Starania o drugiego maluszka
-
WIADOMOŚĆ
-
Adelax no gardło może ciut lepiej, ale jeszcze bez szału, kaszel najgorzej jak dopadnie to nie chce przestać, no, ale mam cały słoik syropu z cebuli to może będzie poprawa 😁
AdelaX lubi tę wiadomość
Po 6 cs I ciąża (synek 2014 r.)
Starania o drugie dziecko od maja 2017 roku
II ciąża 10tc/8tc [*] (20.11.2018)
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
08.09.2020 test ciążowy +
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyJa trochę sceptycznie podchodzę do tego wirusa. Nie mówię, że go nie ma. Ale pracuje w dużym sklepie, gdzie codziennie obsługuje ludzi w setkach ilości i nikt u mnie w dziale jeszcze nie złapał tego paskudztwa. A na całej hali może z 5 osób miało. Oby tak zostało. Z drugiej strony ja bardzo rzadko choruje.
Moja młoda w listopadzie dostała gorączki. Nic innego, tylko gorączka ja męczyła. Przed tym byłam z nią u mojej mamy. Po ok. 8 dniach u wszystkich domowników potwierdzony covid. A my z moim nic. -
Dzień dobry 😊
Co tam u Was? Jak tam nasze staraczki? Na jakim etapie jesteście teraz? Wiera kiedy szczepienie, coś już wiadomo?
Kinga nie wiem skąd takie objawy, może to jakieś pocovidowe. A co z tą Twoją piersią?
Nadzieja a Ty kiedy wizyta? Pewno pisałaś, ale mi to uleciało.
Ja nocka średnia, bo kaszel męczył. Chciałam umówić się na teleporadę i nie udało mi się, mimo, że dzwonię od samego otwarcia przychodni. No nic, dalej będę ratowała się syropem z cebuli i prenalenem. Babeczka w aptece ostatnio chyba wspomniała mojemu mężowi że można syrop prawoślazowy, ale nie wiem 🤷 nie chce brać na własną rękę. Wiera może Ty coś wiesz? 😁 Bo mam w domu, taki bez alkoholu.
cb [*] - grudzień 2019
mąż: teratozoospermia, ŻPN - styczeń 2020 operacja i po niej poprawa w badaniach nasienia
Ja: Hashimoto i mutacje: MTHFR C677T i A1298C heterozygota oraz PAI-1 (4G/5G) homozygota
29.09.2020 ♥️ -
Ja herbatke dopijam i sie do pracy zbieram. Dzis wstalam z takim dolem ze szkoda gadac. Coraz czesciej mam wszystkiego dosc, praca mnie psychicznie dobija, dzien i noc mysle, co chwila nowe problemy i tak w kolko. Czasami mam ochote walnac to wszystko, odpoczac i zaczac z czyms innym od nowa. Inaczej wyglada sytuacja kiedy sie otwiera firme i samemu wszystko buduje a co innego przejac juz preznie dzialajacy interes od wielu lat, bez zadnych wskazowek, pomocy i musiec sie wdrazyc na juz. No coz, ponarzekalam przy poniedzialku 🤷♀️
U mnie owu bylo prawie tydzien temu, zobaczymy co z tego wyjdzie ale raczej nic bo nie czuje sie jakos inaczej niz zwykle 😏
Mother takie domowe sposoby tez potrafia pomoc ale dobrze by bylo jakby z lekarzem sie skonsultowac, szkoda ze nie odbieraja. Syrop prawoslazowy chyba jest taki dosyc bezpieczny bo nawet malym dzieciom sie podaje wiec nie wiem. Moze ktoras madrzejsza ode mnie sie wypowie 😃
-
Mysza 🤗 takie przejęcie firmy to na pewno nie jest prosta sprawa, tak jak piszesz, nagle zostałaś wrzucona na głęboką wodę i to jest ciężkie, ale oby to tylko były trudne początki, jakoś się wdrożysz i będzie tylko lepiej. No i trzymam kciuki za Twoją końcówkę cyklu ✊😊
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother spokojnie możesz pić. Są takie z alko to nie za koniecznie, ale te bez to bezpieczne. Do ssania ewentualnie nawilżające np. na bazie porostu islandzkiego, byle nie było w składzie podbiału.
