowym, ale dobrze żeby jednak postał i się namoczył. Można zalać bez mielenia, ale wtedy trzeba go przeżuć.

Ja mielę w młynku do kawy albo ucieram w moździerzu, zalewam letnią wodą, dodaję łyżeczkę miodu i zostawiam na noc :) Rano dodaję soku z cytryny i piję - mi smakuje, ale dużo zależy od pyłku - niektóre podobno są dość gorzkie. Mój pachnie sianem a smak ma lekko trawiasty :P Jest trochę goryczkowy, ale łyżeczka miodu to przełamuje idealnie :)
    LASKA wrote:
    Co do termometru ja nie polecam microlife mt16c2 duzo osob zachwalalo ale nie nie zapamoetuje ostatniej temp. Nie jest podswietlany i jedyna zaleta to te dwa moejsca po przecinku.
    Mnie dzis temperatura spadla do podstawowej wiec jutro dolacze do zbiorowego okresu :(

Ja go mam i mój zapamiętuje, trzeba zrobić tak jak majamia wyżej napisała.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa_maua wrote:
    Ja tez mam dzis 5dc :)

Theagnes gratuluję parki :) dużo zdrowia dla całej rodzinki :)

Ja dziś mam turnusy gości,bo znów starsza o rok jestem :( i tak ten czas ucieka jak szalony...

Najlepsze życzenia!

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Adele27 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa najlepszego :*

Chyba jeszcze Kat ma dzis 5dc cyklu hehe

Syn 10.2011 ♥️
    Starania od luty 2016
    25.07.19 - II kreski ♥️
    (wakacje+lametta :))

mhsv2n0as8v3ms2c.png
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagwa wszystkiego najlepszego dużo zdrówka no i dzidziusia słonko ....
    Kobietki często do Was zaglądam i Was podczytuje trzymam kciuki za was wszystkie a jednocześnie za każdą z osoba a no i oczywiście życzę Wam spokojnych świat wielkanocnych oby te nowe cykle dla Was były owocne <3 Trzymajcie się cieplutko
    Buziaczki a co do maleństwa to u nas według ginekologa będzie druga córeczka <3

chabasse lubi tę wiadomość

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa wszystkiego najlepszego!

oliwcia gratuluję córeczki <3

0202oliwcia lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jangwa wszystkiego najlepszego! Obys kolejne urodziny spedzala w dwupaku.

Oliwicia, a co u Ciebie? Jak sie czujesz? Gratuluję coreczki :) U Ciebie jak widac metoda dotyczaca czasu wspolzycia a plci rowniez sie nie spelnila, bo powinien byc chlopak. Takze mie ma co dziewczyny planowac.

Simon ja tez po owu, 3 dpo i pewnie jeszcze Wredotka podobnie, bo my jakos razem idziemy zazwyczaj ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • 0202oliwcia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Oliwicia, a co u Ciebie? Jak sie czujesz? Gratuluję coreczki :) U Ciebie jak widac metoda dotyczaca czasu wspolzycia a plci rowniez sie nie spelnila, bo powinien byc chlopak. Takze mie ma co dziewczyny planowac.
    dziękuje że pytasz co do samopoczucia to bywa różnie mdłość wreszcie ustąpiły choć czasem się jeszcze odzywają ale delikatne a teraz co więzadła od Macicy mnie strasznie ciągną (Bo ja głupia matka okno umyłam powiesiłam zasłony i je sobie ponadrywałam )ale no cóż..... od samego początku mam ciąże zagrożoną i już do końca tak zostanie ale co zrobić najważniejsze że nie muszę plackiem leżeć .... dużo leków codziennie zastrzyki ale czego się nie robi dla dzidziusia <3
    Co do planowania Płci to no tak myślałam że będzie syn a tu psikus w ogóle zupełnie inne dolegliwości niż z córeczką inne poloty jeśli chodzi o jedzenie i zachcianki odpycha mnie od słodyczy (ale to liczę na mega plus może dupsko aż tak nie urośnie) :-) z córcią słodkie pochłaniałam jak odkurzacz no ale cóż każda ciąża jest inna widocznie były mi pisane dwie córcie <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 15:48

w4sqyx8dc2rm5g6k.png

Synek Piotruś 2019 <3 Córeczka Oliwia 2013 <3. Małgosia 2017 <3
    Aniołki <3 <3 <3 <3
    Mutacja MTHFR, Poronienia Nawykowe
  • jangwa_maua Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny serdecznie :) oj chciałabym nastepne w dwupaku albo już z klejnym bobasem w rękach :)

Ojej jak super. To dwie dziewczyny będą :) A najważniejsze aby zdrowe ;)

Aniołek - 27.11.2014 7/8 tc <3
    km5sgu1r1ftv47br.png
    ex2bupjyemen7jnh.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie dzis na usg do mojego prywatnego dopchalam. I jest pecherzyk z cialkiem zoltym w macicy. Stwierdzil, ze pozna owulacja (wedlug mnie miesiac temu byla).

syn 03-2014 <3
  • Tanda Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majamia, u mnie na tym etapie (6t+4d dokładnie) też był tylko pęcherzyk w pierwszej ciąży, a owocne współżycie dokładnie wiem kiedy było, więc nie było mowy o późnej owulacji. 2 tygodnie później biło serducho :)

U mnie okres na tapecie, powoli godzę się z kolejną porażką a tu zasypał mnie kolejny raz w tym mcu grad wiadomości o ciążach :/
    Koleżanka z liceum na fb ogłosiła nowinę, potem na jednym forum gdzie jestem 2 dziewczyny i na innej grupie kolejna. Dużo, jak na jeden dzień.
    Zaraz kładę spać dziecko a potem chyba zaszyję się pod kołdrą z butelką wina.

Matylda <3
    klz9jw4zid0t29hn.png
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa najlepszego :*

theagnes super wiadomosci :) Chlopcy sa fajni. Mamusi tacy no :)Trzymaj sie zdrowo.

Adele taaak :P Zbiorowo hurtem. Wiecie jak jest, jak sie baby do kupki zejda to sie im cykle synchronizuja. Ale ze przez internet? Pierwsze slysze hahaha :P

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
  • Kat83 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jangwa najlepszego :*

theagnes super wiadomosci :) Chlopcy sa fajni. Mamusi tacy no :)Trzymaj sie zdrowo.

Adele taaak :P Zbiorowo hurtem. Wiecie jak jest, jak sie baby do kupki zejda to sie im cykle synchronizuja. Ale ze przez internet? Pierwsze slysze hahaha :P

magdis lubi tę wiadomość

60 cs......
    PCO
    7 cykli z Clo
    hsg 05.16 jajowody drozne
    laparo 08.17 tuning :)
‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