O szczepieniach nic nie wiadomo, ale podobno jest następna dostawa do PL to może coś ruszy
U mnie raczej już po owu, w tym cyklu nie kontrolowałam tego. Wolałabym mieć temat szczepionki już załatwiony i dopiero wrócić do tematu. Mąż powoli się otwiera na ponowne próby, co mnie cieszy najbardziej 🥰 I tak pomyślalam że jak już będę po szczepieniu to umówię się na IUI, taki plan na ten rokmother84 lubi tę wiadomość
-
Mysza nawet sobie nie wyobrażam jak musi być Ci ciężko... To wielkie wyzwanie! Ale znam kilka osób które po zmianie pracy (czasem z przymusu) plakalay po nocach że nie dadzą rady a teraz uważają że to najlepsze co mogło ich spotkać. Teraz chyba taki czas ze każdego dobija już ta zima i ta pandemia i trudno wykrzesac trochę optymizmu.
Mother bidulko, kuruj się. Może uda się w końcu dostać do lekarza (może opieka nocna?).
Wiera oby szybko szczepionki dotarły i żeby znalazł się trrmin... A może okaże się że jednak nie możesz 😉
Jagoda wyrazy współczucia.4 cs o drugiego bobasa - II 03.01;20.01
Starania o pierwsze dziecko 2 lata (2015-2017)
Ona: PCOS, AMH 24, niedoczynność tarczycy,
czerwiec 2017 - laparoskopia, HSG, histeroskopia, usunięcie ognisk endometriozy
On: oligoasthenoteratozoospermia (01.2017 koncentracja 1,7 mln/ml; morfologia 1%; ruch 10%) -
Wiera dzięki za odpowiedź 😊 oczywiście pytanie mojego męża czy mogę Ci zaufać jeśli chodzi o poradę 😂😂😂
Bardzo podoba mi się Twój plan 😁 niech to potem ładnie zaowocuje w postaci małego bejbika😘🤗
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother mozesz wszystko to,co moga brac dzieci (oczywiscie nie na bazie alkoholu tak jak pisalas). Ale najlepszy na kaszel bedzie syrop z cebuli z dodatkiem cytryny i czosnku pity 4-5razy dziennie po stolowej lyzce. Za 3dni nie bedzie sladu kaszlu.
mother84 lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziękuję dziewczyny za porady, jesteście niezastąpione 😘 tak, syrop z cebuli łykam 😁 bleeeee
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualny
-
Iza, co się dzieje? Gorsze dni, zmęczenie? Wiesz, że możesz tu nam wszystko pisać. Może jakaś gorąca kąpiel z lampką wina, albo spotkanie na kawę z koleżanką lub po prostu zakupy trochę poprawią Ci nastrój. Dodatkowo zima bez słońca nie nastraja.
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
Mother ja pamietam ze na przeziębienie w ciazy bralam syrop Prenalen i prawoslazowy.
Z piersia jeszcze nigdzie nie byłam, od lipca tez nie byłam z wynikiem biobsji węzła chłodnego u onkologa... zbagatelizowalam to .chyba podświadomie nie chce dowiedzieć się o czymś złym i to odwlekam ,bo bardziej mi zależy na ciazy.
Ale ten dziwny zapach wszystkiego jest denerwujący, jakbym była w ciazy moglabym na to zwalić... A tak juz po okresie jestem, dziwnym bo juz niby sie skończył A codziennie jeszcze plamie ,juz 10 dzien.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 17:53
-
Kinga koniecznie do lekarza z tą piersią, może to nic poważnego, a im szybciej pójdziesz tym lepiej, żeby właśnie nie zrobił się z tego problem. Z tą @ i długimi plamieniami też warto by iść do gina, masz wizytę?
Jak mąż, łyka te suplementy?
cb [*] - grudzień 2019
29.09.2020 ♥️ -
nick nieaktualnyByłam dzisiaj na obserwacji pęcherzyka, i tak jak myślałam bez większych rewelacji. Niby parę ich jest ale jak na ten dzień cyklu bardzo małe, i ani jednego dominującego(przynajmniej 16mm). W kolejnym cyklu podwójna dawka Clostilbegyt i ponowna obserwacja.
-
Hej długo nie czytałam więc nie temacie jestem wybaczcie...
Miskowa maz przyjaciółki jest już pod opieką androloga. Byl na jakiś lekach ale wyniki się nie poprawiły.. teraz jest ma clo i czymś tam jeszcze .. a pamiętasz co twój mąż brał ? Teraz to niby go leczą żeby w ogóle było możliwe in vitro 🤷 -
Adele a jak twoj maz?
Kinga nie chce cie straszyc, ale moja bratowa dowiedziała sie, ze ma złośliwego raka piersi. Za tydzien ma juz operacje. Sprawdź to koniecznie, im szybciej tym lepiej.